Svatba narychlo v Praze na Staromáku. Poradíte?

Profilova fotka
Ahoj všem nastávajícím nebo už spokojeným manželům... Prosím vás všechny o radu.. chtěla bych se vdávat za měsíc.. 1.12.2007 (přítel o tom úmyslu ještě neví) ;-) Představovala bych si to takhle: v sobotu ráno vyjedeme do Prahy, tam se ubytujeme v penzionu, převleču se, nějak dojedeme na Staromák, tam přestoupíme do kočáru (je jich tam pořád hodně) a ten nás zaveze před orloj.. kde nás bude čekat oddávající (vůbec nevím, jestli někdo bude ochotný) ten nás oddá (bez básniček, říkanek, housliček) a hopsneme zpátky do kočáru, který s námi udělá ještě kolečko po náměstí a šup, pár fotek nafotit (na Karláku, a tak) a pak zpátky do penzionu, kde bude připraveny pozdější oběd jen pro nás a pro svědky, budeme se bavit nevím jak dlouho a pak zalehneme v zaplaceném apartmá (my) a svědci ve svých pokojích. A v neděli tradááá zpátky domů. Co vy na to? Je to reálné na organizaci? Šaty moc neřeším, jsem zrovna těhu a za měsíc budu na konci 4.měs., takže ty budu vybírat až asi za 14 dní. Hotel se dá rezervovat hned přes mail. Hostina taky. Fotografku mám známou , jen aby měla volný termín. Spíš mám strach z toho notáře (či kdo to vůbec oddává) :) at má nekdo cas a je ochotný v zime nás oddat :) Děkuji dopředu všem za rady!!
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Spis bych melas trach z terminu, pochybuju, ze budou mit volno, nejdriv si tam zkus zavolat, co vim, tak maji vybookovanou i polovinu pristiho roku 8-( 8-(
Odpovědět
Profilova fotka
a musi to byt primo nekdo z prahy? vubec nevim,kdo muze oddavat? :) musim si to najit na netu.. treba bych nasla nekoho z okoli prahy
Odpovědět
Profilova fotka
to jsem nasla na netu Prahy 9: Zamluvit si termín musíte nejpozději tři neděle předem. A prosinec není zase tak žádaný, ne? :)
Odpovědět
Profilova fotka
Na matrice te musi odavat jejich oddavajici. A ty terminy prideluji take oni. Ja chtela jako oddavajiciho znameho ze sousedni obce a neproslo mi to ;-(
Odpovědět
Ale já jsem to pochopila tak, že se sppring nechce vdávat na radnici, ale před radnicí. Takže nepotřebují zamluvit termín na radnici, jenom potřebují volného oddávajícího. U nás není na radnici jeden oddávající, ale víc, jenom se střídají. Takže jde hlavně o to, najít někoho, kdo bude ochotný jít oddávat v den, kdy neměl "službu".
Odpovědět
Profilova fotka
hana_r.. hani přesně tak :)) chtěla bych to venku před orlojem :) jen rychlovka.. Sešli jsme se tady dnes, abychom spojili tyto dva.. bla bla bla.. berete si? ano .. ano... vyměnte prstýnky, polibek a je to :) akorat nevim technicky, kde se pak vyrizují papíry? asi předem někam zajedeme.. a podepiseme..nebo nevim :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ok, ja nevedela, ze nechce primo na radnici, potom nevim, zavolat tam a zjistit 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
janni.. kam zavolat? :) fakt se v tom moc nevyznám....
Odpovědět
Profilova fotka
i kdyz to chces pred radnici, musis se domluvit s mistni matrikou.... kdyz to chces na vesnici na louce, taky potrebujes prislusny urad, kam to spada.... .... zavoje jim, jak by sis to predstavovala a oni ti poradi a reknou..... jestli jsou vubec ochotni udelat to venku pred radnici...... hodne zalezi, jak jsou urecni ochotny.... nekde jsou vstricny hodne a oddaji te treba na autobusovy zastavce, pro nekoho je jedine reseni urad..... hodne stesti... budu fandit, plan je to super :o)))
Odpovědět
Profilova fotka
http://www.g-svatby.cz/sine.htm mrkni sem.... snad to pomuze :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Urcite dej vedet jaks dopadla, bylo by to super, kdyby neco takoveho slo provest ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
satyyy.. děkuji, napsala jsem jim raději mailík.. protože bych v telefonu mohla vypadat zmateně.. nemám to ještě promyšlené do detailu..ale myslím, že ten oddávajícín je nejdůležitější.. :) napsala jsem i na Prahu 6 a 9, kdyby náááhodou .. :)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
tím, že nebudu mít na svatbě žádné svatebčany, tak mi připadá místo před orlojem ideální, už kvůli tomu, kolik tam bude lidí a nebude to takové smutné, jak když bychom byli v obřadní síni 4 lidi :)
Odpovědět
Profilova fotka
urednici z Prahy 6 a 9 te ale neoddaji na Staromaku.... :o(( ale zkusit se ma vsechno ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
já právě nevím jak to chodí :)) tak přesně jak píšeš - zkouším všechno :) nevěděla jsem, že je to taková věda.. myslela jsem, že prostě kdokoliv kdo může tě může kdekoliv oddat... takové ty papíry ale budou mít hlavičku toho místa,kde má "povolení"... no jsem prostě ještě neznalec.. :)
Odpovědět
Profilova fotka
nespadá náhodou staromák pod Prahu 1? Neb co jsem se tady v diskusích dočetla, tak v Praze je právě občas problém s tím, že je to v jiné části Prahy, určitě si spíše zavolej na ten obvod, pod který Staroměstská radnice spadá. Nápad se mi líbí, ale na mě by to bylo moc rychlé. Ale kdybych asi byla těhu, tak bych to možná asi taky tak moc neřešila. Držím palečky a přeju hodně štěstíčka při zařizování. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
ted jsem se dočetla v jiné diskuzi, že si našli ochotného oddvávajícího, který je oddá,kde chtějí za poplatek 1000,- (coz není moc) a pak jen šli nahlásit na příslušnou matriku, že se tehdy a tehdy budou brát a že mají svého oddávajícího... no tak to mě překvapilo....
Odpovědět
Profilova fotka
Ten poplatek je danný, je to správní poplatek za to, že chceš mít obřad mimo tzv. úřední - oddací místnost. My ho taky platili, neb jsme měli obřad na zahrádce hotelu. Vyšlo nás to levněji, než mít svatbu na zámku...
Odpovědět
Profilova fotka
Sppring: jj, ale to je kdekoliv v ramic oddavajici oblasti, tj, co spada pod prislusny urad
Odpovědět
Profilova fotka
janni.. más pravdu.. ted mi volali z Prahy 6 :) ze prý si to musím vyjednat s Prahou 1 :) tak počkám, co mi oni napíšou .. Ale myslím,že v prosinci není tolik svateb, ne? ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Na Staromáku bych se také bála toho termínu, musíš zavolat na matriku na Prahu 1, tel: 221097786, 221097296, 221097248, 221097469 nebo viz http://www.praha1.cz/irj/servlet/prt/... Mám trvalé bydliště na Praze 1, ale nakonec jsem se raději vdávala na "dvojce", Staromák mě moc netáhnul ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
pattie.. a co je na dvojce? :) ja jsem ze severní moravy..tak jsem neznalec... :) je tam nejake pekne místecko venku? Děkuji.... Ten staromák je i kvuli te vanocní atmosfére.. a tem lidem... budeme jen 4,takze at je trosku rozruch kolem :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj Sppring, tvůj nápad se mi líbí, držím palce. A kdy chceš o akci informovat přítele :-D :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
sppring: jako na Praze 2 :-)) To je Novoměstská radnice, velice pěkná, je u ní park (Karlák, o kterém jsi psala v prvním příspěvku). Ale nejdříve si ověř ten Staromák, termíny bývají plné i rok předem...
Odpovědět
Já bys se nejdřív zeptala tvého nastávajícího,aby ti pak neřkl,že se nechce ženit.Známe chlapy :-)
Odpovědět
Profilova fotka
sppring - taky by mě zajímalo, kdy se o svatbě dozví ženich ;-) a přeju, aby si našla ochotného oddávajícího a měla svatbu přesně podle svých představ ;-) s Prahou ti já bohužel neporadím
Odpovědět
Profilova fotka
holky.. takže jsem mluvila s vedoucí matrikářkou Prahy 1 - strašně nepříjemná paní (mimochodem) a řekla, že vůbec neoodávají venku (přitom na ostatních částech Prahy mají napsáno, že za příplatek oddají kdekoliv na území městké části) a toho 1.12. už volný termín není (ani mimo oddávající hodiny za příplatek - to nedělají, přitom jsem na některé jiné Praze četla, že dle domlvy i o půlnoci) - no prostě každý to má jinak a zrovna tato část prahy nic extra nedělají. Takže jediný termín 30.11.2007 ve 13,30 za příplatek 1000,- Kč, protože je to prý mimo ty hodiny.. fakt nechapu.. No, ještě jsem přemýšlela o Karlově mostě.. že bysme se vzali na jedné straně a pak přes něj přešli už jako manželé na druhou stranu a udělali aspon fotecky na náměstí :) A karův most na jedné straně je už Praha 2? :) tak tam bych to mohla ještě zkusit.. :)
Odpovědět
Profilova fotka
S přítelem jsme o svatbě moc nemluvili...nemá rád společenské akce.. ale když přišla řeč na to, že bych se chtěla jmenovat jako mimča, které spolu čekáme v květnu, že prostě jen papírově se vzít, tak to řekl, že to klidně :) takže až budu mít všechno ověřené, tak ho "požádám o ruku" .... a bud a nebo ... 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Sppring,Dobrej nápad!Ale opravdu bych se taky nejdřív zeptala nastávajícího ženicha. :-) Kamarádka měla podobný nápad jako ty,ale chce to zas někde na Šumavě,ale začne vše zjištovat až po Novém roce,má zamluvený pouza datum a byly jsem se kouknout na šatičky.pension objedná až před tim.Takže držim moc moc palečka at to všechno klapne tak jak si to přeješ!! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Chtěl mít se mnou mimčo, tak snad předpokládá, že se někdy vezmeme! a kdy jindy než teď?? Já bych se vdávala jen teď - s relativně malým bříškem, po Novém roce to už nehrozí (čekám dvojčátka, takže bříško bude už dost velké a budu meně mobilní :) a pak s placícíma miminkama to není taky ono.. A vysvětlovat v porodnici, že za mnou příjde přítel (už jen kvuli tomu slovu "manžel") a že se děti jmenují jinak než já,ale že k sobě patříme.. :)) no prostě bych se chtěla vdávat teď z lásky a taky tak trošku z praktických důvodů :)) tak už mě chápete? :)) Zeptám se ho, až to všechno ověřím, jestli to tak jde... :) není plánovací typ, takže ho budu muset postavit před hotovou věc.. ale "ano"už bude muset říct sám.. :-D
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?