Svatba na zámku Lysice. Podělíte se o rady či tipy?

Ahojky, hledala jsem tohle téma, ale nepodařilo se mi ho najít, tak pokud tu už je, tak se omlouvám. Máme svatbu 11.10.2008 v Lysicích a tak hledám někoho, kdo ji tam má taky a nebo už měl a podělí se s přípravami apod. ;-)
Odpovědět
1
2
9
Ahoj, to tady fakt nemá nikdo letos svatbu na zámku v Lysicích? :-(
Odpovědět
Profilova fotka
My joooooooooooo!!!! 5.7.2008! A ještě jedna holčina, jsme v diskuzi Blansko a okolí!
Odpovědět
Profilova fotka
A je to tam úplně nejkrásnější!!!!!!!!!!!! Hezky jste si vybrali ;-)
Odpovědět
AHoj, zrovana jsem si před chvílí psala se spolužačkou,c o se tam vdávala loni a byla moc spokojená. Hlavně prý byla nadšená, že dojela trošku bokem zámku a šla tam před ostatníma a ženich ji viděl až v sále ;-) Lysice jsou nádherný, už jsem tam byla na soukromé prohlídce....zámek sama pro sebe :-D A nádherné focení v zahradě ;-)
Odpovědět
Tak to je super. Já jsu taky ráda, že jsme si nakonec vybrali Lysice. :-) A už máte Janeee podepsaný papíry na matrice? My se tam teprve chystáme, prý je to tak na necelou hodinku než nám všechno vysvětlí a tak se musíme u matrikářky objednat. ;-) Blani a ta kamaráa má tady taky někd album?
Odpovědět
Pardon, myslela jsem kamarádka :-D
Odpovědět
Trexx - nemá :-( Lysice jsou krásné, však jak jsme o vánocích všem řekli, že se budeme brát, tak babička byla nadšená, ale za chvilku hned na mě skoro vyjela: Proč to máte na Bouzově??? To mělo být v Lysicích, Slávin (strejda z 2.kolene, co na zámku pracuje) by vám to tam zařídil, jak byste chtěli... :-N
Odpovědět
Profilova fotka
Trexx: podepsaný to mám zatím jen já, protože jsme vtipně nevěděli, že se tam něco podepisuje a mysleli jsme, že tam jedu zaplatit pouze za to, že se bereme mimo místo bydliště a ono tohle, takže v klidu... než se tam přítel dostane, mají tam fakt blbě otevřeno, dělá v Brně, tak to asi bude trvat ještě měsíc... a máš pravdu, byla jsem tam asi hodinu! Ale ty Lysice za to stojí!!!!!!!!! Moc se mi líbí! třeba Rájecký zámek je hezký zvenku,a el uvnitř se mi zas tak moc nelíbí, je tam dost tma, to v Lysicích je to vše fakt jak v pohádce!!!
Odpovědět
Ahoj holky, obřad na zámku byl jako z pohádky. Hodně hostů bylo z obřadu dojato a já taky. Držím palečky v přípravách :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
ahoj holky, chtela bych obnovit diskuzi. Radi bychom svatbu v Lysicich, ale na zahrade. A pani matrikarka z Lysic byla hodne neprijemna, ze pry a ted cituji "Obřady v zahradě neděláme. Takový obřad by trval cca 10 minut a měl by jen ty úřední povinné části (tzv. bez obřadu, tzn. bez hudby, zpěvu atd.). Byl by jen s oddávajícím a matrikářkou, ale za stejné peníze jako klasický svatební obřad, který děláme ve velkém sále se vším, co k pěknému obřadu patří." Jsem z toho cela spatna. Pritel i ja jsme chteli obrad venku, akorat ja na nejakem památnejsim miste nez jen v hotelu. Mozna by to chtelo nejakou protekci, nebo aspon radu? :-( Blanka.K - ty bys neumela poradit? :-N
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
ahojky holky, už to budou 2 roky od svatebního dne? Chtěla jsem se zeptat,zda se vám obřad na zámku taky tak líbíl :-)
Odpovědět
Ahoj holky, nechcete znovu obnovit toto téma? Chtěla bych mít na zámku v Lysicích svatbu příští rok, jenže na matrice termíny vypisují až od ledna a to se bojím, že se netrefíme do data hostiny, které si musíme zarezervovat už teď. Jakou máte zkušenost vy?
Odpovědět
Článek se načítá
ahoj - s matrikou jen ty nejhorsi zkusenosti. Pani je dost odmerena a nesnazi se v nicem vyjit vstric. Psala jsem uz vyse. Doporucuju Rajec Jestrebi - z Lysic do Rajce dokonce utekl spravce, protoze uz nemohl snaset spory matrikarky s kastelankou (jeho vlastni slova) a nam vychazi maximalne vstric. Ovsem konecne posouzeni budu moct dodat az po svatbe v zari :-)
Odpovědět
ahoj jankabr, já jsem komunikovala s matrikářkou sice po meailu, ale přišla mi tak nějak normální ;-) . Ale rozhodla jsem se, pojedu podívat i do Rájce, i přesto že se mi Lysice mooooc líbí. Jenže nechci zjistit pár měsíců před svatbou, že termín na obřad mi nevyjde. Kolik se vejde lidí do svtabeního sálu v Rájci?
Odpovědět
a jeje - tak to ti nepovim, protoze mi budeme mit obrad venku v zahrade :-(
Odpovědět
a kdy máte svatbu?
Odpovědět
Profilova fotka
nopohaka: tak my mame s matrikou a s tou pani nejlepsi zkusenosti, byla hrozně milá a ochotná, nic nebyl problém!!!! Zpěvačky zpívaly úžasně, klavírista hrál super, paní řečnily taky krásně a halvně to tam nemá chybu! zámek je nádherný a zahrady taky! A co se týká termínu, tak si zjisti, kdy je vypisují, a zavolej hned první den! my to tak udělali a pak si mohli vybírat!!! Hned bych si tam tu svatbu zopakla a myslím, že lepší místo není:))) Jo, v Rájci pozor na fotky, je to tam uvnitř hodně tmavé a vejde se tam málo lidí! V Lysicích je uvnitř krásné světlo, nad vámi zlatý lustr, všude okolo květiny, fotky z obřadu jsou náherné, žádné ponuré, prostě slavnostní:))) A místa je tam taky dost! tak ať dobře vyberete! Ale kdybych já měla volit, tak určitě Lysice!!!!!! Jsou nej:)))
Odpovědět
janeee: já jsem taky pevně rozhodnutá pro Lysice, i kdybych měla bojovat s paní matrikářkou :-D . Ale jde o to, že ona mi říkala, že vypisují 2-3 soboty v měsíci, jenže já už teď musím mít zamluvenou hostinu a co když se prostě netrefím. Nevím, jestli ji pak můžu nějak ukecat 8-) Fotek jsem viděla celkem dost a taky se mi moc líbily. Uvidíme. A ty sis vybrala z termínů, co ti nabídla hned v lednu? Nebo jsi ji sama navrhla termín?
Odpovědět
Profilova fotka
nopohadka: měli jsme dva termíny vyhovující, dvě soboty, nakonec měli volno obě dvě, takže pohoda! Jsme si prostě vybrali, i čas jsme si mohli vybrat, jo a hned v lednu, po telefonu. Hostinu jsme řešili až pak. to je ale divný, že musíte mít rest.zamluvenou už teď?! kde to budete mít, jeslti se můžu zeptat? jinak my sebrali 5.7., to byl zrovna státní svátek, na spoustě míst v Brně vůbec neoddávali, v Lysicích ano, tudíž jsem to měla super se šatkama a tak!
Odpovědět
Tak to se divím, že na státní svátek oddávali. Nevíš, kolik těch termínů asi tak bylo? My zatím plánujem hostinu u přehrady v Brně na Kozí Horce a tam musíš min. ten rok dopředu, aby ti to někdo nevyfoukl. Nejdřív jsem si dala termín 15.5.2010, jenže ten už je obsazený. To nechápu, kdy to rezervovali 8-(
Odpovědět
Včera jsme se byli podívat na zámek do Rájce a opravdu se s Lysicemi nedá srovnat. Zámek sám o sobě je nádherný, stejně tak i nádvoří, ale obřadní sál je strašně temný (jako v kostele), i když ta akustika je zajímavá. Taky mi tam postrádám krásnou a upraveou zahradu pro focení. Každopádně Lysice jsou opravdu nádherný a byla bych fakt šťastná, kdyby nám to tam vyšlo.
Odpovědět
Ahojky, my máme svatbu v Lysicích 15.8.2009. S termínem je opravdu trochu problém - dal se zamluvit "až" od 1.12.2008. My jsme chtěli termín buď 1.8. nebo 8.8. - vzhledem k tomu, že oddávají pouze dvě soboty v měsíci, tak nám to moc nevyšlo... Určitě je ale lepší si zavolat co nejdřív. Volala jsem hned toho 1.12. a stejně jsem se dověděla, že termín bohužel neklapne. No nevadí - na tom to přeci nestojí. I tak jsme to v Lysicích chtěli. :-) Jinak obě matrikářky - lysická i rájecká jsou moc moc fajn paní. Rájeckou znám docela dobře, s lysickou jsme jednali ohledně svatby. Opravdu moc příjemné, vyjdou vstříc, poradí ;-) :-) V Rájci jsem svatbu nechtěla protože to tu znám a na spoustě svateb jsem tu byla, tak by to nebylo pro mě tak "sváteční"... Jinak oba dva zámky jsou moc pěkné a mohu doporučit!! Tak páááčko a ať všecinko klape ;-) :-)
Odpovědět
mirysek: tos mě teda moc nepotěšila :-N 2 soboty v měsíci jsou fakt málo a já mám teda obavu, že se just netrefím na 22.5.2010. Vím, že je asi brzo to řešit, jenže v Brně holt už takto dopředu musím mít zarezervovanou hostinu. Jak už jsem psala, my teda taky dáváme přednost Lysicím před Rájcem, i když Rájec je taky pěkný. Matrikářka mi po emailu odpověděla na všechny dotazy, takže s ní nemám zatím žádnou špatnou zkušenost, jen ty termíny no. Sama pokladní na zámku v Lysicích nechápala, proč si už teď nemůže brát rezervace na příští rok. Ach jo, nějak to dopadne... A kolik vás celkem bude na obřadu?
Odpovědět
HOLKY, JSEM JEDNA ZE ZPĚVAČEK, CO ZPÍVÁME NA SVATEBNÍCH OBŘADECH, TAKŽE ZÁKLADNÍ INFO.DOCELA MĚ MRZÍ, ŽE TADY NĚKDO PÍŠE, ŽE ZÁMECKÝ ZAHRADNÍK ODEŠEL KVŮLI SPORŮM MATRIKÁŘKY A KASTELÁNKY, MYSLÍM,ŽE TO BYLO JEHO SVOBODNÉ ROZHODNUTÍ A ON NEMĚL S PANÍ MATRIKÁŘKOU NIC DO ČINĚNÍ!!!!TADY SE NAFUKUJE BUBLINA, KTERÁ NENÍ PRAVDOU!!!CO SE TÝČE PANÍ MATRIKÁŘKY VŽDYCKY SE SNAŽÍ NAJÍT ŘEŠENÍ A POMOCT VŠEM, POKUD BYLA ODMĚŘENÁ A NEPŘÍJEMNÁ, TAK MOŽNÁ PROTO, ŽE SPOUSTU Z VÁS SI CHTĚJÍ TERMÍN ZAMLUVIT S ROČNÍM PŘEDSTIHEM A PAK TY SVATBY RUŠÍ A PRO NÁS JE TO PAK PROBLÉM, KDYŽ MÁTE 5 SVATEB A PROSTŘEDN VYPADNE!ODSTÁT 5 SVATEB A ODZPÍVAT NENÍ NIJAK JEDNODUCHÝ, ONA TO NEMYSLÍ NIJAK ZLE, ALE KAŽDOPÁDNĚ, POKUD CHCETE NĚKDO VĚDĚT CO NEJDŘÍV TERMÍNY PŘÍŠTÍHO ROKU, MOŽNÁ STOJÍ ZA ZAVOLÁNÍ PANÍ KASTELÁNCE NA ZÁMEK, KTERÁ PANÍ MATRIKÁŘCE DÁ VOLNÉ SOBOTY, KDY ONA NEMÁ ŽÁDNÉ ZÁMECKÉ AKCE, TA MOŽNÁ JIŽ DŘÍV ŘEKNE, CO JE REÁLNÉ A PAK SI 1.12 OKAMŽITĚ RÁNO ZAVOLÁTE A TEN TERMÍN REZERVUJETE.JINAK OPRAVDU BÝVAJÍ SVATBY 2 SOBOTY V MĚSÍCI, VYJIMEČNĚ 3.MYSLÍM, ŽE NENÍ SE ČEHO BÁT, POKUD CHCETE OZVĚTE SE MI NA MAIL tabornice@email.cz A NAPÍŠEM SI VÍC!!!!KAŽDOPÁDNĚ JEDINĚ LYSICE, NECHCI NÁS CHVÁLIT, ALE TEN ZÁMEK NEMÁ CHYBU, SVĚTLO, PROSTORY, ZAHRADA, OBŘAD....VŠECHNO!!!JE TO ALE JEN NA VÁS!!!!!MĚJTE SE A TĚŠÍM SE NA VÁS NEVĚSTINKY!!!!
Odpovědět
Tak na zámek jsem volala, ale lidičky na zámku prý termín ovlivnit nemohou. Ten opravdu vybírá paní matrikářka. Anebo každý říká něco jiného, nevím.
Odpovědět
A VYSVĚTLILAS JIM V KLIDU OČ TI JDE????ANO ONI NEOVLIVNÍ TERMÍN, ALE NA KONCI LISTOPADU DÁ PANÍ KASTELÁNKA TERMÍNY MATRIKÁŘCE A TA PAK TEPRVE VÍ, KTERÝ SOBOTY SE MOHOU NA ZÁMKU ODDÁVAT.TAK TO PROSTĚ JE, NEVÍM S KÝM JSI MLUVILA NA ZÁMKU, KAŽDOPÁDNĚ NAPIŠ PÍSEMNOU ŽÁDOST O TERMÍN JAK NA MATRIKU TAK NÁ ZÁMEK A MÁŠ TO, NIC VÍC UŽ TO PORADIT NEMOHU.JEDNA ZE ČLENEK SVATEBNÍHO ANSÁBLU.
Odpovědět
Ahojky, já myslím, že možná záleží na NPU (Národním památkovém ústavu). Loni jsem zkoušela termín také zamluvit už dříve než před 1.12. - a opravdu jsem nepochodila. Není to prostě možné! Tak hodně štěstíčka, ať to vyjde. My máme svatbu v Lysicích už ani ne za měsíc. ;-)
Odpovědět
mirysek: díky za info. Každopádně je to fakt škoda. A ty sis zamluvila termín podle tvých představ nebo ses jim musela přizpůsobit? Jinak přeju, aby vám to všechno vyšlo a už se těším na fotečky :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
ahojky všichni, tak právě řeším úplně stejný problém jako vy... chceme svatbu na zámku v Lysicích, nikde jinde.... S matrikou komunikuji přes email, paní matrikářka mi také vždy sdělí, vše na co se zeptám, jen ty termíny budou opravdu až v lednu,,, kastalánka jim do 15.12.09 sdělí termíny sobot, kdy svatby nemůžou být z jejich strany že na zámku už je nějaká jiná akce, potom se prý sejde starosta, matrika a nějaká komise, kde vyberou termíny sobot, kdy se budou svatby na zámku dělat,,, prý to ovlivní i volby, které se chystají na příští rok a jiné akce, které by termíny ovlivnily ... takže termínyopravdu až v lednu a zámek termíny neovlivní , jsem z toho na prášky, protože si nemůžeme nic zamluvit, šaty, oblek, fotografa, prostě nic, tak doufám, že nám termín alespoň jeden z těch dvou, který chcem vyjde.....
Odpovědět
Ahoj Romčo, ani mi nemluv. Včera volám na matriku (v domění, že od 1.12. mi matrikářka sdělí termíny - viz. výše) a ona mi řekne, že je ještě nemá a že si mám zavolat začátkem ledna. Já myslela, že mě asi škrábne. Ať si každej říká, co chce, ale je podle mě dost nefér ty termíny vyhlásit, až takhle pozdě. Já jsem z toho taky na prášky, protože svatbu tam chci míst a zámek se zahradou se mi strašně moc líbí. Datum máme vybrané na 22.5., zamluvenou hostinu a kapelu a v sobotu si jdu vybírat šaty, co jim tam mám jako říct? Že nevím, kdy budu mít termín. Taky jsme si s přítelem říkali, že nám nezbude nic jinýho, než doufat. Jenže, co když nám to nevjyde a mi pak 4 měsíce před svatbou budeme jak šílení shánět míste, kdo nás oddají? ]-( Zbytečný protahování.
Odpovědět
1
2
9
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?