Svatba na zámku Dětenice

Ahojky holky, bude se nektera z Vas vdavat na zamku Detenice? My tam planujeme svatbu na cervenec 2006. Nebo pokud se tam jiz nektera vdala, muzu pozadat o nejake informace? Diky moc :-)
Odpovědět
1
2
6
slunicko2: Ahoj, já osobní zkušenost se svatbou v Dětenicích nemám ( jelikož jsem ještě svobodná :-) ) a ani mít nebudu, toto prostředí mě vůbec nenadchlo. Ale dcera mamčiny kamarádky se tam před dvěma lety vdávala a byla moc spokojená. Za obřad sice dali 12 000,-, ale říkala, že to stálo za to. Líbili se jí dobové kostými personálu, prostředí oddacího místa, prostě byla nadšená. Hostinu, ale na zámku neměli, prý se jim to nějak nezamlouvalo, takže na hostinu odjeli do restaurace v Nepřevázce. Přeju příjemné zařizování svatby :-)
Odpovědět
Ahoj petty, diky moc za zpravicku. Ja uz jsem od nich cenik dostala, ale je takovy hodne nespecificky. A do detailu se jim moc nechce. S obradem jsem si tam jista, jen take nevim s tou hostinou. Napriklad napojovy listek maji pomerne drahy. A za prohlidku hradu po obradu chteji 190Kc za osobu. Stale cekam na vysvetleni z jakeho duvodu.... A napriklad se jim taky nechce vubec do slev, kdyz jim obsadime cely hotel. Coz je docela nestandartni zpusob podnikani.... Jak to, ze Vy jeste nemate termin?
Odpovědět
slunicko2: nechápu, proč ti něchtějí dát přesný ceník, oni jsou tam přeci pro tebe, ne ty pro ně... no ono je v Dětenicích všechno dost drahé, nejen nápojový lístek taky nechápu, proč si chtějí účtovat 190,-, přijde mi to přehnané, vy jim tam zaplatíte peníze za obřad a oni vás ještě oškubou za prohlídku, správně by ta prohlídka snad měla být zadarmo, ne? vy budete trávit noc tam v hotelu? a jen ty a ženich nebo všichni svatebčané? no mám pocit, že Dětenice mo na svou pověst nehledí a hledí jen na to, jak vydělat co nejvíc peněz... no termín nemáme proto, protože jsem ještě nebyla oficiálně požádána o ruku, neoficiálně už ano, ale oficiálně ještě ne, nic nás zatím nehoní, letos jsme kupovali nový byt, já sice chodím do práce, ale studuju u toho vysokou školu, takže času mám pořád nedostatek, takže uvidíme
Odpovědět
Cenik jiz mam, ale je u neho dost veci neupresnenych. Napriklad u opekani selatka neni specifikovano, kolik bude vazit a tak dale. Ta prohlidka me tedy hodne rozcilila, to se priznam! Taky jsem jim to psala do emailu, ale ani po tydnu jsem jeste neobdrzela odpoved. Zitra jim chci volat. Hotel jsem chtela pro cca 40 hostu. To znamena skoro cela kapacita. A to jsem ho puvodne chtela pro 40 lidi na 3 noci. Nakonec jsem jim rekla, ze si hotel najdeme v Praze a je to. Pokud jim nase penize nejsou dost dobre, tak at si hledaji hosty jinde. Nas by ta svatba take moc netrapila. Ale protoze zijeme v zahranici, tak je to nejlepsi reseni, jak vyresit vsechny legalni problemy... :o)
Odpovědět
slunicko2: a proč se nevezmete v zahraničí? myslím, že leckde jsou zákony a zařizování co se týče svatby jednodušší než v ČR...
Odpovědět
petty: protoze se nechci nechat pripravit a svatbu na zamku a kouzlo s tim spojene. Navic, v CR je nas to prijde na mene penez a zbytek muzeme investovat do svatebni cesty. Po legalni strance nas to prijde s behanim na stejno jako v Cechach. Je to naopak jeste levnejsi nez v zahranici. Ale hlavnim duvodem, proc se to kona v Cechach je, ze druha strana rodiny chce do Prahy na dovcu ;o)
Odpovědět
Teda Slunicko, já bych teda z takovéhohle prostředí prchala, když už se k tobě takhle chovají před svatbou, jak asi bude probíhad svatba samotná... Jedna z nejdůležitějších věcí je podle mého příjemný a ochotný personál, protože lidi, co si myslí, že ty jsi tam pro ně a na své svatbě si můžeš dovolit jen to, co oni uznají za vhodné, tak takoví ti dokáží tvůj den pořádně otrávit. Naprosto tě chápu, že se chceš vdávat v ČR, nejen kvůli penězům (což taky není zanedbatelná záležitost), ale protože jsi tady asi víc doma a je tu krásně. Svatba na zámku je skvělá, ale jestli se k tobě chovají takhle, vřele doporučuju si tam udělat jen obřad a na ostatní se přestěhovat o kousek dál.
Odpovědět
Len: to sem rada, ze Te znovu slysim :o) tedy ctu ;-) Musim rict, ze jsem z toho otravena. Pokud by slo o business jako takovy, tak je poradne zmacknu, ale svoji svatbu si proste nechci nechat takhle pokazit. Problem je v tom, ze ja chci svatbu mimo Prahu. A mimo Prahu proste zadna mista neznam. Take premyslim nad tim, ze tam nechame jen ten obrad a hostinu prsuneme uplne jinam. jen proste v tuto chvili vse zarizuji po inetu. a to je tezke soudit.
Odpovědět
Pojeďte do Roztok :-) Ale máš pravdu, když si chce člověk něco vyhádat, je to o něčem jiném než když ještě chceš, aby se potom k tobě chovali slušně. Já už to tu psala několikrát, ale my na hostině taky bohužel museli volit mezi tím, jestli se necháme oškubat nebo ne, ale pak by byl na nás personál asi hooodně nepříjemný. A to byli předtím moc milí! Takže opravdu doporučuju vybrat místo, kde budou ochotní a přístupní domluvě. Teď mě ještě napadlo - kamarádi to měla na Loučni, tam jde obřad jak na zámku tak v parku a kousek od zámku mají hotel, kde je možné ubytování i hostina. Ubytování jsme si sice platili sami, ale i tak jsme dostali asi třetinovou slevu. A bylo to tam moc pěkné!
Odpovědět
Profilova fotka
Sluníčko a co takový Hrubý Rohozec v Turnově? My jsme tam svatbu měli a bylo to fakt nádherné, děsně milí, ochotní měli na nás spoustu času (jedna svatba má rezervovaný zámek na 2 hodiny, takže se tam s jinou nepotkáte a fakt si to vychutnáte), prostě bych nevolila jinak. A koukám, že máš ve vizitce Jičín, takže byste to měli taky kousek skoro jako my. A okolo Turnova je spousta krásných hotýlků a penzionků, kde vím, že svatby umí udělat a moc dobře. Hlavně Malá Skála je nádherná. Jestli chceš napíštu ti víc třebo do IP.
Odpovědět
Profilova fotka
Sluníčko kolem Prahy je spousta krásných hradů a zámků. Kousek od Dětěnic je Mnichovo Hradiště. Nádhera. Jen nevím, jak je to tam s ubytováním a hostinou, ale ve městě určitě něco je. Ještě mě napadá, zámek Jemniště, tam je také tuším komfort se vším všudy. Jen je to na opačnou stronu od Prahy jak Dětěnice. Každopádně bych svatbu chtěla mít tam, kde se ke mě chovají vstřícně. Tak držím palce, ať se zadaří ;-)
Odpovědět
Ahojky holky :o) U me je problem v tom, ze polovina rodiny bude z Anglie, polovina z Cech. takze rozdilny narok na finance. Co je pro anglicany levne, je ponekud drahe pro lidicky od nas. A ja nechci nikoho vysavat. partnerova rodina je docela narocna na ubytovani, pod 3* nejdou. Jenze to uz je docela zbytecny prepych pro moji rodinu a kamarady. Ovsem, zase nechci nechat bydlet hosty v nekolika hotelech. To mi prijde hloupe. Zamek Detenice jsem chtela zvolit proto, ze neni tak daleko od Prahy... Muj problem je, ze se me snazi oskubat :-( vazne maji pocit, ze jsem hloupa, a ze si to nedokazu spocitat. Jasne, mohla jsem zvolit Konpiste, Krivoklat a tak... ale to je prilis komercni. Musim si postezovat :-) Proste mi nejde do hlavy, proc si hodne dodavatelu mysli, ze jsem tady pro ne a ne obracene. Skoro ta neochota neco uzpusobit memu prani.... Booooze :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Leno, tu Tvoji historku s hostinou jsem cetla. A mas pravdu, nic proti tomu neudelas, pokud oni nechteji byt solidni. A kazit si krasnou vzpominku hadkou o penize by se mi taky nechtelo. Ale vzhledem k me profesi jsem uz davno prisla o iluze. Znam super dodavatele, super mista.... ala ta uz jsou pro me vsedni, a tak chci nejake jine misto :o)
Odpovědět
Slunicko, zkus tu Loučeň! Jak říkám, zámek nádherný, park taky, ubytování přímo na místě (pěkné a za rozumnou cenu), hostina přímo v hotelu s možností rozšířit to i ven... Nám se tam moc líbilo a vím, že ani finančně to nebylo nijak hrozné a ty hromadné slevy dostali určitě :-)
Odpovědět
Profilova fotka
slunicko2: našim známým se hodně líbil Hotel Zámek Štiřín, je to snad do 30 km od Prahy, je to tam fakt nádherné, ale na zdejší poměry hodně drahé. Najdeš je na netu, mají na stránkách nějaké info... :-)
Odpovědět
Leno, ja jsem Loucen nasla tady v sekci firmy. ale podle fotek mi interier neprisel nijak historicky. Nebo to jen tak vypada na fotkach???
Odpovědět
Ivet: diky za radu. Mrknu na to. Hrady a zamky jsou vseobecne drazsi. Ale nektere zamky uz si delaji proste legraci.
Odpovědět
Slunicko, tos mě dostala :-D Já dovnitř jenom nakoukla, naši známí měli obřad v parku. Ale co jsem viděla, přišlo mi to jako klasický zámek, historické interiéry... Hotel je trochu modernější, ale ne zas nijak moc. Jinak nevím, jaké stránky jsi viděla, oficiálně mají loucen.cézet Nechci je tu nějak zuřivě propagovat, jen že nám se tam moc líbilo. Ať už si vybereš cokoli, hlavně ať jsou na tebe hodní ;-) Jo, jinak jsem Lenka :-D
Odpovědět
Leno, ja vim, ze si Lenka :o)))) Tam to byl vzkat pro Ivet :o) Ja jsem tu loucen nasla tady v sekci firmy.... Mozna tam maji jen spatne fotky :o) ja uz jsem k zamkum skepticka. je jasne, ze jsou o neco drazsi. Ale platit 190Kc za osobu za prohlidku, kdyz kazdy jiny zaplati cca 70Kc, a to si jeste musim sehnat nekoho, kdo ten vyklad prelozi do anglictiny, to mi fakt prijde odporne. Jinak ja jsem Zuzka :o)
Odpovědět
Ahoj Zuzko :-) Já s tebou naprosto souhlasím, sama jsem několik let průvodcovala a tuhle sazbu (160,-Kč)jsme účtovali cizincům (s cizojazyčným výkladem) za kompletní prohlídku obou okruhů (ceny se samozřejmě na různých zámcích liší). To má člověk pocit, co všechno si nakonec ještě navymýšlí, když podepíšete smlouvu. Některé věci člověk bere za samozřejmé a najednou se najde podnikavý člověk, co usoudil, že svatby jsou dobré na vyždímání co nejvíce penězze svatebčanů, kterým je v takový den všechno jedno. Je to stejné, jako když svatební dort stojí dvakrát víc než obyč, svatební kytka víc než narozeninová z těch samých kětů a svatební šaty třikrát víc než ty samé v modré nebo zelené na ples. My teda měli sazbu za prase/kus a bylo jedno, kolik bude vážit (nakonec mělo 50 kg), ale chleba, hořčici a křen už nám účtovali zvlášť (50 Kč/bochník). Medovinu jsme měli "po domluvě" vlastní, jenomže si za ni naúčtovali 200/lahev (nás stála 80).Takže i takhle se vydělává.
Odpovědět
ja to beru tak, ze na necem mit marzi musi, to je samozrejmost. Ale prehanet to s prohlidkou, nebo nechtit dat slevu za pronajem celeho hotelu na 3 dny, to mi prijde jako velice podivne podnikani. Skoro jako kdyby jim nad firmou visel vzkaz: nechcete Vy, budete chtit nekdo jiny! Ja ma obcas pocit, ze jsem strasne vybirava, ze bych proste mela zavrit pusu a platit. Vzdyt jde preci o nas velky den, ze? Ja ale take sve klienty neokradam lhavym zpusobem. Za sluzby se plati, to je jasne, ale jak bylo domluveno. Sem tam mam pocit, ze ty ceny strileji od oka, podle toho, jak se jim zdame... tak nejak: maji penize, nemaji penize :o) korkovne si dnes uz uctuje kde kdo... Prijde mi nesmysl, uctovat korkovne, pokud mas veskery alkohol od nich, ale chces si treba donest domaci slivovici nebo medovinu a tak...
Odpovědět
Jo, Slunicko, naprostý souhlas, je to tak :-( Samozřejmě nečekám, že mě bude někdo obsluhovat za nákupní ceny, ale když už někomu naúčtuju pronájem, chovám se k němu slušně, ne? Jediné, co jsme si přinesli, bylo pět půllitrových láhví medoviny na přípitek (tři z nich jsme si zase odnesli neotevřené, protože místo 0,1 l přípitku nám dali 0,05 l), ale přesto jsme za donesení vlastního alkoholu platili 1000 navíc ]-( Ale dost, už si nebudu stěžovat, to pozitivní z naší svatby rozhodně převládá :-) Já jen když jsi popisovala, jak s tebou jednají před svatbou, tak bych od nich utíkala pěkně daleko! Obřad bych si tam třeba nechala (přiznávám se, že Dětenice neznám), za ten je snad jen jeden fixní poplatek, ale nocleh a hlavně hostinu, kde se dá šidit nejsnáz, bych určitě udělala jinde.
Odpovědět
Jasne, dulezite je, ze ta svatba bude super dnem! Obrad tam asi necham, a pro hostinu vyberu restauraci, kterou nepouzivam pro klienty, a bude to :o) Ovsem nechapu, ze se zamek chce takhle sam a dobrovolne pripravit o penize! te pani jsem rano psala, ze mam spoustu dotazu na ktere uz pres tyden neodpsala, a tak ze bych si s ni rada domluvila schuzku a priletela do Prahy jen kvuli tomu. Myslis, ze odepsala? Vubec ne. A to vim, ze si ten email precetla.
Odpovědět
Tak u takovýchhle lidí si říkám - dobře jim tak!!! :-) Možná bych jim to jen připomněla - bývala bych vám tu ráda udělala velikou útratu, ale kvůli vašemu podivnému přístupu jdu jinam! A ta paní je jen zaměstnankyně nebo tam tomu šéfuje?
Odpovědět
ma na starosti svatby. Po telefonu zni naprosto prijemne. Dokonce nektere nevesty tu na ni pejou ody. Ale zadna mi neodpsala, kdyz jsem se ptala, zda tam probehl jen obrad nebo i recepce. Tak nemohu soudit. Obcas mam chut poslat oskliveho mailika, ale pak si rikam, ze jsem prece slusne vychovana :o)
Odpovědět
Já jsem slušně vychovávaná, nevím, jestli i vychovaná :-D , takže občas mi nějaké to ošklivé slovo ujede, obzvlášť, když se mnou jednají lidi takhle. Ale na své svatbě jsem se fakt krotila a teď sama sebe přesvědčuju, že jsem to nemohla předvídat. Takže jsem tu aspoň jako poučení pro ostatní nevěsty, které teprve svatbu připravují, aby se mohly vyvarovat mých chyb. Ještě mě napadlo zkusit to hnát někam výš, k nadřízené/mu té paní, aby věděl, jak s tebou jedná a "reprezentuje" tak zámek. Ale stejně už by mě asi nic nepřesvědčilo, abych si u nich hostinu nechala pořádat. Jinak jsem mrkla na stránky toho zámku a vypadá fakt krásně. Ale přesně to, co píšeš, nikde neuvádí ceny, což mi přijde dost divné. Já když něco hledám na Netu (ubytování obzvlášť), ceny mě zajímají na předním místě.
Odpovědět
Nedat tam ceny je totiz strasne chytre. Takhle se ceny vzdy upravuji podle movitosti klientu, ze? :o) je jasne, ze nektere ceny si neohlidas. Jako treba ten napojovy listek, to opravdu nejde. Fakt to muzes jen ohlidat tim hodinovym mezisouctem, ale stejne.... ja si v nasem budgetu taky nechavam nejake ty tisice na vic, kdyby neco.
Odpovědět
Když ty tisíce navíc jsou, sice to zabolí, ale jde to. Ale při představě, že třikrát obrátím každou korunu a pak mi nezbývají peníze třeba pro dítě, jenom aby se někdo cizí nakapsoval, tak to teda naštve pořádně. Nás v restauraci ošidili tak o 5-10 000 a dalších 300 Euro jsme pak zbytečně navíc platili na svatební cestě, ale radši jsme nad tím mávli rukou, hlavně, že jsme zdraví... jinak se pro dnešek loučím, právě jsem potěšila hodně lidí (odeslala jsem autorům honoráře), tak už můžu konečně utíkat domů :-)
Odpovědět
Naprosto souhlasim. No, ja jsem udelala razantni krok. zamluvila jsem si letenku na polovinu listopadu a domluvim si to tam osobne, a pokud se na necem slusnem nedohodnem, tak jsem si do zalohy nasla nekolik dalsich mist v Praze... A bude to vyresene :o) No, tak to budou mit autori radost. Vim, ze na honorare cekaji jak na smilovani :o)
Odpovědět
Slunicko, ja jsem se na Detenice pred svou svatbou take poptavala, dokonce jsme se tam jeli podivat. Jestli chces, muzu jeste zapatrat ve svem emailu, protoze svatebni nabidku jsem od nich dostala tenkrat emailem. Svatbu jsme tam ale nakonec nemeli - duvod? Detenice na nas pusobily dojmem, ze je to vsechno udelane jen "jako". Neni to proste realny historicky zamek, interiery pusobi lacine, vymalovane jak detsky pokojicek, nema to s historii nic spolecneho. A hlavne - prislo nam, ze se snazi ze svateb vytahnout jen penize. Nakonec jsme zvolili jiny statni zamek a nelitovali. Jo, a mimochodem - na tu pani, co tam ma na starosti svatby, jsem slysela jen chvalu, pry je moc ochotna a do detailu se stara o vyzdoby atd., tak mozna nad ni jeste nelamej hul. Je jen otazka, nakolik se ti Detenice budou opravdu libit - na muj vkus to nebylo ono...
Odpovědět
1
2
6
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?