Svatba na Šumavě a počasí

Ahoj nevěsty, chtěla bych se příští rok v polovině července vdávat na Šumavě, konkrétně oblast Masákova Lhota (Zdíkov). Svatbu mám koncipovanou jako lesní, tudíž celá by se měla odehrát v přírodě. Dívala jsem se na různé statistiky teplot a srážek a bohužel to vypadá, že v této oblasti je velké riziko nevlídných teplot a deště. Ráda bych se proto zeptala na zkušenosti nevěst, které svatbu na Šumavě měly. Moc děkuji předem!
Odpovědět
Profilova fotka
Počasí na horách je vždycky nevyzpytatelné, na druhou stranu, můžeš si vybrat místo, kde statistický prší třikrát do roka a na svatbu ti bude stejně pršet. Hory jsou krásné, místa bych se nevzdavala, jen bych se zařídila pro jistotu i na nejhorší variantu (zima a dest) a v případě slunečna to bude jen příjemný bonus.
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych doporučoval se s tím smířit, připravit se na to a když bude pršet, užít si to... počasí se poručit nedá a je škoda přát si sluníčko a pak být naštvaná. Fotil jsem letos několik svateb kde fakt nebylo pěkný počasí a můžu říct že patří k mým nejoblíbenějším. Pokud není zázemí pro párty, stačí skutečně i velký párty stan a dva plynové hořáky, aby všichni mohli být venku i v dešti. U mě na profilu mám příspěvek ze 7. října kde je několik tipů na svatby na kterých je zima, tak třeba něco z toho pomůže ;) (nesmím semka do diskuze vložit odkaz).
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych řekla, že Šumava v dešti, nebo po dešti, když se kouří z lesů, má snad i větší kouzlo, než sluncem zalitá ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lucih123 Vůbec bych se toho nebála :-) Já jsem z jihu Čech a manžel pochází přímo ze Šumavy, kam pravidelně každou neděli jezdí za rodinou :-) Šumavu jako takovou máme oba prochozenou křížem krážem už od dětství a věřte, že je tam kolikrát lépe než jinde :-) Pokud jsou tropy, je to tam balzám, pokud je období dešťů a celkově podprůměrné letní teploty, je ten teplotní rozdíl zanedbatelný, pouze je tam větší vítr a nebo chladnější rána a večery. Ale pořád je to Šumava a ta je krásná za každého počasí :-)
Odpovědět
@ellinkasebudevdavat @malinaphoto @pirek @fotografkavhm Moc děkuji všem za názory! :-*
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?