Svatba na statku Vletice. Máte zkušenosti?

Ahoj, zajímalo by mě jestli má někdo zkušenost se svatbou na statku Vletice.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj,uvažovali jsme o svatbe tam,moc se nám tam libilo,ale s paní majitelkou byla těžká domluva,tak jsme to nakonec udelali jinde,kde nemeli problem s nasima pozadavkama a vyšli nám vstříc.asi jde hlavne o to v jake náladě paní zastihnes,kamarad tam měl svatbu ted v záři a byl spokojeny
Odpovědět
Právě, že paní moc nekomunikuje, takže i když se nám tam moc líbilo, tohle nás odrazuje. Takže se raději ještě poohlédneme asi po něčem podobném, ale kde nebude problém s komunikací. Jinak díky :)
Odpovědět
Ahoj holky, taky o tom místě přemýšlíme, ale zatím nevíme, s paní je horší komunikace a je to docela drahé. Máte typ na jiné místo v okolí? Moc děkuji, plánujeme svatbu na červen a je nejvyšší čas!!! děkuji
Odpovědět
Ahojky, s paní je domluva jak kdy...většinou ji volám já a to pak jde. Už mám doma smlouvu a jídelníček. Nakonec nám nepřijde, že by to vyšlo až tak draze, když je to pronájem za celý víkend. Jinak v okolí je ještě Liškův mlýn, ale nám se více líbily Vletice.
Odpovědět
Ahoj, takže Vletice jsou vaši favoriti. Chceš obřad na zahradě? A kdy? Je to tam nádherný, ale spočítala jsem to na docela dost peněz. Kolik plánuješ hostů a kolik si řekla paní majitelka za pronájem? Nám 28 a nic v tom není, zdá se mi to trochu příliš...Nevim, zatím zvažujeme. A druhý místo je Liškův mlýn, taky krásnej, ale zase se tam nedá nic svého, neznáš někoho kdo to tam měl??? Díky
Odpovědět
Ahojky janabos, já budu mít obřad na zahradě. Cena za ten pronájem je 28, tak jak ti říkala pani, je to teda bez všeho, ale zase celý víkend. Máme 50 lidí a všichni tam pak někde složí hlavu, což by zase asi jinde nešlo. Už mam doma i jídelní lístek a tak uvidíme jak se to s tim vyšplhá, ale cenově to nevypadá nejhůř. A je fajn, že si tam můžeme dovést vlastní věci jako pití a i jídlo, což by taky nikde jinde nešlo. už se těším! Liškův mlýn znám,ale nevím kdo tam kdy měl svatbu. Prohledej tady forum.... Pa
Odpovědět
Zdravím, my jsme tam měli svatbu loni. Taky jsme zvažovali jak Vletice, tak i další zařízení. V podstatě mezi penziony nám jako jednička vyšel Liškův mlýn. Pak jsme ještě zvažovali i Vletice. Ale nechtělo se mi platit 30 tisíc ( to nám pani loni řekla ) za pronájem, tedy v podstatě za nic. V Liškově mlýně jsme měli za 17.tisíc celý areál pro sebe a ubytování v penzionu pro 27 lidí. Pro kamarády jsme chtěli postavit stany, ale protože jsme obsadili celou kapacitu, tak jsme měli k dispozici ještě konferenční místost, kde byl i záchod s umyvadlem a kámoši tam přespali ve spacáku. Nás bylo kolem 50 lidí. Taky jsme byli rádi, že se nemusí zdržovat se stavěním stanů. Je pravda, že tam není možné dovést vlastní jídlo ani pití. Ale my jsme se v podstatě o nic nemuseli starat. Pár dní předem jsme si jenom upřesnili průběh dne a pak to organizačně hlídal jejich provozní. A nemůžu si na nic stěžovat. Všechno co jsme si domluvili tak bylo. Hlavně když jsme si spočítali, že rozdíl na "pronájmu" je 13.000 a ještě je tam v ceně ubytování v penzionu ( což by jsme museli ještě platit navíc, protože rodiče, tedy a babičky jsme nechtěli nechat spát ve stanu :-o ), tak nebylo co řešit. Když jsme si to zběžně spočítali, tak tolik by jsme na tom, že budeme mít vlastní pití a jídlo neušetřili. Každopádně jsme si náš den užili a to přeji u Vám.
Odpovědět
Ahoj, jé, jak jsem ráda, že jsem našla někoho, kdo měl svatbu v Liškově mlýně!!Povídej, spokojeni se vším??Měli jste obřad tam, nebo někde jinde? Co jídlo, dobré všechno???Dělala jsi výzdobu sama, nebo oni? Nemáš nějaké postřehy, na co by jsi se soustředila???Máš nějaké fotky??? Moc děkuji
Odpovědět
Ahoj, skopojenost naprostá. Obřad jsme měli v červeném hrádku u Sedlčan. Pak jsme zjistili, že dělaji obřady i tam, ale už jsme to měli domluvené. Jídlobylo výborné. Výzdobu udělali oni, jen jsme si na svatební tabuli zajistili živé květiny. Bylo to příjemný. Dopředu jsme si vše upřesnili a pak už jsme se o nic nemuseli starat.
Odpovědět
Ahoj, Liškův mlýn vypadá úžasně a mají opravdu profi stránky. Jak jste si zajišťovali hudbu? Kapela nebo mp3 ? ;-) Předem díky za odpověd.
Odpovědět
Profilova fotka
Vletice není pronájem za nic, je to za celý víkend je tam ubytování pro všechny je tam obřad a je tam výzdoba... když si tohle spočítáš tak ubytovat 50 lidí tě vyjde minimum na 15000... obřad okolo 7000... a to ještě někde kde za půl hodiny bude jiná svatba... je tam bazén, pustí ti tam jakou chceš muziku, a je v tom i snídaně pro hosty vlastně... což je tedy jídlo ze soboty, ale to by ti jinde nenabídli... Je tam to velké hodně velké plus možné vlastní jídlo a pití... a někde v restauraci - penzionu nemůžeš si být jistá co ti tam napočítají... v takovém množství si mohou načíst cokoli... tedy nevidím Vletice jako předražené.
Odpovědět
Profilova fotka
plus ještě díky tomu že si můžeš všechno přivíst jsou na kafe k dispozici rychlovarné konvice a také majitelka půjčí veškeré nadobí na raut... tudíž nemusíš se také o nic starat.
Odpovědět
Článek se načítá
Ahoj, jsem moc ráda, že toto téma někdo založil. Byli jsme tam na svatbě kamarádů, ale už je to několik let zpět. Teď když začínáme uvažovat o naší svatbě, sháním nové informace. co vím tak s domluvou s pani majitelkou to trochu vázlo, ale ve výsledku se vše vydařilo a nebyl ani problém sposunutím obřadu, protože nevěsta měla zpoždění... Dík za veškeré info..
Odpovědět
@eileen S paní to nakonec není úplně nejhorší. Jedná se hlavně o to podepsat smlouvu a domluvit se na jídle. Poslala mi kontakty na dodavatele s kterýma spolupracujou, ale to už si zařizuju sama. Jinak jí moc zatím nepotřebuju. Na jaře tam ještě pojedeme podívat se s rodičema a pak už jen domluvit to jídlo a dekorace. Moc se nám tam líbí, tak snad to bude všechno fajn ;)
Odpovědět
Profilova fotka
Jojo taky se nám tam líbilo nejvíc ze všech možností kde jsme byli, Ještě byl v úvahu Hulín a Zámek Lešany, ale tady kvůli penězům sme uvažavoli neustále co ano a co ne.... Ostatní nám radili abychom nechali platit určité věci hosty sami za sebe, ale to se nám právě nechtělo, tady máme částku jistou pronájem plus catering, když sme to počítali tak kdybysme měli jídlo jen vlastní zdroj a nechali si tam přivízt hostinu tak by to vyšlo skoro stejně, ale ještě uvažujeme. S paní majitelkou je špatná domluva po telefonu jelikož je roztržitá:D ale jinak osobní kontakt byl zatím v pohodě:)
Odpovědět
@paja111 A kdy tam plánujete mít svatbu?
Odpovědět
Profilova fotka
30. července:)
Odpovědět
Profilova fotka
ale je to děs to zařizování že:D
Odpovědět
JJ, ani jsem netušila, že zařídit svatbu obnáší tolik věcí :-D Ale už se těšíme. Tím, že to máme na jednom místě je to aspoň jednoduší ;)
Odpovědět
Ahoj zkušenost mám, je to tam moc hezké jen majitelé jsou strašný, do všeho kecají vše dirigují a bohužel se stanou součástí tvé svatby, bud je musíš hned ze začátku odkázat do patřičných míst a nebo se ti pokusí svatbu něčím narušit. Tak si na to dej pozor.
Odpovědět
@paja111 a viděla jsi to ubytování? starý nečistý matrace na půdě pro cca 20 lidí a tři pokoje. Do kterých nás paní ani nepustila až při svatebním dnu a to jsem tam před tím byla asi třikrát a nikdo nám to neumožnila.
Odpovědět
Tak nám paní ukázala jeden pokoj a nic hrozného jsem neviděla. Ubytujeme se jen v pokojích, na půdě nikdo spát nebude, kamarádi si vezmou stany. A to, že to tam majitelka diriguje, jsem celkem ráda, aspoň nemusim mít koordinátorku :D Kamarádi tam měli svatbu a bylo všechno v pohodě. Rozhodně se toho nebojím ;-)
Odpovědět
Můžete mi říct, nakolik Vás vyjde pronájem, hostina přes catering a kolik je tam ubytování. Když jsme to sháněli my a porovnala jsem to s penzionem, který je pár kilometrů vzdálený, tak jsem za cenu pronájmu měla celý penzion s ubytováním a jídlo vyšlo stejně. Kamárád tam měl svatbu pro 30 lidí a za částku, kterou zde chtějí za pronájem ho skoro stála celá svatba. Tak by mě zajímalo důvod proč jste si vybrali práve tohle míst. Peníze ani přístup majitelů to být rozhodně nemůže.
Odpovědět
Profilova fotka
Mám tam známé, kteří tam obsluhují takže vím do čeho jdu. Ubytování vím taky jaké má být paní říkala že poskytne prostěradla.Jelikož tam budou povětšinu mladí lidé a počítám, že starší pojedou stejně domu, tak myslím, že se nikdo neurazí:D Tak je jasné že když má někdo svatbu pro 30 lidí že se mu to nevyplatí. My máme svatbu pro lidí 70, jelikož nechci škudlit na pití, tak se právě tam hodně ušetří za pití. A nebudu muset v restauraci říkat toto se pít bude a toto nebude. Jelikož si ho přivezeš sama. Je tam hezké místo na oddání a celkově se mi tam líbilo ze všeho nejvíce. Catering také můžeš sehnat svůj. Vše je na tobě... Myslim že už ses vdávala, takže jestli chceš kazit radost ze svatby nám, tak si to odpust....
Odpovědět
Místo jsem si vybrala protože se nám tam líbilo ze všech míst nejvíc. Máme svatbu pro 60 osob, takže se nám to vyplatí i finančně ze stejného důvodu jako paja111 - přivezeme si vlastní pití a tím se dost ušetří. A musím souhlasit s paja111 - i když mě radost ze svatby zkazit nemůžeš :-p
Odpovědět
Profilova fotka
Je samozřejmí, že sme taky nechtěli dávat za svatbu pálku, ale pevně doufám, že se vdávám jen jednou, tak si to chci pořádně užít:) Také jsem přírodní typ člověka a penziony mě neuchvacují, stejně jako chci na svatbu mít svého psa:) to nám také neumožnili na většině jiných míst... Jinak ještě k tomu že paní diriguje, s tím počítám, a nějak mi to nevadí. jelikož nám vnukla celkem dobré nápady jak svatbu oživit:) A ne jí mít jen v režii obřad a chlastačka:)
Odpovědět
Já Vám samozřějmě svatbu kazit nechci. Vím, že na místě až tak nezáleží. Záleží na tom, jak si ten den užijete a jak se baví Vaši hosté. A i když to bude třeba v bunkru, tak pokud se všichni budou bavit, tak si to užijete i Vy a to Vám zcela jistě přeji. Jen mě to zajímá. Kousek je penzion Liškův mlýn. Když se podíváte na fotky, tak je ve stejném stylu jako tady. Se zvířaty tam taky problém nemají. A právě za celý penzon se platí kolem 15.tisíc a v ceně je 27 lůžek včetně snídaně. Areál je také velký. Cena jídla není nijak rozdílná oproti cateringu. Nápoje nám nabídli za výhodnější ceny včetně tvrdého alkoholu. Takže to co jsme utratili za pití rozhodně nedosáhlo částky toho, že jsme v podstatě neplatili žádný pronájem. Určitě Vám nechci kazit svatbu a jak říkám nezáleží tak dalece na místě, ale na hostech a jak se bavíte. Jen by mě zajímal důvod. Cenový to být nemohl, jednání s majitelkou je také dobrodružství., ale dá se samozřějmě zvládnout. Když jsme to porovnávali mi, tak mi to tak výhodné nepřišlo. Hlavní důvod proč jsme o tom uvažovali byla možnost vlastního pití, když jsme to ale dopočítávali, tak tím, že jsme neplatili pronájem jsme ještě ušetřili.
Odpovědět
Vletice se nám líbily více. Není pravda, že Liškův mlýn vyjde nějak výrazně levněji. Neplatí se tam pronájem místa jako ve Vleticích, ale pronájem penzionu, který při 47 lidech vyjde na 26tis. Ve Vleticích je jedno kolik tam budeme mít lidí a kolik tam pak složí hlavu. Takže rozdíl mezi Vleticema jsou dva tisíce. Jídlo tam také nevyjde nějak levněji a nemají takovou nabídku jakou mají ve Vleticích. Ve spojení s placením alkoholu už v tom žádný výrazný finanční rozdíl oproti Vleticím nevidím. Rozhodně nelituji toho, že jsem si vybrala Vletice ;-)
Odpovědět
Tak je přeci rozdíl, jestli ubytuješ 47 lidí v penzionu nebo bude 10 lidí spát v pokoji a zbytek ve stanu nebo na půdě. My měli ubytovaných 27 lidí ( další asi 15 spali v místnosti, kde byl na zemi koberec včetně toalety a ani nemuseli stavět stany - těm jsme hradili jenom snídani, za ubytování nic nechtěli ) a vyšlo nás to na 15,5. Bylo nás kolem šedesáti, takže to není, že počítají kolik přijde lidí a podle toho dají pronájem. Platili jsme se za obsazené pokoje ne pronájem, alespoň za nás to tak bylo. Menu nám dělali na míru, protože jsme měli konkrétní představu, takže si nemusíš vybrat z nabízených menu. Rozdíl byl tedy mnohem větší než dva tisíce. Nevím jak to funguje u cateringu ( to by mě popravdě také zajímalo), ale mimo jídla se přepokládám platí asi i nějaké doprava a servis nebo to mají všechno v ceně menu - dopravu servírování jídla, úklid atd. + druhý den předání místa bude asi taky vyžadovat nějaký úklid. Ale určitě záleží i na vkusu. Obě místa jsou v trochu jiném stylu i když podobném. Každopádně ať se Vám to vydaří a pevné nervy s paní majitelkou.
Odpovědět
Profilova fotka
Ono u nás s majitelkou jedná přítel:D tak asi i proto nemáme problém:) přeci jen si toho tolik asi na chlapa nedovolí... Zatím sme s ní žádný problém neměli:)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?