Svatba na Statku Břežany. Máte zkušenost?

Ahoj, zvazujeme na svatbu Statek Brezany. Chceme vlastni jidlo a piti, ale v podminkach maji pronajmuti statku pouze s obsluhou. Trosku se toho bojim. Nejradsi bych svoje lidi. Nemate s nimi zkusenosti? Diky! :-)
Odpovědět
1
2
Ahoj, máme tam svatbu příští rok, byli jsme se tam podívat a mluvili jsme cca 2 hodiny s majitelem...musím říct, že se mi to tam moc líbí, elegantní, čisté, nové a majitel neskutečně milý. Nic není problém. Už máme i zaplacenou zálohu na příští rok. Jídlo i pití mít vlastní můžete, ale my jsme nakonec využili jejich nabídky na oběd + grilování - kousek od statku je bio farma, kde ugrilují co si budeš přát za hodně dobré peníze. Jinak pití budeme mít vlastní...Za mě žádný problém. Obsluha se sice platí, ale je to lepší než kdyby to dělali svatebčané. Pokud by sis chtěla dělat všechno sama tak doporučuji statek Blaník.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, zkus se taky podívat na Statek Újezd, budeme tam mít svatbu v červnu příští rok a paní majitelka je velice milá a vstřícná. Statek se pronajímá jako čistý prostor bez služeb, takže můžeš mít svoje všechno, od pití až po obsluhu.
Odpovědět
@viki83 Ahoj, jestli myslis farmu Blanik, tak na tu uz jsem taky psala (libila se mi moc :) ). Tak uvidim, co a jak bude. Moje mamca dela v restauraterstvi a my bychom proste to jidlo, piti a obsluhu meli za skvelou cenu a od lidi, co zname. Takze asi tak. Trosku se jenom bojim, ze ty lidi neznam, a abych pak druhy den neprisla na to, ze treba pulka flasek chybi (nemyslim ty, co vypili hoste :) ). Jdeme se podivat pristi tyden, tak uvidime. Mam i jine alternativy. Ale komunikace (zatim jenom po telefonu) byla prijemna :)
Odpovědět
@mineate Cauky, diky za tip. Hned se na to jdu mrknout! :-)
Odpovědět
@karol2014 byli jsme se taky podívat a musím říct, že okolí statku mi přišlo trochu ušmudlaný - vnitřek byl OK. Přítelovi se líbily hlavně pípy - těch tam bylo asi 6:-)
Odpovědět
@viki83 Ahoj, no radsi mi to ani nerikej :) Ve ctvrtek se na to jdeme mrknout. Ale chci neco blizko Prahy s ubytovanim a minimalne aspon s vlastnim pitim a to vazne neni snadne sehnat. Moc se mi libilo Green Valley. Akorat to by pro nas bylo pres celou Prahu a pak jeste dojet tam. Byla to uz vazne dalka. Skoda no :(
Odpovědět
My jsme se byli mrknout v Břežanech a Blaníku. Pokud vím tak na Blaníku můžeš mít všechno svoje, anebo doporučují prý velmi dobrý catering (svatby nědělají v červenci a srpnu - pouze pronájem na týden) a v Břežanech tě akorát donutí mít jejich obsluhu a to jsme se nakonec shodli, že vzhledem k počtu hostů 60 + děti a jídelna pro rodinu a jídelna zvlášť pro kamarády to prostě svatebčanům nemůžeme udělat. Nehledě na to, že jim třeba v 22 můžeš říct, dobrý už to celý zvládnem.....až to omrkneš, napiš:-)
Odpovědět
@viki83 Do Blaniku jsem psala a tam vlastni jidlo a piti nepovolili. Pry povoluji pouze vlastni dovoz dortu a kolacky :( Uz jsem docela zoufala. Jedeme se podivat na ty Brezany a na statek Na Strance. Pokud ani jedno nebude vyhovovat, tak nemam vubec tuseni, kde to bude :-S
Odpovědět
Ty jo, tak to je divný:-) mně paní psala mail, kde jí to bylo všechno úplně jedno a nabízela jen zapůjčení grilu...Tak hodně štěstí:-)
Odpovědět
@viki83 Tak ja tam zitra jeste zkusim zavolat. Za to nic nedam :-)
Odpovědět
Víš jak...je to jejich a podmínky se můžou každý den měnit...a chcete to mít na statku?
Odpovědět
@viki83 No chceme mit hlavne obrad venku a na stejnem miste pak raut. S tim, ze tam by byla moznost byt uvnitr i venku. Ono z toho pak nejvic vychazi ten statek. Ale puvodne jsem si spis predstavovala nejaky pekny resort. Akorat nemuzu sehnat zadny, ktery by byl v nejaky primerene vzdalenosti od Prahy :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Já jsem ještě uvažovala o Liškově Mlýně - moc se mi líbí jejich webovky, anebo známí měli svatbu na statku Blažejovice
Odpovědět
@viki83 Obe ty mista jsou moc hezke. Ale uz dost daleko. Bydlime v zapadni casti Prahy a jeli bychom pres hodinu. Coz po hostech nechceme. Ja nevim, ze nic nemuzu sehnat smerem na zapad :-)
Odpovědět
hele bydlim v hostivicich a prijde mi,ze pokud je vse na jednim miste tak hodku myslim obetovat vsichni muzou
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít svatbu taky víc jak hodinu autem daleko a vzhledem k tomu, že si statek zamlouváme na celý víkend a všichni budou mít možnost přespat, tak mi taky nepřipadá blbý, aby rodina i přátelé tu hodinku a půl do toho investovali. Původně jsem hledala v okolí Prahy, ale nakonec zvítězil koncept víkendové svatby a to pak ta vzdálenost není zas takové nepohodlí.;)
Odpovědět
Profilova fotka
@viki83 Ahoj, prosím napsala by jsi mi cenu za grilování? Také plánujeme svatbu na statku Břežany, teda já ji plánuji kamarádům a dělám rozpočet, tak bych chtěla být připravená na ty částky:)). Grill, pípy má tedy statek vlastní? A ještě bych se Tě prosím zeptala pokud si budeš pamatovat nabídku ceny piva.:)). Děkuji moc za odpovědi.
Odpovědět
Teď nemám cenový rozvrh u sebe, ale pro 60 lidí oběd, pití, sladký a večerní grilování - vychází to celkem zatím včetně pronájmu na 80 tisíc. Jinak gril - my jsme se nakonec rozhli využít možnosti nechat si ugrilovat krůtu a prase a to dělají na bio farmě 5 min cesty od statku, takže to tam vše dovezou. Pípu ti statek půjčí. Pivo ti zařídí jaké budeš chtít, my jsme poptali Gambrinus 10, ale zjistili jsme, že když si ho necháš dovést, tj. koupíš kdekoli jinde tak je to o cca půlku levnější....
Odpovědět
@karol2014 tak jak u Tebe dopadl Blaník??
Odpovědět
@viki83 Tak do Blaniku jsem jeste zkusila zavolat (myslim, ze jsem mluvila s pani majitelkou) a vlastni jidlo a piti skutecne nepovoluji. S nejvetsi pravdepodobnosti to bude statek Brezany. Byli jsme se tam podivat ve ctvrtek a nam se to libilo. Ma to mensi sal na hostinu a zahrada na svatebni obrad je pidi. Ale libilo se nam zarizeni pokoju a ze se vsichni pohodlne vejdou a budou mit vlastni koupelnu a tak. Jeste cekam na mail ohledne ceny. Ale byli jsme o vikendu na statku Na Strance a to teda ani omylem. Zahrada a sal na hostinu pekny, ale obradni mistnost vetesarna a hlavne to spani! Na muj vkus to bylo dost spinavy. Povleceni v desnym stavu a prislo mi, ze by tam vsichni spali hlava na hlave. Stydela bych se tam hosty ubytovat. Navic se mi ani nelibilo jednani majitelu. Prijeli jsme v dohodnuty cas a oni, ze nas nema kdo provest. No komedie :-)
Odpovědět
@mineate Ja si taky myslim, ze kdyz tam budou vsichni mit spani. Podotykam, ze jim ho i samozrejme platim. Tak vubec nechapu, co ma kdo za problem. Ale ja uz si stejne rekla, ze tyhle nevyzadany rady nebudu resit (jeste nekdo bude mit nejakou poznanku a neco si ode me vyslechne :-) ) Jestli mi nekdo rekne, ze s tim ma problem, tak se nikoho rozhodne prosit nehodlam. Jako bych ja do svatby svych kamaradu kecala. Nevim, ze oni musi do me. Vzdycky jsem si prala svatbu nekde v prirode za Prahou. A mi ji tam taky budu. At si ostatni trhnou nohou :-)
Odpovědět
@viki83 My jsme si taky chteli pres ne objednavat G10. Tak jestli se ta castka pohybuje v nejakych vyssich sferach, tak se asi jeste mrknu nekde jinde (nemam vubec tuseni, kolik takovy sud piva stoji :-) ). A kdy to tam mate?
Odpovědět
Profilova fotka
@karol2014 Přesně tak, komu se to nelíbí, ať nejezdí.;) Pokud jim to ubytování platíš, tak to už vůbec nechápu co řeší. Na našem statku je kapacita pro nejbližší rodinu a rodinky s dětmi a přátelé se ubytují v penzionech v okolí, ale platit si to budou pravděpodobně sami...mají k dispozici všechny úrovně od stanu až po luxus a je to na nich. Samozřejmě jim zajistíme během dne i večera řidiče, který je bude rozvážet sem a tam, aby se mohli všichni v klidu bavit. Občas mi připadá, že lidi remcají, jak kdybychom to dělali někde tisíc kilometrů daleko, opravdu nechápu neochotu popojet 100 kilometrů na tak významnou událost.:)
Odpovědět
Profilova fotka
@karol2014 Zeptám se ještě, kdy v červnu plánujete svatbu? Také máme představu, že bychom jídlo a pití rádi své. Máš udělaný rozpočet a kolik budeš mít lidí? My máme cca 40 lidí a na svatbu rozpočet 60 - na vše. Na jídlo jsem dala 10 a na pití také. Rozpočet na jídlo je tedy jen na raut a občerstvení před a po obřadu v době focení. Obřad ve 14:00 a pak raut od 16ti.Když jsem udělala rozpočet zbývá 15 a nemáme fotografa, svatební šaty pro nevěstu, prstýnky, no a dnes jsem se dozvěděla, že nám vybouchla i hudba, která měla být zadara:(. Tyto položky už máš vyřešené? Díky moc za odpověď. .
Odpovědět
@mineate Tak jsem rada, ze nejsem ja ta divna :) My jsme si nakonec rekli, ze to ubytovani zaplatime. Ale taky jsem puvodne chtela jenom rodinu a svedky. Ale to je asi tak jediny ustupek. Kamarad mi jeste rikal, ze byl na svatbe, kde byl zarizen odvoz. Ale vzhledem k tomu, ze jim budeme platit pohodlne ubytovani primo na miste, tak uz si rikam, ze si ty lidi vazne vymysli. No od ted to prvni, kdo neco rekne, ode me asi pekne schyta :-)
Odpovědět
@otlacok My mame predbezne datum 21.6., ale zatim mi jaksi od pana majitele nedorazil mail s cenami a nemam to tim padem zavazne zarezervovane. Jen tak mimochodem, taky dost zvlastni. Nevim, co si o tom mam myslet. Byli jsme se podivat ve ctvrtek a vcera uz jsem volala, kdy nam ten mail posle. Slibil mi, ze jeste ten den, ale stale nic :-| Jinak s jidlem a pitim to mam trosku jinak. Nealko budeme kupovat normalne v obchodech po slevach. Ale alko a jidlo budu mit od ex pribuzneho za nakupku a cenu dopravy. S tim, ze neotevrene flasky muzu vratit. Tim padem nemuzu moc radit. Nam to vyjde hodne levne. Vyplati se mit pribuzneho majitele restauraci a cateringu :-)
Odpovědět
@karol2014 až příští rok.
Odpovědět
Jinak my jsme se prozatím dohodli, že ubytování zaplatíme rodině a kamarádům řekneme o symbolickou cenu 300 za postel. Jinak to vychází asi na 550 za postel, takže to budou mít se slevou. Rozhodla jsem se z toho důvodu, že na většině svateb jsme ubytování taky platili...Jinak můžou samozřejmě přespat ve stanu nebo v autě...
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, už Vám pan majitel poslal ty ceny? Popř. mohla by jsi mi tu nabídku prosím přeposlat? Předem moc děkuji.
Odpovědět
@viki83 Ahoj, budes mit i obrad v Hostiviich, kdyz tam bydlis??
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?