Svatba na severu Čech (Sychrov) ?

Zdravím ;) Tak jelikož do toho chceme praštit, chci se zeptat na nějaké pěkné místo pro svatbu na severu Čech. Já a přítel žijeme s dětmi v Praze, ale rodinu a většinu přátel máme na Českolipsku. Nemůžeme se vůbec dobrat k místu, kde bychom uspořádali svatbu. Původně jsme chtěli udělat obřad někde na zámku, hradu, využít v blízkosti místa obřadu nějakou dobrou restauraci pro svatební hostinu a na odpoledne někde pronajmout chalupu nebo jiný objekt se zahradou, kde by se grilovalo, zpívalo, juchalo..no však víte, popřípadě pronajmout nějaký hezký hotel, penzion, na celý den od svtaební hostiny po večerní mecheche. Pak mi padl do oka Sychrov. No jo, ale z toho našeho krásného Českolipského kraje už je to trochu z ruky a neumím si představit, jak ráno cestují až tam naši známí z Prahy a České Lípy... Otázka zní :-) : Máte tip na nějaké pěkné místo k obřadu ( zámek nebo pod širým nebem) + místo, kde bychom mohli ubytovat cca 40lidí a uspořádat veselici na Českolipsku ? Popřípadě přihoďte i názory k tématu - zajímá mne, jak byste místo vybírali vy? Dělat obřad v Praze nebo táhnout na sever, kde máme většinu našich blízkých ?
Odpovědět
Ahoj, mě se hrozně líbí hotel morris v české lípě, vím že dělají i svatby :)
Odpovědět
@verulibe Třeba zámek Lobeč nebo chata Sloup v Čechách,
Odpovědět
@m4ruun Já si právě představuju něco buď venku ve stylu statku, provance, kde bychom měli obřad na zahradě a hostinu na statku respektive uvnitř ( oběd ) a pak nějakou grilovačku s noclehem a minimálně pro 30 lidí. V druhém případě by se mi líbila svatba na Sychrově nebo podobném krásném zámku a pak si pronajmout hotel nebo penzion, ale aby měl zahradu + bazén. Narazila jsem na statek Jítrava, což je takový ideál kousek od České Lípy. Ale ten Sychrov nemůžu dostat z hlavy a bojím se jen, aby svatba díky vzdálenosti nebyla moc komplikovaná. Přeci jen se sjedou naši blízcí z Prahy (kde žijeme i my) a ze severu Čech. V Praze to pořádat nechceme - zaprvé ty ceny jsou přemrštěné, zadruhé doprava + parkování hrůza. Takže vyhrál sever, ale babo raď :-) Každopádně budu vděčná za další názory, rady, inspirace :-) krásný den všem....i když máme zataženo :-p
Odpovědět
Profilova fotka
A co se Vám líbí přesně na Sychrově? Nejsou to jen představy bez reálného podkladu? Je tam jedna svatba za druhou, taková malá svatební fabrika. Nebylo by to přeci jen lepší někde venku? Jen pro vás a o vás? :-)
Odpovědět
Já vím, že to bude jak na běžícím pásu, ale totálně jsem propadla tomu interiéru. Naprosto pro mě splňuje představy romantického zámku pro svatbu... já nevím..prostě jsem ho viděla a nemůžu ho dostat z hlavy. Ta atmosféra...na svatbu i svatební foto..
Odpovědět
Profilova fotka
@verulibe naprosto Vám rozumím :-))))
Odpovědět
@trbolova No a vy se mi divíte ? :-D To je prostě pohádka. Sama fotím rodiny, děti a tohle místo je pro mě zkrátka top! Minimálně na foto, podle kterého si nechám namalovat obraz na plátno do obýváku..prostě láska na první pohled. Jaké sklo používáte ? Máte to mimochodem moc hezky ostré ;)
Odpovědět
Profilova fotka
Nedivím :-D Jen mám asi radši svatby na klidnějších místech :-D Tohle je Sigma 35/1,4 ART :-)
Odpovědět
@trbolova Je mi to jasné ;) aaaa Sigmička. Tak ta mne zrovna zlobí a potřebuje seřídit. používám Sigmu art 18-35mm na Canon 60D a hapruje mi ostření.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak na Vinohrady s tím :-) Třeba se tam potkáme, končím sezonu a poputuje tam celá výbava, jednou za rok je toho třeba :-) Sigmám zdar a Vám též! Ať se Vám daří! :-) Ve focení i ve společném životě! :-)
Odpovědět
@trbolova Moc děkuji a přeji dobrou noc a dobré světlo 8-)
Odpovědět
Ahoj, jestli ses zamilovala do Sychrova, tak ber Sychrov, tak strašný to s těma přejezdama zas nebudeš mít. Nikdy to neni jednoduchý, když jsou lidi z více míst. A snad všechno hezký na severu je v Českym Ráji :) My to měli podobně a až překvapivě si nikdo (nahlas) nestěžoval. Sjížděli jsme se až před místem obřadu, kolonu jsme dělali až cestou na hostinu. Mít vše na jednom místě je určitě praktičtější, ale jestli toužíš po fotkách ze Sychrova, tak ti to nějaká hotelová (i když pěkná) zahrada nevynahradí. Navíc Sychrov je kousek od trasy Lbc - Pha, kterou lidi jezdí téměř denně kvůli práci, tak by mě ani nenapadlo, že by to měl být problém a ČL je pak taky celkem v dojezdu. Asi by pak bylo lepší mít oběd a večerní zábavu a spaní už na 1 místě. Nebo varianta oběd na Sychrově (asi pálka) a pak přejezd, ale přijde mi příjemnější ten přejezd před obědem a na obřad vzít dostatek občerstvení, ať svatebčani neumírají hlady ještě před přejezdem. Nikdy jsem tam teda na žádné svatbě nebyla, ale to, že je to "svatební fabrika" by mě od toho místa odrazovalo víc, než logistika. Ještě má pěkný interiér Hrubý Rohozec (stejný problém s dopravou). Pak je ještě oblíbený Nový Falkenburk v Jablonném, je to sice blíž Lípě, ale pro Pražáky komplikovanější...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Dobrý den, jsem z Liberce a Sychrov fotím několikrát za rok. Za mě jednoznačně ne! Souhlasím s prvním názorem kolegyně. 5 svateb potkáváte v parku u focení, když vycházíte z obřadní síně, další svatba už stojí za dveřmi. Ano na fotkách pak vypadá možná vše romanticky ale v reálu si nepřipadáte nikterak důležitá a zajímavá v daný den. Vidíte kolem sebe jen zmatek, plno svateb a turistů. Bohužel kolikrát na zámku byla i nějaká výstava /akce venku a všude byly stánky... Pokud jste z Českolipska tak doporučuji Hájenka Samota. http://www.beremese.cz/catalog/vendor... Dále u nás na severu doporučím raději překrásné chaty v Jizerských horách(Bedřichov) nebo raději než-li Sychrov v okolí Turnova - Valdštejn nebo Hrubou Skálu, k hostině statek Ktová, statek Ondříkovice. Sychrov a Dobříš = předražená neromantická továrna...
Odpovědět
@zankova_photo Přesně toto jsem potřebovala - moc děkuji za informaci. Bedřichov máme v hledáčku také. Tak jsem ráda, že jste mi to takto na férovku napsala, ať vím, s čím máme počítat. Hájenka-údolí samoty je dost vytížená a plně obsazená. Týden před námi se tam vdává moje kamarádka a měla jediné štěstí, že na ten den, co mají svatbu, někdo svatbu zrušil, jinak by měla také smůlu :/
Odpovědět
@zankova_photo Ještě se zeptám ...se statkem Jítrov u jablonného v Podještědí zkušenost nemáte?
Odpovědět
My jsme svatbu na Sychrově měli a neměnila bych. Byli jsme tam úplně sami, žádná svatba po nás nebyla. Fotky z vyzdobené kaple jsou krásné a z parku také.
Odpovědět
@michaelazavrelova Miško a v kolik hodin byl obřad ? Chtěla bych datum 11.6.2016 a počítám s tím, že bude všude narváno :(
Odpovědět
Profilova fotka
@verulibe Zdravím, asi 2roky zpět jsme byli jako hosté na svatbě, obřad Sychrov, přejezd na oslavu do penzionu Hamštejn. Výhled úžasný, venkovní svatba na té terase byla moc fajn, grilování... Část hostů spala o kousek dál v jiném penzionu. Dual Music
Odpovědět
Profilova fotka
@verulibe myslíte Jítravu? tam je to opravdu překrásné, řekla bych pro náročnější klienty kvůli ceně. Ale je to tam pěkné :) Nemám zde doplněná alba. Jukněte ke mě na pracovní facebook, myslí, že jsem tam letos fotila 4. nebo 5.7 :)
Odpovědět
Profilova fotka
@michaelazavrelova kapli na Sychrově nedoporučuji už vůbec :D mám opravdu hodně zkušeností s focením svateb na různých místech. Avšak pokud je venku zataženo a berete se v kapli, tak na Sychrově je tam téměř nulové světlo pro focení. Jdete naproti problémům s focením a paní matrikářka velice ráda po obřadu dává gratulace v prostoru v mezi-kaplí kde je úplná tma(nikdy jsme to nepochopila) možná menší pomsta fotografům?! těžko říct :D Na Sychrově doporučuji případně Modrý sál a samozřejmě boční zahrady.
Odpovědět
@verulibe Teoreticky byste si mohli zkusit domluvit na Sychrově jen focení někdy v pozdějších hodinách, až tam bude klid, stejnak v těch nej interiérech se tuším ani obřady nedělají. Nevím jak to funguje, když byste tam neměli svatbu, ale zaplatit se dá vše... Jinak na Hrubé Skále je nádherný venkovní obřad na vyhlídce a ještě mě napadá, že blízko máte zámek Zákupy.
Odpovědět
@verulibe měli jsme obřad ve 12 hodin 16.8.2013
Odpovědět
@zankova_photo my jsme měli nádherné slunečné počasí a gratulace proběhli normálně v kapli, fotky máme krásné (možná pomohl i bílý koberec a všudypřítomné květiny laděné do bílo-zelenkava)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, nestačím se divit. Nenechte se odradit od např. Sychrova. Ano, je tam více svateb, v jeden den, ale vše v klidu a dobře zorganizované. To že potkáte jinou svatbu - je to problém? Pro st.zámek Sychrov zvučíme obřady nebo pro svatby celkově pronajímáme party stany, židle, stoly, DJe, atd. To vše umíme dodat i na jinou lokaci. Z České Lípy to je na Sychrov kousek, nebál bych se toho. Pro motivaci doporučiji Svatební veletrh na Sychrově, termín stačí sledovat na webu st.zámku. Děkuji Kostolnik
Odpovědět
Profilova fotka
@kjlb je to asi o osobním postavení co se týká vkusu a atmosféry. Mě se po těch 5ti letech focení svateb naprosto vytratila atmosféra z těch masových svateb aneb Sychrov, Dobříš, Karlštejn... Našla jsem si nyní lásku ve focení rustikálních svateb, menších svateb, příroda, přírodní materiály a nenásilné barvy.... Jsem ráda, že i moji klienti si mě hledají podle mého srdce, co mi je blízké a jsme na jedné notě. Přijde mi opravdu krásnější udělat si svatbu někde mimo města, mimo semafory... tak kde slyšíte les, šum louky, lesů a cítíte vůni květin a dřevin :) Chápu, že vy jako dodavatel samozřejmě vidíte třeba větší možnost profesního růstu na masivních místech pro obřady atd.. ale já chci stále k práci mít přístup srdcem a snažím se svým klientům doporučit jiná, ještě neobjevená místa i dodavatele :)
Odpovědět
Profilova fotka
@zankova_photo Asi si nerozumíme, ale UŽ 5 let fotíte svatby? Hm. Já jsem v oboru od roku 1991 a stále je co objevovat i v místě kde je podle Vás "hodně lidí a semafory". V tom je právě ten um a zkušenost.
Odpovědět
@zankova_photo Dobrý večer, ano, ano, myslela jsem Jítravu :D Ještě že jsem nenapsala Játrov :D hehe...neumím si dost dobře představit cenu pro cca 40 lidí. Psala jsem si tam o přibližnou cenu bez obřadu - oběd+večerní raut s oslavou + nocleh, ale ještě mi neodpověděli, tak uvidím. Pak jsem ještě objevila sklářskou krčmu Ajeto, ale tam není možnost noclehu. Já bych potřebovala nejlépe chatu k pronájmu na 2-3 dny, kam se vejde alespon 30 lidí a kde budeme moci na zahrádce grilovat a veselit se. A to vše v okolí Nový Bor, Lindava, Česká Lípa, Cvikov, Jablonné, maximum je pro nás ten Liberec a Sychrov.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?