Svatba na ostrově nebo v ČR? My dva nebo 30 lidí?

Ahoj holky, mám takový "problém" :-D. Příteli jsem navrhla co kdyby jsme se vzaly někde na ostrově jenom my dva na pláži. Jemu se ten nápad zamlouvá čím dál víc, že pak uděláme malou oslavu tady v čr. A že za původní rozpočet bude krásná dovolená se svatbou. Taky se mi to líbí :-) ALE jsem hrozně plánovací typ a chtěla jsem si to tady v čr udělat všechno podle nápadů co jsem měla už vymyšlené. Tak jsem se chtěla zeptat jestli se nějaká nevdávala nebo nebude na ostrově, u moře a jestli ji to pak nemrzelo??
Odpovědět
Nemrzelo! :-D
Odpovědět
A jak jsem se podívala na fotky :D tak se nedivím :)
Odpovědět
Nás to čeká příští záři na ostrově ,jen my 2,my se rozhodovali my dva nebo 70-80 lidi a bylo rozhodnuto:-) rodicove vse pochopili a oslava v ČR taky bude.mrkni do diskuse svatba v zahraničí ,tam určitě najdeš vse :-)
Odpovědět
Ahoj, já osobně si myslím, že finančně to nakonec vyjde nastejno. A pokud máš v pak v plánu udělat oslavu u nás s nápady, tak si představ, že ta oslava plus dekorace, atd. je část rozpočtu, a šaty, prstýnky, kytku, oznámení, vlasy, makeup musíš mít tak jako tak. Jediný co možná bych pak neřešila by bylo cukroví, na kterém se hodně ušetří. Samozřejmě se ušetříš stresování a zařizování kolem svatby. Ale v prvé řadě, jediné co nejvíc "ušetříš" svatbou u moře jsou vzpomínky tvé rodiny, známých a vás při společném svatebním dni, který je jen jednou.A myslím, že můžu mluvit za všechny, že ten den je tak nádherný. Myslím, že na takový den nikdo nezapomene a rád si ho připomene fotkama. Myslím, že vy sami dva se pak užijete dost ve společném manželství. Taky by mě to lákalo, ale fakt, že tam budeme jen my dva a nikdo to s námi nebude sdílet, to bych se bála abych nedostala depku a nakonec to ještě nezopakovala u nás. Záleží pouze ale na vás dvou, jak to cítíte. Rady jsou na druhém místě.
Odpovědět
Nám právě milý rodičové řekli at se sbalime a jedeme spolu někam :-D . Děkuju za radu kouknu se, my máme taky právě v představě září a je pořád čas :)
Odpovědět
Profilova fotka
My si prožili obojí... nějak jsme se nechtěli ochudit ani o jedno, obojí bylo bezvadné a neměnila bych, nejsem ani teď zpětně se rozhodnout, co bylo lepší a co bych doporučila. Ale svatba u moře + párty tady je asi docela fajn kompromis. My jsme řeckou svatbu měli tajnou, takže jsme tu v ČR prožili se vším všudy, až po půlnoci jsme řekli, že už jsme se jednou vzali a pustili video. Původně jsme to ani říkat nechtěli, ale jaksi tam začli vznikat určité teorie o naší dovolené před svatbou, tak jsme to vybalili.
Odpovědět
andik.cz.......... A to jste měli dvakrát oficiální svatbu?
Odpovědět
Profilova fotka
Prvně se omlouvám za hrubajznu v předchozím příspěvku a za vypadlé slovo SCHOPNÁ se rozhodnout... @mischa8 Nelze mít 2 svatby uznané. Rozhodli jsme se na české matrice uznat tu řeckou a českou jsme nechali neoficiální.
Odpovědět
@horvathova3 Přijde mi to překombinovaný. Souhlasím s mischa8. Bude to stát stejný peníze. A hlavní je, jak vnímáte s přítelem SVATBU. Jestli ji chystáte proto, abyste se mohli pochlubit originalitou a nevšedností, abyste byli fotogeničtí v extra fotogenickém prostředí, nebo abyste svoje rozhodnutí být spolu oslavili s přáteli a rodinou a sdíleli s nimi tuto nezapomenutelnou radost. Já si neumím představit, že bychom se vzali jen sami dva. Těším se na dojaté tváře všech blízkých. A myslím si, že právě tady platí, že sdílená radost je dvakrát taková radost. :-) Jak to berete vy (i vy ostatní holky)?
Odpovědět
@hanajdesign Jde o to, že je to krásná představa stát na pláži v šatech, písek pod nohama a taková ta slavo brána před vlnkama někde u modrého moře :-) Ale zase ochudit mého tatínka jak mě vede k oltáři a o ten pohled jak vypadám v těch obrovskejch šatech.. :D Je to těžký se rozhodnout.
Odpovědět
Profilova fotka
@horvathova3 Já jsem taky plánovací typ, ale mít tu možnost, tak se beru jen tak ve dvou někde daleko. My si udělali takovou naší svatbu naoko o samotě na opuštěné pláži a bylo to nepopsatelný :-)
Odpovědět
My se bereme ve dvou a dva svědci na ostrově. Já osobně jsem spokojená, nikdy jsem velkou svatbu nechtěla a je to podle mých představ. Hlavně, že nemusím plánovat zasedací pořádek u stolu, jídelní lístek, hudbu a podobně :)) Přítel by chtěl spíše klasickou svatbu, ale na tu nemáme dostatek příbuzných a přátel, tak jsme vymysleli toto. Věřím, že litovat nebudeme. Záleží, komu ublíží, když se vezmete jen ve dvou. Moji babičku by to asi mrzelo, ale ta už nežije... beru to takto.
Odpovědět
Článek se načítá
U nás je 25-30 lidí v plánu a to opravdu jen blízká rodina z toho 6 přátel. Žádný tetičky a bratranci z x kolena tam nejsou. Taky bych byla ráda kdyby letěly svědci nebo rodiče s náma třeba jen na dva dny na ten obřad. No uvidíme :) času dost zatím
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, taky jsem se nechala strhnout představou svatby v exotice. Přišlo nám to s přítelem nejlepší řešení - nemusíme řešit, jestli pozveme všechny tety, řešit dorty a cukroví apod. Nakonec jsme se ale z finančních důvodů rozhodli pro svatbu v ČR. Ono pokud jste opravdu jen 2, je to i finančně velmi zajímavé, ale my jelikož jsme 3, vyšlo by nás to i celkově dráž u toho moře a prostě bysme to uplatili jen horko těžko a tím se nechci stresovat. Ale musím říct, že jsem to opravdu obrečela a nejraději bych brala svatbu ve 2 než šaškárnu pro rodiny... Ale každý to vidíme jinak :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Můj přítel není čech a proto právě takovou situaci řešíme už pěkných pár týdnů :( jsem z toho už dost na nervy. Nevíme zda svatbu tady v ČR, kde žijeme a tím pádem koupit letenky pro jeho rodinu (vyjde to dost draho), nebo někam odjet sami dva a pak udělat oslavu pro moji a zvlášť pro jeho rodinu...to mi přijde divný a navíc bychom museli létat tam a zpět. Co byste poradily nebo jaké máte zkušnosti?
Odpovědět
Profilova fotka
@horvathova3 pul roku jsem pripravovala svatbu tady v CR. stejne jako ty miluju planovani a pripravy a fakt jsem si to uzivala, ale v zaveru jsme to behem 4 dnu presunuli pryc, protoze nam doslo, ze to je nas den. Svatba tady (pro nas je to cca 70-80 lidi kvuli velke rodine) nam zacala pripadat jako divadlo pro ostatni a ty penize narves spis do lidi nez do sebe. A v zaveru si kazdy najde neco, co se mu nelibi a pak ti polovina svatbu pomluvi.Tak jsme se rozhodli, ze si to uzijeme jen a jen spolu a az se vratime, udelame pro ne oslavu a tam at uz si kazdy kafra, jak chce:-) V podstate nas nakopla moje mama. Sice nase miluju a castecne mi bude lito, ze tam nemohou byt s nami, ale oproti svatbe s tolika lidmi volim radsi exotiku s klidem pohodou. Ale na druhou stranu podotykam - my jste radeji spolu, nez ve skupine lidi. Kdo miluje spolecnost lidi, ale preferuje velkou svatbu s lidmi:-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?