Svatba na Moravě. Poraďte hezké místo

Ahoj nevěsty. Před měsícem jsme se s přítelem zasnoubili a první termín jsme stanovili na květen 2012. Ale jelikož se oba nemůžeme dočkat, abychom už byli svoji, rozhodli jsme se zkusit termín posunout už na konec srpna nebo září tento rok :-D Už jsem si byla zkoušet svatební šaty a myslím, že mám vybráno, pozvánky už máme taky vybrané, ale to nejdůležitější je místo a přesný termín a to jsem úplně bezradná. Oba pocházíme z Hané, te´d žijemev Praze, ale brát bychom se chtěli na Moravě, přece jen je to naše rodiště :-) Hledám něco pěkného, nemusí to být přímo zámek, ale chtěla bych obřad venku a zámecké zahrady se mi moc líbí...Prosím poraďte mi, sama už jsem z toho běsná. Okolí Olomouce, Brna, Přerova, prostě bu´d Haná nebo jižní Morava. Můj nastávající říká, že jsem takový malý bobr :-) (miluju přírodu), ale chtěla bych aby tam bylo i něco architektonicky pěkného a nebyla bych jen další nevěsta v řadě... Moc všem děkuju za jakýkoliv nápad, protože je mi jasné, že 2 měsíce na přípravu jsou naknap a termíny už asi taky budou dost mizerné :-(
Odpovědět
Profilova fotka
Já tedy nejsem z Moravy, ale osobně se mi moc líbil zámek v Mikulově, který je opravdu moc krásný, má krásné zahrady a svatební obřady i hostiny se tam konají......:-)
Odpovědět
@marislez Tak za Brno: Špilberk, Petrov, přehrada a její okolní hotely(myslím, že tyto tři budou dost dopředu zabrané, ale třeba tam něco volného bude), ještě je hrad Veveří(moc netuším kde tam), botanická zahrada patřící MZLU... Jinde je zajimavý park Lednice, vinice na jižní Moravě, hrad Boskovice, Buchlovice, zámek Lysice(taky dost žádané místo)... No je toho celkem dost, asi bych vybírala nějaké místo ke kterému máte vztah, taky i podle toho odkud jsou hosté(nemuselo by se platit ubytko), případně kde máte zkušenosti s restaurací v okolí a tak :)
Odpovědět
Já doporučuji zámek ve Křtinách (cca 20 km od Brna), tam to není až tak známé, takže myslím že na letošní léto by se možná volný termín našel. Hned vedle zámku je nádherný kostel, nebo na www nabízejí obřad v arboretu ve Křtinách-a to arboretum je opravdu supr.
Odpovědět
Profilova fotka
Připojuji se ke kattyd - Zámek v Křtinách i kostel má úžasnou atmosféru (znám z pracovních meetingů). A kraj kolem je taky úžo - samý les. ;-)
Odpovědět
@marislez a co Kroměříž? úžasná architektura, skvělá podzámecká a květná zahrada ;-)
Odpovědět
Rozhodně Kroměříž ...krása nesmírná ...fotky budou nádherné a je tam i plno krásné architektury...
Odpovědět
Ale byla jsem na svatbě na zámečku LEŠNÁ u Zlína...prostředí nádherné, fotky na schodičti také, no a navíc po dobu focení ženicha a nevěsty se svatebčané nenudili, protože jsme si byli prohlédnout skleníky, a ZOO a nikomu tedy nevadilo zdržování s focením. bylo to vellmi příjemné a na této procházce se vlastně rodiny sblížily tak, že na hostině už to bylo bezvadné ....
Odpovědět
Moc všem děkuju za inspirace :-) , o víkendu jedeme s přítelem všechny lokality obhlédnout. Já jsem ještě našla Náměšť nad Oslavou a hrad Bítov, ale ta Náměšť se mi teda líbí hodně, dnes tam budu volat, jestli nemají volný termín, už jsem přemýšlela i o tom, že bych se optala i na pátky...
Odpovědět
@marislez Co se týká svateb venku-mně se moc líbí Hrubá Voda..hotel Akademie-dělají svatby i hostiny venku-mají zajímavé akce a různé slevy. My jsme s nimi jednali a chtěli svatbu tam-nakonec jsme utekli ve dvou do ciziny:) Jinak na hradě Sternberk dělají svatby bud na ndvoří nebo v zámeckém parku.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?