Svatba na hradě Houska

Ahoj, je tu někdo, kdo měl nebo bude mít svatbu na hradě Houska?
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my měli mít na Lobči, což patří k Housce
Odpovědět
Ahoj, taky se chci pripojit, zda mate nekdo zkusenost s Houskou????
Odpovědět
Profilova fotka
Zkusenost jo, ale jen jako radovy navstevnik. Jsou to uz dva roky, ale kastelan vypadal jako spravnej chlap, takze ja bych tam klido brnkla, treba i pripravi nejaky specialni prekvapko ;-)
Odpovědět
Zdravím, svatbu na Housce můžu jen doporučit, bylo to nezapomenutelné a romantické:-) Navíc se říká, že právě pod kaplí, kde jsou obřady se nachází díra do pekla, a jak tvrdí pan kastelán...právě v kapli ho necháte a pak budete mít celý život jen štěstí:-))(Doufám, že se nespletl.o) Svatby vyřizuje městský úřad v Dubé, a termín je i po dohodě s kastelánem, přes prázdniny tam bývají o víkendech jarmarky, tak aby se to zbytečně nekomplikovalo. Poplatek za obřad na Housce jsou 2000 Kč. Hudbu můžete mít buď z Dubé (nějaký chlápek hraje na varhany) nebo svoji vlastní (to jsme měli my, přivezli jsme si svoji věž a CD s písničkami a kamarád nám to pak puštěl, a bylo to lepší, aspoň jsme slyšeli písničky, jaké jsme chtěli). Všem se to tam moc líbilo:-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Ahoj, i já budu mít svatbu na Housce. Už se moooc těším. Máme to 7.82009 ve 12. Místo je to nádherný, okolí také. A navíc, je to nad "peklem" - tak si toho svýho udržím napořád ;-)
Odpovědět
Ahoj h-e-j. Tak to je super. My máme svatbu na Housce v ten samý den jako Vy. Akorát později - v 15:00. Jak jste na tom s přípravami? Já teď trochu nestíhám, takže něco mám, něco ještě neee... Akorát se zeptám - mluvili jste s panem kastelánem o výzdobě kaple? My jsme za ním byly minulý víkend a on je takový - no zvláštní, free... Řekl nám, že tam prostě budou kytky, stůl, rozsvícené svíce... Já jsem doufala, že aspoň něco z toho uvidím dřív, aby všechno bylo ok, podle našich představ. Tak já věřám, že to bude v pohodě. Viděla jsem nějaké fotky od lidí právě z kaple ze svatby a ta výzdoba byla pěkná, decentní. Stejně ještě před obřadem budu chtít, aby tam někdo od nás mohl do kaple, zkouknul to, jestli vše ok, připravil hudbu a tak... Jak jste si tohle domlouvali? Děkuju za odpověď. Jo a ještě: Vy jste místní nebo odjinud? My jsme právě z Kladna, takže je to o něco složitější, že je to dost mimo domov.. A jestli můžu být tak moc zvědavá, kde máte hostinu? A odokud máte objednaný dort? Já dostala doporučení na cukrárnu v Dubé na náměstí, ale zatím jsem tam ještě nebyla, tak jsem zvědavá, jak uspějeme. Tak ještě jednou díky. :-)
Odpovědět
Co se týče veškeré výzdoby právě na Housce můžu doporučit paní z Bezna, která tam a i v okolí zdobí velice často. zadejte si do vyhledávače "obchod kvítím". Zkuste se domluvit nejen s kastelánem ale i s ní. Lamarádka od ní měla i výzdobu restaurace aj. a byla nadšená. Viz. také fotogalerie na jejích stránkách.
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj vverco :-) Tak to se tam asi nepotkáme - škoda - udělali bychom si spolu fotečku :-N My máme ve dvanáct... Co se týče příprav - už mám všechno zařízené. Teď vyrábím jmenovky na stůl a taky knihu hostů a svatební album. S kastelánem jsme mluvili - jak říkáš, svícen se svíčkami, stůl, nějaké židle pro rodiče.... na některých fotkách jsem viděla i kobereček (no,nám se ta kaple líbí tak jak je, takže jsme s takovou decentní výzdobou spokojeni.) My si s sebou vezeme pána, který nám mnou vybrané písničky zahraje na el.klávesy - tak ten půjde jako první, aby mohl hrát na nástup svatebčanů a ženicha. Ostatně - kastelán nás všechny vpustí dovnitř chvilku před celou a pak za námi zase zamkne a zase v celou nás vypustí. (takže budeme pak fotit i v interiérech Housky, jak jsme se už s kastelánem předem domluvili) Pak nás vypustí a venku nás můžou zasypat rýží :-) Jo a až nás vpustí, já se budu schovávat před ženichem v tom průchodu - už má zákaz dívat se zpět :-D My jsme z Děčína - tzn cca hoďku a půl cesty. Hostinu máme (jako oběd) v Blatcích v restauraci U Halbychů - tam se jen nadlábnem, aby jsme nebyli hladoví a pojedem do Děčína, kde budeme mít zase restauraci s jídlem jako raut. Tam už bude přípitek, dortík, rozbíjení talíře, kapela atd... No a dortík máme také z DC od jedné prý moc šikovné vysloužíilé cukrářky - dnes už důchodkyně. Chodím na diskuzi na 7,8.2009 - tak můžem kecat tam.....
Odpovědět
Ahojky nevěsty, my měli svatbu na Housce dne 20.10. 2007 a můžu jen doporučit...Prostě úžasné a naše manželství - si troufám říci - velmi šťastné, to peklo má své opodstanění:-) Je tam nádherná atmosféra, pan kastelán je báječný:-) Jinak vřele doporučuju spolupráci s paní Zuzana Pavlík - Šimonkovou a zámek Lobeč kde se dá uděla nádherná hostina, včetně dortu a i koláčků, pokud budete chtít tak i se spaním a na květinovou výzdobu paní Violku Zeithamlovou Bezno - Obchod kvítím - dokonalé....Je to nezapomenutelné!!!!!!!!! :-) :-) :-) :-) :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
Děvčata, obnovuji diskuzi - najde se tu nějaká, která ještě měla svatbu na Housce, příp. ji plánuje? Oddávají tam i v zimním období, co stojí obřad (byli bychom "přespolní"), nějaké kontakty na vyzkoušené dodavatele kolem (tím, že to máme z ruky, tak to asi bude problém zorganizovat "na dálku" atd. - myslím tím líčení, kadeřnice, fotograf, jídlo - kde hostina, květiny atd. A taky pokud jste byli "přespolní", jak jste to řešili s ubytováním atd. Prosím, pište. Díky, moc mi pomůžete .
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj tak vám sem taky něco připojím..byli jsme s rodinou na hradu Houska po zavírací době letos v létě (darovaný zážitek). Kastelán je skvělý chlap..udělal nám výklad k celému hradu..co se týče nově opravených míst je to tam fakt nádherný. Romatika zajištěna :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 letech
Taky budeme mít tento rok v září svatbu na Housce a doufám, že to neštěstí tam zůstane aspoň na pár let. Chci vás poprosit, kde jste měli hostinu? Přímo na zámku nebo někde v obci? Děkuji :) ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Ahoj holky, hodlame se s pritelem brat na housce a koukam ze nektere z vas tam svatbu uz meli. Chtela bych se zeptat prave resime seznam hostu...nedavno mel nas kamarad svatbu na novomestske radnici v praze a byl tam problem ze se ne vsichni mohli vejit dovnitr tak by me zajimalo kolik cca hostu jste tam meli vy? my to vidime cca 60 70 lidi :/... byla jsem uvnitr te kaplicky a bohuzel mam strach ze se tam proste vsichni nemuzeme vejit tak budu rada za jakoukoliv osobni radu...diky
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?