Svatba na Bertramce. Máte zkušenost s tamní matrikou?

Profilova fotka
Mile nevesty (a zenichove?), jsem tu poprve, takze vsechny moc zdravim. Chtela bych se vdavat v zari 2008 v Praze na Bertramce, to misto nam ucarovalo. Termin musi byt sobotni, chci pozvat hodne kolegu a pratel, kteri by ve vsedni den nemohli prijit. Ale kdyz jsem volala na matriku v Praze 5, rekli mi, ze to nebude tak jednoduche. Terminy civilnich obradu na pristi rok se urcuji v prosinci, ale mam pry pocitat s tim, ze sobota na 99% mozna nebude - to se totiz oddava jen v obradni sini. Jsem z toho vazne zklamana... Nemate nejake zkusenosti s touto matrikou, nebo nejakou radu? A nevdavala jste se nebo neplanujete svatbu na stejnem miste? Moc dekuju za reakce :-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Ahoj, řeším ten samý problém. Ze strany matriky mi to přijde lehce neochotné. to Josef Mašek: O ketrou církec se prosím jednalo?
Odpovědět
Profilova fotka
myslim, ze to byli unitari. oddaji pry kohokoliv...
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky lenkeena, loni touhle dobou jsem začala plánovat naší letošní svatbu. Po dlouhém hledání jsme narazili na Bertramku. Já měla rozhodnuto, že náš den bude v pátek. To by nebyl takový problém. Matrikářka nevěděla kdy budou vyhlašovat termíny na rok 2007 a ani nebyla ochotná si napsat náš termín a po vyhlášení zatelefonovat. Tudíže jsem každý měsíc volala jestli už nevědi něco bližšího. V prosinci byl to pátek asi 14 dní před vánocema mi řekly, že je budou vyhlašovat v pondělí. Tak jsem tam kolem 3 hodiny odpoledne volala, jelikož jsem měla v práci hodně lidí a představ si, že mi řekla, že už nemaj žádný pátek volný. Nevím stále jak je to možné, že byl každý tak rychlí, že si to zamluvil před námi. Nic nám nezbylo než naší letní svatbu přehodit na září. Nejbližší termín byl 7.9.2007. Jinou možnost co tady holky píší jsme nezkoušeli, ale myslím, že by to mohla být jedna z možností jak mít obřad na Bertramce. Ale být tebou brala bych i pátek a kolegy bych pozvala až na odpoledne jako jsem to udělala já. Bylo to super, všichni přišli a obřad viděli na fotkách. Tak držim moc palečky a hodně štěstíčka do plánování. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
josef.masek a kote1m: Diky za tip, podivala jsem se na unitaria.cz a skutecne delaji svatby kdekoli. Ale nevim, jak by to pusobilo - vsichni o me vedi, ze jsme neverici a nepatrime do zadne cirkve, a najednou by nas oddaval unitar :-S No, nechame si to jako posledni moznost. Jeste me napadlo, ze by matrikarka a oddavajici mohli prijet z nejake jine mestske casti, ale nevim, jestli je to vubec mozne.
Odpovědět
to lenkeena: bohuzel to mozne neni. Jinak musim potvrdit zkušenost molicova. S matrikou P5 jsme ted posledni dobou byli v kontaktu a vzdy jsme odesli zniceni byrokratickym pristupem, ktery se navic menil podle potreby. Chapu, že je matrikarek malo, ale kdyz se chce.......Tady se evidentne nechce :-S
Odpovědět
Profilova fotka
maska nebrat,nejdu k soudu jenom proto,že jsem nad věcí
Odpovědět
Profilova fotka
to molicova a ardilla: Moc jste me nepotesily :-( ale diky i tak za rady a zkusenosti. Mozna by pomohlo prijit na matriku s obalkou. Smutne. :-S :-S :-S
Odpovědět
Moc zdravím další příznivce Bertramky. Zatím je to místo, které bychom s přítelem zvolili ze všech nejraději (odmala miluji Mozartovu hudbu, jak asi vidíte i podle mé fotky Můžete mi prosím poradit, kde v okolí je nějaká dobrá restaurace na svatební hostinu? Děkuji. P.S. Jaký je poplatek za Bertramku? Naposledy nám říkali, že 500,- Kč.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky cascia: my jsme meli svatbu na Bertramce ted v zari a platili jsme cca 7500,- za pronajem i s klavirnim doprovedem. Plus musis pocitat poplatek 1000,- na matrice. Hostinu jsme meli v hotelu stary pivovar. Myslim si, ze to neni zas tak daleko a veslo se nas tam na obed 50 a vecer nas bylo asi 80. Je to tam moc utulne. Pa Misa
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, také jsem plánovala svatbu na Bertramce a chtěla sobotu, ale nevyšlo to. Na matrice mi bylo řečeno, že soboty oddávají pouze v obřadní síni a na Bertramce mi dali vybrat středu nebo čtvrtek. Myslím, že ani nějaká ta obálka s úplatečkem by bohužel nepomohla. Hostinu jsme měli v restauraci Austria na Andělu, kde to bylo perfektní!
Odpovědět
Ahojky, moc děkuji za odpověď. Docela mě překvapil ten poplatek za matriku. Ten se platí i na úřadech, nebo jen někde? Chtěla bych svého oddávajícího (faráře). Hudbu si asi seženu vlastní je-li to možný, páč jsme muzikantská famílie ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Ahojky, minimalni poplatek matrice je 1.000,-Kc, + myslim, ze Bertramka stoji 4.500,- bez DPH. Jinak z vlastni zkusenosti, kdyz se vloni vdavala sestra, jsme mely vzdycky nejvetsi problem s matrikou Phy 5. Jsou fakt strasny :( Takze pevne nervy.
Odpovědět
Ahoj Cascio, nas oddavala fararka, takze matrice jsme neplatili nic... Co se tyce tech unitaru, doporucuji zavolat napr. do Ledeburske zahrady, tam unitari casto oddavaji.
Odpovědět
Catf: Moc děkuji za odpověď. :-) To znamená, že když mám svého faráře, nemusím platit nic?
Odpovědět
Profilova fotka
Nevim, jak by se ti libilo reseni, ktere ti napisu, ale je to dalsi moznost. Protoze mame s mym snoubencem podobny problem, vezmeme se na urade pred svatbou v kratkem obradu a v civilnich satech a v den nasi svatby se nechame oddat v co pro nas bude opravdova svatba, prestoze bude "jen" symbolicka, tj. oddavajici bude dle naseho vyberu. Ma to sve nevyhody, tj. ze uz budete v den svatby vlastne svoji, ale to nikdo nemusi vedet. Ma to ale i sve vyhody. Nevim jak tobe, ale me ty ceske obrady ktere jsou stejne at jsi v Praze nebo v Ostrave vubec nevyhovuji, takze mit nekoho, kdo nam udela obrad o nas a pro nas je dulezitejsi nez razitko v oddacim liste. Jen dalsi napad. Hodne stesti!
Odpovědět
Cascio: Matrika na Praze 1 po nas vubec nic nechtela. Hned pri prvnim vyplneni vsech dokumentu jsme jim oznamili, ze to bude cirkevni obrad a bylo to. Evidentne je ten poplatek hlavne za cas oddavajiciho, protoze oddaci list nam vystavili zadarmo. Predpokladam, ze je to vsude stejny, ale radsi si to over ;-)
Odpovědět
Catf: Děkuju moc. Zkusím to... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, taky bychom se chtěli brát příští rok na Bertramce. Trochu mě ale děsí ten přístup matriky prahy 5, co tady píšete. Já jsem tam volala v pa 14.12. a paní mi řekla, že si mám zavolat ve st, že už snad budou vědě termíny. Byla sice celkem milá, ale jestli mi potom řekne 2 termíny a ještě to budou čtvrtky... :-( Taky jsem myslela, že v tom poplatku na Bertramce je už i poplatek matrice, už tak to vyjde asi na 7 500,- . četla jsem, že tam měl někdo hostinu, měli jste menu nebo raut nebo oboje ? Díky moc
Odpovědět
sima08:Kdyz jsem si to zjistovala v r. 2006, tak jidlo bylo mozne zaridit jenom v kavarne , ktera je u vstupu. Mne se to treba nelibilo, chtela jsem svoji cateringovku, ale v Betramce a ani venku na travniku na terase, kde oddavaji, nedovoluji jidlo. Coz byla skoda, Betramka je jinak krasna. Co se tyce tech terminu, uz se tady v par diskuzich psalo o Unitarich, kteri oddavaji i neverici pary...maji moc hezke obrady a udelaji je kdykoli - kolik to stoji ale nevim.
Odpovědět
ahojky, tak to mi ani nerikejte. my jsme se s pritelem rozhodli pro svatbu ted a protoze jsem to nejak zvlast neprozivala, myslela jsem si, ze pul roku dopredu (chteli bychom srpen nebo zari) nemuze byt problem... ale koukam ze je. chteli jsme prave taky Bertramku, ale rozhodli jsme se pro ni az dneska. Takze jinymi slovy, tenhle rok nemam sanci..?!?! ;-(
Odpovědět
Profilova fotka
gucci4me: Nenech se odradit, drzim palce, at to s Bertramkou vyjde!
Odpovědět
ahojky, měli jsme podobný problém na matrice Prahy 2, taky máme jiné neoficiální místo, velmi "milá" paní matrikářka nám zatrhla jak sobotu, tak pátek, to oddávají pouze na svých místech, byla poměrně nekompromisní, že pouze úterý. Až po mé napůl hysterické scéně se uvolila a bude to čtvrtek odpoledne. Už jsem si zvykla, ale přijde mi to hodně nefér, proč musí mít ty lepší termíny jen ti, co se rozhodli pro ona jejich místa
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj nevěsty - jsem tu zase po dlouhé době, tak musím taky přispět se svou troškou: Svatbu jsme měli v září 2007 na Bertramce vzadu na terase vedoucí do zahrady, bylo to mooooc kraaasneee (aspoň to všichni říkali, já byla trochu mimo :-) ). Stálo to 7500,- plus 1000,- správní poplatek matrice - celkem teda 8500,-. Dost mě překvapuje, že někdo měl problém s matrikou P5 - na nás byli obě paní moc milé, s termínem žádný problém nebyl a všechno klaplo, jak mělo... Je teda fakt, že jsme to zamlouvali s velkým předstihem - 5 měsíců předem; ale i všechno ostatní bylo v pohodě a co jsme si domluvili, to platilo (fotograf, DVD ze svatby, hudba apod.) Takže moje (naše) zkušenosti s Bertramkou jsou ty nejlepší! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
barbanek: muzu se zeptat, to jste meli cirkevni obrad nebo obcansky? A ktery den v tydnu to bylo?
Odpovědět
Profilova fotka
lenkeena: obřad byl občanský - paní oddávající (tuším místostarostka P5? ) mluvila moc hezky (já se nejvíc děsila, že tam někdo bude plácat strašlivé srdceryvně-poučné nesmysly, ale bylo to fakt moc fajn) a svatbu jsme měli v sobotu 8.9.2007 - jak už jsme psala výše, nebyl na matrice se sobotou ani s ničím jiným žádný problém; právě proto mě tahle diskuze docela překvapila :-o
Odpovědět
ahojky holky, tak ja musim taky prispet s novou zkusenosti. S temi terminy je to opravdu blbost. Mame zamluveny civilni obrad na 5.9., coz je patek. A pani z matriky Prahy 5 byla moc mila, stejne jako pani z Bertramky... Tak zadny strach ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak mam taky konecne termin na Bertramce (slava!), ale dalo mi praci si tu sobotu vydupat... Na matrice mi termin zamitli, resila jsem to pak primo s radni, ktera oddava, a jen diky ni to pak slo. Matrikarky jsou mile a usmevave, dokud po nich clovek neco nechce, to jsou pak dost neochotne.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Profilova fotka
lenkeena Ahoj holky, my by jsme také chtěli svatbu na Bertramce a v sobotu tzn. zamluvit termín již v polovině prosince 2008? Lenkeeno prosím Tě a tu paní radní jak jsi s ní dohodla sobotu na tu tě přepojili nebo máš číslo? Děkuji
Odpovědět
to raddka: Nam rekli, ze terminy budou mit az v druhe polovine prosince 8-(
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?