Svatba bez obřadu s úředními svědky, kde v ČR?

Zdravím, četla jsem už pár diskuzí o tom, že někdo měl úplně tu nejjednodušší svatbu v běžném oblečení, bez kytice, hudby, prstýnků a svatebčanů. Někdo dokonce jen přišel na úřad (ani nešli do obřadní síně) a přímo v kanceláři se podepsali papíry, proběhla základní řeč oddávajícího, našli jim dva úřední svědky a svatba byla hotová. Tento nápad mě zaujal, ale v žádné diskuzi jsem nenašla, KDE v ČR je možné takovou svatbu realizovat. Zkoušeli jsme se už na pár matrikách ptát (i ve větších městech), ale zatím jsme neměli štěstí. Takže je to jako hledat jehlu v kupce sena. Byla bych proto velmi ráda, kdyby se mě ozval někdo, kdo takovou svatbu měl a napsal mi v kterém městě (případně i na jaké matrice) se to odehrálo.
Odpovědět
Profilova fotka
ano je to mozne taky jsem o tom cetla je to na strankach napisu ti jehttp://www.easywedding.cz/svatba-na-klic/3-svatebni-obrad je to za 3 min hotove a platis myslim 5000 za to
Odpovědět
Profilova fotka
@akaru Nevím, zda to pomůže, ale já zařizovala takovou rychlo-svatbu minulý týden. Ve středu v 22 hod.mi snoubenci volali, že se chtějí ještě ten týden vzít, takže ve čtvrtek jsem jim zařídila matriku a v sobotu se brali. Před obřadem si rychle koupili v zastavárně prstýnky, jinak v riflích, bez kytky, odsvědčili jsme jim to já s kolegou a manželem v jedné osobě a za 10 minut bylo hotovo :) Co se týče matrik - je to hodně o jejich ochotě, o většině věcí rozhoduje matrikářka, takže musíte natrefit na tu správnou :)
Odpovědět
@rozalin Díky mrknu se tam :-)
Odpovědět
@koordinaceluci A můžeš mi prosím napsat ve kterém městě to měli? Klidně někam zajedem, stejně se nám nechce brát v místě našeho bydliště, spíš nám jde o to, abychom nemuseli oslovovat desítky matrik než nám některá vyhoví :-)
Odpovědět
koukni semka :D http://benesovsky.denik.cz/svatby/laj...
Odpovědět
Profilova fotka
@akaru Tahle svatba byla konkrétně v Přerově, ale jednalo se o klasický obřad, který si můžeš domluvit kdekoliv - takže domluvíš si termín na matrice, doložíš jim potřebné dokumenty a pak už jen dojdeš v daný termín k obřadu - nikde není dáno, co musíš mít oblečeno, atd., takže klidně to může probíhat i v těch ríflích jen se svědky. A on ten obřad trvá tak těch 10 - 15 minut. Prstýnky, polibek, podpisy a je hotovo :)
Odpovědět
@koordinaceluci Jestli to správně chápu, ty jsi svatební koordinátorka? My jsme do pár měst psali a buď rovnou chtějí, abychom přijeli a nechtějí nám nic přes mail sdělit nebo nemůžou zařídit úřední svědky nebo napíší: nepředpokládáme, že byste přišli v riflích :-)
Odpovědět
@koordinaceluci A ještě se chci zeptat, na kolik by nás taková svatba mohla vyjít, pokud bychom si ji od vás nechali zařídit a odsvědčit?
Odpovědět
Profilova fotka
@akaru ja myslim, ze není důvod, aby te takto neoddali kdekoli, ne snad?
Odpovědět
@anniesfibis No jak jsem psala, na různých matrikách různé odpovědi - je to spíš o lidech než o předpisech bohužel :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@akaru odpověď máš v soukromé poště
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Ahojte nevěsty, pokud mohu taky přispět svou zkušeností - my máme domluvenou svatbu s úředními svědky v Beskydech na obecním úřadě jedné dědiny. máme špatné vazby s rodičema takže to řešíme touto cestou, zaplatili jsme si správní poplatek (bereme se v pátek) a luxusní hotel, který máme místo hostiny a máme tam wellness, jídlo atd... takže takový relax :) Nicméně, svatba s úředními svědky se dá domluvit prakticky všude, obvolávala jsem několik obecních úřadů a nikde to není problém, je to o domluvě. Za úřední svědky se neplatí, většinou tu funkci vezmou nějací úředníci z úřadu. Domluvte se na matrice 8-) nám to skvěle klaplo a sami jsme si určili formu, že chceme jen podepsat formality, žádné kytky, šaty atd. Svědkům a matrikářce koupíme flašku, vyměníme prstýnky a jedem :-D
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?