Svatba 400km od místa bydliště

Profilova fotka
Ještě bych měla jeden dotaz. Vy, které jste se vdávaly jinde než ve svém bydlišti, jak to probíhalo? Já jsem z Jižních Čech, ale zvažujeme svatbu v Moravskoslezském kraji, kam já jezdím jen na návštěvy. - Kde jste si vybraly šaty? V místě bydliště nebo v místě svatby? - Jak na kadeřnici? Zkouška účesu je určitě důležitá, ale co když mi první kadeřnice nesedne? V místě případné svatby jsem tak jednou až dvakrát během dvou měsíců, takže není moc času na výběr. Nevím, jestli mi bude mít kdo poradit, většinou by to byly starší ročníky a já bych raději tip na kadeřnici od někoho mladšího ;-) - Co ubytování přátel, kteří musí také ujet těch 400km? Je nutné zaplatit jim nocleh? To je vše, co mě prozatím napadlo. Kdybyste měly další tipy na co dát pozor, budu za ně moc ráda. Samozřejmě i za vaše zkušenosti s podobnou svatbou :-)
Odpovědět
Profilova fotka
šaty určitě doporučuji ze salonu Karin v Ostravě. Měla jsem šaty z tohoto salonu i ostatní nevěsty si to chválí. Jinak podobně jako vy to měla Dennie111, tak jí zkuste napsat. Taky měla svatbu v MS kraji :-). Ohledně ostatních věcí bych určitě dala na doporučení ostatních nevěst. Mě se to vyplatilo například u dortu (měli jsme od Aknela).
Odpovědět
Máme to podobně. Šaty v místě bydliště, kadeřnici i kosmetičku jsem sehnala náhodou přes FB - kamarádky kamarádka žije kousek od místa konání svatby. Byla jsem na jedné zkoušce a naštěstí vše ok. Ubytování kamarádům neplatíme, ale snažili jsme se vybrat levnější a je tam i možnost přespání ve vlastním stanu. Vše je komplikovanější na koordinaci, ale dá se to zvládnout - většinu věcí řešíme po mailech nebo telefonu. I matrika nám vyšla vstříc - formality můžeme zajet vyřídit až den před svatbou:)
Odpovědět
Ahoj, ziju v Anglii, ale puvodem jsem ze zapadnich Cech. Svatba byla kousek od Prahy-Vychod, kde nikoho nezname... Takze pripravy staly za to... :-) Saty jsem si koupila v Anglii a dovezla je. Dort - mistni cukrarna bez ochutnavky Kvetiny - mistni, doporucena mistem hostiny, poslala jsem emaily a fotky Ubytovani jsme neplatili a vsichni to chapali (50 lidi), rekli jsme to lidem hned pri oznameni, ze jsou zvani Kadernik - pozvany kamarad, ktery dojel. Pri jedne navsteve doma jsme to probrali a zhruba vyzkouseli Liceni - segra amaterka DJ, fotograf a video - nalezeno tady na beremku a probehla schuzka v Praze, kdyz jsem byla doma zaplatit obrad (dojeli z Plzne a Pardubic!) Da se to, ja komunikovala hodne pres emaily, misto obradu a hostiny navstivila 2x za cely rok. :-) ptej se, pokud mas otazky!
Odpovědět
@mosquito Ahoj, ani nevíš, jak mi připomínáš mě před rokem :-) Jsme oba z Prahy, svatba byla na Moravě... (zčásti kvůli tchýni, pak jsme ale našli místo snů a vzali to za své... ve výsledku to ušetřilo i dost peněz) Šaty jsem si koupila, takže to nebyl problém. Nicméně většina půjčoven ti půjčí i třeba na 4 dny či více (některé to mají v ceně, jiné za příplatek), takže to je řešitelné... S kadeřnicí to byl největší hardcore zážitek, jak jsem před svatbou měla. V místě jich moc není, takže výběr nebyl nijak závratný. Dala jsem tedy na doporučení tchýně (s kadeřnicí i kosmetičkou). U kosmetičky jsem byla na zkoušce asi 3 měsíce před svatbou a bylo to v pohodě. Jenže kadeřnice měla volno na zkoušku jen asi 3 týdny před svatbou (kvůli dětem nepracovala o víkendu, kromě příprav nevěst, ale ne zkoušky, a vždy jen jednu hned ráno, já zase nemohla takovou dálku jezdit z Prahy a brát si na to volno...). No a ta zkoušky, 3 týdny před svatbou, byla staršnej průser :-D Jelikož už ale nebyl čas a síla to řešit, už jsem ji neměnila. No a ve svatební den mě učesala prostě wau, bylo to neskutečné překvapení a byla sjem fakt spokojená. Ubytování přátel a jeho placení je tu velmi silné téma. Nikomu to nevnucuji, ale já bych se hanbou propadla, nechat je jet takovou dálku, zaplatiti benzín, a pak se o ně nepostarat. Tudíž my ubytování platili. Nicméně teda jsme našli kousek od místa svatby úplně nový areál, kde byly pokoje (pro starší hosty) a úplně nové luxusní chatky (ta největší s vířivkou) za staršně málo peněz, takže nám to rozpočet nijak moc nezasáhlo. Nicméně bych to všechno shrnula, že to je jak vztah na dálku. Určitě se to dá, ale je to násobně náročnější. Spoustu věcí nevyřešíš z místa či po telefonu, musíš tam jet, domlouvat se ... obřad (ne na každé matrice jsou ochotni, u nás se vše vyřešilo poštou a po telefonu), místo svatby (tam jsme byli třikrát), kosmetiku, kadeřnici, odvoz (tam sehnala tchýně, odtamtud jsme měli domluveného taxikáře, opět díky regionu neuvěřitelně směšná cena, stál za všechny jak mně jedna pražská cesta z hospody :D), dort, zákusky a koláčky, fotograf (pokud místní, tak ho neznáš, ale dneska už fotografové přijedou kamkoliv, což je ale další výdej navíc)... Prostě je to složitější. No a pokud je to v místě, kde máš někoho z rodiny (maminku, tchýni...), tak ti sice pomohou, ale taky zařídí věci tak trochu po svém... z toho jsem lehce vyšilovala...
Odpovědět
Profilova fotka
@zorro4 Ahoj, můžu se zeptat, kde byla svatba a to ubytování? Sháním něco pěkného cca pro 50 lidí taky na Moravě a zatím mám jeden jediný tip, takže budu ráda za jakýkoliv další...díky ;)
Odpovědět
@mp9492 Svatba včetně obřadu na Ekofarmě sádky, ubytování v "kempu" (podle mě to moc nevystihuje variabilitu a kvalitu ubytování to slovo kemp) Slovácký dvůr... na farmě se dá taky ubytovat, ale při naší svatbě měli bohužel už obsazeno hosty, co se brali den po nás...
Odpovědět
Resim podobny problem - bydlime v Nemecku, brat se budeme tento rok v Nemecku a oslava bude pristi rok v CR. Hostu ma byt na 100 a jsou z cele Evropy. Nastesti uz jsme byli nekolikrat sami pozvani a do ted si platili vzdy ubytovani sami. Uz jen najit vhodne misto na hostinu je neuveritelne tezke a o zbytku jsem ani radeji nepremyslela a to budu mit v dobe oslavy 8-mi mesicko mimco :-) Navic pritel v CR nemuze zaridit skoro nic, cesky mluvim jen ja. To bude zazitek :-) Drzim pesti at vse dobre dopadne!
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, všem moc děkuji za vaše tipy a rady. Nakonec jsme se ale rozhodli pro svatbu v Jižních Čechách. Opravdu to bude jednodušší a konečně si všichni "Moravští" udělají výlet k nám na jih. Držím vám všem palce ať se podaří, ať se to obejde bez stresu. Zařizování na dálku je určitě pěkná makačka.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?