Svatba 2012, Pardubice-Kuňka. Co ostatní Pardubičandy?

AHoj holky tak jsem netrpělivě očekávala spuštění na pardubickém servu rezervací online a jsem těžce zklamaná, chtěli jsme svatbu v květnu 25 a ejhle na Kuňce tento termín ani nevypsali, vypáčila jsem to s velmi "příjemné" paní matrikářky...no a teď tápám co dál....pocházím z HK a v okresu Pardubice jsem krátce naplaveninou a přišlo mi symbolické zvolit na místo obřadu Kuňku, když se nám trčí nad barákem, ale datum se nám měnit nechce...takže teď tápu, zkusím ještě oslovit přímo Kuňku...a jak to máte vy Pardubičandy?
Odpovědět
Profilova fotka
Kuňka by ti možná vyšla vstříc, ale vzhledem k tomu, že tam musí již zmíněné matrikářky dojet, tak ti asi moc nepomohou:) já jsem se rozhodla pro Karlovu Korunu v Chlumci, tam není žádný problém a jsou moc ochotní:)
Odpovědět
Profilova fotka
Ač jsem pardubanda, tak volím Slatiňany :-) Tam jsou velice ochotní a ani všední den (úterý) není problém :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem chtěla původně 30.6. nebo 7.7. a to na Kuňce taky nevypsali, takže jsme se museli přizpůsobit a vzít 23.6.. Jinak myslím, že ti ani přímo na Kuňce nepomohou, protože to zařizuje úřad v Pardubicích a mají to stanovené tak, že dávají 2 termíny o víkendu v měsíci a další termíny otevřou možná až se naplní vždy kapacita těch 2 předchozích. Ale jinak myslím, že Kuňka je dobrá volba, akorát se člověk musí přizpůsobit. :-N
Odpovědět
No to je radost, ale stejně se mi nechce stále vzdávat své představy...nevíte jak je to s tím, že by nás mohl oddat někdo jiný než paní matrikářky z Pardubic? co vím oddávat mohou i starostové obce? A kdyby byla ochotna Kuňka našemu termínu vyhovět a my si sehnali někoho jiného kdo nás oddá,bylo by to řešení...??? A co místo na hostinu? jaké máte vybráno..mě stáel laká v sezemicích Boavorský dům, chodíme tam občas na večeři a vždy moc chutné a příjemné...
Odpovědět
Profilova fotka
@klawdie těžko říct, možná by to vyšlo dráž, jelikož květinová výzdoba je po celý den stejná a když je tam 5 svateb, tak se v pohodě zaplatí a není to tolik finančně nákladné:) taky nevím, jestli by si to chtěli rozházet s matrikářkama z PCE:) zkus tam napsat, to je asi jediné řešení:) my budeme mít hostinu na zahradě pod stany, ale chtěli bychom catering ze Zámecké restaurace z Choltic, moc dobře a levně tam vaří:) jinak pěkně to vypadá v tom resortu pod Kuňkou, ale není to úplně za hubičku:)
Odpovědět
Profilova fotka
@klawdie Jjj, bavorský dvůr je na svatební hostinu prima, akorát nás bude trochu víc, takže bychom se tam stěží vešli, tak už mám zamluvený sál v sezemickém domě. ;)
Odpovědět
@klawdie My jsme měli obřad i hostinu v Dašicích - Dašické sklepy. Mají vlastní matriku, takže žádné nepříjemné matrikářky jako v Pce (také jsme to tam absolvovali :) ) S termínem nám také vyšli vstříc, takže absolutně bez problémů :)
Odpovědět
Holky a jak je to s poplatky jsem jaksi zmatená mluvila jsem s matrikářkou v Sezemicích a ta mi tvrdila, že si matrika může vzít maximálně poplatek tisíc korun, když jsem jí řekla že chtějí za svatbu na Kuňce trojku a Kuňka chce za pronájem 3600,- řekla že to není možné, ale já to tak z toho pardubického portálu on-line svatby chápu... Jinak stále tápu...no když to jinak nepůjde uděláme to bud na matrice V HK, PCích nebo v Sezemicích...nebo snad někoho napadá ještě jiné řešení...moje vize je mezi Pardubicemi a HK...respektivě v okolí našeho domova...což je Bohumileč..(mezi Rokytnem a Sezemicemi)
Odpovědět
Profilova fotka
@klawdie jo litr to byl, ale Pce matrika změnila tarify, chápeš to dobře, dáš 3 litry za to, že matrikářky dojedou na Kuňku a Kuňce 3600 za pronájem, no je to dost přehnané, moc dobře vím, co paní matrikářky dělají nebo spíše nedělají konkrétně na Kuňce :) jediné co mohu poradit, se poohlídnout jinde, v HK otevřeli nově Dům u Špuláků, krásné zrekonstruovaný, moje druhá alternativa, pokud by nevyšla Karlova Koruna:)
Odpovědět
Tak jsem se na doporučení obrátila na Dašice a Dašický pivovar a zatím super komunikace a domluv na obou stranách. Díky za tip mppm
Odpovědět
@klawdie Není vůbec zač. Ať svatba dopadne dle Vašich představ ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych na kuňce obřad nechtěla, byli jsme tam za poslední 2 roky na 2 svatbách a nic moc teda. Organizace příšerná, celý obřad trval snad 10 minut :-( Nedůstojné dané situaci. My jsme zvolili zámek, tam to prý bývá lepší. Nicméně ten poplatek mě taky nadzvednul ze židle. Jinak se to má tak, že se platí částka za pronájem + poplatek 1000,- Kč za to, že Vás oddají jinde než na radnici + 2000,- poplatek městu za zvýšené organizační náklady :-/ Sviňáci... Hostinu máme také v Sezemicích, v Sezemickém domě jako @motylinka. Bavorský dům nám dal drahou nabídku a Dašický pivovar nebyli ochotni poslat kalkulaci (ani přibližnou) mailem a neodpověděli ani na dotazy. Osobní jednání všude možně je pro nás náročné, protože nebydlíme v Pce (žijeme na druhém konci republiky a vše zařizujeme na dálku), ale chceme svatbu doma u rodičů..
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Ahoj holky, začínám také zařizovat, tak bych se k vám ráda přidala. Právě rozmýšlím, kde udělat obřad. Bydlíme kousek od Sezemic. V Pardubicích to asi nebude, radnice se mi nelíbí, Kuňku nechceme protože je to tam moc uspěchané, přesně jak psala zmrz_lina a ani ten zámek nám nevyhovuje, protože je tam moc schodů a máme velmi špatně se pohybující babičky. Navíc co jsem četla, tak tam není výzdoba ani hudba a je potřeba si ji sehnat ve vlastní režii. Takže teď uvažuji o Slatiňanech. Případně bych se ráda inspirovala zde u vás :-) @zmrz_lina Můžu se zeptat, jakou nabídku Vám udělali v sezemickém domě? Kolik budete mít lidí a jaký je rozpočet? Můžeš klidně do IP. Díky
Odpovědět
Profilova fotka
@handule - klidně veřejně. Řídili jsme se ceníkem, co mají na webu, nebudou pro rok 2012 nijak zásadně měnit. Oběd - cinzano, šunková rolka, knedlíčková polévka, svíčková - na osobu to vychází 218 Kč (bez nealka a kávy), pak bude čokofontána - 3500,-. Raut jsme si vybrali z nabídky ten za 350 Kč/osoba s tím, že budeme chtít navíc přidat hovězí carpaccio (skoro tchýně si posteskla, že by ho ráda, tak ho necháme přidat). Na oběd cca 27 osob (2 děti), takže tam počítám 5886 Kč bez pití, večer cca 50 lidí - raut tedy 17500,- (+ něco navíc za to carpaccio). I s fontánou a průběžně doplňovanými slanými pochutinami (pro 50 lidí 1750,-) to tedy za jídlo vychází na 28636,-. Počítám, že i s pitím bychom se měli vlézt do 40 tisíc pro 50 osob (víno máme vlastní, i s korkovným se nám to vyplatí), tvrdý alkohol nebudeme hradit. Byli jsme tam před Vánocema, takže konkr. kalkulaci nemám (dávám paní čas do pátku, pak jí budu psát), ale jednání bylo super. Nebyl dokonce problém založit samoobslužný nápojový stůl s nealkem, což se mi zdá lepší, než kdyby každou dvojku džusu nosili. Uvidíme, jak na tom budem s penězma, možná raut upravíme na nižší částku, s paní nebyl problém cokoliv dohodnout. Jinak nabídky z Bavorského domu, z Restaurace Na Výsluní apod. byly v podobných cenách, ale o 1/3 míň jídla v nabídce... My nakonec vybrali Sezemický dům i kvůli sálu - je tam prostě dost místa abychom se pohodlně vešli :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@handule - jinak na zámku dle informací na vcm je v ceně pronájmu uspořádání nábytku, židle pro svatebčany (30), stoly, slavnostní ubrus, květinová výzdoba, koberec, stojany s osvětlením a další drobné zařízení a parkování v parkánu.
Odpovědět
Profilova fotka
@zmrz_lina A jak to budete mít s pronájmem sálu v Sezemickém domě? Dá vám Bonte slibovanou slevu?
Odpovědět
Profilova fotka
@zmrz_lina Jj, teď jsem na to ještě jednou koukala a je to opravdu i s výzdobou. Ale zase jsem si všimla, že to nestojí 3000 Kč jak jsem si myslela, ale ještě 3000 se hradí navíc za ten pronájem zámku. Ach jo, to je všechno tak drahý :-| Mně se Sezemický dům líbí, jídlo mají moc dobré, catering zajišťuje firma Bonte a ti jsou fakt super. Akorát, že my budeme hradit i nějaký alkohol, tak by to pak vyšlo ještě dráž. Nejlepší by bylo najít restauraci, kde by se dalo domluvit i nějaké vlastní pití, protože letošní zásoby slivovice jsou veeeliké :-D Ale je mi jasný, že se to nedělá a "špuntovné" zrovna v Sezemicích je dost velké. My jsme včera večer dále přemýšleli a teď uvažuji o zámku v Častolovicích, je to tam krásné, i když cena ještě vyšší než v Pce. Kousek odtud je i hospoda, kde by šla udělat oslava, tak jsem rozeslala dotazy a uvidíme.
Odpovědět
Profilova fotka
@jidusha - podle domluvy ano, dávají 30 - 60 %, kolik to vyjde na nás ještě nevím, ale počítám vzhledem k útratě tak 40-50 % z pronájmu. Jinak pronájem je za 2300 Kč + 1600 úklid sálu po akci. Doufám, že tento týden už budu mít hotovou kalkulaci.
Odpovědět
Profilova fotka
@klawdie Ahoj, můžu se zeptat, jakou nabídku Vám udělali v Dašickém pivovaru? Díky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@zmrz_lina My, když jsme se tam byli ptát, tak jsme byli cenou sálu zaskočený, protože nám na úřadě řekli, že cena v zimním období je 7000 :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@handule - no problém je s tou matrikou, ty jsou tak nenažraní, že to ani není normální :-/ My jsme v Sezemickém domě byli inkognito na meníčku a za 69,- porce jak blázen a fakt to bylo výborné, takže snad i ta svatba bude OK. Jinak od SD jsme dostali na víno nejnižší korkovné v okolí Pardubic (60 Kč/litr), všude jinde chtěli za litr 100 Kč. A ještě jsme se s paní domluvili, že to vše navozíme k nim (25 l) a oni nám korkovné naúčtují až podle toho, kolik flašek celkem se vypije. Takže když se vypije třeba jen 15 l, tak korkovné budou účtovat jen za to a ne za "zásoby". Jinak co se tvrdého týče, tak se s ní dalo domluvit i na tom, že bude k dispozici 1 flaška např. zelené, 1 vodky apod. a až se to "dopije", tak už víc nebude. Takže bych je úplně nezatracovala, dá se tam fakt na spoustě věcí domluvit :-) My akorát teda nebudeme chtít potahy na židle. Stojí 95 Kč/ks a to nám prostě přijde hodně...
Odpovědět
Profilova fotka
@jidusha - jj, ona se mě paní na úřadě i ptala, kdy to máme. Ale my to máme už mimo topnou sezónu, takže je to těch 4900,- celkem.
Odpovědět
Ufff když to holky čtu jsem ráda, že jsem zvolila domácí garden párty, sice víc starostí, ale máme známé co nám udělají "personál" a postarají se o nás..mě stačila ta Kuňka a pardubická matrika tak jsem ráda, že sjem se obrátila jinam, jinak i v Sezemicích mají radnici, hned vedle Sezemického domu a paní tam je velmi příjemná...Jinak co se týče Dašických sklepů kontaktovala jsem pana Peška a ten reafoval rychle a nabídl schůzku u kávy. Termín nám předběžně rezervoval, my chcem jen oběd pro rodinu a zbytek bude doma:)
Odpovědět
Profilova fotka
@klawdie - to máte fajn. My máme 2/3 lidí přespolních a při představě, že mi přijedou lidi z 400 km vzdáleného místa a nakonec by se ještě samoobsluhovali, nebo bychom je zaúkolovali, aby obsluhovali jiné, to mi prostě přijde blbý. Takže i kvůli tomu jsme zvolili restauraci a z mého průzkumu vycházel Sezemický dům naprosto nejlíp jak finančně, tak i přístupem atp. I když pálka to je, co si budem.
Odpovědět
Profilova fotka
@klawdie Radnice je přímo v Sezemickém domě, jen dvě patra výš. Paní matrikářka nám ale přišla dost nepříjemná. I když, třeba jen neměla svůj den:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@klawdie, @jidusha - existují nějaké fotky oddací místnosti v sezemicích?
Odpovědět
@zmrz_lina to teda chápu, no my máme už tyhle rodiné akce ve větším zajeté a vždy super, at moje či sestřiny narozeniny či tátovi padesátiny, a naše rodiny i kamarádi jsou na toto zvyklí. koupili jsme menší statek, tak snad nebude problém, místa dost, jen o záchod se trochu bojím, tak zvažuji na posilu jednu toi-ku :-D no a na tu obsluhu máme známé které by jsme na svatbu nezvali, právě se nabídli s pomocí a již to máme s nimi otestované když nás obsluhovali na tatky padesátinách a super, takže rodina a kamarádi se budou v klidu bavit...v sezemické domě jsem nikdy nebyla ale byl chválený a ten sál je jistě super...a je pravda, že je asi nejdoporučovanější..ale my máme představu garden párty již od začátku, právě proto jsme prve sháněli dům pak až svatba :))))
Odpovědět
@jidusha fákt? tak já měla opačnou zkušenost, ale jsou to jen lidi...no... @zmrz-lina hele s fotkama nepomůžu...asi musíš zapátrat zde nebo požádat přímo matrikářku...
Odpovědět
Profilova fotka
@zmrz_lina Fotky bohužel nevím. Ale je to tam maličkaté, tak pro 20 lidí...
Odpovědět
Profilova fotka
@jidusha - tak tím pádem to padá :-D
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?