Stodola Suška - Kravsko - zkušenosti

Ahoj, zvažujeme usporidadať svadbu (okrem obradu) v Stodole suška, má niekto skúsenosti? Fotky vyzerajú úžastne, ale ocenila by som info niekoho, kto to tam mal či zvažuje. Uvítam akékoľvek rady, postrehy, prípadne koľko vás bolo a na koľko to vyšlo atď. Radi by sme si urobili výzdobu a zaobstarali si občerstvenie. Neviete ako je to s ubytovaním v okolí? Rodiny máme obaja zďaleka. :-)
Odpovědět
1
2
Ahoj, oslovila jsem je, ale vzhledem k terminu jsem hledala dal. Odpoved prisla rychle a z okoli mam jen pozitivni ohlasy - kdybych mela svatbu v lete nevaham. Kratke info od majitele (doruceno v kvetnu 2017, muze byt jinak): Suška má přívod vody, elektřiny i záchody. Nájem je 20.000 Kč, do stodoly Vás pustíme i den předem, to není problém. Vlastní dodavatelé nám nevadí, podmínkou je jeden zaměstnanec od nás, jako bezpečnostní dohled (požár nebo pokud by něco přestalo fungovat). Můžu Vám poslat i naši nabídku, pro srovnání. Děláme i výzdoby a catering.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
Ahoj. Já budu mít svatbu na stodole Suška letos v létě. Nám tedy majitelé v září 2017 dali trochu jiné info. Řekli si o 30k za sobotu a 20k za všední den. Teď jsem od nich dostala kalkulaci na jídlo a málem to se mnou seklo. Kachní prsa s bramborem nacenili na 395 za osobu. To je dražší než v Praze... Tak jsem docela zvědavá, jak to bude probíhat dále. Na ochutnávku nám nabídli termín jen ve všední den, což mě dost mrzí, protože si kvůli tomu budu muset vzít dovolenou. To po mně chce i paní se zkouškou líčení a účesu - a najednou máte 2 dny dovolené tatam... Přijde mi to dost neochotné na to, že tam necháme minimálně 100k za 1 den.
Odpovědět
Ďakujem za info :) nakoniec sme si vybrali iné miesto.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
@alena_dani Dobrý den, uvažuji o svatbě ve stodole Suška také, ovšem až tak za rok až rok a půl ale už nyní si raději dávám dohromady informace týkající se míst. Jde o to že naše rodiny jsou zdaleka a chceme udělat svatbu jak se říká napůl cesty, tak právě hledám krásná místa na Moravě ale podmínkou je ubytování pro celou rodinu a nejbližší což je cca kolem 60 lidí. Chci se jen zeptat zda u stodoly je nějaké ubytování případně jestli vůbec takovou možnost nabízejí?
Odpovědět
Profilova fotka
Dobry den, dnes vam sepisu rychlou odpoved. Nakonec jsem tam svatbu zrusila. Spatna komunikace, po uzavreni smlouvy nam zacali vsechno extremne zdrazovat. Z puvodnich 80,- /kg selete na vecerni grilovani byla najednou cena 250,- a za dalsi tri tydny nam ji sele zdrazili na 450,-/kg. A to zdaleka neni vse. Bohuzel jsem ted v praci, ale vecer vam sesmolim trochu delsi odpoved. Ale jestli se chcete vyvarovat zbytecneho stresu a neprijemne komunkace, tak vam Susku rozhodne nedoporucuji, ackoliv je to tam krasne.
Odpovědět
Profilova fotka
@alena_dani Ahoj, prosim urcite pak napis detaily... to me hodne zajima.
Odpovědět
@krakrukri V októbri mi ohľadom ubytovanie odpísali toto: Ubytování vlastní zatím nemáme, využíváme služeb penzionu ve vedlejších vesnicích a ve Znojmě. Stany nám nevadí, ale je to možné jen pokud není hned další den jiná svatba - nestihli bysme uklidit.
Odpovědět
@alena_dani tak to me mrzi ze to takto dopadlo, to je k vzteku. Urcite budete hodna kdyz napisete podrobnejsi info :)
Odpovědět
@leja121 dekuji moc za informace, jeste to bude beh na dlouhou trat tak jeste pohledam :)) Dekujiii
Odpovědět
Milé ženy, nedalo mi to a tak přidám svůj příspěvek: hledali jsme místo a někdy v lednu jsme našli stodolu Suška, domluvili jsme si prohlídku a hned se do toho místo zamilovali. Informace o ceně jsme dostali stejné, jako jsou psány výše: 20.000,- a všední den, 30.000,- za sobotu. Na letošní rok měli už jen několik volných úterků a jeden čtvrtek = svatbu máme ve čtvrtek. Ohledně komunikace - mluvila jsem přímo s paní majitelkou, která byla skvělá, později mě "převelela" na její kolegyni, která jí s tím pomáhá - s touto paní je pro mě komunikace těžší, ale nikoliv nemožná. Je taková rázná, což jsem zjistila, když za nás několikrát rozhodla (příklad: ONA: "A v kolik budete mít obřad?", MY: "Ještě nevíme, bude záležet na naší oddávající, musíme se jí zeptat.", ONA: "Tak to dáme na 11h, co říkáte? Fajn, to bychom měli." :-D). V tu chvíli jsme zjistili, že budeme muset vědět přesně a jí to jen oznámit (= doporučuji mít jasno). Naše další komunikace pokračuje v duchu "nic nebude problém", což je fajn, nacenění jídla se nám zdálo adekvátní když vezmu v potaz, že se nebudeme muset skoro o nic starat. Jídelníček jsme si vybrali z jejich nabídky a nenechali se do ničeho nutit = máme to tak, jak chceme (i cenově). Je pravda, že nás však trochu přesvědčovala, že něco bude lepší tak nebo jinak - dle jejích zkušeností. Svatbu máme v září, tak pak můžu podat report, jaké to nakonec bylo. Prozatím ale kromě drobností výtky nemáme a těšíme se, protože to místo má svého ducha :-) Ráda odpovím na případné další dotazy ;-) Vendy
Odpovědět
@wendy_s7 ahoj Wendy, urcite budu rada kdyz si vzpomenes a napises jak svatba probehla :-) jeste se zeptam jestli jste s nimi resila unytovani hostu? Dekuji za odpoved :-)
Odpovědět
@krakrukri Ano, do tohoto léta žádné konkrétní zajištěno nebylo, nově však dokoupili penzion přímo v Kravsku, který rekonstruují a měl by být pod června k využití. Kapacita je 80 osob a cena za pokoj pro dva je 1000,-/noc.
Odpovědět
Článek se načítá
Tak to je skvela zprava, dekuji za odpoved :)
Odpovědět
@wendy_s7 ahoj vendy. a je pobliz nejaka moznost ubytovani? dekuji Lenny
Odpovědět
@lenny_cass o 2 prispevky vys uz na ubytovani odpovidala
Odpovědět
Dobrý den, také bych poprosila zda má někdo nějaké zkušenosti, byla jsem se domluvit minulý týden ohledně svatby na rok 2019, ubytování mi bylo řečeno 750na osobu, ceník jídla paní odmítla zaslat, tak bych poprosila zda někdo má představu o ceně, nechce se mi podepisovat rezervační smlouva a platit 10000 dřív než znám cenu, jsem z toho dosti zklamaná, místo ale nádherné. Děkuji
Odpovědět
@alena_dani Dobrý den, mohu se zeptat, zda jste dopředu veděli cenu cateringu, paní odmítá zaslat, s tím, že žádá podepsat rezervační smlouvu a zaplatit 10000. Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
@hrja Dobry den, jezismarja tak to je teda hruza. Zkopiruju sem zpravu co jsem nedavno posilala jine slecne. Nam ceny poslali predtim predem, ale po zaplaceni zalohy nam vse zacali nekolikrat zdrazovat, takze jsme jim to tam zrusili. Nize zasilam ten muj zmineny mail:
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@leja121 můžu vědět jaké místo jste nakonec vybrali? Sháním tipy :)
Odpovědět
@wendy_s7 muzu vedet pro kolik lidi plánujete svatbu a na kolik vam nacenili catering?
Odpovědět
@krakrukri mame to stejně.přítel slovák ja u čech.už jste něco vymyslela?
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@terezasmolkova Vybrali sme Tančírnu v Račím údolí, Rychlebské hory, kúsok od Javorníku. Svadbu budeme mať v septembri :-)
Odpovědět
Dobrý den, připojuji se k vláknu :-) Má někdo další nějaké informace, které by mi pomohly se rozhodnout zda svatbu ve Stodole Suška ano či ne? Cena pouze za pronájem se mi zdá docela vysoká, má někdo aktuální zkušenost s jednáním majitelky atd.? Díky za info, já jsem tam psala cca pred 3 dny, zatím žádná odezva :-)
Odpovědět
Vážené slečny, vzhledem k ne vždy pravdivým nebo neúplně pochopeným informacím na tomto fóru, bysme rádi reagovali a uvedli věci na pravou míru. Je nám líto, že s paní Proche není komunikace pro všechny jednoduchá, na začátku sezóny kdy se zaučovala, udělala chyby včetně naceňování. Prohlídky o víkendu děláme až v neděli večer, protože respektujeme soukromí svatebčanů a během svatebních příprav nejsme schopni se Vám plně věnovat. Stejně tak je to s ochutnávkou menu, kdy o víkendu máme plnou restauraci a kuchyně vaří nejen pro hosty v ní, ale i pro konacící se svatbu, proto je ochutnávka o víkendu v létě nemyslitelná. S ubytováním jsme dva měsíce pozadu v rekonstrukci, protože se jedná o barokní objekt a pečlivá rekonstrukce je časově náročnější než jsme očekávali, termín dokončení je září 2018. Minimální kapacita včetně přistýlek bude 80 lůžek, cena ubytování je 750 Kč za osobu včetně snídaně, pro rok 2018 a 2019. Cena naloženého selátka je 225 Kč/kg, předuzené a naložené sele vyjde na 265 Kč/kg. Nákupní cena masa bez jakékoliv úpravy, před naložením a celodenním grilováním je aktuálně kolem 90 Kč/kg. Po předchozích špatných zkušenostech zařizujeme catering výhradně my. Letos jsme se vešli většinou do 1300 Kč/dospělou osobu za celý den kde je v ceně zahrnutý oběd, večeře, pivo, víno, dort, candy bar, káva a základní dekorace na stůl (pytlovina se špalky s krajkou a sklenicemi – cena květin závisí na množství, sezoně a složení). Obsluha se účtuje zvlášť, podle odpracovaných hodin. V ceně cateringu je již zahrnut porcelán a příbory. Pokud si chcete sestavit vlastní menu, než českou klasiku s nudlovou polévkou a svíčkovou, nabízíme řadu polévek (do 60 Kč) a předkrmů. U nás v restauraci samozřejmě nabízíme stejné ceny v korunách i v eurech zaokrouhlené na deseticenty. Ceny jídla na příští rok se mohou mírně změnit, dle aktuálního nákupu surovin. Recenze na facebooku jsou od spokojených nevěst nebo jejich hostů a kdo svatbu u nás zažil, to může jen potvrdit.
Odpovědět
@terezasmolkova dobrý den :) zatím jsme nic moc nevymysleli, váháme zda neudělat svatbu na Slovensku a když probíráme seznam hostů kteří jsou různě po ČR a SR tak to asi uděláme ve 4 a bude to :D o nervy méně říkáme si občas :-D
Odpovědět
@alena_dani na vaše hodnocení se těším. Doufám že ho nevymazou:) paní mi je silně nesympatická...
Odpovědět
Vážené slečny, letos jsme měli svatbu v Sušce. Zde tedy pár mých postřehů. Je to opravdu nádherné místo, které má obrovské kouzlo. Tím, že je uprostřed polí, vypadá úplně jinak v různých ročních období, takže si můžete vybrat, co vám nejvíc sedí... A i pokud venku prší, nebo je naopak velké teplo, je to v pohodě, protože ve stodole je příjemně. Zároveň pokud máte svatbu větší, je to opravdu ideální místo, nás bylo zhruba sto a krásně jsme se tam vešli. Předsvatební přípravy mě ale stály dost nervů, párkrát jsem dokonce uvažovala, že se poohlédneme po něčem jiném. Zde tedy minusy z mého pohledu: Občas úplně nebyla pravda, co nám majitelé slíbili. Např. jsme nemohli mít ochutnávku jídla, na které jsme se domlouvali s majitelkou paní Zmekovou, z čehož jsem byla dost nervózní a popravdě zklamaná, protože chcete vědět, jestli vám a vašim hostům bude chutnat svatební oběd (potažmo když za něj platíte nemalý peníz). Druhá věc, ze které jsme byli v šoku - jak už bylo zmíněno nahoře, majitelé nestíhají rekonstruovat ubytování, což nám ale neřekli. Když mě na to upozornil náhodně známý, ať si to ověřím, dost mě v Sušce odbyli, že jasně...no nestíháme, možná to bude, možná ne, ale radši si najděte něco jiného...měsíc a půl před svatbou, v sezoně, ubytování pro cca 70 lidí. Čekala bych něco ve smyslu moc se omlouváme, pokusíme se Vám pomoci, atd..., ale majitelé v tom zřejmě neviděli nic, co by museli řešit a reakce byli na můj vkus dost vlažné. Samozřejmě bylo nemyslitelné, abychom sehnali něco pro všechny v jednom ubytovacím zařízení, takže jsme bydleli různě po celém Znojmě, což je přesně to, co jsme nechtěli. Jako revanž jsme nemuseli platit korkovné, o co jsme si ale důrazně několikrát řekli sami, na druhou stranu nás dost stál noční rozvoz do Znojma. Další minus - dělají několik svateb do týdne, my jsme měli v sobotu, před námi byla v pátek (na což nás při podpisu smlouvy neupozornili). Pro majitele je to asi samozřejmost, kterou nemusí sdělovat, ale já jsem s tím nepočítala, myslela jsem, že bychom si v pátek mohli připravit nějaké dekorace, ale ne ne... Zřejmě je to běžné, ale pro jistotu upozorňuju, kdybyste byli taky tak naivní jako já. A poslední zásadnější mínus je, že mi to přišlo všechno dost netransparentní... Měli jsme si vybrat jídlo, aniž bychom věděli dopředu ceny. Pak jsem z něčeho byla opravdu zaskočená... Odhad cen např. za obsluhu, který nám poslali na podzim, se dost lišil od reality, a opět to bylo komentováno paní Zmekovou až na náš dotaz, že za tu cenu už přece nikdo dělat nebude. Ok, chápu, ale zase slušnost by byla, kdyby paní majitelka řekla, omlouváme se, ale museli jsme zvýšit sazbu. A takových věcí co se týče cen tam bylo bohužel mnohem víc. Přes to všechno to bylo nejdokonalejší místo a nakonec toho stresu nelituju. Myslím, že nic krásnějšího bychom nevybrali. Catering byl opravdu skvělý a oběd, kterého jsem se opravdu obávala, všem moc chutnal, byl dokonalý. Sladkosti super, dort jsme tedy měli svůj (ze Sušky je "finančně náročnější"), ten nemůžu soudit, ale jinak pecka. Pan provozní Lukáš, který připravoval aperol, točil pivo, atd... velmi milý a schopný a paní Proche, na kterou jsem si bohužel občas vylila zlost, byla příjemná a snažila se pomoci, i když si myslím, že po tolika svatbách už toho musí mít dost. Dekorace má na starosti také paní Proche a má pro to cit, vyzdobila stodolu krásně, přesně podle našich představ. Celkově byla obsluha moc milá a všechno šlapalo. Druhý den jsme se ráno v Sušce sešli, dali kafíčko a dojedli, co jsme nezvládli na svatbě, což bylo skvělé. Takže závěrem - krásná svatba na krásném místě, výborné jídlo, ale majitelé moc dobře ví, že když nebudete mít zájem vy, najdou určitě někoho jiného a podle toho se také občas chovají. Zvažte tedy, jestli vám to stojí za ty nervy a na všem se předem pořádně domluvte, ať nejste překvapeni jako já. Přeju pevné nervy a krásnou svatbu ;-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?