Stejné místo svatby jako měla švagrová. Co myslíte?

Co si myslíte o tom, mít svatbu na stejném místě, jako jí měla budoucí švagrová - jedná se o zámek, je to hloupé? Četla jsem tu v některých diskusích o kopírování svateb a to bych určitě nechtěla, původně jsme chtěli svatbu v kostele - od malička jsem byla přesvědčená, že se vdám v kostele, měli jsme i vybraný, jenže nejsme ani jeden pokřtěný a příprava na křest by trvala rok a 4 měsíce+pak ještě předmanželská příprava. Takže jsme zvolili variantu zámek z toho důvodu, aby odpadly přesuny, prošla jsem už dost variant v dostupném okolí, a tenhle je opravdu nejpříznivější cenově i službami, možností ubytování i hostiny na jednom místě a vzdáleností. Jenže příteli se to nezdá z toho důvodu, že se tam před 4 lety vdávala jeho sestra a měli bychom tedy najít vlastní místo. Kromě toho byla její svatba i ve stejném měsíci, jako to plánujeme my, takže logicky část rodiny, která byla na té svatbě to bude srovnávat. Její svatba byla opravdu úžasná - nejlepší na které jsem kdy byla, a myslím, že velký podíl na tom určitě měl i personál a atmosféra toho místa. Budu ráda za každý názor, ať už např. z pohledu rodiny, kteří tam již jako svatebčané na jedné svatbě byly, nebo jestli by vám to vadilo kdyby jste byli v pozici přítelovi sestry.
Odpovědět
Tak bratr (švagrová) se berou 14 dní před námi na stejném místě a nevadí nám to vůbec. Bereme se podle místa trv.pobytu (tu mám já i bratr stejnou zatím) a to v obřadním sále v místě bydliště. Oběma se nám to tam líbí, budeme to mít kousek na přesun, kde bude odpolední raut (3 km)...a rozhodně nás nenapadlo dělat si hlavu že jeden druhého kopíruje, ikdyby to bylo na zámku nebo v kostele. Naopak známí se diví, proč se nebereme ve stejný den, ale my máme svatbu malou (15 lidí, jen rodina) a bratr velkou (70 lidí)...a nechtěli jsme míchat svatebčany, anebo si dělit naše rodiče... :-) .A ohledně srovnávání, každý to budeme mít uplně jiné a každý více investujeme do něčeho jiného...srovnávat se bude tak jako tak:-). Popravdě jsme se my chtěli vzít dříve, že naše svatbička bude jen malá a bratra veliká...ale termíny nevyšly a už to neřešíme....
Odpovědět
@chatte Myslím, že na tom vůbec nic není, proč taky? Znám případy, kdy měla v jednom kostele svatbu celá generace jedné rodiny a nikdo to neřešil ;-)
Odpovědět
@kikimaruska Tak jestli to máte klasicky v oddací síni místa bydliště tak to je docela logické. Takhle to měla i mámina sestřenice i bratranec, ale hostinu už měli každý jinde. My to neplánujem úplně v místě bydliště, ale spíš aby to bylo v rozumné dojezdové vzdálenosti, kdyby se něco zapomnělo. Já bych chtěla na místě svatby být den dopředu a přípravy na obřad jako oblékání, česání nevěsty by probíhaly už tam. Ségra přítele to měla stejně. Pak po obřadu na tom samém místě i hostina a ubytování pro svatebčany. Mě to teda původně vůbec taky nepřišlo, ale přítel mě trošku nahlodal. Já si naopak říkala, že je to výhoda - víme jak to tam vypadá i co můžem čekat. Neměli bychom - pokud bychom se tedy pro to místo rozhodli - se švagrové a švagra zeptat, jestli jim to nevadí?
Odpovědět
Profilova fotka
@chatte to mi připadá divné...vždyť na svatebních místech se berou tisíce lidí, není to žádné "její místo". Pokud by si vyhlédli nějaký speciální strom nebo louku, kteár je pro ně důležitá, a vy to tam měli pak taky, tak by mi to přišlo zvláštní,ale pokud jde o zámek, kde se bere někdo furt, tak určitě ne.....u nás v rodném městě se třebas brali lidi jen na radnici....to by člověk musel žárlit na hoodně lidí :-D
Odpovědět
@chatte Já bych se optala švagrové a švagra, zda jim to nevadí. Protože pokud se jedná o obřadní síň, pak je zřejmé, že se třeba budete brát na stejném místě. Ale když se jedná o svatby mimo obřadní síň, jako je např. zámek, pak člověk už musel přemýšlet kde se vzít, že k tomu místu má vztah apod. Já být v pozici tvé švagrové a zjistit, že svatbu již plánujete na tom místě, kd ejsme měli svatbu s manželem my, tak s epři nejmenším trošku urazím a bud emě to mrzet... Protože to prostě dá dost práce vybrat originální místo, co nastávajícím něco říká.
Odpovědět
Profilova fotka
@littlecharm otázkou je, zda zámek v okolí rodného města je taková originalita...
Odpovědět
@chatte Nedávno jsem mluvila s mojí sestřenicí a ona říkala, že se jí moc líbil náš obřad a kdyby se vdávala, chtěla by tam, co my. Vůbec jsem to z její stany nebrala jako kopírování, spíš mě to dost potěšilo. Jestli je švagrová rozumná, bude to brát stejně. Navíc, jak píše barbora_b není to žádné "její" místo, tak nechápu, proč by vám měla dávat svolení.
Odpovědět
@bubbi Svatba v kostele je dost tradiční a tak je logické, že v místě bydliště se vdávají ženy po generace... Tohle bych zrovna k svatbě na zámku nepřirovnávala. Stejně tak bych k tomu nepřirovanaa např. zámek v Benátkách, protože na zámku se v Benátkách oddává běžně (na zámku je obecní úřad, mají tam i obřadní síń). Když někdo nechce vymýšlet místo, pak se vezmou na úřadě (tedy v obřadní síni obce, města, městké části), příp. v kostele, kde se brali již jejich předci.
Odpovědět
@barbora_b To máš pravdu, to musí vědět autorka tématu :) třeba právě výše zmíněné Benátky nejsou.
Odpovědět
@littlecharm To je mi jasné, jen jsem to dávala jako příklad na otázku zakladatelky, jak bych se jako host dívala na to, že už jsem na tom místě na svatbě byla.
Odpovědět
Profilova fotka
@littlecharm mně už v dnešní době tradičnejší přijde zámek...ale vidím to z toho pohledu, že u babičky ve městě je zámek a radnice a všichni se berou bud na tom zámku (není tam nějaká oficiální místnost) nebo na radnici. V kostele je tam svateb naprosté minimum - je to katolický kostel, tak asi proto. Na každej pád, kdybych měla vysněné nějaké místo, prostě bych ho musela mít a puntík :-D Nedovedu si představit mít svůj den podle představ švagrové a ne podle svých snů
Odpovědět
@barbora_b Tak to je jasný, že pokud někdo bude od malička básnit o svatbě na Hluboké a pak se např. sestra na té Hluboké vdá o trošku dřív, že by setoho místa neměl vzdát (za předpokladu, že známí se tam běžně neberou). Kdybych se měla vdávat v okolí bydliště, tak se bereme zřejmě na Libeňském zámečku nebo na úřadě Pha 7, tam se berou lidé z našeho okolí. Místo jsme vybírali dlouho, hodně míst jsme nakonec zavrhli a tak kdyby mi bratr sdělil, že se budou brát s přítelkyní na stejném místě, zamrzí mě to. Protože místo naší svatby je úplně mimo naše bydliště. Snad jsem se pochopitelně vyjádřila. @bubbi Z tvého příspěvku jsem to pochopila :) Nevadí mi být na svatbách na stejném místě. Každá je něčím jiná a jedinečná.
Odpovědět
Článek se načítá
@littlecharm Právěže ona to místo také nějakou dobu hledala, od začátku teda narozdíl od nás hledali zámek a také nemohli najít něco podle svých představ kde by bylo přímo na zámku ubytování i hostina a zároveňo to bylo cenově dostupné. Já když jsem procházela nabídky jiných zámečků narazila na podobný problém - buď je na zámku jen obřad a jsou tam klasické prohlídkové okruhy, turisti a tak, to nechcem, nebo to není finančně v našich možnostech. Není to klasický případ jak popisují holky - obřadní síň, nebo jediný zámek v malém městě, není to ani v místě bydliště, ale je to místo, kde probíhají svatby každý víkend, takže jsme na to narazili i při svatebním veletrhu a tak.
Odpovědět
já osobně na tom nevidím nic špatného - kdyby moje ségra nebo švagrovka přišly s tím, že se chcou vdávat taky v hotelu Imperial, tak by mi to osobně vůbec nevadilo, protože, přesně jak tady už zaznělo, není to "naše" místo a i když to není zrovna typické místo pro svatbu (obřad) v našem regionu, svateb tam bylo je a bude ještě několik, a proto nevidím důvod, proč by měl být rozdíl v tom, jestli to je někdo z rodiny, nebo někdo cizí ... Každý jsme ale jiný a pokud si nejsi jistá, pobav se o tom přímo se švagrovou a uvidíš ;-)
Odpovědět
Moje svatba bude probíhat na stejných místech jako svatba mojí sestry před čtyřmi lety a prakticky i podle stejného scénáře, se stejnými lidmi a nikdo se nad tím nepozastavuje, ani ségra. Naopak mi radí, na co si dát bacha, kde si dát větší časovou rezervu, co vynechat, co udělat jinak... Je to pro mě hrozná výhoda.
Odpovědět
Také mi nepřijde divné vdávat se na stejném místě jako švagrová pokud jde o zámek. My se budeme brát na Hluboké, přítelův bratranec tam měl svatbu před pár lety a ani mě nenapadla myšlenka o kopírování svatby. Když jsme naše plány prozradili kamarádům, jeden pár utrousil poznámku, že si to na naší svatbě okouknou, protože plánují do budoucna svatbu na stejném zámku. Rozhodně jsem se nezačala vztekat že je to "můj" zámek. Jen mi prolítlo hlavou, že se na to budu těšit až si jednou zavzpomínám právě na tu naši svatbu :-) Spíš záleží na vztahu tebe a švagrové. Vím, že pokud by s tímhle nápadem jednou přišla moje budoucí švagrová, tak asi vyletím z kůže, jenže tam by to bylo o tom, že se fakt nemusíme a z její strany by nešlo o vysněné místo, ale o to ukázat, že ona je lepší a taky bude mít lepší svatbu :-D Ale to už je o něčem jiném.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?