Spontanni "do-it-yourself" svatba na venkovskyem statečku s kosteličkem...30 min od Prahy

Chtela jsem se zeptat o hromadny nazor... Premyslim o koupi jednoho maleho statku, u ktereho v tésné blizkosti je maly funkcni kostelicek. Nez udelam finalni rozhodnuti, chtela jsem se zeptat, zda si myslite, ze by byl zajem o svatby a naslednem ubytovani v nejakem takovem romantickem objektu s prilehlym kostelickem. Jidlo by se muselo resit jinak nez klasickym restauracnim zpusobem. Proste, neco romantickeho, ale v mensim rozsahu ( kostelicek, rybnik, pritoda, ubytovani, stodola... Klid.) diky
Odpovědět
Profilova fotka
Ja myslim ze urcite, v nieco podobnom mame svadbu, mam nejake fotky v albume. Tiez tam nevaria, ale u mna to bola podmienka podla ktorej som hladala miesto. Svadbu inak mame buduce leto a uz nejaku dobu je to na cely buduci rok uplne plne.. ted to hodne frci, tieto statky. Tiez som nad tym rozmyslala, ze by to bola dobra investicia :) keby som mala co investovat :D
Odpovědět
Profilova fotka
Myslim ze po necem takovem vam lidi budou trhat ruce! Spousta lidi shani romanticke venkovske staveni, kde by mohli mit vlastni jidlo.
Odpovědět
Profilova fotka
Jděte do toho. :) Čím dál více lidí shání právě takové „vintage“ místo a z takových míst jsou i fotky, které mají nejlepší atmosféru. :) Dáte zde vědět, až bude místo v provozu? :)
Odpovědět
@bbubble diky za nazor...:) - ja zas tolik co investovat nemam, ale myslela jsem prave v malem roztomilem meritku...nebyl by to mega statek... Jsem ochotna neco vyrazne pod milion... Je to tam takove stranou, v rohu vesnice, s rybickem a ti kostelikem primo na hranici pozemku. Vubec se nechci poustet do restaurace... Spise to vymyslet nejak...
Odpovědět
Dekuji za prispevky. Tam se mi prave jedna o tom zjistit, do jake miry by byl zajem o objekt, mensiho charakteru (ne mega statek... Maly statecek😄) ale moznosti vlastniho jidla... Samozrejme postupne by se nakombinovaly treba jine zdroje (catering, mistni dodavky atd...)... Ale proste podstata, ze by to byl objekt k pronajmu. Prave ten kostelicek tam, primo na hranici pozemku to dela velmi romanticke... Proste vintage treba s vlastnim jidlem... Vse je otazka penez, tak myslim, ze by to treba nejake pary uvitaly, aby je to nestalo az tak strasne moc...
Odpovědět
@jayceem Z těch párů, které by to přivítaly, rekonstrukci nezaplatíte. Podívejte se zde, každá druhá šetří a hledá za málo peněz hodně muziky.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj. My takovou svatbu máme. Malý hezký statek s ubytováním pro 40 lidí. Taky se tam nevaří - pouze snídaně. My si to s přítelem pronajali od pátku do neděle s tím, že výzdobu, pití i jídlo si zajišťujeme sami (zčásti catering - řízky, guláš, kanapky a možná selátko a zčásti my sami). Obřad budeme mít na louce kousek od statku, kam svatebčané projdou pěšky nádhernou alejí. My takové místo vyloženě hledali. Chtěli jsme se vyhnout klasické restauraci a obědu o x chodech, takže to bude celé formou rautu. Navíc máme rodiny z různých koutů ČR a Slovenska, tak mám přišlo hezké je i ubytovat. Spíš to pojímáme jako takovou větší rodinnou oslavu. :) Držím palce. S přítelem uvažujeme o podobném projektu. ;)
Odpovědět
Profilova fotka
@linie_praha to si nemyslim.. jasne ze sa kopa ludi snazi udrziat v rozumnych medziach, ale na druhej strane mam pocit ze nevesty nakoniec vacsinou zainvestuju do toho co sa im paci, lebo vsak "je to raz za zivot". Tiez som chcela mat lowcostovu svatbu, no a nakoniec davame len za prenajom toho nasho statku vyse 24 tisic (vcetne ubytka pre 25 ludi, stodola sama o sebe 17tis).. A ako vravim, je to tam zarezervovane na dlllho dopredu, a to je pritom Moravskoslezsky kraj.. skor nevesty vraveli ze to je pre ne prilis velke - takze to vase je za mna na mensie svadby ideal.. fakt si myslim ze po nieco take je ted hodne zaujem.
Odpovědět
@hana_garcicova_fotografka Ano, ted je po tom poptavka, ale na jak dlouho? Je to jenom trend, ktery odezni, jako vsechny ostatni trendy. Svatba ve vesnickem stylu, boho svatba v prirode a jako dekorace sisky a stromova kura. Hezke, ale pouze momentalni modni trend. Ja bych byla opatrna, aby pak zakladatelka neskoncila s objektem, ktery nema dlouhodobe vyuziti.
Odpovědět
@jayceem 1. Zjisti si konkurenci, je v okolí něco podobného? 2. V jaké je to lokalitě? Pokud poblíž většího města, tak by to bylo šikovné. 3. Potřebuješ aby ti to hned vydelavalo? Nebo ti bude stačit návratnost po nekolika letech?
Odpovědět
Profilova fotka
Také bych souhlasila, že je to záležitost několika sezonní. Momentálně třeba v zahraničí začíná kromě stodol frčei i industriální trend. Mít na to (koule), tak spíš jdu do nějaké zachovalé továrny nebo tovární haly bez ubytovacích kapacit, protože v tom vidím za pár let budoucnost. Otázka zůstává - na kolik let to bude trendy? My jsme nad tím statkem také uvažovali, protože momentálně poptávka notně převažuje poptávku. Navíc ne všude jsou vstřícní majitelé a ne všude si můžeš dělat téměř všechno podle vlastních představ. Ale počáteční investice jsou opravdu vysoké, je třeba počítat hodně peněz do počáteční reklamy (jak chcete do objektu někoho dostat atd. Jen Beremko nestačí.) a hlavně třeba prověřit konkurenci. Aneb jak psaly holky: Je někde něco podobného v okolí? Je to zajímavý region? Je v okolí nějaké zajímavé místo pro obřad (ne všichni chtějí mít obřad i hostinu na jednom místě)? Jak vstřícná je matrika (souhlasila by s novým oddacím místem?)? Jsou v dostupném okolí nějací slušní dodavatelé, se kterými by se dalo spolupracovat (dort, květiny, catering…)? Je v dostupnosti MHD? Je toho moc.
Odpovědět
@jeansg Mohu se zeptat o jaké místo se jedná?
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@jitule09 Určitě. :) Ubytování, raut a oslavu jsme měli na Bořetínském statku. Obřad byl na louce, kterou vlastní pán ze Statku Pod Stupníkem. :)
Odpovědět
Ja si nemyslím, že je to sezónní záležitost. Z podstaty průměrné svatby vždy budou potřeba místa, kde se může poveselit a následně přespat 30 - 80 lidí najednou. Jen se třeba nebude klást důraz na venkovskou romantiku. Jinak souhlasím, že je potřeba udělat průzkum trhu a spočítat si návratnost investice pri rozumně nastavené ceně a obsazenosti. Uvažovat i o jiném, mimosezonnim využití. Přeji hodně úspěchů.
Odpovědět
Profilova fotka
@jeansg ahoj měly jste kouzelné místo na svatbu. Můžu se zeptat na kolik vás to vyšlo. Pronájem statku raut a tak. Díky hledám něco podobného :-) ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?