Shodnutí se na svatbě mezi snoubenci

Založila jsem tuhle diskuzi, protože (ne že by to byl nějaký závratný problem :-) ), ale trošku se s přítelem nechápeme ohledně pojetí svatby. Já to vidím spíš na slavnostní událost, chtěla bych to mít pěkně vyzdobené na slavnostním místě. A přítel to vidí spíš jako zábavu pro hosty, pařbu atd. Včera začal mluvit o tom, že by to bylo fajn v jednom starém kulturáku na jedné vesnici, kde mají vždycky s kamarádama ze školy akci. Tak jsem mu řekla, ať si tam udělá rozlučku se svobodou, ale že bych to chtěla na slavnostnějším místě, aby to tam bylo pěkný a ne jako na normální akci, kterou můžeme mít x krát někde za rok. Někdo možná bude souhlasit s ním, ale já bych si to chtěla jednou za život (doufám) užít jako princezna a mít to tam krásný a důstojný a ne že nakoupíme vlastní alkohol, uvaříme svíčkovou, všichni se pak převléknou do džínů a bude se pařit... Co na to říkáte? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@petap1988 Podle mě je dost zásadní se shodnout na pojetí svatby jako takový. Já od začátku věděla, že to chci spíš jako nenásilný setkání s rodinou a kamarádama. Ale zároveň jsem z toho odmítla dělat nějakou běžnou "chalupářskou grilovací vožíračku", co pořádáme několikrát ročně. Takže nakonec to máme na místě, kde se ty naše grilparády běžně odehrávají, pořádáme to svépomocí, ale je to takový hodně "učesaný". Pro snoubence jsme koupili novej slavnostní oblek, já si nechala ušít svatební šaty, vývazky, atd...... Ale zároveň odmítám mít prohnutý stoly pod tunou dekorací, dát za kytky víc než byl můj měsíční příjem a mít nervy z toho, že se to nutně musí líbit všem a doživotně na to vzpomínat se slzou v oku :-D Pro nás to sice nebyl žádný kompromis - chtěli jsme to tak oba, ale určitě byste se na něčem takhle zásadním měli shodnout tak, aby vám to vyhovovalo oběma. :-) ;-)
Odpovědět
@petap1988 Ahoj, my měli kombinaci obojího, ale je fakt, že jsme se oba na tom pojetí shodli. Obřad jsme měli dopoledne na zámku, slavnostní oběd s přípitky a krájením dortu v restauraci a odpoledne jsme se přesunuli na zahradu, kde se pekla kýta, měli jsme další pohoštění, které jsme připravili předtím doma, hosté se mohli převléci do pohodlnějšího oblečení, ale zároveň jsme třeba neupustili od nějaké svatební výzdoby na té zahradě a podobně (z té odpolední a večerní části pak byla taková svátečnější kalba :) ) Já jsem se třeba na odpoledne převlékla ze svatebních šatů do jiných, taky bílých a svátečnějších, ale krátkých a pohodlnějších, holky si taky většinou vzaly nějaké pohodlnější šaty, a kluci, včetně mého manžela, nějaké lepší šortky a košili. Měli jsme svatbu v srpnu ve vedrech a všem to přišlo vhod a byli spokojení. Takže já bych radila třeba něco podobného jako kompromis, pokud to bude pro vás přijatelné - ty bys měla tu slavnostnější část, snoubenec zas tu uvolněnější...
Odpovědět
@petap1988 toz spis zalezi co na to říká Tvuj nastavajici :-D Ono je dulezite aby jste se shodli. Myslim, ze většinu chlapu to az tak netrapi a "prizpusobi se". Já třeba chci být taky princezna :-D (i když odsad podsad - napr. limuziny si pucovat nebudeme) .
Odpovědět
Myslím, že je to normální. Můj muž měl podobné představy, tak jsme prostě jen o tom pořád mluvili a mluvili, navzájem si řekli, jaké máme představy o svatbě a pak jsme zjistili, že obě naše představy můžeme skloubit. A že to, že to bude slavnostní, neznamená nutně to, že to bude škrobené a nudné. Znamená to jen, že si pěkně zapaříme, ale stále to zůstane na úrovni, protože prostě svatba je slavnostní událost. Takže za mě mluvit mluvit mluvit a ono to půjde. ;-)
Odpovědět
@simone5 Jo to je pravda. Nudné to nebude, protoze lidi tam budou skvělí a ikdyž to bude slavnostní tak to bude super posvatební párty večer :) Naštěstí spoustu připravovacích akcí nechává přítel na mně, mě to baví zařizovat a on je vždycky pak spokojenejch, tak samozřejmě to s ním všechno zkonzultuju, ale stejně to asi nakonec budu řešit já, takže to bude snad OK :)
Odpovědět
Profilova fotka
Byli jsme na tom s přítelem stejně. Já chtěla svatbu mít úplně bez starostí, takže nejlépe zamluvit místo a jen říct, jakou chci mít výzdobu. Přítel to viděl tak, že to bude u nich na Hájence (myslivně), prostě nechoď ve slavnostním, ale přijď klidně v riflích. Nakoupíme si svůj alkohol, někdo nám udělá svíčkovou... prostě to chce za co nejmíň peněz... v mé variantě by to vyšlo v závěru na stejnou částku a bez kdejakých starostí, ale on ty starosti chtěl.... v závěru ty starosti mám JÁ... Tak nějak jsme se ale shodli a udělali kompromis... chystáme si to sice sami, ale hosté přijdou napůl ve formálním na půl ve společenském (některé do obleku nikdy nedostaneme), ženich bude celý večer v obleku (moc se mu to nelíbilo), výzdobu raději nechal na mě, protože by tam dal max. ubrusy a s tím já výslovně nesouhlasila.... :) nějaký kompromis se najde vždy... a byly v tom docela velké spory někdy. :)
Odpovědět
My měli hostinu v jednom menším sále na zámku, kde to na oběd působilo moc pěkně a důstojně s tím pěkným stropem a tak... ale lidi dělají zábavu a proto prostě večer s rautem to už byla prostě super zábava s DJ a tlumenějším světlem a kdo se chtěl převlíct, tak se převlíkl, kdo ne, tak ne.. Většina lidí zůstala i v šatech, co předtím a přitom jim to nebránilo tancovat, jíst a užívat si to :-)
Odpovědět
@petap1988 A pochopil přítel, že se jde ženit? Představa kalby ve starém kulturáku tomu moc nenapovídá... Hodila bych s ním řeč, aby jsme si to ujasnili, aby nenastali zbytečné hádky v průběhu přípravu. Protože cokoliv "lepšího" bude stát i větší peníze, tak aby s tím taky počítal.
Odpovědět
Tak myslím, že kdyby bylo po přítelově, budeš toho asi litovat víc, než by on litoval, kdyby to bylo podle tebe...Tipuju, že mu, jako většině chlapů, až tak nesejde na těch dekoracích a tom, jak to celkově vypadá. Dost možná si ani nedovede představit, jaké by to bylo "jinak" a že by to mělo na svatbu ještě lepší atmosféru. Otázka teda taky je, jaký máte rozpočet, protože svatba s vlastním pitím a svíčkovou se bude podstatně lišit od svatby na pěkném místě a v restauraci. Obřad bych měla romantickej a večer tomůžete pěkně rozjet, mít připravený dobrý program, hudbu, dobré jídlo (třebas i grilování, hamburgery, koktejly)...a pařba to bude určitě super
Odpovědět
Profilova fotka
Je potřeba najít kompromis, to určitě. Chápu tě - osobně taky nejsem moc pro kulturák, půl rodiny zaúkolované na týden dopředu s vařením, pečením a po noci trávit šitím vývazků a kdejakou dekorační blbinkou. Navíc představa, že se v srpnu naprásknu svíčkovou - to abych si šla po obědě rovnou lehnout vytrávit :-D My máme oběd i raut na stejném místě, kde jsme ubytovaní. Oběd je pro nejbližší přátele, svědky a rodinu s formálním dress codem, odpolední raut do nočních hodin je už akce i pro bývalé spolužáky přítele a různé další kamarády, co nejdou na obřad - a tady už si na dress code nehrajem, to bude prostě žranice a oslava :-D
Odpovědět
@novomangelka Jo to on pochopil :-D Možná to tak ani nemyslel, jak jsem to vzala. Jen se bojí, že za to dáme majlant, ale myslím, že to nakonec bude hezký a ty peníze nějak zvládneme :)
Odpovědět
@bayt Rozpočet ještě nevíme, ale lidí bude asi dost..Tak snad to nějak dopadne :) Chtěli bychom se vejít do sta tisíc.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@petap1988 :-D to jsme chtěli taky. Jsme na 110 a to nepořizujem zbytečnosti... To je tak, když je rodinný klan jednoho z partnerů velký :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@petap1988 Souhlasim s tebou. Ale taky soulasim s tim co rikaj holky dole, urcite se da udelat kompromis. Ten bych videla na vecerni party. Prez den nacancano, upraveno a po 20 hod. az pujdou babicky spat at se kazdej vozere jak chce :-D Ale misto by to melo byt hezky, a nevsedni, taky soulasim, a lidi by meli bejt slusne obleceny. Myslim, ze nejakyho kompromisu urcite dosahnete ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jsem asi chlap, představa kulturáku s ubrusama a svíčkovou mne nijak neděsí :-D
Odpovědět
Profilova fotka
my jsme měli oba stejné základní požadavky: vše na jednom místě tzn. obřad+hostina+párty+ubytování pro cca 35lidí a co se týče luxusu chtěli jsme to spíše nenásilné a takovej zlatej střed - tzn. žádná velká honosná snobárna a zase ani žádné kulturák alá 70.léta...a ani jednoho z nás nenapadlo, že bychom si sami zajišťovali jídlo, pití či cokoliv :-D takže poměrně vzácná shoda :-D
Odpovědět
@laka_lacenda Jojo to je idealni.Ja spis myslim, ze on to tak vazne mozna ani nemyslel, spis me to vydesilo :-D Ale taky nechceme mega luxus, ale neco slavnostniho aby se vsichni bavili a my taky samozrejme. Hlavne nechci zadnej stres :-D
Odpovědět
Je fajn,kdyz se snoubenci ohledne svatby shodnou.My mame s pritelem uplne stejne predstavy,krasne se shodujeme a doplnujeme.Nechceme zadnou velkou svatbu,zadne velke zdobeni a zadne cerepeticky.I na tom koho pozvem jsme se shodli,zadne babicky,teticky,bratrance,atd.Bereme to tak,ze je to nas den a chceme si ho uzit a ne to stravit vyrabenim a zarizovanim zbytecnosti.
Odpovědět
@certik13 Jasne, to je na kazdem, hlavne aby se oba shodli. :) Ale my chceme vetsinu taky stejne, jen neco musime doladit a vymyslet. ale mame jeste celkem cas. My tam zase chceme pribuzny, protoze chceme aby u toho naseho dnu byli nasi nejblizsi, se kteryma se vidame a kteri nas znaji od malicka. Kdybychom je tam nechteli tak si zaplatime letenku a jedeme se vzit nekam do tepla :) Mame holt velkou rodinu :) Vcera jsem byla na svatbe a mam zase o zkusenost vic, svateb jsem zazila celkem dost, protoze zpivam s kapelou a svatby v lete hrajeme casto :). Takze je super videt, jak se kazda svatba lisi.
Odpovědět
My se kvůli tomu dokonce hádali :-D Ale spíš tak jak to udělat s obřadem a hostinou, koho pozvat atd...já sice kulturák klidně beru, chci mít klasickou veselku, jako se dělávali dřív, příteli jsem teda zatrhla prase a klobásy a dělení hostů, on mě svatbu se svědky, mimo Brno a bez přátel. Už to vypadalo, že se nedomluvíme, ale nakonec se dá vždycky najít nějaký kompromis, je to svatba vás obou :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?