Rodičům se nelíbí místo naší svatební hostiny

Ahoj, máme takový problémek, docela dlouho hledáme místo na hostinu, kde by nám udělali všechny nesmysly, co jsme si vymysleli, aby se tam vešlo sto lidí, byl gril, tohle a tamhle... Dneska jsme to chtěli jít zarezervovat a vyřídit všechny formality k tomu, jenže mí rodiče mi oznámili, že se jim to místo nelíbí. Že je to v zástavbě, že tam není žádná zahrada (je tam velká zastřešená terasa), že je tam před tím rozkopaná silnice a prostě hromada problémů. A já teď řeším, jestli se na ně vyprdnout a doufat, že zrovna v sobotu nebudou pracovat na výkopech (příp. že už to bude hotové, jde prý o nějaký plynový potrubí či co) a udělat to prostě tam, když se nám líbí přístup provozovny a nebo zase začít kolotoč hledání vhodného místa (všechno co jsme našli vhodného bylo plné, nebo nevyhovující podmínky, nebo se nám to prostě nelíbilo). Vzhledem k tomu, že chceme svatbu letos v září, a čas ubývá, tak nevím, jak to vyřešit... Co byste udělaly vy?
Odpovědět
Profilova fotka
@lonwenien berete se vy, ne? Ne rodiče.
Odpovědět
To je pravda, proto si říkám, že na ně prdím, ale hlodá to, hlodá...
Odpovědět
Profilova fotka
Ja bych sena rodice vykalsala, ono jako rict to se mi nelibi umi kazdy, pokud neprijdou s konkretnim jinym navrhem, ktery je alespon konkurencni tomu co jste si vybrali, tak bych to nebrala jako zadnou vytku, jen mozna jejich nerelvantni pripominku. Takhle se proste nediskutuje, takhle se jen prudi. Pokud by Vam chteli poomoct, pomohli by Vams vyberem mista pro hostinu a snazili by se neco najit, nebo by Vam navrhli ze Vam prispejou, aby jste to mohli udelat nekde dal kde bude i nocleh a bude to vyhovovat Vam i jim. Ja bych se zkusila domluvit tam v tom miste, jak by to vyresili, kdyby byly vykopy jeste v den svatby, pokud delavaji svatby casto na tom miste, jsou urcite zkuseni a umi si poradit s kde cim a uvidis jejich pristup k reeni problemu. Jinak pokud je misto dost velke, nikdo nikem behat ven nebude nejak extra casto, kazdy se bude soustredit na Vas. Takze za mne tak. Je to Vase svatba, tak at je po Vasem.
Odpovědět
@lonwenien Upřímně? Ať se postaví třeba na drdol, ne? Ach jo, já tuhle touhu lidí kecat někomu do čehokoliv, co jim vůbec, ale vůbec nemusí trhat žíly fakt asi nikdy nepochopím...
Odpovědět
Profilova fotka
@lonwenien Nikdy se nezavděčíte všem, vždycky se najde někdo, komu se něco nebude líbit. Když jste se pro to místo rozhodli a vám nic z toho, co vadí rodičům, nevadí, nevidím důvod hledat něco jiného. U nás se zase tchýni nelíbí místo obřadu, ale ví, že je to naše svatba a uděláme si ji, jak chceme, a kvůli ní už to měnit nebudeme. A mně je to jedno a neřeším to. To bych se z toho zbláznila, kdybych se měla zaobírat každou prkotinou, která se někomu nezamlouvá.
Odpovědět
Dík holky:) Já se právě zařekla, že nenechám nikoho, aby nám do toho kecal, protože my máme takovou a makovou představu a jestli chce někdo mermomocí rozbíjení talířů a unášení nevěst, ať si to udělá na svojí svatbě. Ale tohle mě tak otrávilo... Místa nám pomohli hledat, ale buď to byla taková místa, která už jsme viděli nebo která jsou nedostačující. Tak je to vyřešeno, bude to tam, kde chceme my:) Restaurace má opravdu profi přístup ke všemu, k jídlu, výzdobě, i k našim tisícům drobných přání od vlastního jídelního lístku, přes wii, koncert oblíbené skupiny až po fireshow, tak bychom byli blázni, kdybychom to tam rušili... A ty výkopový práce stejně přeřveme. Jé, vy jste mi zvedly náladu, fakt dík:)
Odpovědět
Je to vaše svatba, nám taky někteří tvrdili jak špatně jsme si vybrali, protože ten podnik znali z jedné návštěvy třeba před 10ti lety a musím říct že úplný opak - jsme maximálně spokojení protože jsme vybírali podle sebe a ne podle ostatních. Nenech se stresovat a vzhledem k času, který sviští, vezměte to pokud se to líbí vám. A přístup provozního je důležitý, můžete najít nádherný místo, kde ovšem bude šílená domluva a nesplní podmínky, které se domluví /a to tu čtu dost často/
Odpovědět
moji matce se taky nelibi,ze budeme mit svatbu a party na krasnem statku...nejdriv navrhovala kostel - nejsme verici a pak prisernou hospodu kde to mela pred 40 lety ona...mrzi me to,ale vzhledem k tomu,ze si celou svatbu platime sami,tak jsem se rozhodla to neresit a zamluvila jsem uz termin a zaplatila zalohu statku. Tj.ma rada zni-pokud si svatbu platite sami,vykasli se na ne,pokud ne zkuste se domluvit...
Odpovědět
Profilova fotka
@lonwenien Presne, ono to chce asi na zacatku par hadek a pak rodice pochopi, ze je to VAse svatba a ze bude po Vasem. Tim si asi prosel kazdy.Drzim palce! A nenechsi do niceho kecat.
Odpovědět
o místě obřadu a hostiny bych rozhodně nediskutovala s nikým jiným než s ženichem, každý je přece dospělý, svéprávný a umí se rozhodnout
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím, že kde budete mít svatbu je Vaše věc ale, nad připomínkami bych se asi zamyslela. Výkopy okolo restaurace by mohly znamenat komplikace už jen kvůli dobré dostupnosti a parkování. Až Vás bude personál vítat před restaurací - jak to bude vypadat na fotkách? Samozřejmě nevím, jak moc je to okolo zdevastované a záleží na Vašem uvážení. No a to s tou zahradou vidím já tak, že po své svatbě kterou jsme dělali na statku jsme byli děsně rádi, že hosté mohou vyběhnout z restaurace ven, do parku, přírody a tak. Není nic horšího, než celý den čumákovat vevnitř, když je venku hezky. Možná to rodiče nemysleli nijak ultimativně, svoje připomínky Ti řekli a teď je to na Vás dvou, jak se rozhodnete.
Odpovědět
@lonwenien Prvně mě napadá otázka co tady spoustu slečen. Jestli se berete Vy a nebo Vaší rodiče..... Myslím, že Vaší rodiče už svojí svatbu měli. Teď je to Vaše svatba a tak si ji udělejte podle sebe a rozhodně absolutně nikým bych si nenechala do svatby mluvit.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@jennyexx .. asi tak nějak... :o)))
Odpovědět
Přesně, je to vaše svatba, rodiče svou již měli a také měli možnost si ji udělat podle svého.. Pokud vám místo vyhovuje, není asi co řešit. Ohledně výkopů, myslím, že v září už by mohli mít hotovo, navíc není nic jednoduššího se tam zastavit a zeptat se - oni i ti dělníci obvykle plus mínus vědí, kdy se s danou stavbou má končit. Mě osobně by asi vadila nemožnost vyběhnout někam do parku, zahrady apod., ale to je opět na vás a vaší nátuře. Já přírodu ráda (proto i na vlastní svatbě jsme měli oslavu formou zahradní párty), ale někomu to nechybí... Přeji ať se svatba povede dle vašich představ a hodně štěstí do společného života.
Odpovědět
Profilova fotka
Já hlavně nechápu, kde berou rodiče právo mluvit do svatby jen proto, že na ni přispěli. Neříkám, že je to případ @lonwenien. Naši oboje rodiče nám zaplatili téměř celou svatbu, ale ani je nenapadlo nám do toho nějak zasahovat. Snažili jsme se jim v některých věcech vyjít vstříc, ale byly to samé drobnosti. Tohle vydírání, když my to platíme, tak tam pozveme koho chceme a pod., je od rodičů opravdu hnusné. Na druhou stranu, občas tu holky řeší kraviny. Proč se hádat o tom, jestli budou koláčky nebo výslužky. Pokud na tom mamky nebo tchýně trvají a chtějí to zařídit i zaplatit, tak proč jim neudělat radost?
Odpovědět
Profilova fotka
Berete se vy, tak ať se rodiče postaví třeba na uši. Tchán s tchyní nám taky krafali do svatby, ze začátku jsme udělali 2 ústupky, ale pak už jsme jim řekli, že tam klidně ani nemusí chodit, jestli s tím mají takové zásadní problémy. Poslouchat je, tak se místo na zámku bereme na místním MÚ a hostinu máme tak do 6 večer maximálně a následně bychom mohli jít spát k nim domů :-N
Odpovědět
Profilova fotka
Vím jaké to je přítele rodiče řekli že svatbu máme udělat na chatě s prasetem a když jsme řekli co to má jako znamenat že chceme pěknou svatbu tak jsou ještě uražení a ti nám nepřispějí ani korunu
Odpovědět
@capybarka naprosto souhlasím, pokud by se mi vdávala dcera nebo syn a platila bych svatbu, tak mě zajímá maximálně to, aby nebyly ceny za hostinu a pronájem přemrštěné, ale jestli to bude v růžovém salonku nebo v heavy metalovém doupěti, to přece vůbec není moje věc i co se týče těch výslužek, tak je mi jasné, že obě matky budou chtít obíhat všechny známé a příbuzné s výslužkama, ale pokud u toho nebudu muset být, tak proč ne :-)
Odpovědět
@lucka2092 a když říkali, že máte udělat svatbu na chatě s prasetem, neříkali jste jim náhodou že "s nima na chatě nebudete"? :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@alen_ka Nám rodiče prostě dali k dispozici určitou částku a bylo jim celkem jedno, jestli to utratíme za šaty, restauraci nebo svatební cestu. Já jsem jim děkovala za to, že se nám do plánování nepletou a taťka to vůbec nechápal, proč by nám do toho měli mluvit, že to, že nám dali peníze, jim na to právo nedává. Do hotelu, který jsme vybrali, jsme je vzali na oběd, aby viděli, do čeho jdou a byli moc spokojení. Pozvali jsme na jejich žádost jedny známé, které bych tam já osobně nemusela, ale nic proti nim nemám, tak proč se hádat. Našim to udělalo radost a to je hlavní věc.
Odpovědět
Profilova fotka
@lonwenien a můžu se zeptat kde je to Vaše vysněné místo??? :-)
Odpovědět
@lenik22 tak vysněné není, vysněné místo je zabrané rok a půl dopředu :( (leda bychom se brali uprostřed týdne v zimě, což je pak na houby, protože venku je kosa) Druhou alternativu, kterou jsme nakonec zvolili je Tuřanská beseda
Odpovědět
@lonwenien Udělejte si to tak jak chcete vy a podle toho co se vám zamlouvá nejvíce. My jsme si naši svatbu uspořádali komplet sami od A do Z a bylo to skvělé, byli jsme spokojeni nejenom my, ale i všichni ostatní. Až na mého otce asi. :-D Už před svatbou se ke mně doneslo, že nadává, že na to máme peníze a že kdyby to platil on, bylo by to jinak, jinde a s jinými lidmi... A teď po svatbě se ke mně doneslo opět to samé, že kdyby on platil, udělal by úplně jinou svatbu... No nedá si pokoj :-D Takže asi tak. Hlavně ať jste spokojení vy, stejně tak jako jsme byli my :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lonwenien A musíte mít nutně svatbu letos? Samozřejmě souhlasím s holkama, že je to vaše svatba, takže si jí udělejte tam, kde chcete vy, ale zároveň souhlas s @tilickova, že bych asi vzala připomínky rodičů v potaz.. Takže, pokud je to vaše místo, kde se skvěle cítíte a víte, že je to to pravé, na rodiče nedejte, pokud ale cítíš, že by rodiče mohli mít tak trochu pravdu, tak bych určitě raději hledala dál... Nevím, jestli se musíte brát letos, ale pokud nemusíte, asi bych raději počkala na příští jaro/léto a zabrala si vysněné místo, kde budou stejně ochotní jako tady a navíc to bude v krásném prostředí...
Odpovědět
Profilova fotka
@alen_ka to ne ale bylo to pro mě už moc :) jenom jsme jim řekli že to domlouváme jinde a na na chatě v říjnu nebudem
Odpovědět
Jedna věc je, že je to vaše svatba a každý si může říkat, co chce....ALE...taky jsme měli jedno krásné místo, kde jsme dokonce už uhradili zálohu. Hodně lidí z rodiny měli blbé připomínky, což jsem vůbec nečekala. Měli jsme to hned za hranicemi Polska, takže měli problém s tím, že to je daleko (přitom to bylo jen 20km), další nemají rádi Poláky atd. atd.....a já na ně byla za jejich blbé připomínky naštvaná. Na druhé návštěvě nám začalo pár věcí vadit (jedno WC a žádná zahrada) a proto jsme to změnili. A teď jsem za to moc ráda. Člověk někdy má klapky na očích a kolikrát to ostatní vidí s větším nadhledem....
Odpovědět
Profilova fotka
@lonwenien myslela jsem si to :-D máme tam svatbu ani ne za měsíc :-) a můžeš rodiče upozornit že lepší místo není,jelikož z tuřan pocházím tak vím jak to tam chodí a my jsme měli v únoru veliké štěstí že je někdo týden před naším telefonátem odřekl ;-) a hlavně poměr kvalita-cena se snad ani nedá srovnávat,a že je to rozkopané? no a co,bude to rozkopané ještě hodně dlouho,měli to mít kolem besedy koncem června opravené a nic takže mě je to úplně fuk,stejně všechny tradice jsou uvnitř a zahrádka je parádní,tak nevím co mají rodiče za problém :-D
Odpovědět
udělejte si svatbu kde chcete VY DVA a jak ji chcete...ostatní můžou být rádi, že jsou vůbec pozvaní...
Odpovědět
@rencinka87 No příští rok mě čeká bakalářka, státnice a nechci právě do toho řešit ještě svatbu...
Odpovědět
Profilova fotka
@mesalina No, někteří (nejen rodiče) to nepochopí ani po pár hádkách... :-|
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?