Říčany a okolí - místo obřadu. Prosím o tip

Holky, prosím Vás o tipy míst v okolí Říčan u Prahy pro svatební obřad...tak nějak se mi vnitřně příčí dát za to bůh ví kolik. Tak mě zajímají spíše méně profláklá místa než továrny na svatby typu Průhonického zámečku :-) Díky předem za rady a porady :-)
Odpovědět
@spring82 tak prakticky to jde kdekoliv, viděla jsem třeba svatbu v Čajovně vzadu na zahrádce. My máme třeba obřad na Berchtoldu ve Vidovicích. Pak Štiřín, ale ten je už dost drahej... zámeček v Uhříněvsi, Chodovská tvrz, jestli hledáte něco blíž Praze. Trošku z ruky už je Týnecká rotunda, ale je to tam taky hezké, co jsem viděla fotky. No a kostelů je teda taky spousta.. nevím, co konkrétně hledáš, nebo jakou máš představu :-)
Odpovědět
No v podstatě netrván ani tak na nějakém zámku, ale Berchtold je taky ve hře....je to tam moc krásný....Vidíš, Chodovskou tvrz bych mohla omrknout :-) Jdu na to :)
Odpovědět
Můžu se zeptat kolik vůbec chtějí na tom Berchtoldu....já nevím jak to přesně popsat, aby to neznělo blbě, ale vážně se mi nechce dát za obřad ranec...víš jak to myslím...každá nevěsta má něco co si chce dopřát (šaty, prstýnky, kytku, oznámení....) No prostě každá jsme ulítlá na něco jiného bych řekla a něco jiného si zase dovedeme představit "ošidit" a já to tak mám s tím obřadem.... :-)
Odpovědět
@spring82 jasný, každá máme jiný priority a jinej rozpočet ;-) Berchtold má momentálně 8 tisíc za pronájem na obřad. Možná mi časem ještě napadnou další místa tady v okolí, teď večír už mi to tak nemyslí :-N jedině ještě Benešov - Konopiště, Jemniště, ale to jsou taky pálky.. :-S
Odpovědět
No tak kdyz te neco napadne,budu vdecna za tipy :-) mame jeste ve hre udelat to primo v hospudce,kterou pritel provozuje a kde bude pak i hostina...dokonce jsme se tam i poznali,tak mi to nepripada jako uplne spatny napad :-) a ty jsi odkud? :-)
Odpovědět
@spring82 no ty hospůdky právě nejsou vůbec špatný napád ;-) jak jsem psala, tak v té Čajovně v Říčanech to bylo moc hezké, jak tam mají tu pěknou zahrádku. A jestli k tomu máte ještě takhle vztah, tak o to líp :-) My bydlíme právě kousíček od Říčan, takže jsme taky vybírali, aby to bylo v dosahu a do Prahy se nám moc nechtělo.. jediný, co mi lákalo, tak byl Sacre Couer, protože to je nádhera, ale ta částka za pronájem už tak pěkná zase neni :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@hannahs @spring82 My mame taky Berchtold:-) k tem 8000 je to jeste 3000 za nazvuceni venku. Jůů, konečně někdo, kdo se tam taky bude vdávat:-) kdypak to máš?
Odpovědět
@rozzaarka Holky, tak Berchtold Vám závidím, protože je fakt krásnej, ale je to na mě až moc peněz :-) Jak jsem tu zmiňovala, každý máme priority jiné a já tolik obětovat nemůžu....i když, jestli nám včera vyšla ta Sportka, tak to asi dám :-D :-D No aspoň jsme se tu sešly na debatování nevěsty z okolí Říčan :-) To mám radost :)
Odpovědět
Profilova fotka
@spring82 Jestli chces usetrit, tak to jisti asi radnice... taky si nemuzeme vyskakovat, ale zrovna obrad chtel muj drahy na zamecke zahrade:-) druhe misto, co se nam libilo, byla Loucen, ale to je trochu daleko. Pojedeme od mych rodicu z Tuklat, takze na Berchtold asi 25km. Z nasi pr**** je to tezky:-)) kde budete mit hostinu? To my porad jeste nevime, mame to az 2013, tak jsem zatim klidna:-)
Odpovědět
@rozzaarka jj, ty 3 tis. ještě k tomu, pokud si člověk "nepřiveze něco svého" :-) no už je nás tu víc, co se tam budou vdávat, je tu už i samostatná diskuze na Berchtold, holky už tu mají i fotky ze svateb, co byly loni, tak najukni :-) jinak my tam máme obřad letos 18.8. ve Sloupovém (červeném) sále. @spring82 no jo, je to pitomý, ale tady u Prahy prostě ty sumy fakt lítají :-| je fakt, že na jednu stranu to jistí radnice, ale ty já osobně moc ráda nemám :-N to už bych si radši vybrala nějaký statek / zahradu / okraj lesa, prostě cokoliv jiného, kde se nebude platit x tisíc jen za hodinový pronájem :-)
Odpovědět
@rozzaarka Tyjo, tak to mas casu :-) To se na tebe prijedu podivat :-) mam to asi 5km od domova :-) My zacali resit vse az nekdy v lednu....rekla jsem si, ze nebudu blaznit :-) A dneska rano jsme debatovali u kafe co a jak a nakonec jsme se definitivne rozhodli pro kapli sv. Vojtecha v Kostelci nad Cernymi lesy...volala jsem tam a meli nastesti jeste volno, tak to mame zamluvene...uffff :-) Jsem moc rada, spadl mi kamen ze srdce, ze jsme se tam jeste vmackli....navic kdyz uz mame misto, muzeme dat do tisku oznameni, huraaaa :-) Jinak hostinu mame v nasi hospudce...jak jsem tu psala, pritel ma svou hospudku v Mnichovicich, takze hostina i vecerni party bude tam :-) Nebudeme cpat prachy cizim, kdyz mame svoji, ze :-) A kde vubec bydlis?
Odpovědět
Profilova fotka
@spring82 jee, tak vidis:-) do Kostelce nas cpal muj tata:-) my mame koupeny byt v Praze, naši bydlí u Tuklat a ob barak od nich bydli svedek meho pritele, takze zakladna bude taktictejsi tam, nez u nas v Praze... s tou hospudkou vam to zavidim, vubec nevim, kde udelat hostinu a raut (to chceme jedno misto na oboje). Bojim se, ze vsude budou chtit sileny prachy... chtela bych se tam pak domuvit, ze treba nealko by se nedavalo po flastickach 0,3, ale domluvili bysme nejakou cenu za litr nealka, protoze dat za kazdou lahvicku 25-30kc je masakr... a jake je tedy datum?:-) urco se dojed podivat:-) ale mame to az za dloooouhooooo:-D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@hannahs takze uz mas ted celkem kvapik kolem zarizovani co?:-) na tu diskuzi kouknu, diky za typ:-) my chceme radsi venku, doufame, ze nam vyjde pocasi:-)
Odpovědět
@rozzaarka Hostinu a raut můžeme zařídit u přítele :-D :-D To máte z Berchtoldu kousek :-D :-D No za místo jsem ráda, hned mi to zlepšilo náladu dneska :-) a zkazily mi jí prstýnky :-D kde mají ve zlatnictví najednou připomínky, že neví, jestli je umějí udělat tak jak chceme....a to máme úplně normální návrh a vůbec ne bůh ví co :-) Tak si tam asi vyzvednu zlato, co jsem jim tam nechala na výrobu a půjdu jinam...já na tohle moc nemám nervy :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@spring82 a mas nejaky odkaz te vasi hospudky?:-) ty si nechavas presne vyrobit prstynky podle navrhu? das sem nejaky obrazky?:-) tak to my vyberem z chirurgicke oceli... na vsechno krome zlata a chirurgicky oceli jsem alergicka a bily zlato je strasne drahy, takze ocel vyhrala:-)
Odpovědět
A viděly jste zahradu u radnice v Mnichovicích? Pro menší svatbu ideální místo,v případě špatného počasí,klasika na radnici.
Odpovědět
Jen pozor,ročně 650 svateb,tak nečekat s rezervací :)
Odpovědět
@kacula12 650 svateb ročně v Mnichovicích na úřadě?! Tak to je síla, to bych nikdy neřekla! =-)
Odpovědět
Tu informaci mám z místního zpravodaje. Hodně se tam berou cizinci. Není to drahé,blízko Prahy a ta zahrada je opravdu kouzelná :)
Odpovědět
Profilova fotka
@kacula12 no, na to, ze v ČR je cca 45000 sňatků ročně, je trochu divný, že v Mnichovicích by jich měli 650.. to je 1,5% svateb... myslim, že ČR je docela velká na to, aby v takovéhle "vesničce" oddali tak velké procento svateb...:-) neutukla ses o nulu?:-)
Odpovědět
mnichovický zpravodaj 1/2011 mrkni na to. V roce 2010 jich bylo asi 683 :)
Odpovědět
Profilova fotka
Cesky statisticky urad pro rok 2010 ma 46 746 svateb. tak to je celkem masakr... jestli si radnice neprisadila:-) protoze takhle by to byly skoro 2 svatby na den:-)
Odpovědět
@spring82 v Pruhonicich neni jen zamecek, ale taky pekna Dendrologicka zahrada:) Jinak Cajovna je super, taky jsme o ni uvazovali, ale dost jsme se bali toho, jak by dopadla "mokra varianta".
Odpovědět
Profilova fotka
@market82 pruhonicky zamecek je taky uzasny... jen to tam maj jak na bezicim pasu a jeste trochu drazsi a hlavne se spoustou cizich lidi... ale ten park by byl dokonaly na foceni:-) kde to teda budes mit?:-)
Odpovědět
Někdy i 17 svateb denně :) a hlavně soukromí. Jen tvoje svatba a žádní čumilové ;-) . Myslím,že tu některá mladá paní měla fotky.
Odpovědět
Holky, v Mnicho bydlím, takže potvrzuji, že je to tak......opravdu je tam tolik svateb a opravdu to dělatí ti cizinci...ne všude totiž cizince oddávají. Je kolem toho údajně spousta práce a papírování a to ne každý úřad chce podstoupit. Proto se jezdí brát k nám do Mnichovic...jsou to tuším převážně Izraelci... Problém je v tom, že tahle svatba je moje druhá a tu první jsem měla právě v té zahradě v Mnichovicích :-) takže proto tam ta druhá nepřipadala v úvahu :-)
Odpovědět
@rozzaarka tak teď nevím, jak je to s vkládáním odkazů tady a aby to nebylo bráno jako reklama :-) Tak si ve vyhledávači najdi Prima Hospůdka Mnichovice :-) Jinak prstýnky máme vybrané tyhle: http://www.ok-snubniprsteny.cz/ok-snu... Nepřipadají mi nějak nadprůměrné, takže nevím co má paní ve zlatnictví za problém...každopádně mě včera tak rozčílila, že jí budu dneska volat, ať mi připraví zlato co jsme jí tam dali a že si to zařídím jinde :-)
Odpovědět
@market82 Tak v Dendrologicke zahrade jsem na jedne svatbe byla a na muj vkus je tam moc slyset dalnice, takze do te ja bych nesla :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@spring82 ty jsou nadherny, taky chceme nejaky takovy:-) ale uprimne, taky nevim, co je na nich tak slozityho:-) hospudku si najdu, moc dekuju:-)
Odpovědět
Profilova fotka
My se budeme brát v hotelu S.E.N. v Senohrabech, obřad nás vyjde na čtyři tisíce...
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?