Restaurace Nebozízek, Praha - zkušenosti se svatbou

Ahoj, tento týden jsme měli svatbu na Nebozízku, když jsme vybírali místo, našli jsme na Nebozízek jen minimum referencí, proto přidávám tu svoji.. Tak tedy: celkově spokojenost, místo výborné, na mezistanici zubačky na Petřín, nádherný výhled na Prahu, přitom uprostřed zeleně.. Sezení venku, hostina obvykle v zimní zahradě (taky skvělý výhled, trochu ošklivě vymalovaná/zařízená), párty venku, když je zima, přesun dovnitř. My měli hostinu pro užší rodinu vevnitř, kamarádi si mezitím dali na terase guláš, potom krájení dortu a káva pro všechny venku. Svatbu na Nebozízku lze mít jen v režii místní koordinátorky paní Láryšové (nepůsobí moc profesionálně, ale má hodně zkušeností, a dobrý tým lidí - doporučí kadeřníka, vizážistku, DJ..), jídlo jen z Nebozízku (je třeba vybírat, kuchyně je schopná dát na jeden talíř vynikající maso a nedobrou omáčku/přílohu..ale dá se sestavit dobré menu, pí Láryšová dobře poradí) a květinovou výzdobu jen od místní květinářky paní Dürschmidové (bála jsem se toho, ale nakonec super - pochopila naše přání a udělala kytku i celou dekoraci podle mého vkusu). Obřad může být přímo před Nebozízkem, paní Láryšová spolupracuje s evangelickými knězi, nás oddával pan Plzák, o Bohu se zmíní, pouze pokud si to přejete, napíše vám řeč na míru, můžete si říct vlastní sliby jeden druhému. Jen celé papírování je o trochu složitější (v tom na paní Láryšovou nespoléhejte, řešte přímo s matrikou). Organizačně Nebozízek slibuje svatbu na klíč, ve skutečnosti je kolem i tak hodně zařizování, paní Láryšová spíš doporučuje jednotlivé profese, vy si pak domlouváte schůzky přímo s nimi. Cena 150 000 za vsechno (místo, koordinace, oddávající, výzdoba, květiny, hostina, guláš pro kamarády, raut večer, DJ celý den, všechny nápoje...) pro ca 70 hostů. Doporučuju zvlášť, pokud si berete cizince (jako já..), kdy přijede rodina ze zahraničí, a ocení svatbu v Praze, v centru, s výhledem. Nebozízek zároveň nepůsobí snobsky (přijde mi). Svatbu tam jsme si opravdu užili. (Pro zajímavost, uvažovali jsme o Ville Voyta, hotelu Adria, Břevnovském klášteře.., ale myslím, že jsme vybrali dobře)
Odpovědět
Zdravím, mockrát děkuji za recenzi na Nebozízek. Také jsem o něm uvažovala a bála jsem se ceny (bude nas 40-50), teď o něm zase začínám uvažovat. Mohu se zeptat jak jste řešili ubytování hostů (kde)? Protože vím, že na Nebozizku jsou pouze 2 apartmany, cast mych hostu take prijede ze zahranici. Pak by me zajímalo jak se dostanou nejlepe z Nebozizku-resili jste to taxiky? Kde pak ceska cast rodiny parkovala? Prosim, jak probihala zabava - je v restauraci misto na tanceni a kapelu? Nocni klid se musi dodrzet striktne? Moc by mi to pomohlo v rozhodovani.
Odpovědět
@ajju ahoj, píšu z telefonu, takže krátce: hosty jsme z větší části ubytovali v hotelu u zlatých nuzek, super, ale drahé..., pár lidí bylo v Apartmánu U Hroznu, super, rozumná cena... Pár lidí si něco našlo samo, jedni pak měli problém se zrušenou rezervaci, nevím, kde to bylo..., bydleli pak někde na Pankráci a pořád se ztráceli.Apartmany na Nabozizku jsme přes noc nevyužili, nelíbili se mi-je to kýč a mís máš stylu, na přípravu byl apartmán super, ale spali jsme pak taky u nůžek.. Na svatbu dojeli všichni zubačkou/pěšky, nikomu to nevadilo:-) Jen babičky taxíkem, taxiky od pi Láryšová maji povolení a znají cestu, navíc jsme dostali 3 povolenky pro nás/námi domluvené taxíky. Můj taťka pak ráno zabloudil, projel růžovým sadem a tak, cesta totiž není značená...Takže radši nekomplikovat a využít jejich taxíky..Z Nebozizku jede 23:30 poslední zubačka, chtěli jsme původně v 11 skončit, tak jsme v 11 oznámili, že za půl hodiny poslední zubačka a kdo chce, je zvan na afterparty v popokafepetlu. Většina hostů pak tou poslední zubačkou sjela, babičky a pár lidi taxíky od pi Láryšove-koordinatorky, ostatní po půlnoci pěšky do popokafepetlu.Protoze po jedenácté platíš personal 2000/hodinu, a dál vsechnu konzumaci... Tak nám přišlo lepší to utnout a přesun o dům dal. V popo jsme byli do 4, někteří ještě pokračovali jinde.. V restauraci po obědě přestavili stoly, bylo to hezky udělané a místa na tanec dost. Nikdy netančí všichni..., takže i místo k sezení/postávání je fajn a to bylo taky... Noční klid se neřeší(kolem dokola nikdo není) DJ nám říkal, že někdy hraje až do rána.
Odpovědět
@ajju kapelu jsme neměli, ta ti z místa ubere... Zajdete se tam asi nejlíp podívat..
Odpovědět
Ahoj, mockrát díky za zpětnou vazbu, alespoň mám nějakou představu :) moc se mi tam líbí.
Odpovědět
Taky mám v červenci jednu svatbu na Nebozízku - naši známí, kterým pomáhám. Byli jsme to tam teď o víkendu obhlédnout a jediné na co bych si dala pozor, že i když bylo místo uzavřené pro společnost, jakoby u vstupu pod altánem normálně obsluhovali příchozí, mohli si tam dát drink atd. a to bylo docela hlučné (u svatby hrál jeden druh hudby, pod tím kioskem s občerstvením normálně vyřvávala hudba z rádia), nehledě na to, že mně osobně mi vadilo, kdyby nám kolem svatby pořád chodili cizí lidi..
Odpovědět
Díky za upozornění happiest girl :) Prosím, dáš mi vědět po svatbě jak to vše dopadlo?
Odpovědět
@rakosniceksevdava Mockrát díky. Mohu se ještě zeptat co a v jakém počtu jsi měla na raut? Budu mít méně hostů než ty (cca 45) a stále se nemohu dopočítat rozumné ceny :) Možná to mnoštví vůbec neumím odhadnout, tak by mi pomohla nějaká inspirace z Tvé svatby.
Odpovědět
@happiest_girl Díky za upozornění happiest girl Prosím, dáš mi vědět po svatbě jak to vše dopadlo?
Odpovědět
@ajju jasně - svatba je na konci července, tak pak dám vědět.
Odpovědět
@happiest_girl prosim jake to bylo? Musim se uz definitivne rozhodnout Nebozizek nebo Hruba Skala.
Odpovědět
@ajju Jídlo bylo bez problémů, za to vše ostatní tam kolabovalo. Příšerný personál - paní koordinátorka, kterou si musíš vzít jinak ti to tam neuspořádají, byla úplně k ničemu. Mrzí mě, že to musím takto říct, ale byla nepříjemná, půl hodiny před obřadem nebylo nachystané ani místo obřadu, nic nevěděla, byla arogantní. Co bylo domluveno s nevěstou z půlky nebylo. Nevěsta z toho před obřadem byla dost nešťastná, ale nedalo se nic dělat. Díky mě a její sestře se vše pak nakonec improvizovaně zvládlo. Ještě bonus - novomanželé tam měli zaplacené ubytování, ve 2 ráno se s personálem pohádali a odjeli spát domů. Co se týká obsluhy - nebylo jí dostatek, i když mladší číšníci aspoň předstírali snahu na začátku dne. Chápu že uspořádat svatbu pro 130 lidí není lehké, ale tady fakt zklamal lidský faktor na celé čáře. Takže pozor.
Odpovědět
@happiest_girl díky mně - opr. Ještě k tomu pohádání na konci oslavy - ženich našel v průběhu večera v jejich pokoji sedět nějakého zaměstnance - prostě úplně bez problému si tam šel pustit televizi - takže bych se docela bála tam nechat něco cenného. A pro 130 lidí mi to už přijde docela malé. Max. kapacita bych tam viděla 80 lidí a ani tak nezajistíš, aby všichni viděli obřad (ty jejich nešťastné nízké stany). Když Petřín, tak už spíš Petřínské terasy.
Odpovědět
Článek se načítá
@happiest_girl opravdu mockrat dekuji za odpoved, moc mi to pomohlo v rozhodovani! Trochu me odrazovala i emailova komunikace. Skala snad nezklame, snad to tam jeste delaji trochu srdcem.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 1 roce
Přidávám i náš názor. Teď v Září jsme měli svatbu na Nebozízku a byl to nádherný zážitek. Jsme naprosto nadšeni a uchváceni, jak tím kouzelným a bezchybným místem, tak vynikajícím jídlem (tež bezchyby), raut byl božský, široký výběr naprosto dokonalého jídla. Obsluha byla příjemná a milá a skvěle se o nás starala. Paní Láryšovou jakožto koordinátorku také musím vyzdvihnout, je to profesionálka, svatbu zajistila přesně tak, jak jsem si představovala a na čem jsme se dohodly, bylo jak mělo. (Jinak mi dovolte reagovat na zdejší recenzi - je naprosto logické, že papírování na matrice si musí zajistit snoubenci sami, koordinátorka se stará o vaší svatbu, ne o vaše doklady.) Dj byl úžasný, také naprosto splnil naše očekávání a požadavky, prostě vše skvělé. Uspořádat svatbu tady, bylo to nejlepší rozhodnutí, jsme rádi, že jsme nedali na recenze, ale řídili se srdcem, opět se ukázalo,že je to o lidech.
Odpovědět
@tam16 Ahoj! Muzu se zeptat do kolika muze hrat DJ a na kolik vas svatba se vsim vsudy vysla? Dekuji
Odpovědět
Dj muze hrat do kolika budete chtit. Samozrejme za nejakej priplatek. Co se tyce ceny svatby,tak k tomu bych se nerada vyjadrovala. Kazdy mame individualni predstavu, jak by to melo probihat.. takze od kalkulace tam je pani koordinatorka. Nebozizek se samozrejme radi k tem lepsim mistum pro svatbu. Zalezi na vas, jake mate naroky a jak si svuj den D predstavujete.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?