Rekreační areál Pod Šaumburkem - zkušenosti se svatbou

Zdravím nevěsty. Neměla jste nějaká náhodou svatbu v areálu pod Šaumburkem? Zvažujeme tam letos svatbu, ale nikde jsem neviděla žádné recenze, ale vím, že svatby se tam konají. Děkuji
Odpovědět
Ahoj, taky by mě zajímalo, kdyby ses náhodou něco dozvěděla mimo tuhle diskuzi, mohla bys mi dát prosím vědět? Děkuju moc :-)
Odpovědět
Zuzi, tak my se na místo byli podívat s partnerem teď v sobotu a měli tam zatím 5 svateb, takže se asi nic nedozvíme, ale zatím se nám jednání líbilo. Pán provozní i slečna recepční byli moc milí, zatím mi přijde všechno fajn. Dvě nevýhody jsou ty, že pokud chcete svatbu na místě, tak je jen suchá varianta, takže v případě deště musíte mít deštníky a pokud máte nějaké méně pohyblivé hosty, či maminky s kočárky, tak se musí počítat, že to není úplně bezbariérové, prostě se vždycky nějaký ten schůdek musí překonat. Za nás je to moc pěkné prostředí, je tam klid, naprostá pohoda, pro děti na svatbě ideální, protože rodiče se nemusí bát je vypustit ven, ale ještě zvažujeme místo přímo v Brně odkud jsme, kde bychom mohli pozvat na večer i ostatní kamarády, tady se všichni nevejdeme a tahat je tak daleko nemá smysl. Kdy máte termín?
Odpovědět
Jéé, super, moc děkuju za zprávu :-) Já si právě myslela, jestli se tam svatby nedělají až teď po rekonstrukci. No tak nevím, vždycky je fajn, když mají na místě se svatbami už nějakou zkušenost, ale zase to, že nemají, nemusí znamenat, že to nebudou zvládat. U nás je problém ten, že jsme až do konce března v zahraničí, takže se tam nebudeme moct dojet dřív podívat. Ta mokrá varianta je blbá, i když jsem si říkala, že chci mít obřad určitě venku, i kdyby třeba pršelo, ale vždycky může být vyloženě hodně ošklivý počasí a je dobrý mít tam tu mokrou variantu v záloze. Nevíš, jak je to tam s prostorem na tancování? A dá se vnitřní prostory restaurace propojit s venkem nebo je to v patře? Paní na recepci nám nabídla termín 29.9., ale taky ještě rozmýšlíme mezi víc místama :-) Co vy?
Odpovědět
A kolik vás bude, že je to pro vás malé? A to je ta druhá nevýhoda nebo ještě nějaká (kromě té nemožnosti udělat obřad vevnitř)? :-)
Odpovědět
Tak nezkušeně zase nepůsobí. Dostali jsme fakt přehled všeho, co umí zařídit, co si můžeme dovolit donést, podmínky více než férové, ale kalkulaci budeme mít až během týdne, zatím jsme jim poslali upřesnění jídla a co budeme chtít zařídit od nich, tak čekáme na cenu. Vyšli nám vstříc i cenou za bydlení, protože my obsadíme na 100% minimálně všechna pevná lůžka, takže my ten areál budeme mít opravdu jen pro sebe. Matrika je ochotná (ne jako tady v Brně Bystrci, pod kterou spadá druhá varianta, ale díky matrice nejspíše neklapne). Zatím máme odhad ořezané verze 75 dospělých a 13 dětí a neořezaná verze je 90 dospělých a 17 dětí. Ale máme pár lidí, co jsou bud v zahraničí, tak je možné, že se to číslo poníží o ty, co nebudou moci dojet. Co se týká propojení s venkem, tak k restauraci náleží i obrovská terasa. Takže prostoru je dost a pro venkovní svatby mají prostor mezi tenisovými kurty a barákem, kde je takový přístřešek, kde nechávají raut a taneční parket a před ním postaví stan, ale na záchody se chodí dovnitř. Každopádně na venkovní svatby nakoupili lepší venkovní nábytek, ne ten, co mají na fotkách venkovní svatby (ten si novomanželé doslova vyžádali). Druhá nevýhoda byla ta nebezbariérovost, ale u nás je to kvůli mému tátovi a babičce, kteří jsou méně pohybliví a pak máme pár párů s malými miminky. Jinak na venkovní svatbu rozhodně doporučuju balerinky nebo kecky, na podpatky to není ani omylem :-)
Odpovědět
No tak to vypadá víc než parádně :-) a je tam možnost na tancování i vevnitř nebo jen venku? V předchozí zprávě jsem to pochopila jen ohledně obřadu, že tam neni možnost vevnitř, ale teď si nejsem jistá, jestli jsi to nemyslela i ohledně toho večerního programu. A mužů se zeptat, na kolik vám nacenili to ubytko? Klidně napiš do soukromý zprávy, kdybys to nechtěla psát sem veřejně :)
Odpovědět
My jsme právě do konce března v zahraničí, proto to musíme teď řešit po mailu a nemůžeme tam osobně. A proto se tě tak moc ptám, tak promiň za zvídavé otázky :)
Odpovědět
Holky prosím, kolik se tam vejde lidí? Budeme mít velkou svatbu, asi 100 lidí... děkuju
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Zdravím, reaguji sice pozdě, ale nedá mi to. My jsme tam svatbu měli v září 2017 a bylo to parádní. Kapacita vevnitř je cca 75 lidí (to jsme měli my a bylo to akorát). Když se podíváte na jejich stránky, tak ta vnitřní svatba s mnoha místy je naše - poznávací znamení jsou jmenovky na borovicových šiškách. Na svatbě jsme měli 13 dětí a na zahradě jsme pro ně připravili nafukovací hrad, ten by tam měli mít i oni na vyžádání, my ho dostali jako svatební dar od kamaráda. S tím bezbariérovým přístupem to není tak horké. Dovnitř se dostanete přes tři schody a další tři schody jsou do sálu. Strýc byl po operaci nohy a s berlemi to úplně v pohodě zvládl. Babičky už se taky hůř pohybují a taky to daly. My si jinak na nic nemůžeme stěžovat, jídlo bylo vynikající, obsluha také a ubytování si všichni chválili. Manželova rodina tam byla ubytovaná celá. Ráno byla snídaně včetně kávy. Se vším se Vám snaží vyjít vstříc, my jsme měli dokonce sladký bar nejen pro děti. Z vnitřních prostor se dostanete na krásně velkou terasu, ze které jsou schody dolů na louku, tam jsme měli právě ten hrad. V restauraci, kde hostiny probíhají je k dispozici i místo na tancování, protože je prostor restaurace rozdělen na dvě části, menší část je právě určena pro tancování a větší část pro stoly. Pro menší svatby mají k dispozici ještě vinárnu, která má kapacitu cca 45 lidí (tam jsme měli oslavu narozenin). Tento prostor je také moc pěkný, ale tam už je schodů podstatně více. Na závěr bych jen dodala, že toto místo můžeme doporučit pro jakoukoliv akci, kde chcete mít soukromí a klid, protože je to víceméně na samotě. Nebudete tedy ani nikoho rušit, maximálně se budete rušit navzájem.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Ahoj holky, hledam misto na pristi rok v cervnu a tady jeste jedno je (ano, podcenila jsem to planovani trosku:). Planujeme tak 80 lidi a z tech fotek toho moc nevyctu. Byly jste spokojene? A je tam moznost tanecniho parketu venku? Diky
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?