Pronájem statku na svatbu, vše chceme zařídit sami

Profilova fotka
Nikdy bych nevěřila, že vymyslím tolik možných variant a hlavně že tolikrát změním názor.. Začala jsem svatbou na Hluboké.. Teď prosím o tip na statek, krásný statek s ještě krásnější zahradou :) kde bychom si vše mohli zařídit sami.. Zjistila jsem, že se nechceme dostat na rozpočert 100 tisíc.. Počítáme s tím, že nás bude zhruba 40. Chtěli bychom krásnou svatbu plnou originality, tudíž by nám vlastně asi vyhovovalo si vše vymyslet, vyrobit a připravit. Seženem i kuchaře a obsluhu, jen potřebujeme, aby byla třeba kuchyň vybavená a to i s nádobím, aspoň dvě píty a tak.. máte někdo nějaký tip. Jsme z Prahy, ale protože chceme svatbu na víkend, tak vlastně asi dojedem kamkoliv, ale rádi bychom Čechy. Zachránítě nás někdo :)
Odpovědět
1
2
5
Profilova fotka
@zahorice Mohu doporucit Pension Kraus v jiznich Cechach smer Krumlov, maji tady take profil. Penzion si pronajmete na cely vikend(od pa-nedele). S Krausovymi jsem se setkala osobne a jsou to neuveritelne prijemni lide, kteri vyjdou svatebcanum se vsim vstric. Co se tyka jidla, oni i vari a na jidlo jsem tam slysela jen samou chvalu, vse si vari po domacku, nejvyssi kvalita a skvely vyber. Je tam i velka zahrada, ubytovani...pro tvuj pocet naprosto idealni... misto ma rozhodne charakter a urcite to stoji za skouknuti ;-) Hodne stesti x
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuju, Krausovi doporučuje hodně lidí :)
Odpovědět
Profilova fotka
Musíme se tam jet podívat..
Odpovědět
Profilova fotka
@zahorice Ahoj, co statek na Stránce - Zápy - Praha východ? Tam teda majitelka, pokud chceš využívat její sklo a nádobí, tak žádá, aby byla jako obsluha ona - ale cenu za hodinu má cca 100Kč. Ale chtějí za pronájem statku něco přes 20 tisíc. Pípu tam mají minimálně jednu, je tam přípravna, velký sál, dvě budovy, kde se dá ubytovat, cca 25 lidí. Zbytek třeba ve stanech na velké zahradě.
Odpovědět
Profilova fotka
@nikinova Ahoj, na kolik tam ta svaba vyjde v tom Krausovi? Nevíš kolik stojí pronájem? :)
Odpovědět
Profilova fotka
Doporučuji statek Zápy - Praha východ. Měli jsme tam svatbu 24.05.2013 a úžasný, všem se tam moc líbilo. Sklo jsme měli půjčené od paní a obsluhu jsme si zařídili sami :).
Odpovědět
Profilova fotka
Já zase můžu doporučit statek Blažejovice, okres Benešov. Je to tam moc pěkné, sice dělají i catering, ale asi by se s nimi šlo domluvit, že to uděláte sami.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, ja doporucuji Statek Újezd u Plánice, okres Klatovy...hodina a ctvrt autem z Prahy. Statek se pronajima na vikend jako celek, ma k dispozici dve kuchyne, zahradu, bazen...krasne, komorni prostredi. Pani majitelka velmi mila a komunikativni, doporuci kontakty, ale pokud chces, je to cele jen v tvé rezii, ona odjede rano v den svatby a mate statek cely pro sebe.
Odpovědět
Profilova fotka
Také doporučuji Penzion Kraus, odkaz najdeš na mém webu v sekci: partneři :-) Dále jedinečný statek "Samota U Houpacího Koně" u Tábora, fotky mám též na webu :-) Tam je cena za víkendový pronájem tuším 10000,- včetně ubytování. A je to tam fakt nádherný. Když jsem tam fotila, celý den nám propršelo, ale i tak si to všichni užili! A ještě "Penzion Liškův Mlýn" u Orlíka. Krásné prostředí, také mám na webu :-) Tam mi akorát neseděla obsluha, respektive majitel, ale je to čistě jen můj osobní názor, co jsem pochytila na té dané svatbě, třeba je jindy fajn :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, a nevíte o něčem podobném na Moravě? (Omlouvám se @zahorice, že ti to cpu do tématu, ale ono těch tipů stejně asi moc nebude, tady se takové statky nestavěly... :-| )
Odpovědět
Profilova fotka
já rozhodně doporučuju statekblanikteckacz...pozor, není to farma blaník..... měla jsem tam svatbu v červnu a vše, co jsi zmiňovala, tam je..krásný prostředí i pokoje, do hodiny od Prahy a hlavně rozumná cena...za pronájem na dvě noci celého statku (spaní pro Tvůj počet osob) chtěli asi 20tisíc, je tam bazén a k tomu za pakatel k půjčení velký gril na kýtu nebo sele i se dřevem, stany... mají dvě pípy, spoustu lednic a myčky, obrovský množství nádobí i skla, sklep, venkovní i vnitřní sezení, wifi, pressovač...navíc je to skoro samota, takže hudba možná do noci venku (což byl v Zápech, kde jsem se taky byli podívat problém a byli i výrazně dražší a méně míst k ubytování). Navíc majitelé vstřícní a pan majitel nám i půl dne za pivo pomáhal s kýtou apod....Kdybys chtěla vědět víc, piš do zpráv
Odpovědět
Profilova fotka
Ještě se tedy přidám a nevíte o něčem takovém na severu? Teplice, ústí, most, ne panství Velichov, ale opravdu statek:) Děkuji.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Ahoj nevěsty! Moc bych prosila o radu - nevíte o takovém místě na Moravě - Zlínsko?
Odpovědět
Profilova fotka
Samota u houpacího koně - ptala jsem se tam zrovna na cenu a tohle odepsali, tak sdílím :) Pronájem na 2 dny stojí 10.000,-, k tomu noclehy 450,-/osoba/noc…, 350,- přistýlka, 200 spacák…, jedno či všední či nevšední. Kapacita je 25 lůžek, 5 přistýlek, 15 ve spacáku. Další noclehy jsou poblíž – penzion Lužnice,…atd. Předpokládám, že příští rok bychom mohli mít další noclehy ve vagonu – závisí na rozhodnutí ČD. Třeba to někomu pomůže. Vychází to tím pádem na 26000 na dva dny s přespáním pro 45 lidí - jestli jsem to dobře pochopila a sečetla. :)
Odpovědět
Profilova fotka
@laalinaa Obávám se, že je to spočítané jen na jednu noc - kdyby to byly dvě noci pro 45 lidí plus 10.000,- za pronájem, pak to vychází celkem na 42.000,-
Odpovědět
@xkuck @xkuck Hlavne uz na pristi rok maji full. Pred dvema tydny meli na kveten 2 terminy, pak 1 v srpnu a pak az v rijnu...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
@mejvis ahojky, myslíš, že bys mi mohla poslat bližší info k Blaníku? děkuju moc a krásné Vánoce Katka
Odpovědět
Profilova fotka
@zahorice ahoj minulý rok jsem fotila svatbu na statku. Bylo to .okolí Velhartic. Byl to obrovský objekt snad 2 budovy,vše provedení ve dřevě, včetně velké zahrady a venk. bazénu...když jsem na to koukala pronájem byl 10000kč...pokusím se to najít na webu,teď si nemohu vzpomenout jak se to tam jmenovalo=o((
Odpovědět
Profilova fotka
už to mám: statekujezd když by jsi chtěla můžu poslat další fotky z té svatby @zahorice
Odpovědět
Doporučuji Škvorecký dvůr. Okres Praha-východ. Kamarádka tam letos měla svatbu a super. Je to krásný místo. Na webu moc fotek nemají, resp.není tam moc vidět ale určitě se vyplatí, jet se tam podívat @zahorice
Odpovědět
Ahoj @zahorice !!! My jsme prošli podobným procesem a teď to cítíme úplně stejně, jako vy. Chceme si vše zařídit po svém, aby byla svatba originální a naše:-) Akorát plánujeme až na rok 2015, tak já se u Tebe budu inspirovat:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@evush ahoj, my jsme jí také posunuli, chci na všechno v klidu našetřit.. tak s tou inspirací moc nevim :)
Odpovědět
@zahorice Taky až na rok 2015? My jsme právě ještě vůbec neřešili rozpočet, ale taky budeme muset, ať víme, kolik budeme potřebovat. Snad potom neposuneme svatbu na rok 2020:-D
Odpovědět
Profilova fotka
@evush ahoj, to určitě ne, nám se to trošku zkomplikovalo tím, že můj chlap přišel o práci a novou chvíli hledal :)
Odpovědět
Profilova fotka
@zahorice Za nás Statek Újezd (jednu svatbu jsme tam měli v září), Samota u Houpacího Koně (zde budeme mít jednu svatbu v červnu). Pěkných statků je samozřejmě víc, záleží, jakou část Čech preferujete :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Na Vaše požadavky zdá se mi sedí přesně Škvorecký dvůr, budeme tam mít v květnu svatbu, pocházím z vedlejší vesnice a ani jsem nevěděla, že tam tak krásný objekt je. Mám na něj od známých celkově velmi dobré reference. Pokud ještě nemáte vybráno, klidně se mě můžete na cokoli vyptat, v neděli budu mít i více fotek. S majitelkou je velmi solidní domluva, pronájem pro 40 lidí (na postelích se vyspí 15 a zbytek v přilehlých místnostech či ve stanu) se platí 25 tisíc, ale je to konečná cena. Je tam místní řezník a udělá cokoli si objednáte za velmi příznivé ceny. Jsou tam velké lednice, stodola se stoly na svatební oběd, venkovní posezení, uvnitř vybavená kuchyňka s nádobím pro takové akce, a hlavně pro děti je to tam fantastické. Zatím jsme nadšení, snad nám to vydrží :)
Odpovědět
Za mě můý doporučit, výborný přístup majítelů :-) Penzion Na devítce
Odpovědět
Profilova fotka
Nevíte, prosím, o nějakém takovém místě, kde se dá spát i křepčit do noci, pro přibližně 50 lidí v okolí Turnova?
Odpovědět
Profilova fotka
@vandavnadna Statek Ondříkovice - blízko u Frýdštejna.... (ač nyní na jihu, zdravím do rodného města :-) )
Odpovědět
Profilova fotka
@zahorice Trochu inspirace najdete třeba na našich "čerstvých stránkách". :-)
Odpovědět
1
2
5
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?