Pension se zahradou, 40-50 lidí, rychle [letošní září] a levně, Čechy

Ahoj, nevím, jaký má smysl se ptát, když jsem beztak pročetla spoustu diskusí s tipy tady i jinde :), ale zkusím to. Hledám místo na svatbu, teď už dost na poslední chvíli: brát se chceme ještě letos v září. Aktuálně koukám primárně po penzionech, ne nutně zvyklých svatby pořádat. Pracujeme s variantou oběd, pak obřad, poté občerstvení (raut/švédské stoly; stále nevím, jestli a čím se to liší) pro všechny hosty; na oběd těsně pod 20 lidí, na odpolední/večerní občerstvení nejspíš 40-45. Všem chceme také nabídnout ubytování do dalšího dne. Kvůli alkoholu a řízení bychom chtěli vše na jednom místě. Místo musí být dobře přístupné i pro lidi 80+, kteří mají problémy s kyčlemi. Děti budou maximálně 2 (kluci 4 a 12 let; mimo jiné nevíme, jestli by si svatbu užili) a dva psíky vyřešíme jinak, ale vstřícnost k dětem i zvířátkům jsou plusové body. Pokud počasí dovolí, přejeme si obřad venku, ale záloha pro špatné počasí je nutná, stejně tak sezení aspoň pro část svatebčanů. S otazníkem je místo na tančení, milý netančí, ale někteří by si aspoň pár ploužáků zatančili rádi. Snažíme se spíš šetřit, za občerstvení bychom se chtěli dostat výrazně pod standardních 1000 Kč/osoba (ideálně k polovině), ubytování max okolo 300 Kč/osoba. Nebráníme se všednímu dni, do značné míry se s termínem můžeme přizpůsobit. Pro jednotky příbuzných bychom chtěli zarezervovat ubytování i na pár dalších nocí (tam už bereme i vyšší cenu za noc). Lehkou nepřipravenost na svatby nejspíš zvládneme – neplánujeme ladění do jedné barvy, tradic jen maličko, celkově nám jde víc o přátelskou atmosféru než okázalost či eleganci (a věříme, že i naši příbuzní případné přešlapy prominou), zato tolerance k bláznivostem by se hodila (k promoci můj milý informatik dostal kytku z CDček a ethernetových kabelů, možná budu zase kreativní). Gurmáni nejsme, ač chutnat by jídlo mělo. Naopak kvalitní vína v nabídce by byla milá (ale chápu, že ta zas přispějí k vyšší ceně). Jsme z různých koutů, takže místem se moc neomezujeme, ale preferujeme Čechy. Morava i Slezsko už jsou pro některé dost z ruky. Pokukuju po Písku, Třeboni, Táboře, Sloupu v Čechách, Liberci, …, ale vážně bereme ledacos. Příbuzní jsou motorizovaní a my si poradíme, takže dobrá dostupnost hromadnou dopravou není podmínkou. Pokud byste mi někdo uměl poradit místo, kde by stálo za to se zeptat, budu nesmírně vděčná :) Případná varování, co můžu se svou představou přehlížet, beru taky :)
Odpovědět
Žádné místo bohužel neznám, nejsem z Čech, ale pokud můžu poradit, zkuste spíš říjen než září - září je ještě svatební sezona, všichni mají plno, kdežto v říjnu už je všechno volnější a dostupnější, seženeš líp kadeřnici, hudbu, fotografa... teď už je ten termín dost natěsno a budeš víc v pohodě, a říjen je taky super :)
Odpovědět
@avu Díky za radu, možná to znovu zvážíme. Se říjnem jinak máme dva problémy: už je mnohem menší šance na hezké počasí a už bude semestr, takže by jednak byl mnohem problematičtější všední den, jednak by bylo méně prostoru něco last minute zachraňovat.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?