Optimální rozpočet pro 50 svatebčanů

Ahoj, plánujeme svatbu až na příští léto, ale naštěstí jsem z nadšení začala hledat místo už teď a zjistila jsem, že vlastně včas. Hodně míst už je v našem termínu obsazených. Máme pár míst, odkud nám přišla kalkulace, ale chci se zeptat na názor, jestli částka za: pronájem, jídlo, pití, obřad, ubytování 170 tisíc je vážně běžná??? Máme pro naši svatbu tři kritéria - pokud počasí dovolí, bude to venku. Budeme mít vlastní kapelu a budeme moct juchat déle než do "večerky" 22,00. Přes tohle mi jaksi nejede vlak... Asi jsem byla naivní, když jsem si myslela, že se do 100 tisíc vejdeme úplně komplet :-D My jsme na 170 a nemáme v tom prstýnky, šaty, dort, kytky, prostě nic, co taky potřebujeme :-D Předem díky za zkušenosti, názory... :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, no castka je to pekna. Ale zas je tamubytko. A jako pro vsech 50lidi? No asi bych zbytko neplatila. My platime jen rodicum a nejblizsim kamaradum. Mame 83 lidi a vypada to, ze se vlezeme komplet do 200 000. Coz me prijemne prekvapilo. Cekala jsem 250000.
Odpovědět
My měli 40 lidí, ubytko jsme platili jen pár lidem a komplet se vším včetně služeb a oblečení jsme za to dali přes 170tis. Ono se to hrozně nascitava ty položky...
Odpovědět
Profilova fotka
@lucie210821 Ahoj, myslím, že těch 170 tisíc jen za pronájem, ubytování 50 lidí (1, nebo 2 noci?) a jejich nakrmení a napojení je takový vyšší střed. Seženeš levněji, seženeš i mnohem dráž. Záleží hlavně na tom, jak pěkné (žádané) prostředí nabízejí a jaký mají standard služeb. My jsme začínali na představě spíš nízkorozpočtové svatby v nějakém kempu nebo táboře, kde bychom si sami zajišťovali catering, a vycházelo nás to na cca 1 200 korun na hlavu (pronájem + ubytování, jídlo a pití). Nakonec jsme dospěli k tomu, že hlavně kvůli rodinám s malými dětmi a seniorům chceme něco komfortnějšího a i kvůli sobě chceme místo, kde jsou na svatby specialisti a kde se můžeme spolehnout, že vše pojede jako po másle, profesionálně a bez stresu. Takže teď nám to vychází při rozpočítání výše zmiňovaných položek na cca 4 400 na hlavu (což mě docela deprimuje, protože se nám nečekaně rozrůstá seznam hostů a ty další věci jako fotografové, kytky, šaty atd. budou kupodivu taky něco stát :-D). Nedá se teda asi říct, co je hodně a co málo, vždycky je to v kontextu služby, kterou za svoje peníze dostanete.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak nevím jestli chcete ubytování pro všechny lidi ale my platili ubytování jen rodičům. Měli jsme původně v plánu 50 lidí ale někteří naposledni chvíli nepřišli.. Takže lidi bylo 44.. Za raut, výzdobu, pronájem hospody atd.. Jsme dali 50 tisíc a zbytek dělalo asi taky okolo 50 ale nejdražší jsme měli prstynky.. Mě teda přijde dost 170 nebo 200 tisic dát za svatbu.. To už i těch 100 je dost.
Odpovědět
Profilova fotka
@zoe_se_vdava upřímně to už je opravdu luxus, nevím teda kolik budete mít hostů ale to asi o penězích moc nepřemýšlíte když můžete dát 4400 za osobu to uz mají vše ze zlata ne.?.Každého věc ale dát za svatbu třeba 300 000 nebo i víc mě přijde teda za jeden den až moc.. 😉.
Odpovědět
Profilova fotka
Mně to přijde dost, že jste u počtu 50 hostů na 170 tisících a to ještě bez veliké spousty věcí... i třeba taková kapela nebo fotograf je pekelně drahá položka. Ale je jasné, že to není problém utratit - ta žádaná vyloženě svatební místa si za pronájem říkají opravdu hodně, stejně tak pokud ti tam rovnou uspořádají hostinu a neřešíte si ji nějakou externí cateringovkou nebo dokonce sami, vyjde to i násobně dráž. Ubytování pro všechny v hotelovém stylu také nebude levné. Což už jsou třeba za mě vyšší standardy a pokud by se člověk trošku posnažil, najde určitě výrazně levnější varianty. Ale jestli na to máte a za ten komfort a krásné místo vám není líto to zaplatit, tak proč ne.
Odpovědět
@lucie210821 Máme 45 lidí a ubytování pro všechny. Vychází nám to na 170-200 tisíc.
Odpovědět
Profilova fotka
@kajadomca Ve skutečnosti jsme navštívili i místa, která by nás vycházela dráž, a řadu míst, co by vyšla přibližně stejně. Naše místo dělá svatby třikrát do týdne a má pořád obsazeno. My žijeme tak nějak trapně jednoduše, bydlíme v paneláku, na dovolené nejezdíme, děti nemáme, věci kupovat nepotřebujeme, tak jsme si prostě řekli, že to jednou roztočíme. Je úžasné, že má hned někdo potřebu mít názor na to, jestli mu přijde, nebo nepřijde moc, kolik my dáme ze svých peněz na svou svatbu. Sice je to "každého věc", ale stejně je to potřeba veřejně posoudit, že? :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@zoe_se_vdava tím nikoho nechci soudit ani nikoho naštvat svým názorem, to se omlouvám, jen prostě mě to přijde i tak dost. Myslím že každý si tu může říct svůj názor. My taky žijeme obyčejny život. Nechci nikoho soudit.. Chápu svatba je jen jednou za život a chci si ji užít.. 😉 Jen říkám že je to moc ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mně to teda taky příjde dost, ale záleží na místě :) Já chci mít krásnou svatbu, ale za nějaké rozumnější peníze. Vyhodit 200,- tisíc za jeden den mi příjde fakt hodně, to si pak raději užiji krásnou dovču. Hlavně pokud v tom ještě nemáš fotografa, prstýnky... Tak to se dostaneš přes 250tis raz dva...
Odpovědět
ahoj všichni, no my za svatbu ve stodole s nádhernou rozhlehlou zahradou a mini lesíčkem s cateringem i ubykem zaplatili tyhle peníze pro 90 osob!!! Vlastní jsme měli jen floaristiku kamarádka dělala výzdobu. Takže se skutečně dá sehnat levnější, ale i mnohem dražší. Sousta stodol a resortů si říká dost vysoký nájem a platíte za všechno už jen když tam vlezete. Ale samozřejmě záleží na tom jak okázalou svatbu chcete mít. A je jen na Vás zda do toho a kolik peněz chcete dát. Aneta
Odpovědět
Profilova fotka
@anetab52 Tak ono veliká spousta věcí není vůbec závislá na tom, kolik je na svatbě lidí - pronájem místa, prstýnky, fotograf, šaty, kapela - to můžou být všechno hodně vysoké položky (u nás byly třeba peníze za místo+za místo na obřad nejvyšší částka) a je úplně jedno, jestli máš hostů 30 nebo 80. Na jídle nebo pokud každého ubytováváš, už to samozřejmě rozdíl je, ale nikdy to nebude tak, že svatba s polovic hosty vyjde na půlku.
Odpovědět
Článek se načítá
To je bez pochyby pravda, že tento ukazatel není směrodatný, ale budoucí nevěsta zmiňovala pouze nájem, ubytování, catering, obřad. U spousty míst je i množství lidí důležité, že mají ve smluvních podmínkách nájem pro 50 osob jiný a od od 50 také atd. a jsou místa, kde je nájem 20000,- a místa obdobná s nájmem 100000,-kč Co se týče cateringu a ubytování, tam si troufnu říci, že rozhodně záleží na počtu lidí. Ale je jasné, že každé místo má jiné podmínky. Prstýnky, fotograf, šaty jsou věci, které jsem pochopila, že byly mimo zmińovaný rozpočet. Jak říkám vše záleží na tom zda podmínky, které místo nabízí jsou pro nevěstu přijatelné a chce to toho finance investovat.
Odpovědět
Profilova fotka
@lucie210821 Ahoj, my měli svatbu na Moravě, 65 hostů (i s námi) a náklady celkem 177.000 Kč - a to jsme měli u části dodavatelů přátelské ceny, protože se znají s rodiči manžela a spoustu věcí (výzdobu na obřad, hostinu) jsem si dělala sama.
Odpovědět
Profilova fotka
@anetab52 Jo tak, já jsem to pochopila, že jsi psala, že vás tu částku stála svatba s 90 lidmi se vším všudy.
Odpovědět
Profilova fotka
@lucie210821 Ahoj, takto to posoudit nejde. Je v tom catering na celý den, tj. občerstvení před obřadem, oběd, večerní raut, gril apod.? Jsou v tom nápoje? Jaké a v jakém množství? Spíš bych se podívala na jednotlivé položky v těch 170.000 a co přesně obsahují. My např. nyní platíme 45 000 za pronájem a ubytování pro 40 lidí (velmi jednoduché ubytko, chatky po 4), je to ale pronájem na dvě noci - pátek-neděle, celkově pro 80 lidí, nebudou tam spát všichni. Catering máme za cca 800 Kč/os. bez pití a bez sladkého (v cateringu je lehké občerstvení před obřadem, servírovaný oběd a večerní raut s grilováním). Tak to tak pro porovnání... Jinak ty ceny za svatbu mohou lítat až mnohonásobně, záleží na tom, z jakých požadavků jste ochotni slevit. Já třeba nechci, aby moji blízcí měli před svatbou starost s přípravou cateringu svépomocí, alkohol chceme také hradit hostům komplet, chceme oběd i večerní raut (ušetřit se dá odpoledním obřadem, na který navazuje raut), chceme všech 80 hostů, takže to to pak lítá :-( A k té vaší ceně 170 000 - odpovídající mi přijde v případě, že to je hezké místo, hezké ubytování (např. pokoje po 2), jídlo včetně oběda a třeba drobného občerstvení před obřadem a včetně nějakého bohatého nápojového balíčku. K této ceně nezapomeň na další náklady, ne za všechno je samozřejmě nutné utrácet, ale já k tomu tak nějak spěju, bohužel :-D - foto, video, šaty, oblek, květiny, prsteny, vizážistka, matrika, hudba - kapela, DJ, doplňky (boty, šperky), materiál na ručně dělanou výzdobu, kniha hostů apod. :-D Zároveň ale znám lidi, kteří se do těch 100 000 vešli a měli svatbu pěknou. Jen to nechápu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
To asi záleží i na tom kdo co chce. ;-). Svatba se dá udělat za 100 tis.. Jako jsme to měli my 😉.
Odpovědět
Profilova fotka
@kajadomca jasný, já souhlasím. Jen to neumím ;-)
Odpovědět
Me to prijde v poradku, pokud to teda neni nejaky pajzl nebo sokolovna :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?