Odsvěcené kostely a kapličky

Profilova fotka
Existuje nějaký seznam odsvěcených kapliček a kostelů? Marně hledám už několik dní, ale vždycky najdu maximálně seznam kostelů v dané oblasti (ale těch vysvěcených). :( Nebo pokud znáte nějaké místa v moravskoslezském kraji, která jsou odsvěcena budu ráda za tip. :)
Odpovědět
Profilova fotka
tady u nás v Klimkovicích je nádherný odsvěcený kostel (myslím, že se jmenuje sv. Trojice). Je krásně prosvětlený, zatím se tam pořádají výstavy a občas i svatby. Pak také v Opavě sv. Václav, ale Klimkovický je hezčí. Navíc, koukám, že máte svatbu v únoru, sv. Václav je větší kostel nedá se tak dobře vytopit, asi tam bude v zimě hodně chladno. Na naší svatbě jsem to měla stejně, měli jsme ji ve velkém kostele a byla mi dost zima :-) Hosté ale dostali horký čaj a koláčky ještě před obřadem, takže jediný, kdo trpěl jsem byla já v těch šatech. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
O sv. Václavovi vím, přítelovi se líbí, ale byť má nádherně vymalovaný strop, tak ta spodní část je v tristním stavu a nejhorší na něm je, že město získalo velice cenné plátno, které tam instalovali a obřad se koná přímo před tím plátnem a opravdu to není svatební tématika. Celý obřad koukat na nanebevzetí zabitého (nebo co to je), působí strašně depresivně. As tím topením to je dobrá připomínka. To mě vůbec nenapadlo nad něčím takovým uvažovat. :) Na Klimkovice kouknu, děkuji. :)
Odpovědět
Profilova fotka
@andromedastoupajici Našla jsem nějakou fotku, jak to tam vypadá v těch Klimkovicích :-). Já jsem ve sv. Václavovi před lety instalovala právě v zimě výstavu a musela jsem mít celou dobu kabát :-). Pamatuju si úžasnou fresku na stropě, ale bohužel spodní část s těma mapama na zdech není moc reprezentativní. No, snad to časem opraví :-).
Odpovědět
@andromedastoupajici Můžeš kouknout do mého svatebního alba - mám tam fotky z Klimkovického kostelíka... :)
Odpovědět
Profilova fotka
@huwik @za_bu_ska Holky a netušíte zda se dá v zimě ten kostelík vytopit (aspň trošku). Obávám se, že na konci února bude ještě dost zima a ženich v kabátě není úplně to ončo co bych si představovala, navíc je děsná zmrzlina, takže bez kabátu by nevydržel a určo se nachladil. Jinak je to nádherné místo.
Odpovědět
@andromedastoupajici Zavolej si na matriku do Klimkovic - mají na starost pronájem. Budou vědět, jak to je se svatbami v zime :-). Jsou tam moc milí, paní Obstová. Najdeš jí na www stránkách města Klimkovice.
Odpovědět
Profilova fotka
@andromedastoupajici já jsem tam ještě v zimě nebyla. Ale předpokládám, že když je malý, tak to jde určitě lépe než u těch velkých. Jednou jsme měli v prosinci koncert ve SCEAV v Ostravě u Husáku a zima byla neskutečná, i když se topilo. Obecně se dá říct, čím menší kostel, tím lepší na vytopení. Zkuste se každopádně poptat přímo provozovatele, nejspíš to bude město Klimkovice. Mohla bych se zkusit zeptat na infocentru, kdo to vede, abych Vám mohla poslat kontakt, jestli chcete :-). A jinak, také jsem měla svatbu v zimě (19.1.) opravdu hodně pomohl ten horký čaj - alespoň hostům, já měla pod šatama termolegíny, takže na nohách v pohodě, stejně to nebylo vidět, ruce byly horší, protože jsem chtěla být hrdinka a mít holé ruce se spadlými ramínky. Pokud bych měla kožíškové bolerko, na zimu bych si asi ani nevzpomněla. Ženich měl klasický oblek s vestou a zima mu nebyla. Ale i ženich může mít termoprádlo, když je mu zima pod oblekem to není vidět, pod košilí také ne, pokud je tělové. Předpokládám ale, že Klimkovický kostel půjde vytopit lépe. U naší svatby by to možná také bylo snesitelnější, kdyby správce během obřadu nevypl topení a nezapl cirkulaci, která byla přímo pod mou židlí. Myslím, že mám i nějakou fotku, jak mi chloupky stály kolmo na ruce :-D.
Odpovědět
Profilova fotka
@za_bu_ska @huwik moc děkuji, určitě si zavolám :)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 1 roce
Mam stejný dotaz, jen kdyby ten kostelík či kaple nebo jiné zajímavé vnitřní prostory byly poblíž Frýdku-Místku nebo v okolí Těrlicka, svatba koncem září.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
Zdravím vespolek. Přidávám se k prosbě, zdali někdo nevíte o odsvěceném kostele/kapličcce v okolí Hradce Králové. Děkuji předem za info.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?