Obřad i hostina na jednom místě nebo odděleně?

Profilova fotka
Jaký je váš názor prosím?
Odpovědět
Ja chtela vse v jednom, nelibi se mi prejezdy, ale kdyz budete mit neco vyhlidnuteho a zamilujete si to, tak proc nevzit to? :-)
Odpovědět
Máme nakonec z důvodu pohodlí vše na jednom místě, byť jsme měli původně vybráno hezčí místo pro obřad s nutností následného přejezdu. Přijde mi to velmi praktické - máme pronajatý areál již den předem, takže si vše v klidu nazdobíme a nachystáme a všichni se před obřadem v klidu ubytují, budou moct popíjet..
Odpovědět
Profilova fotka
Já hlavně řeším, že ne všichni pozvaní půjdou na oběd. Kamarády si představuju až na večerní raut. Což pro ně znamená obřad, pak nic a až večer
Odpovědět
@veronick13 tak když to máte tak, že ne všichni jdou pak na oběd, tak mi naopak přijde zase přejíždění fajn, že se tím ten den tak "rozbije" :-) mít to kdesi na statku a muset některé hosty poslat na půlku odpoledne pryč by mi přišlo blbé - pocitově bych v takové situaci spíš volila hostinu na jiném místě.
Odpovědět
Profilova fotka
No právě, jako už jste viděli obřad, tak běžte a zase přijďte? Nebo vy si sedněte teď tady na zahrádku, dejte si jednohubky a my se jdeme do salonku ládovat?
Odpovědět
Profilova fotka
I my máme vše na jednom místě. Má to nespočet výhod. Výzdobu uděláme den předem, nemusíme nikam jezdit, nikdo nemusí řešit vlaky, taxiky apod., protože každý má kde spát. Samozřejmostí ale v tomto případě je, že všichni pozvaní jdou na obřad, všichni jdou také na oběd, všichni jdou na raut a všichni se sejdeme druhý den ráno s malou kocovinou a super pocity u snídaně. V klidu se zaplatí, připraví se výslužky a před polednem odjezd a vše je takové alá "no stress"... Takhle si to malujeme my. 😃 Pokud ale nezvete všechny lidi na oběd, jak píšete, tak bych to na jednom místě rozhodně nedělala. Co by tam pak dělali? Postávali hladoví venku nebo šli na oběd někam jinam? :-D To je přinejmenším trapné. U nás by ani neměli kam jít - máme zámeček na okraji lesa, na samotě... Nevýhoda pak také je, že celá tahle sranda není uplně levná záležitost. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zveme vas ke svatebnimu stolu reseni
Odpovědět
Profilova fotka
My to mame taky na jednom miste, ale zveme vsechny jak na obrad tak na raut, nemame klasicky obed. :-) Obed jsem nechtela prave z duvodu, ze by zbytek hostu musel nekde trcet a nudili by se, takhle mi to prislo idealni. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já myslím že přejíždění na svatbě nikomu moc nevadí. A není to nic proti ničemu. Většina hostů stejně přijíždí autem a hosté se navíc pokochají okolím :-)
Odpovědět
My mame vse na jednom miste, kdo se chce prijit podivat na obrad, ale není zvan ke stolu, tak ocekavam, ze ma zakladni slusnost, po obradu pogratuluje a odejde :)
Odpovědět
@martina_1987 Tak což o to, to oni odejdou určitě. Spíš jde o to, že tím nastane velice trapná situace, navíc pro hosty krajně nepříjemná, pokud nemáte obřad někde v centru města.
Odpovědět
@ceriii Proč jako? Už u pozvání jim řeknu, že pokud chtějí vidět obřad, ať dojedou, ale že chápu, že je to pro ně z ruky. Týká se výhradně kolegů z práce. Kdo bude chtít dojet, dojede, kdo ne, nedojede. Ty se mi podle příspěvků tady na fóru zdáš jako takove nevěsto-fašista. Nech ostatní nevěsty si to dělat po svým. Názor jakejkoli beru, ale psát mi o tom, co bude trpné a krajně nepříjemné mým hostům, mi přijde fakt na palicu. Za mě je to lepší, než přejíždět jak jeliman z bodu A do bodu B. Nazdar!
Odpovědět
Článek se načítá
@martina_1987 Musím uznat, že máš pravdu. Tohle jsem trochu přestřelila :-) Po příchodu na tyhle stránky mě hodně fascinovalo (a stále fascinuje), jaké chování je chápáno jako norma, co se na svatbách běžně děje. Ale je fakt, že mi do toho nic není. Takže promiň, pokusím se nezasahovat do diskusí, ve kterých se nikdo neptá na názor. Jen stále nechápu, že pro mnoho lidí je etiketa sprosté slovo. Ale to je můj soukromý problém, ne tvůj.
Odpovědět
@ceriii já se tě na názor neptala, odpovídala jsem tazatelce, jak to máme my, aniž bych potřebovala vědět, že tobě by to bylo nepříjemný. A mezi námi děvčaty si myslím, že uvolněná svatba bez dodržování etikety a podobných chujovin zrovna ty moje hosty potěší o dost víc. Btw, nemáme zasedací pořádek! Rebelie! :D Ber to víc v klidu ;)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, po letech příprav svateb musím jen doporučit pohodlí a komfort hostů (a tím pádem i Váš), když uspořádáte vše na jednom místě, nejlépe včetně noclehu:-) Klidně mě kontaktujte pro další odpovědi.. Mějte se fajn Jana Čadík
Odpovědět
Tak my máme také všechno na jednom místě a protože nechceme všechny kamarády zvát na oběd, tak jsme to nakonec vyřešili tak, že je oběd jen s rodinou před obřadem, na obřad už dojedou i kamarádi, kteří po obřadu zůstanou na raut :) myslím, že to není nic proti ničemu, že je oběd před obřadem, přípitek a všechny další aktivity se budou konat se všema až normálně po obřadu... provozní z restaurace nám říkal, že už se takhle s pár svatbama setkal...
Odpovědět
Pokud zaridite hostum odvoz na hostinu, tak nevidim duvod proc by bylo nutne delat vse na jednom miste. Samozrejme pokud mate nejake super misto, tak tam udelejte oboji, ale povinnost to neni. My mame obrad nejen na jinem miste, ale i v jiny den, nez oslavu.
Odpovědět
Profilova fotka
@martina_1987 Rebelie se mi libi :) palec nahoru :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?