Obřad a hostina na jednom místě. Jsou výhody a nevýhody

Ahoj, zvažujeme obřad v místě hostiny. Byl by venku ve velké zahradě hotelového komplexu. Předtím jsme plánovali Novou radnici. Obojí má klady i zápory, nevím... jak jste zvažovaly a jaké máte zkušenosti? Naše klady: Všechno v klidu, žádné nervy kvůli pár minutám, necestovali bychom čtvrt hodiny na radnici a další půl na hostinu (ve vedru nepříjemné), pokud bude hodně teplo, v zahradě bude příjemněji, krásné prostředí, romantika, méně formální atmosféra, ten pocit, že jsme jediní... Naše zápory: Je to asi čtvrt hodiny od domu nevěsty, to snad ani nemá smysl nějak víc zdobit auta, připravíme se o dlouhou cestu v průvodu troubících a nazdobených aut na radnici a pak na místo hostiny (to se mi vždycky strašně líbílo), a nejhorší - co když bude pršet ??? Děkuji moc za odpovědi
Odpovědět
1
2
Ahoj, rozhodli jsme se také tak... a úplně souhlasím s Tvými "klady a zápory". V našem případě k tomu přispělo to, že převážná většina hostů přijede z ciziny (často budou bez aut, protože přiletí), jsou neznalí prostředí a místních zvyků...takže shánět auta, zdobit je, vysvětlovat každému kde a kdy má být a kam jet, to by bylo asi dost náročné, zvlášť když organizace svatby leží v podstatě jenom na mě. Byl trochu problém najít takové místo - začali jsme v hledat v Praze a okolí, ale ukázalo se, že místa, která se nám líbí, jsou velmi drahá (zvláště když potřebujeme v místě i ubytování pro všechny svatebčany). Navíc 1-2 hodiny cesty autem z domova do Prahy je pro oblečenou a nalíčenou nevěstu v létě trochu dost... Nakonec jsem našli jedno krásné místo u nás, v sev. Čechách - hotel Zámeček v Rynarticích u Jetřichovic...a moc se těšíme :-) Mají tam i moc hezké interiéry, takže je obřad bez problémů možný i uvnitř. Ten průvod aut tedy samozřejmě také nebude (80% lidí již bude v hotelu předem nocovat) což mě také mrzí :-S ale za tu pohodu to stojí. Já si vždycky přála veterána |-| Tedy jako auto, myslím :-D Tak nám držte palce a ozvěte se, kdo už máte něco podobného za sebou ;-) Anyo, kdy a kde to bude? P.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, my jsem to tak měli - obřad a hostina na jednom místě a bylo to super. I za čtvrt hodiny se toho dát hodně "natroubit", takže toho bych se tak nebála (i když my jsme jeli asi 40 minut). Co se deště týče - to je vždycky riziko, ale určitě v tom hotelu mají i nějaké alternativy na tuto situaci - pokud se tam oddává, určitě budou mít řešení. Pavli, my jsem měli v květnu dovču a okolo toho hotelu Zámeček jsme šli jednu túru - směrem na Pavlino údolí :-D Bylo to tam moc hezké.
Odpovědět
ahojky my máme obřad i hostinu hned kousek od sebe, takže z kostela dojdem pěšky do hospy(restaurace) ;-) možná mě trochu mrzí že si neužiju cestu autem ale neva x-) hospu jsme vybrali dobrou, máme salónek, kde se dají hrát i kuželky, takže o zábavu bude postaráno, tak snad to bude v poho...
Odpovědět
Ahojky, jestli se ti prostory líbí, jdi do toho. My jsme to také zvažovali, ale já si tu cestu - jako mnaželé - a troubení aut nemůžu odpustit. Strašně se na to těším.
Odpovědět
No já ze všech stran slyším, jak je to všude jako na běžícím pásu, při příjezdu vidíte minimálně jednu nevěstu, ženou vás rychle dovnitř, pak zase rychle ven, protože už je další obřad a zase potkáte další nevěstu... nevím... chtěla bych to v klidu a pohodě. No asi něco za něco aneb člověk nemůže mít všechno, že?
Odpovědět
Profilova fotka
mne se jevi jako idealni, kdyz je to soucasne i penzion, kde hoste spi, takze odpadaji presuny, organizovani dopravy, nikdo neutika predcasne, vsichni muzou od zacatku pit podle libosti...
Odpovědět
Profilova fotka
Ono je to asi vždycky něco za něco. Pro někoho je troubení aut a sezení v autě s novomanželem důležité a podstatné (dromedan), někomu stačí troubení po cestě na obřad a někdo to oželí úplně (mně osobně to bylo jedno, navíc jsme jeli s manžou v jednom autě už na obřad, takže vlastně nikdo z lidí na ulici při tom troubení nevěděl, jestli je to před nebo po). Tak přeju šťastné rozhodování :-)
Odpovědět
No příští týden mi mají poslat nějakou kalkulaci tak jsem zvědavá. Třeba bude cena taková, že budeme muset slavit jinde a obřad v té zahradě tím pádem taky padne...
Odpovědět
Mně se tohle líbí. Cestu si užiješ cetou na obřad. No a kdyby to byl opravdu tvůj sen, cesta po obřadu, nasedněte do aut a udělejte kolečko městem. Vždyť nikdo neví, že se za chvilku zase vrátíte. no a asi vám to přijde srandovní, jen tak jezdit po městě a ještě se tomu budete smát :o)
Odpovědět
To by asi bylo fakt docela ujetý:-) Ale už se smiřuju s představou, že tu cestu autama oželím... není to přece to hlavní, že
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Ahoj, vyhledala jsem tuto diskusi a ráda bych ji oživila. Čeká nás také rozhodování, zda obřad na radnici a poté někde jinde hostina, nebo v penzionu, který se nám původně líbil na hostinu a zjistili jsme, že tam dělají i obřady na zahradě a je tam i ubytování. Asi zde ještě nebudu psát naše pro a proti těch dvou variant, protože je ještě vpodst. nemáme pořádně promyšlené.... Najde se zde ještě někdo, kdo by se k tomuto tématu chtěl vyjádřit? :-)
Odpovědět
My jeste vybrano nemame, ale osobne bych spis preferovala obrad i hostinu na jednom miste. A troubici auta nemusim ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Ahojky, my taky chystáme obřad s hostinou na jednom místečku. Chceme vše co nejméně formální. Máme to asi 20 minut od našeho bydliště,což si myslim,že je akorát. Obřad bude v rozkvetlé zahradě při houslích a chtěli by jsme svůj svatební proslov. Pokud bude pršet,tak máme doma malý, bílý altánek, který nazdobíme a hosté můžou využít deštníky. Ono to už nějak dopadne.-) Hostinu chceme ve formě rautu a večerní grilování. Myslime si, že vše v jednom je to nej řešení. Představa, že budeme čekat než odejde jiná nevěsta a oddávající nám kromě jmen řekne to samý co páru před námi nás neláká a to nemluvim o přejíždění ve vedru a ztracených autech v kolonách. Jsou to zkušenosti z jiných svateb,tak by jsme tomu rádi předešli.
Odpovědět
Tak souhlasim s kaci1, ze oddavani jak na bezicim pasu neni nic extra - ale nez jsme objevili variantu "vse v 1", tak mi to nijak nevadilo. Nekdo na beremku taky resil problem oddeleni hostu - tech co prijdou jen na obrad a tech, co na stejnem miste zustavaji i na obed - snad to probiha v pohode, to nevim - kdyby mel s timhle nekdo zkusenosti, sem s tim :-) A ted me napada - kdyz jste si vybirali/budete vybirat misto svatby (kde jste svatbu jeste nevidely) - treba na nejake te zahrade penzionu - sly byste se tam na nejakou svatbu podivat?
Odpovědět
Ahoj :-) Taky máme obřad hostinu, raut i ubytování v jednom místě - takhle jsme si to přáli :-) Rozhodně mi nebude chybět hromadná jízda autem ... všechno hezky v klidu, bez starostí :-) Jen my, žádné zakopávání o další nevěsty atp. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Reaguju na odpověď ostravanci. Ten penzionek už nějaký čas známe a vždycky se nám tam moc líbilo. Našla jsem i náhodou nevěstu, která má na beremese album ze stejného místečka. Hnedka jsem se s ní spojila a povyptávala se. I ona mi potvrdila,že je to bezvadné místo pro svatbu. Fotečky na to taky poukazují .-) Pokud bych se šla na takovou svatbu osobně podívat,tak rozhodně,aby o mě nikdo nevěděl a nebo bych se pokusila o kontakt s novomanželi přez pana šéfa penzionku a dovolila bych se.
Odpovědět
Takže my jsme měli obřad, hostinu a i ubytování na jednom místě. Jelikož jsme si vybrali hotel který byl asi 100 km od domova, ale v okolí jsme pro 70 lidí nic nenašli, tak jsme se rozhodli takto, takže ráno jsem v klidku se svědkyní stala, pak nás načesala kadeřnice a nalíčila, abych nepřišla o projížďku autem tak mě s tatínkem vzal na okružní jízdu, projeli jsme se okolo hotelu a přišla jsem z druhé strany zahrady k obřadu, po obřadu jsme se vyfotili se svatebčany a i samotní v parku hotelu, když jsme se fotili samotní tak o svatebčany bylo postaráno, měli nachystaný raut, kde bylo občerstvení, zákusky pití a to samé dostali i před obřadem, pak následoval oběd a po obědě jsme se jeli fotit do městského parku a i když jsme byli pryč asi 1,5 hodiny, tak se to některým zdálo hodně. volili jsme tuhle variantu, protože jsme nechtěli ztrácet čas přejížděním, na hostinu, focení, takhle to bylo aspoň pro nás snažší. ženich to měl horší, jel od nás z domku k mojim rodičům, kde přijeli i jeho rodiče a svatebčané, kteří chtěli jet v koloně, nazdobená auta už měli, protože mašle jsem rozdala už týden před svatbou a pak když přijeli do hotelu tak se v klidu převlékli, nachystali a čekali na nevěstu, která měla i tak 45 minut zpoždění, ne že bych chtěla, ale přijela později kadeřnice( vizážistka, dělala oboje), ale bohužel přijela o půl hodiny později a čas už nedohnala, a první načesala a namalovala svědkyni a já jsem to pak měla ve spěchu, ale horší bylo že nás pak nechtěli oddat, paní zástupkyně primátora tam dělala scény, což jsem já nevěděla dozvěděla jsem se to až po obřadě, paním matrikářkám to bylo jedno, protože říkali, že žádná svatba nezačíná včas a navíc pokud to dělají mimo matriku tak dělají jenom jednu svatbu za den, takže neměli kam spěchat, chápu že to bylo velké zpoždění, ale to jsem neovlivnila a sprostě nadávat ženichovi před všema hosty si myslím, že se nedělá. ale rozhodně bych šla znovu do toho, aby jsme měli vše na jednom místě.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky,taky máme naplánovanou svadbu i obřad pod jednou střechou a to na Kozí horce na Brněnské přehradě. Byl to muj sen se vdavat venku a ne vevntř jak na běžicím pasu...takhle to bude na terase s vyhledem na přehradu...jsem ráda že odpadá přesun hostu na hostinu a troubení aut si užiju cestou od nás na přehrau ..taky se mi to moc líbí...
Odpovědět
any...tak ja mam tiez obrad a salu asi 5 minut od bydliska a mne to prijde ako vyhoda, auta sa nazdobia len pre mna a zenicha...a nejaku velku projizdku som ani tak nemala zaujem (drahy chcel povodne koc...co som rezolutne zamietla...uz len tak by atrakciou pre nase malomesto)..ak je to v hotelovom komplexe, tak by som urcite myslela aj na plan B v pripade zleho pocasia ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My taky měli vše v jednom a vřele doporučuji, je to takové klidnější, nic není ulítané. Vše probíhalo v klidu a ani se u nás nenašel problém těch co přišli na obřad, ale byly zváni až na večer, prostě se po focení nebo i během snad něj sebrali a odešli a přišli až za pár hodin. Bylo i výhodou, že kousek od toho místa bylo sportovní centrum, kde si zahráli bowling, kulečník a pod. takže se na těch pár hodin zabavili a pak přišli pro mně a unesly mě tam :-D, ale abych pravdu řekla, tak jsem tohle nějak neřešila, neb u nás v partě lidí se tohle tak nějak dělalo vždy, že pokud z nás někdo měl svatbu, tak se šlo na obřad a pak až večer na zábavu. U nás rozhodovalo hodně pro, že jsme chtěli mít s sebou i našeho hafana, což někde na zámku či hradě by asi neprošlo a tady to bylo bez problémů :-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 1 roce
zozinka • Dnes v 15:15 svatbu máme 19.6.2010..bude probíhat na jednom místě,kde bude od 11h obřad,pak hostina a tak od 15h začne velká grilovačka.máme zamluvený i nocleh..místo jsme si vybrali,přotože se nám tam velice líbí a přijde mi praktické,že prostě nebudeme muset nikam přejíždět..a objevil se názor jedné naší kamarádky,že jí to přijde divné....že se přijede podívat na obřad,pak pojede domů nebo se někam neobědvat a odpoledne přijede na to samé místo..dále řeší to,že jak se tam dostanou..místo je asi zhruba 1 km od vesnice a já si myslím,že buď je tam může někdo odvézt,nebo můžou přijet busem do vesnice,mám i zjištěný spoj a tam už je na zastávce vyzvedne náš řidič a nebo ,když se rozhodnou přespat,tak můžou přijet svým autem a můžou v klidu popíjet a bavit se....docela mě to rozhodilo,naštěstí je to jen tento jeden názor,ostatním to nevadí a vůbec to neřeší ani je to nenapadlo..tak si říkám,co máme ještě všechno zajiš´tovat,odvoz ze svatby ano,ale snad nebudu ještě zajišťovat to jak se tam ostatní odpoledne dostanou????a v čem je to jiné,kdyby se na obřad jeli podívat třeba na úřad a odpoledne přijeli na toto místo kde bude hostina a párty?myslím si,že je jedno kam odpoledne přijedou,nebo ne?
Odpovědět
Tohle je vážný problém. Já si myslím, že vše na jednom místě by mělo probíhat jen v případě svatby, kdy nedělíte hosty na ty s obědem (rodina) a pozvané na večer (kamarádi). Nedovedu si představit, že v penzionu půjdou někteří hosté po obřadu na oběd a někteří se musí někam uklidit. Když je svatba třeba ve městě na radnici nebo v kostele nebo na zámku, rodina pak odjede a kamarádi mají možnost dát si tam oběd, zajít si na prohlídku apod., ale pokud je to někde mimo, dost je limitujete.
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj holky, my meli hostinu a raut na jednom miste, ale hostina byla jen pro rodinu. Ubytovani bylo cca 5 km od restaurace, proto jsme zajistili ridice s vicemistnym vozem. Po obradu a foceni hoste odjeli do hotelu, kde se ubytovali a odtud je ridic privezl do restaurace. Hostina byla jen pro rodinu a pro ostatni hosty byla dana rezervace v jine mistnosti restaurace, kde se najedli na svy naklady. Po skonceni hostiny, byli hoste na nadvori, kde se take krajel dort a pak se k nam postupne pridali ostatni hoste. Auto bylo k dispozici az do konce.
Odpovědět
Ahoj holky, tak se přidávám k těm, co mají obřad a hostinu na jednom místě. Taky jsme trochu řešili jak oddělit hosty a nakonec jsme to vyřešili tak, že ti, co jsou zvaní na hostinu zůstávají rovnou na místě a mají s námi i oběd. Vzhledem k tomu, že máme obřad na 13hod, tak to snad bude v pohodě. Těm pozvaným jsme to oznámili a taky jim dali spešl pozvánku na hostinu a ti ostatní to snad pochopí :-) Takže večer už nikdo zvlášť přijíždět nebude. Zatím se mi to jeví jako ideální řešení, ale uvidíme až jak to proběhne :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahojky holky, jak to tak vypada, tak mi budeme mit obrad, hostinu i ubytko na jednom miste. Vyhodu mame v tom, ze nikoho nedelime na ty co pujdou na hostnu a pak raut. Je zvanych vsech 90 a ti s nami budou uz den pred obradem na tom miste. Takze pohoda :-)
Odpovědět
ahoj holky..máme taky vše na jednom místě, ale je to zahrada našeho rodinného domku....nebudeme mít klasický oběd, protože obřad je až v půl 2 odpoledne, plánujeme jen připravit řízky a těstovinový salát pro ty největší hladovce a pak už bude jen grilovačka a samoobsluha ;-) ...nocleh nezajišťujeme téměř pro nikoho, rodiče odvezeme spinkat domů (je to jen 26 km) a zbytek hostů (celkem nás bude asi 50) si musí poradit samo...výhodou je, že ne všichni jsou přespolní :-)....všichni o tom budou vědět, takže se tomu mohou přizpůsobit ;-)
Odpovědět
Ahoj, tak se k vám přidám. Taky máme obřad a hostinu na jednom místě, a to, že někteří přijedou na obřad a pak jsou zvaní až na raut, prostě neřešíme. Jsou to kamarádi a oni si určitě poradí a nebudou to řešit. Pokud ano, je to jejich problém. Ale vzhledem k tomu, že jsou pojízdní a znají se, tak to určitě nějak vyřeší. Už jsem několik takových svateb zažila a vždy to bylo ok.
Odpovědět
svatbu máme 19.6.2010..bude probíhat na jednom místě,kde bude od 11h obřad,pak hostina a tak od 15h začne velká grilovačka.máme zamluvený i nocleh..místo jsme si vybrali,přotože se nám tam velice líbí a přijde mi praktické,že prostě nebudeme muset nikam přejíždět..a objevil se názor jedné naší kamarádky,že jí to přijde divné....že se přijede podívat na obřad,pak pojede domů nebo se někam neobědvat a odpoledne přijede na to samé místo..dále řeší to,že jak se tam dostanou..místo je asi zhruba 1 km od vesnice a já si myslím,že buď je tam může někdo odvézt,nebo můžou přijet busem do vesnice,mám i zjištěný spoj a tam už je na zastávce vyzvedne náš řidič a nebo ,když se rozhodnou přespat,tak můžou přijet svým autem a můžou v klidu popíjet a bavit se....docela mě to rozhodilo,naštěstí je to jen tento jeden názor,ostatním to nevadí a vůbec to neřeší ani je to nenapadlo..tak si říkám,co máme ještě všechno zajiš´tovat,odvoz ze svatby ano,ale snad nebudu ještě zajišťovat to jak se tam ostatní odpoledne dostanou????a v čem je to jiné,kdyby se na obřad jeli podívat třeba na úřad a odpoledne přijeli na toto místo kde bude hostina a párty?myslím si,že je jedno kam odpoledne přijedou,nebo ne?
Odpovědět
omlouvám se,nevšila jsem si,že je to již jednou vloženo a v ložila jsem taky.......
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?