Nevychází nám místo :(

Ahoj holky, momentálně se ocitám v situaci, kdy úplně nevím, co dělat. Zasnoubili jsme se v únoru a hned jsme zbrkle vybrali místo na svatbu. Zámecký park Čechy pod Kosířem. Líbil se nám ten park, chceme to venku.Jenže postupně nám začalo docházet, že je to strašně daleko - Jsme z Brna a hostina bude taky v Brně. Ze začátku se nezdála téměř hodinová cesta autem problém, ale poté, co jsem si byla zkoušet svatební šaty, se mi to hodně rozleželo. Nedávala bych to v nich v tom autě tak dlouho tam i zpět a měla bych to zkažené.. Tak jsme se rozhodli pro něco blíž - Slavkov u Brna. Zdálo se to ideální. Jenže přítel tam dnes volal a prý budou řešit svatby na 2017 až v říjnu, že do té doby řeší umístění různých slavností. Já už mám ale perfektní šaty i místo pro hostinu a oslavu zamluveno na 3.6.2017 i se zálohami. Bojím se, že v říjnu, když nám ve Slavkově nekývnou na 3.6.2017, už půjde hůř přesunout termín pro šaty i hostinu. Tak teď nevím, co mám dělat. Čekat na Slavkov nebo hledat dál?? Případně pak kde? :( :(
Odpovědět
Profilova fotka
@kristynka36 Co Dolní Kounice na zámku? Já tam plánovala mít obřad, ale nakonec jsme se rozhodli pro Brno :-) Berou rezervace bez problému rok dopředu. Nebo co třeba Špilberk a podobná místa? Já se nakonec rozhodla pro obřad na Hvězdárně :-)
Odpovědět
Kouknu na ty Dolní Kounice na net :) Ještě jsem tam nikdy nebyla. Chceme to venku no a určitě s mokrou variantou - prostě zámecký park je ideální no :)
Odpovědět
A přímo na Špilberku nebo jinde v centru asi ne, chtěli jsme to až "venku z Brna" :D
Odpovědět
Profilova fotka
@kristynka36 Tak ty Kouniceby mohly být ideální, můžete mít obřad buď venku nebo vevnitř. :-) My jsme tam byli na výletě jen venku, ale je to tam vážně krásné :-)
Odpovědět
@knedlinka Koukám na to, no nevím :D je to krásné, to ano, ale my chtěli víceméně spíš přírodu - stromy, případně nějaká ta fontána či jezírko - a v kombinaci s mokrou variantou je nejideálnější zámecký park, ne hrad.. :(
Odpovědět
Profilova fotka
@kristynka36 To chápu :-N Ještě mě napadá zámek v Židlochovicích, tam jsme byli nedávno a mají krásnou zámeckou zahradu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
A kde máte hostinu? Proč nemáte obřad někde tam? Organizace cesty, přesuny atd. jsou otravné nejen pro nevěstu ale i pro hosty ;-)
Odpovědět
@monny3 Proto to přesouvámě blíž k Brnu, ale v Brně prostě ne, chceme přírodu - no a pak hostinu v Brně kvůli snadné dopravě hostů domů - jsou to většinou Brňáci. Hostinu máme v penzionu Fino klub v Modřicích. Tam se sice obřady dělají, ale nemá to tu správnou romantickou atmosféru pro obřad a nikde v okolí ani krásné scenérie na focení svatebčanů. Je to perfektní místo na hostinu, ale na obřad ne..
Odpovědět
Profilova fotka
@kristynka36 buď bych si vybrala super místo na obřad a co nejblíž hledala místo na hostinu nebo obráceně a v ideálním případě vše na jednom místě, takto je to na můj vkus dost komplikované, pěkné fotky svatebčanů se dají udělat kdekoli (včetně dvora ve Finu) a vy pak na novomanželské fotky můžete odjet třeba do údolí Bobravy za Želešice nebo jinam, kde se ti to na fotky bude líbit. Ale jinak v rámci pozice Modřic, co třeba klášter v Rajhradě, když chceš něco "zámeckého"? Nevím tedy vůbec jak to tam s organizací je, ale z pohledu na mapu mi to přijde jako relativně přijatelná možnost. Já jsem v tomhle možná extrém, že mi jde o pohodlí a pohodu hostů a přišlo mi jednoznačně nejlepší mít vše na jednom místě, neřešit žádné odvozy a převozy (máme svatbu na Maliňáku, takže skoro všichni mohou přijet MHD). Takto vím, že odpadá stres s auty, fotit se můžeme s manželem až po obědě (ty když budeš mít obřad někde v pěkném místě a budete se tam i fotit s manželem, tak hosté budou dost dlouho čekat než hostina ve Finu potom začne) a přijde mi to prostě pohodlnější pro všechny :-) Ale já jsem extrémně praktický člověk, takže určitě není nic špatného ani na tom mít vysněnou zámeckou svatbu a "hnát" hosty za Brno na obřad a pak zase jinam na hostinu (teď to opravdu nemyslím nijak špatně) ;-)
Odpovědět
Tak uvidíme no, přítel říká, že je velká pravděpodobnost, že v tom říjnu nám ve Slavkově řeknou ano na 3.6. a když ne, tak nebudou mít akci každej víkend. Už jsme se tam do toho zamilovali, takže si nejspíš počkáme. Co se týče šatů, tak tam si myslím, že to nebude problém posunout o týden a hostina, no, když to nepůjde, tak to hold nepůjde no.. ale ono to půjde :)
Odpovědět
Případně, kdyby to pak fakt nešlo, tak budeme řešit jiné místo až v tom říjnu.. Teď to asi nemá smysl...
Odpovědět
Jinak ano, fotit se budeme hned po obřadu a nějak nám to příjde lepší - hosté si mezitím mohou projít park či zámek, případně cokoli a pak bude program ve Finu až do večera.. pro nás lépe, než po obědě odjet a nechat hosty tam, ať se zabaví. Teď jsme na jedné takové svatbě byli a bylo to takové hluché místo pro všechny.. s focením po obřadu tedy počítáme a hosté už také, to je vyřešeno :)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@kristynka36 já mám právě ze 2 svateb, kde se fotili novomanželé hned po obřadu zase negativní zkušenost s čekáním, bez jídla a pití atd. tak vycházím z toho :-) Tak ať vám to klapne, jakmile se člověk do něčeho zakouká, tak to prostě chce :-)
Odpovědět
To je jasný, no my celkem program vymyšlenej máme, i občerstvení, tak tohle bude ok.. Díky.. Snad to výjde.. :-) A ve výsledku to výjde přesně tak, jak má :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?