Nekorektní jednání v hotelu Vyhlídka - Luhačovice

Ahoj holky, ráda bych se zeptala nevěst, které plánují v letošním roce svatbu na hotelu Vyhlídka v Luhačovicích, jestli se s tímto jednáním také nesetkaly: Zálohu máme zaplacenou už od podzimu, na všech cenách (nájem terasy, ubytování, půjčovné atd.) jsme se s paní provozní po mailu domluvili a vše bylo písemně odsouhlaseno. Navíc mi bylo řečeno, že ceny jsou samozřejmě maximální, a protože máme hodně hostů, jde vše ještě individuálně upravit. Tento týden jsem se chtěla doptat na pár detailů, tak jsem tam napsala email. Zpět mi přišla odpověď od paní, která prý dlouhodobě nemocnou paní provozní zastupuje. Beze slůvka omluvy mi sděluje, že se od 1.1.2015 změnily hotelové ceny - nově se platí pronájem restaurace i salonku, zdražuje se ubytování a na dvojnásobek i pronájem terasy. To, že se ceny všeho domluveného zvýšily o 20% a záloha na rezervaci termínu rovnou na pětinásobek, už beru jenom jako třešničku na dortu. V době, když už je vytisknuté oznámení a místo hostiny nejde změnit, paní požaduje do konce února doplatek ve výši asi 15000. Jasně, zálohy beru, ty se mi pak odečtou. Hostina a věci kolem toho se mi ale oproti původní domluvě prodraží o více než 30.000 - a úplně zbytečně. Navíc mě překvapuje, že se mi neozvali sami. Snažím se trochu vychladnout, než paní odepíšu... Setkaly jste se na Vyhlídce s podobným jednáním? I když máte svatbu třeba jinde, budu ráda za názor :)
Odpovědět
Tak to by mě tedy také velmi naštvalo! Škoda, že nemáte písemně aspoň v mailu, že se ceny nebudou zvyšovat. Je nepříjemné, že najednou chtějí větší zálohu, ale jak píšeš, to by se ti pak vrátilo, ale to navýšení cen je tedy pěkně neprofesionální. To by mi rovnou třeba fotograf mohl napsat, že od roku 2015 zvyšuje ceny a ať si doplatím rozdíl, to je přece blbost. Asi nezbývá nic jiného, než se zkusit s paní nejdřív nějak domluvit, třeba vám ještě aspoň trochu vyjde vstříc, zkusila bych se odvolat na bývalou provozní. Mrzí mě to, snad to nějak vyřešíte.
Odpovědět
@alca_43 Já bych ji zkusila vysvětlit, že máte jasně dohodnutou a písemně potvrzenou cenu... 30 tis je hodně peněz a bez předchozího upozornění na zdražování, bych se hádala. Náš fotograf taky zdražuje, ale řekl mi hned v září, že v dubnu už to budeme mít dražší, protože od ledna má nový ceník.
Odpovědět
@alca_43 No tak s timto bych je okamzite poslala do haje... na oznameni kaslete.. odepsal abych jim, ze tohle je nekorektni jednani, ze jste na cenach byli domluveni a posli jim kopii emailu, kde jste to meli domluvene, a pokud neustoupi, tak bych jim rekla, ze hostinu rusite. S takto nespolehlivymi lidmi bych rozhodne uz dal nejednala, pokud vam nenechaji ty puvodni ceny.
Odpovědět
Profilova fotka
No to je pěkné svinstvo s prominutím...to snad není možné! Bych jim udělala takovou reklamu, že by si to za rámeček nedali...přinejhorším budete asi hledat nové místo a hostům to sdělíte osobně nebo je jinak zkontaktujete.
Odpovědět
@alca_43 no tak to bych radsi ozelela penize za oznameni a nechala udelat nove... Jela bych si to tam osobne vyridit a sjet je. Otazkou je jestli vam vrati zalohu.....vetsinou byva nevratna a v tom pripade bych si aspon vyhadala nizsi ceny.
Odpovědět
A máte tu puvodni domluvu pisemne? Pokud ano, na tohle nepristupuj, klidne to zen na nadrizene dotycne pani, klidne za majiteli. Toto je podle meho podvod.
Odpovědět
Profilova fotka
tak zdražovat se občas zdražuje. Ale jestli na to máte smlouvu, kde je datum a částka, co máte zaplatit, neměli by to chtít jen proto, že změnili ceník. Kdyby si mě jako fotografa někdo teď zamluvil na svatbu třeba v květnu 2016 a já budu od ledna 2016 měnit ceník, protože už nebudu student a budu platit sociální a zdravotní, tak mu přece v lednu nezavolám: "hele, ty sis mě před půl rokem zarezervoval, ale měl bys vědět, že cena, na které jsme se domluvili už neplatí." protože ten člověk si mě třeba vybral právě kvůli ceny nebo má nějaký finanční limit. Tohle se prostě nedělá a proto holky chtějte vždy smlouvu. U kameramana, fotografa, u všeho. Musí tam být napsané datum a třeba rozsah práce a kolik se má za to zaplatit. Pak je změna ceníku vedlejší a dodavatel musí dodžet smlouvu.
Odpovědět
No, pokud dohodu o ceně nemáte písemně, tak si nijak nepomůžete... Je to nekorektní jednání, naštvalo by mě to, ale "co je psáno, to je dáno..." A zvýšení o 30 tisíc...ty bláho, to bych snad narychlo sehnala něco jiného. ]-(
Odpovědět
Smlouvu samozřejmě nemáme, všechno jsme řešili operativně v mailech, všechno v jedné konverzaci, na kterou mi teď paní odpovídala - všechno si tedy mohla níže přečíst. Hlavně z toho důvodu, že nám různě přibývalo hostů a služeb, které jsme chtěli, se ceny průběžně měnily (ale směrem dolů). Už na začátku při osobní schůzce mi původní paní provozní řekla, že v pohodě, všechno domluvíme přes maily. Ráda bych je poslala k šípku, ale zkuste na Zlínsku na 30.5. sehnat místo pro 120 lidí, kde bude zrovna volno... Spíš jde o datum než o místo:)
Odpovědět
@alca_43 A co to zkusit pořešit s jejím nadřízeným? :-(
Odpovědět
Ráda bych, ale bojím se reakce: "Když se vám to nelíbí, mějte si hostinu kde chcete..." a následného zrušení z jejich strany. Nejdřív to zkusím přímo s ní po dobrém a pak se uvidí... Fakt tu není nikdo, kdo se tam bude letos také vdávat? Ráda bych věděla, jesti na mě jenom něco nehraje...
Odpovědět
@alca_43 Ja bych teda radeji zmenila misto a mela hostinu nekde v kulturaku, nez nekde, kde jsou takove podminky... ale je potreba mit ceny prubezne v mailu.. pokud to nemas, tak je to blbe, ale pokud mas nekde souhrn objednavky, tak s tim za nimi bez.
Odpovědět
Článek se načítá
@alca_43 řekla bych, že to bude změnou provozní, kamarádka se tam vdávala pár let zpátky a byla moc spokojená. Ani z diskuzí tady jsem neměla pocit, že by tam někdy vznikl nějaký problém. Mimochodem, nezkoušela jsi Trnavu? Mají tam krásnou stylovou stodolu pro velké skupiny, dobré ceny, obřad můžeš mít na zahradě a paní provozní je milionová ženská.:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ali, s tebou uz jsme to vyresili telefonicky, ale pro ostatni: u pravnicky jsme si potvrdili, ze mate pravo na podobne jednani nepristoupit. Staci i dohoda dolozena mailem; jenom vzhledem k tomu, ze nemate podepsanou smlouvu, kde by byly definovane pripadne sankce, tak restaurace muze od dohody jednoduse odstoupit (ale zaroven by mela vratit zalohu). Muzete jim zkusit pohrozit, ze se obratite na pravnika a budete v pripade zruseni z jejich strany pozadovat nejake penale, protoze vam vzniknou vicenaklady, ale to zase riskujete, ze vam sice cenu nechaji, ale svym chovanim zkazi zazitek ve svatebni den.
Odpovědět
@photo_nejedli Díky moc Jindro, jsi fakt fotograf k nezaplacení:))
Odpovědět
Profilova fotka
@alca_43 Fotografové k nezaplacení ;)
Odpovědět
Pokud máte dohodnuto písemně - stačí i emailem, dohoda platí. Pokud na změnu nechcete přistoupit a hotel nechce dodržet původní cenu, musí odstoupit od smlouvy a vrátit vám zálohu v plné výši. To bych se klidně i soudila! Už jen z principu :)
Odpovědět
Profilova fotka
Jak říká zuzalinkak, ze zákona platí i dohoda přes email. Vy jste se domluvila na nějaké ceně, a dnes Vás nemusí zajímat cena nová. :-)
Odpovědět
@alca_43 těžko radit. Kdyby bylo míň lidí tak bych za nimi šla a řekla tohle se mi nelíbí, vraťte zálohu a čau, ale takhle? Můžete se zkusit obrátit na majitele, ale počítala bych s tím, že se za provozní postaví, zisk je zisk a je možné, že na ten termín už má někdo zálusk. Jinak za sebe musím říci, že jsem si místo na svatbu a zálohu n a datum zaplatila v srpnu 2013 na srpen 2014, když jsme měli od pana majitele zaslané ceny jídel, ubytování apod. a když jsme za ním měsíc před svatbou dojeli tak řekl, že se zdražovalo, ale naše dohoda platí a jedem podle ceníku za rok 2013. To je fér jednání. Btw. byl to statek Břežany. Takže - buď ztratit termín a jít jinam, anebo se zkusit dohodnout na nějakém kompromisu a zůstat. Popř. bych radila zkusit najít něco podobného a zda mají volno a z Luhačovic se vyvlíknout.
Odpovědět
@alca_43 myslim si, ze by byli sami proti sobe aby vas poslali jinam....precejen si urcite nenechaji ujit takovy kseft jako je svstba
Odpovědět
Takže, nakonec se to vyřešilo k naší spokojenosti... Dala jsem svědkyni úkol: Když nám doporučíš jiné místo, které nám bude pasovat, budeš nejlepší svědkyně na světě:) Vzala si to k srdci, druhý den doporučila hotel, na který jsme při plánování totálně zapomněli, a všecko jsme tam přesunuli. Jak je to najednou jednoduché:) Doplatek na Vyhlídce byl sice po přesném propočtu nižší a hotel jej chtěl ještě snížit (na nějakých 7 000 Kč), aby si nás udrželi, ale tím spíš mi to připadalo, že si tam ty ceny vymýšlejí. K jejich dobru musím přičíst alespoň ten fakt, že zálohu vrátili bez problémů. Sice nejdřív zkoušeli něco v tom smyslu, že jedině v hotovosti, ať si přijedu... Ale po mém nas*aném mailu, že v dnešní době už je snad SAMOZŘEJMOST, že jdou peníze poslat elektronicky a že kvůli nim 50 km nepojedem, i tohle najednou šlo. Tož tak, při výběru místa hostiny přeju pevné nervy:)
Odpovědět
Profilova fotka
@alca_43 tak to je parada, to mas hodnou svedkyni :) a je dobre, ze se vse vyresilo a penize vam vratili xx
Odpovědět
My jsme se tam byli ptát, už jsme jednali osobně s paní provozní - novou. O zvyšování cen říkala, že dřív to bylo jinak a ta paní už tam nebude, takže v podstatě, že upraví ceny jako je to obvyklé jinde. Paní není místní, pochopila jsem, že má buď ještě druhý provoz jinde nebo měla, tak to upravuje podle toho, jak byla zvyklá. Navíc tedy vůbec nevěděla, kdo jim tam oddává a samozřejmě nás chtěli šoupnout "do sklepa", protože je to málo lidí. Navíc tam není žádné soukromí tím pádem, protože můžou mít víc akcí naráz.
Odpovědět
@mindys Ani nevím, že tam je nějaký sklep, kde by se daly akce pořádat... Do něčeho takového bych nešla:( Pokud máte málo lidí, klidně ještě pohledejte, v okolí Luha jsou krásná místa. No o paní předchozí provozní mi nakonec řekli, že ji museli vyhodit, protože si vymýšlela ceny "podle toho, jak se ráno probudila". Evidentně si tam neumí udělat pořádek v personálu, ale proč bychom na to měli doplácet my, to nevím...
Odpovědět
Profilova fotka
tak to jsou mi novinky (ne v tom dobrém slova smyslu). Dvě sestřenky tam měly 2013 svatbu a všichni jsme byli nadšení a velice spokojení. Já ji tam chtěla mít taky. Je to nádherné místo. A ta bývalá provozní byla super, na všem se s ní dalo domluvit. Teda jestli tam nebyla ještě nějaká jiná pak, přece jsou to už dva roky. @alca_43 a jaké místo sehnala svědkyně?
Odpovědět
Profilova fotka
Dívala jsem se na ceník a docela mě překvapil. Teď mají 8000 za restauraci. Před tím se tento poplatek platil jen do určitého počtu lidí. A potahy se taky neplatily. A 75 Kč za potah je strašně moc teda. A od 50 lidí 60? Tak to jdou potahy pujčit teda levněji... Docela mě to zklamalo a to jsem si od té doby, co jsem to viděla, představovala, že bych se tam jednou vdávala. Všechny místa v okolí Uherského Hradiště začínají být hrůza.
Odpovědět
@iviiiii Ahoj Ivi, nakonec to máme ve Val. Kloboukách na Jelenovské, potřebovali jsme něco, kde se vejde hodně lidí, a tam je pro to perfektní prostor. Výborná svatba pro tolik lidí by mohla být i na Adamantinu, ale tam nám nakonec řekli, že mají zákaz dělat tam svatby nějak od března do října, aby se nerušili hoteloví hosté...(?)... Záleží, kolik budeš mít lidí, kdyby bylo míň, pěkná místa jsou:)
Odpovědět
Profilova fotka
@alca_43 tak to ti přeju, že jste našli :) mně osobně se jelenovská moc nelíbí, vždycky jsem chtěla nějaký vzdušný hotýlek :) zatím to ještě není aktuální, prvně chceme dostudovat :)
Odpovědět
@iviiiii Tak květinářka slíbila, že "tam to zlo nějak přebijeme", takže uvidíme jak to dopadne:D Ale než to pro vás bude aktuální, třeba se to na Vyhlídce dá ještě do kopy:)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?