Na co se ptát při domlouvání místa hostiny?

Ahoj nevěsty, zrovna sháníme místo obřadu a svatby. Máme pár tipů, ale nevím na co vše se ptát při setkání s majitelem. Ať na nic nezapomenu :-D Máte nějaké tipy co je důležité nezapomenout?
Odpovědět
Profilova fotka
Zeptej se určitě na cenu pronájmu (někteří si účtují za hodinu pronájem prostorů, někteří ne, někteří až od určité hodiny), na to do kdy můžete zůstat v prostoru (setkala jsem se s tím, že o půlnoci svatebčany vyhodili), na jídlo a pití případné špuntovné :-). Myslím, že neuškodí se zeptat jestli tam svatba byla, jak probíhala, jestli sám majitel má nějaké tipy na něco...mě třeba všechny otázky napadly až při schůzce až jsem se sama divila :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jeste bych doplnila, jestli treba muzes mit svoje sladke (minizakusky, kolace), jestli a jak uctuji kohoutkovou vodu, kolik lidi bude obsluhovat, jestli budete mit prostor sami pro sebe nebo tan bude bezny provoz nebo jina akce. Jestli treba sladke muzete privezt den dopredu nebo ho treba sami prevezmou od cukrarny. Jak je to s vyzdobou, jestli to je na tobe nebo to zajisti sami podle dohody. Nejlepe si napis vse na co se chces zeptat, aby se na neco nezapomnelo.
Odpovědět
Ahoj, já jsem se ptala na takové ty klasické věci - zda si účtují poplatek za založení (prostření) stolu, zda zvyšují mzdy obslužnému personálu po půlnoci (to si účtovaly dokonce dvě oslovené restaurace), zda si můžeme dovézt vlastní ovoce a zeleninu, kdy je možné vyzdobit prostor (musím říct, díkybohu, že jsme to mohli dělat den dopředu, ve svatební den by se to absolutně nestihlo), jaké zkušenosti mají s placením a neplacením tvrdého alkoholu, kolik stojí dětské menu, zda je možné nealko nápoje rozlévat do džbánků (či nabízejí pouze takové ty malé drahé lahve), do kdy může hrát hudba, jaký je prostor pro hudbu, jak vysokou budou požadovat zálohu, a kdy bude splatná, zda mají prostor na uskladnění výslužek, kolik pokojů pro ubytování hostů jsou schopni nabídnout a za jakou cenu, zda jsou prostory kuřácké nebo nekuřácké, zda je možné využívat venkovní prostory zdarma či za pronájem (to si taky dokonce účtovali v jedné restauraci), od kolika lidí je možné uzavřít restauraci pouze pro svatbu (tam, kde jsem se ptala předtím, než jsme našli naše místo na hostinu, to bylo většinou 45-50 lidí, potom zdarma, při menším počtu lidí to bylo za poplatek) a nebo jestli mají zařízení pro reprodukovanou hudbu. Já vím, asi jsem šílená, ptala jsem se při první schůzce fakt na každou kravinu, ale díky tomu se nám nakonec podařilo najít úžasné místo na hostinu, kde nám vyšli vstříc úplně se vším, a žádné poplatky a další nepříjemnosti se nekonaly. Hlavně bylo všechno jasné už na začátku, takže nebylo třeba před svatbou tolik řešit provozní věci, což dost ulehčilo ten frmol :-D
Odpovědět
ahoj, my jsme to s ním řešili na 2 osobních schůzkách a pak nás vždycky ještě něco - obě strany - napadlo tak jsme si to vyměňovali mailem v takové tabulce. Šlo zejména o ceny, hosty, příjezd, jídlo, ubytování, úpravu stolů, obsluhu, výzdobu, apod.
Odpovědět
souhlasim s eorien! je lepsi tisic zbytecnych otazek jak neco zapomenout a pak byt neprijemne prekvapeny :-| to se stalo ted nam, kdyz jsme zjistili, ze sice na napojovem listku maji rozlevane nealko, ale my musime odebirat pouze male drahe lahvicky!! uf.. takze zda se to malickost a mozna i samozrejmost - ale lepsi je fakt zeptat se na vse!
Odpovědět
Profilova fotka
Celkem jsem nechápala dotaz, až po přečtení diskuze mi došlo, že né každý majitel či provozovatel je vstřícný a ochotný. My osobně nemáme rádi dohadování o ceně, proto při domlouvání hostiny říkáme hned a vše, dokonce když vidím, že snoubenci nemají peněz na rozhazování, poradím jak mohou ušetřit. A aby na nic nezapomněli, domlouváme svatební hostinu chronologicky, co v jakou dobu budeme podávat, v jakých místech... Pak si i lépe dovedou svůj svatební den představit.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, našla jsem online a řídila jsem se alespoň z části podle toho. Poslala jsem písemně e-mailem ať to mám i písemně.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?