My v Brně, rodina na Vysočině, kde udělat svatbu?

Profilova fotka
Ahoj holky, pomaličku se začínám rozhlížet a plánovat plánování svatby :-) Teď dumám na tím, kde vlastně svatbu mít. My s přítelem bydlíme u Brna, veškeré naše příbuzenstvo včetně kamarádů bydlí na Vysočině, cca 120 km daleko, kde byste dělali svatbu? Ono by se nabízelo, že na Vysočině, ale já si to neumím moc představit. Máme roční mimi a kdyby se to mělo konat tak daleko, tak zřejmě bych tam musela často jezdit, abych tam obíhala a sháněla vlastně všechno možné, ne? Takže si myslím, že by pro mě bylo pohodlnější, kdyby se svatba konala třeba v Brně, ale zase by se sem museli všichni dopravovat a abychom všem zajišťovali ubytování, to by byl zase asi finanční masakr. Jak říkám, zatím se spíš snažím zorientovat a v podstatě ani nevím, co všechno je třeba :-) Doufám, že se tady něco dozvím a najdu inspiraci a rady od zkušenějších nevěst ;-)
Odpovědět
ahojky, my jsme z Třebíče a hodně příbuzných máme v Brně. Udělali jsme svatbu na neutrálním území, kde to oba máme rádi:-) To jest na Bítove, kousek od Vranova.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, my s manželem bydlíme v Brně, já jsem původem z Prahy a manžel z Vysočiny od Sázavy, ale měli jsme jasno ve výběru místa svatby,chtěli jsme to udělat kousek od Brna s tím,že rodina přijede den předem,aby to neměli tak daleko.Ubytování jsme v hotelu tedy měli,ale výhoda byla v tom,že bylo všechno na jednom místě,jak ranní přípravy,tak hostina a nemusel se řešit večerní odvoz někam jinam.kdybys potřebovala v čemkoliv poradit,ozvi se :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@martina_28 Ahoj,my bydlíme v Praze,ale má rodina je z Jablonce nad Nisou a Lukáš je z Louňovic pod Blaníkem. Jeho rodina je po celé ČR. Svatbu budeme mít blíž k Jablonci. Kdo bude chtít domu,tak pojede,ostatní tam spí a platí si to sami. Věci zařizujem z Prahy,ale musíme dojet na matriku a byli jsme se podívat v restauracích,než jsme vybrali. Ale to jsme zvládli vždy,když jedem za mou rodinou. To samé schůzka s fotografem. Neni to tak náročné.
Odpovědět
Záleží na tobě, co ti přijde lepší. Já preferuju svatbu doma místo u rodičů. My to máme taky tak, že všichni příbuzní a kamarádi jsou cca 100 km daleko a navíc každý na jinou stranu. Někteří preferují jet večer domů a řidiči nebudou pít, ostatní ubytujeme. když ubytuješ více hostů na stejném místě, kde budeš mít hostinu, tak to není zas tak velký finanční masakr, i když v rozpočtu se to projeví. Vše jednodušše zařídíš a oběháš, nemusíš nikam kvůli přípravám jezdit a pak před svatbou spíš a chystáš se doma.
Odpovědět
Profilova fotka
U nás je to ještě komplikovanější. Já pocházím z východních Čech, kde bydlí celé moje příbuzenstvo, které zvu na svatbu (asi 20 lidí). Přítelova rodina bydlí na Třebíčsku a je jich asi 30. No a my s přítelem máme byt v Brně. Dlouho jsme nevěděli, kde to udělat. Nám by se samozřejmě nejvíc hodilo přímo Brno, kvůli všemu zařizování. Ale při představě, že bysme měli všechny ubytovat nebo zajišťovat dopravu z Brna až do Třebíče, mě jímala hrůza. Nakonec se to vyřešilo samo. Když jsem hledala místo na hostinu, našla jsem hotel v Zastávce u Brna, na který jsou samé dobré recenze. A když jsme se tam jeli podívat, bylo rozhodnuto. Bude tam obřad, hostina i ubytování pro moji část hostů. Ráno se moji příbuzní a přítelovi rodiče sjedou u nás v bytě a přítelovi příbuzní pojedou přímo do Zastávky, kde na nás počkají. Zpátky se buď dopraví sami, nebo kdo bude chtít pít, bude pro něj k dispozici jedno 9místné auto s řidičem. Takže se budou moct odvézt třeba i dvě rodiny najednou. Detaily se budou ještě dolaďovat, ale myslím, že takhle je to vymyšlený perfektně :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ja jsem ze Sumavy, pritel ze severu Cech, zijeme v Praze. Nakonec to udelame v Praze, je to uprostred mezi cestou ze severu a ze Sumavy. Hlavne taky spousta pratel a ostatnich svatebcanu je v Praze, takze je to pro vsechny nejlepsi reseni.
Odpovědět
Já bych se nebála svatbu udělat v Brně, i když jsou obě rodiny od jinud, záleží to hlavně na vás dvou, kde chcete mít svatbu. Např. já i přítel jsme ze severních Čech, jeho rodina žije v UK, moje v Liberci, my dva žijeme v Brně a svatbu jsme měli poblíž Blanska a všichni přijeli...takže neboj, dopadne to dobře!
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, moc díky za vaše zkušenosti a postřehy! Musím říct, že mě trošku povzbudilo, že takovýdle "problém" řeší hodně z vás. Zatím jsme našli takový zámeček na Vysočině, blizoučko od rodiny, teď zkusím najít něco kolem Brna a uvidíme, kde se nám bude líbit. My budeme mít stejně svatbu až příští rok, ovšem jelikož jsme oba dva lenoši, tak to musím začít řešit už teď, abychom to vůbec stihli :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?