Místo svatby v Jižních Čechách - tipy a doporučení

Ahoj, chtela bych poprosit o tipy na romanticka mista pro svatbu v Jiznich Cechach. Libil by se nam nejlepe nejaky statek nebo stodola se zahradou, obrad by probehl na zahrade. Podminky/predstavy: - kapacita priblizne 100 lidi - ubytovani nejlepe pro vsechny nebo alespon pro cca 60 lidi - vse na jednom miste (obrad, hostina, afterparty) - statek/stodola v prirode v Jiznich Cechach - termin kveten/cerven 2020 Vsem predem moc dekuji za tipy :-)
Odpovědět
My budeme mít svatbu v Penzionu Frankův Dvůr - je to kousek od JH, v přírodě a pěkné prostředí. Zkuste kdyžtak kouknout na stránky :)
Odpovědět
@naifa děkuji, určitě se podívám :-)
Odpovědět
My budeme mit svatbu v Bednarecku penzion u Lejtnaru taky kousek od JH. Neskutecne krasne misto.
Odpovědět
Profilova fotka
Mezi taková poměrně známá venkovská svatební místa v jižních Čechách patří Svachovka u Krumlova, Statek č. 3 v Žabovřeskách, penzion Kamínek u Nových Hradů, Jihočeská salaš v Čakovci, Jedraž, statek Kloubek, Selský štít v Olešníku, Martinský mlýn, Borovanský mlýn. Podrobnější informace k žádnému z nich nemám, ale určitě najdete na webu.
Odpovědět
Super, děkuji, některá ta místa vypadají opravdu moc pěkně :-) Už jsem rozeslala emaily na více míst a docela mě překvapilo, jak velkou částku chtějí za nájem. Někdy se to pohybuje i okolo 100 tis. S takovou položkou jsme teda vůbec nepočitali, nás odhad byl, že svatba pro 80 lidí (hostina i raut pro všechny) bude tak do 150 tisíc s tím, že ubytování si všichni kromě blízké rodiny zaplatí sami. Teď když ale vidím, že jen za nájem chttějí tolik, tak teda nevím jaká je tak průměrná cena svateb :-( Nemáte některá zkušenosti jak je to s těmi nájmy?
Odpovědět
Frankův Dvůr tak drahý není. Tuším, že pronájem je 2'800,- (nebo tak nějak pod tři tisíce). Ubytování je tedy dražší, ale my to platíme jen sobě a rodičům.
Odpovědět
Tak nas to tady v tom bednarecku vyjde cca na 60tisic a budeme tam cely den vcetne obradu, v cene je jidlo( obed a slany raut), zaplaceny personal jakoo obsluha a personal, ktery mi bude pomahat s pripravami, apartma pro nas a fotografku na dva dny. Kdo bude chtit spat, plati si sam. Piti si myslim, ze se do te ceny vejdeme, trochu jsem ji nadimenzovala. Na obed nas bude cca 25 a na raut okolo 50lidi. To si myslim, ze neni tak strasna castka, kdyz si vezmu, ze to mam v podstate bez prace a starosti. Nez kdybychom to delali nekde sami, tak si to ani neuzijeme.
Odpovědět
Profilova fotka
Ano, ty nájmy jsou občas docela nepříjemné překvapení. Také jsem při hledání nahlédla do pár ceníků a říkala jsem si, že dát třeba 60 tisíc jen za to, že tam budeme, je šílené. Lepší to bývá na méně profláknutých místech, kde z toho nedělají takový byznys. My měli svatbu v rekreačním středisku Poněšice u Hluboké, kde nájem areálu od pátku do neděle stál 20 tis. Pak hostina, jídlo a pití s obsluhou na celý den pro 65 dospělých a pro většinu z nich i ubytování přišlo na 80 tis., takže na místě jsme nechali 100 tisíc. A k tomu si samozřejmě musíte připočítat šaty, prstýnky, fotografa, vizážistku, květiny... :-( :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ještě si vzpomínám, že docela slušnou nabídku nám dali U Matěje Černice, což je někde u Krumlova. A dost lidí z Budějovic dělá svatbu na penzionu Kněžínek nedaleko Budějovic, ve stodole Šindlovské krčmy v Šindlových Dvorech, také jsem slyšela chválu na školicí středisko Aspera v Plástovicích.
Odpovědět
To máte určitě pravdu, budeme muset zkusit hledat méně profláknutá místa. My jsme trochu omezený kapacitou, protože chceme servírovanou hostinu pro všechny (nakonec nás bude okolo 80) tzn. sál pro 80 míst k sezení.
Odpovědět
Profilova fotka
Já taky hledám místo na svatbu na jihu, hlavně něco na Jindřichohradecku. A taky při těch nabídkách nestačím chytat bradu, jak rychle mi spadne. O víkendu jsem našla krásné místo, zatím bych řekla neprofláknuté, paní dokonce sama říkala, že jsou primárně pro rodinnou rekreaci, ale že už pár svateb měli, ale že by to bylo vše v naší režii, včetně nádobí apod. A stejně chtějí za pronájem celého areálu, včetně ubytování pro cca 50 lidí 60 000,- Jako říkám si, že to není zas tolik, když je to i s ubytováním, ale pravděpodobně tolik ubytovaných ani mít nebudeme. Navíc když jsem spočítala, kolik by mě stála na ten víkend jen ta "rodinná rekreace" v celém areálu, tak nejsem ani na 40 000,- Takže za co je tam těch 20, když tam v tom není žádná přidaná hodnota v podobě nějaké služby? Dost mě zklamal houpací kůň, ve starších diskuzích ho tady chválili, že pan majitel je hrozně vstřícný a zařídí téměř vše, na co si člověk vzpomene a není to ani tak drahé. Tuším, že někdo zmiňoval pronájem areálu cca 17 000,- někdy před třemi lety. Tak letos, resp. na příští rok už je ta cena skoro trojnásobná, jen za pronájem areálu. Ubytování je placené ještě zvlášť. Právě za základě tadytěch recenzí jsme tam měli předběžně rezervovaný termín, ale ta cena mě teda fakt dostala do kolen a začínám z toho všeho být dost znechucená.
Odpovědět
@teez Dekuju za reakci. To jsme na tom dost podobne :-| A mohla bys mi prozradit o jake misto se jedna? Klidne do zpravy. 60 tis. mi jeste neprijde tak horzna cena, kdyz je v tom ubytovani pro 50 lidi, ale je pravda, ze mozna ne kazdy bude chtit prespat. Ja jsem obepsala docela dost statku/farem/stodol a v podstate vsude mi prisly ty najmy silene a pokud nahodou byl najem o neco mensi tak vetsinou byli plne obsazeni na pristi rok nebo tam nebylo dost mista na servirovany obed pro vsechny. Jednou se cena za pronajem arealu vysplhala na 130 tis. :-D . Takze to vypada, ze budeme muset trochu prehodnotit nas rozpocet.
Odpovědět
Článek se načítá
@teez Ahoj, můžu tě poprosit o zaslání místa, o kterém jsi psala? Klidně do zprávy. Také hledám na Jindřichohradecku a ceny zatím hrozný pálky :(
Odpovědět
Profilova fotka
@leesina Jedná se o penzion Za humny v Libořezích, kousek od Třeboně. Jako když teď ty nabídky tak přebírám, tak ta cena není zas tak špatná, ale už sem si s paní majitelkou asi řekla svoje a nedělalo by to dobrotu. Navíc tolik lidí bysme stejně neubytovali, takže si myslím, že by se nám to ani nevyplatilo.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Dobrý den, nabízíme exklusivní prostor a zkušenosti s více než stovkou realizovaných svateb na Statku Vletice. Vše na jednom místě, od příprav, ubytování pro až 62hostů, obřad pod 300letými duby, stodoly, krytou pergolu, parkování a servis spojený s hladkým průběhem svatby. V případě zájmu nás kontaktujte. Hezký den S pozdravem Veronika Mühlbachová
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?