Matrika zrušila naše rezervované datum svatby

Potřebovala bych radu už od června uháním matriku ohledne zamluvení data svatby, paní me vzdy odbyla tím, že mám přít pozdeji ze to zarezervují napodzim, napodzim me odbyla tím, že jsou volby a neví co jak bude, v prosinci se mnou pro zmenu nekomunikovala. v Každém mejlu a telefonu jsem psala že chceme datum 11.7.2015 a dnes jí volám znovu a už vedela ze jsem to já a že chci 11.7 . ale že prý to nejde, protoze má dovolenou, a nikdo ji nezastoupí...(mezitím jseme uz rezervovali místo statby jídlo všechno, ze to bude 11.7. . Moje nervy a úřady... Moje otázka tedy zní, kdo nás oddá krome matriky a cirkve? dá se nekdo najmout?
Odpovědět
Nechápu proč nezastoupí, dle zákona může oddávat starosta i místostarosta nebo pověřený člen zastupitelstva... Jenom proto, že si nějaká paní vezme dovolenou, se snad celá obec/město nezastaví...
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, vaše trable úplně chápu. Sami řešíme něco podobného. Když jsme chtěli termín rezervovat 8 měsíců před svatbou, prý je to brzy. Když jsme zmínili, že obřad bude mimo městský úřad, paní nás hned upozornila, že ve 13h (jak jsme chtěli) je to moc brzo, že oni nám určí čas podle toho, kolik budou mít svateb na MÚ, aby se stihlo přejet atd... Když jsem se zeptala, kolik lidí může oddávat, paní velmi upřímně odpověděla, že jen JEDEN, že VÍC JICH V SOBOTU NEPŮJDE DO PRÁCE!!! ]-( Takže asi tak. Je to smutné, ale dnes si hrabe každý jen na svém písečku a z čeho mu nic nekápne, na to kašle. My jdeme ve středu na matriku znovu a doufám, že pořídíme lépe. Přeji vám hodně štěstí.
Odpovědět
Profilova fotka
Oddávat může, starosta, místostarosta a členové rady ;) takže to, že jen jeden je blbost! Je to jen lenost ;)
Odpovědět
Profilova fotka
@Nikinnna možná Vás to překvapí, ale na některých matričních úřadech je matrikářka pouze jedna, takže zástup je velmi velmi problematický. V zákoně je totiž stanoveno, že civilní obřad probíhá za účasti oddávajícího (starosta, místostarosta či pověřený člen zastupitelstva) a matrikářky. Obřad bez přítomnosti matrikáře může proběhnout pouze pokud jsou snoubenci v ohrožení života. @poisonpoisonivy Pokud chcete ten specifický termín a na matrice vám nechtějí vyjít vstříc, pak Vám nezbyde než církevní obřad nebo "popojet" o pár km na jiný matriční úřad, kde budou vstřícnější.
Odpovědět
Těžko radit... Buď zástupce nějaké církve, nebo domluvit s dodavateli změnu termínu. Jiné řešení mě nenapadá. Jinak tady nejde o to, že by neměl kdo oddat, oddávajících mají s největší pravděpodobností víc, jde o tu matrikářku, protože ta musí zpracovat administrativu kolem sňatku, včetně např. zápisu do matriky nebo vystavení oddacího listu, no a když není matrikářka, nemá to kdo dělat, proto se neoddává. Nám to tak aspoň vysvětlili, když nám na matrice oznámili, že v srpnu se u nich neoddává, protože mají dovolené... :-/
Odpovědět
Jedna moje nevěsta se též potýkala s podobným problémem. Nakonec se braly ve vedlejším městě, kde vše proběhlo bez problémů. Takže jeďte na jinou matriku nebo se vemte v kostele. Tam matrikářku nepotřebují, aby jim dala posvěcení termínu obřadu. A navíc si na její jednání stěžujte u starosty. A pokud to nepůjde přes něj, tak to zveřejněte v místním tisku. Udělejte jim ostudu.
Odpovědět
Tak byla blbost rezervovat vse na svatbu kdyz nebyl termin zamluveny na matrice. Ale ta matrikarka asi moc ochoty nepobrala...oddavajicich je vzdy vic,oddat muze starosta,mistostarosta a clenove zastupitelstva. A at mi nikdo nerika ze na uradu je jen jedna matrikarka. Podle me to je blbost,ale na matrikach byvaji problemy. Me to stacilo kdyz jsem se vdavala ja,my meli uz predem dohodnuto se znamym,ze nas odda on,a na matrice se vztekali,ale dupla jsem si ze chci jeho,on s nama uz pocital,tak nas nakonec oddaval on. Clovek kolikrat nechape tu jejich politiku.
Odpovědět
Pani matrikarka je pouze asi jedna, ale uprimne receno.....vase chyba ze jste si vsechno rezervovali kdyz jste nemeli termin na matrice.... No tak bud tam osobne zajit a zeptat se jestli ji opravdu nikdo nezastoupi nebo jine mesto nebo cirkev....
Odpovědět
My jsme si všechno rezervovali až po tom, co jsme měli termín na matrice a nenapadlo by mě to jinak. Jen v restauraci, kterou jsme určitě chtěli, jsme měli zjištěné volné termíny, abychom to skloubili. Co se týká matrikářky, je její přítomnost nutná a klidně věřím, že je na úřadě jen jedna. A věřím tomu, že kdyby měla donekonečna brát ohled na všechny snoubence, tak si tu dovolenou neudělá asi nikdy. Napadá mě jen zkusit to ve vedlejším městě nebo zkusit unitářskou církev.
Odpovědět
Profilova fotka
Taky jsem dopadla podobně matriku jsme uháněly už min. rok bylo nám řečeno, že nejsou termíny a že se máme stavit po novém roce, že nebude problém. Včera jsem hned ráno byla na matrice a oni mi tam řekly, že už nic není volného, takže mi nabídla od 9 hod ráno nebo 16 hod večer což jsou dost blbí časy. Místo toho aby tam daly dalšího oddávajícího tak nabídnou úplnou kravinu. Takže už si to zařizujeme přes známí na jiného oddávajícího. FAKT DĚS :-)
Odpovědět
http://www.unitaria.cz/praha/sluzba_d... a na matriku se vykasli...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Mam dotaz může vám zrušit matrikarka termin obřadu??právě jsem dostala email že nemám platný občanský průkaz ale ten už je nový hotový připraven k vyzvednutí. Díky
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?