Matrika Praha 22 - Uhříněves

Ahoj, nemáte někdo zkušenost s matrikou v Praze - Uhříněvsi? Dneska jsme tam volali a dostali jsme informaci o tom, že v červenci a v srpnu jsou prázdniny a vůbec neoddávají. Přišlo mi to až neuvěřitelné. :-o Díky za info.
Odpovědět
Profilova fotka
To je divny, ze by se rozhodli, ze v cele oblasti proste 2 mesice svatby nebudou... Zkus se podivat na internet v te oblasti, kde se treba delaji svatby a zkus se zeptat tam, jestli ti to tam potvrdi, tak je to asi tak, ale racionalne mi to prijde jako nesmysl, nebo jako "rozmar" tamnich oddavajicich, ze si nebudou nicit letni vikendy svatbami...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Profilova fotka
ano,i já mám tuto zkušenost.Nemuzeme mít svatbu o víkendu,ale ve všední den,coz je dle jejich informací na webu možné.Ale dle informací paní matrikarky to v létě možné není.A důvod?Matrikarky tam sedí dvě a jedna ma v srpnu dovolenou,a ta druhá nemůže údajně zavřít kancelář na tu určitou chvíli.Spis to na mě pusobi,ze se jim nechce.Takze jsme vše museli přesunout až na září a zítra se dozvime,zda nám to laskavé paní matrikarka odsouhlasí.
Odpovědět
@ivisek88 No, pokud je tam v danou chvíli matrikářka jen jedna, tak skutečně nemůže zavřít, a to ani na danou chvíli. Mají nějaké veřejné úřední hodiny, v tu chvíli skutečně nemůže být na matrice napsáno "oddávám, přijdu hned". Zbytek už je trochu o jejich neochotě a nevůli, protože pokud jsou matrikářky 2, určitě nepobírají jeden celý měsíc dovolenou jedna a druhý druhá. Zároveň je to věc zaměstnavatele, jak jim dovolenou umožní čerpat, takže v zájmu dobré správy by asi bylo, kdyby každé umožnil maximálně 14 dní během prázdnin.
Odpovědět
Nemůžou zavřít? V sobotu nebo v pátek kdy nejsou úřední dny??? Samozřejmě pokud jsou obě naráz na dovolené, tak těžko někoho oddají, ale tohle mi spíš přijde jako neochota, se kterou se ale dost blbě bojuje :-/
Odpovědět
Dobrý den. Paní matrikarky z uhrinevsi znám moc dobře. A my jsme jim zvedli mandle ještě tím,ze jsme se rozhodli vzít o víkendu, venku u rybnika a ještě k tomu v devět večer :D Řešili jsme to s nimi již od března a nebylo to vůbec jednoduché. Uprimne Bez kontaktů s jejich nadřízenému by to s nimi asi ano řešit nešlo. Více info do zprávy případně ;)
Odpovědět
Profilova fotka
@betulacek Tak na to bych se vám, být matrikářkou, taky vykašlala.
Odpovědět
@svatbajanaahonza ivisek88 snad mluvila o všedních dnech. Pokud je matrika takto malá, tak já skutečně chápu, že jedna ženská nechce pracovat všechny soboty v měsíci.
Odpovědět
@betulacek A ty jsi na to zjevně ještě pyšná. Jako kdyby byl úředník povinen ti sloužit v sobotu večer.
Odpovědět
@zorro4 Aha, já nevěděla že myslí nějaký všední den, tak to pak jo... já jakoby chápu, že to není žádný med pracovat i o víkendech a lítat po všech čertech, ale ono je to těžké.... zase matrikářky nemůžou být překvapené, že se lidi v létě berou. Asi tak, jako mě vždycky dopálí veterinář, který v akutním případě řekne, že nikam nejede, protože leží zrovna ve vaně. Prostě to je práce a patří to k tomu - i když uznávám, že je to pakárna. Takže rozumím oběma stranám
Odpovědět
Profilova fotka
@svatbajanaahonza Matriky nabízejí oddací dny, během nichž lze uzavřít sňatek. Mimo Uhříněves i v létě :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@zorro4 Ona mi přez to,ze jsem řekla že vikendy nemůžeme(přítel je muzikant a většina našich hostů taktéž)že danny poplatek za oddaní na jiném místě než je obřadní sin a v jiny den než mají stanoveny pro oddávání,rekla že jedině v patek,ale to nakonec rekla i sama z neznámého důvodu že asi taky nepujde..Zkouseli jsme to i prez známe kteri mají na úřadě kontakty ale s pani nikdo nehnul.Dokonce mi řekla,at si zazadame o církevní obřad,dalsi informace byla ta,ze starosta nedodává,ze má jinou práci a uzavřela to tím,ze záleží ještě jestli sezene na září oddávajícího.No uvidíme ve stredu co nám paní srsici ochotou řekne.
Odpovědět
@pirek Jasně, já to chápu :-) já myslela, že zadavatelka myslí klasicky pátek/sobotu - to je pak jedno, jestli jde o úřední den, kdy musí být jedna matrikářka na matrice. Ale jestli chce středu, nebo pondělí a jedna z nich má dovolenou, tak to je pak jasné, že to komplikace je ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
@svatbajanaahonza U veterináře by mě to asi štvalo mnohem víc, protože jde o zdraví nebo život živého tvora. Myslím, že matrikářky překvapené nejsou, jen když ten úřad dostane nějaké peníze na provoz a má nějaké omezené personální kapacity, tak se podle toho musí zařídit. Přijde mi sice mimo zásady dobré správy, když úřad s matrikou nemá vypsány žádné oddací dny v létě ani o víkendech, ale některé nevěsty, co se vztekají, že je nechtějí oddat třeba právě v sobotu večer, mi opravdu přijdou nesoudné. (Já znám spoustu matrik velmi ochotných, třeba ta, co řešila náš sňatek byla neskutečně flexibilní; známou zase matrikářka a pan starosta oddávali v létajícím balónu a kamaráda dokonce pod vodou, ale beru to vše za dobrou vůli a nikoliv samozřejmost.)
Odpovědět
Profilova fotka
@svatbajanaahonza Ovšem o víkendu zase nemůžeš automaticky počítat s tím, že ti na obřad, který pak je stopro někde v tramtárii, oddávající a matrikář přijdou. Oni mají taky nějakou pracovní dobu a to, že se nyní hodně oddává mimo tyto dny a stanovené hodiny, je jen jejich benevolence, kterou ale nikdo nemůže vyžadovat.
Odpovědět
@ivisek88 Máš 2 možnosti. A) Vést to úřední cestou a písemně je požádat o sdělení oficiálních oddacích dnů. A do některého z nich se vejít. Nemáš právní nárok na nic víc. B) Vybrat si asi tak z milionu jiných možností.
Odpovědět
@pirek Já to chápu :-D vždyť říkám, že chápu obě strany - jednu, že se chce vdát a i druhou, kterou nebaví jezdit po širokém okolí a oddávat celé léto. Naprosto rozumím oběma stranám, netřeba vysvětlovat ;-) :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@zorro4 Bohužel těch možností moc není.Cirkevni sňatek rozhodně nechceme,90% hostů je z Prahy,o hostinu a vse kolem se nám postará nás kamarád v Lipanech,a vzhledem k tomu,ze spadají pod Kolovraty a ty nemaji úřad s rozšířenou působností,tudis vše řeší úřad Uhříněves.Ale netřeba rozebirat do detailu,snad už se domluvím na osobní schuzce
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?