Máte zkušenosti se svatební hostinou - Strnadovský mlýn?

Ahoj holky, byla bych ráda za každou informaci o Strnadovském Mlýně u Sedlčan. Zda máte zkušenosti, jaké to tam je, jednání, případně i fotky na stránkách jich totiž moc nemají. Děkuji.
Odpovědět
1
2
Vypada dobre, dokonce tady jsem o nem cetla nejake recenze na jine diskuzi, ale ted to nemuzu vubec najit.. :-/ Ale libi se mi to.
Odpovědět
Ahoj, byli jsme se tam s přítelem podívat. Je to tam moc pěkné, jídlo nám chutnalo, pán byl moc milý a ochotný. Vypadá to, že skoro nic není problém. Oslava - i s kapelou může být až do rána (v okolí nejsou žádné další stavby). Mají vlastní prasátka a ovce a rybník, takže i na hostinu dělá grilovaná "bio" selátka, popř. jehňata a ryby. Ubytování je trošku horší, v jedné budově jsou pokoje normálně odděleny od sebe a v druhé jsou všechny pokoje průchozí. Koupelny jsou na chodbě. Ale je možnost kdekoli postavit stany. Mlýnice, kde může probíhat hostina je moc pěkná. Při nepřízni počasí zajistí i velký party stan.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Ahoj. Strnadovskému mlýnu mohu udělit jen ty nejlepší reference. Brali jsme se s manželem v srpnu 2013, obřad jsme měli jinde, ale pak jsme se přesunuli do Strnadovského mlýna, kde byla hostina, cimbálovka (naši známí muzikanti z Moravy), tanec, občerstvení, spaní. S manželem jsme velmi přírodně založení, povoláním muzikanti+psycholog a bioložka, a záleželo nám na tom, aby svatba byla ve venkovském stylu v rodiném prostředí. Pokud hledáte takové místo, kde je krásná příroda, klid, velmi vstřícný mlynář jak má být, rodinná atmosféra venkova, přesto perfektní služby, mohu jen doporučit. Spaní je možné buď v hlavní budově nebo ve staré mlýnici, také je možnost spát venku ve stanech - místa tam na to je mnoho, vzhledem k tomu, že mlýn s rybníkem (kde se dá koupat a je u něj sauna) je spíše na samotě. Pan mlynář má vyloženě hospodářství jak má být (prasata, kozy, ovce, štiky v rybníku, atd) a i přístup správného hospodáře. Tedy opak moderních "venkovských" nebo chcete-li rustikálních posh stylů, které nikdy nemají tu správnou atmosféru. Ceny ubytování jsou tam opravdu velmi výhodné, ceny všeho ostatního bych řekla v normě. Jak říkám, pan mlynář je vstřícný a lze se s ním na všem dohodnout. Lze zajistit selátko na pečení přímo z jeho chovů. Obřad tam lze jistě udělat také, buď venku nebo ve staré mlýnici. Kdyby mě ještě něco napadlo, dopíši:) Fotky máme spíše z obřadu (nejsme zastánci milionu fotek), ale na pár jich na konci najdete zde: http://www.michalmecner.com/en/weddin... Je tam vidět právě stará mlýnice, kousek rybníka a pole opodál.
Odpovědět
Ještě...hostinu je možné mít uvnitř nebo venku na nádvoří mezi budovami, jak jsme to měli my - moc příjemný prostor.
Odpovědět
Profilova fotka
@verunkator ahojky mohla bych tě poprosit o nějaký hrubý nástřel na kolik vás vyšlo jídlo a pití na strnadovskem mlyne? kolik vás bylo? :-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 9 měsících
ahoj, no my sme tam svadbu uskutočnili. Prostredie krásne, jedlo taky výborné! Akurát, aby čašníci počas hostiny oznamovali hosťom, že víno a pivo je dole v ledničke, nech si idú sami zobrať, tak to ne!! (pán mlynár šetril a keby bol na tie dve hoďky zavolal o jedného človeka naviac, tak by to bývalo v pohode, takto brutálne nestíhal) Ubytovanie taky nič moc, ak máte plnú kapacitu hostí, dajú Vám tam nie úplne hezké prístelky a v izbách sa nedá pohnúť - účtujú si plnú cenu. Pán "mlynár" tvrdil, že všetko máme nechať na ňom, že skúsenosti má: výsledok bol, že novomanžel minutu pred obradom nosil stoličky na obrad na dvor, pretože ani po niekoľkých urgenciách to mlynár nedokázal zariadiť - pritom si zato nechal zaplatiť! Obecne svadba sa tu dá zorganizovať, ale najmite si nejakého "hlídača". Od jedla, ktorého Vám ich vlastného budú nútiť extrémne vela, cez koláčky, ktoré zabudli rozniesť po stoloch, chýbajúce daňové doklady na ubytovanie a opomenutie odpočítania z finálneho účtu zálohu (nebola malá), tak ako jo. My sme na to nervi nemali, ale aby som len nehanila, tak výzdobu hostiny pani mlynárová urobila veľmi peknú.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky holky a můžu poprosit na kolik vás to vyšlo jídlo a pití? A kolik si účtuje za pronájem prostor? Díky
Odpovědět
Ahoj holky, svatbu jsme měli na Strnadovském mlýně letos v září. Prostředí je vskutku krásné a romantické, obřad jsme měli na louce u rybníka a hostinu potom ve mlýně. Pan mlynář a jeho tým se o nás celou dobu skvěle starali. Výzdoba stolů pro hostinu na mlýnici byla nádherná! Nicméně, jak už psala výše danuskaj, domluvte si "hlídače", který bude dávat pozor na jídlo a podobně. Pan mlynář evidentně šetří, kde se dá. Snídaně byla dosti nevyhovující, neodpovídající ceně (110 Kč, nezahrnuta v ceně ubytování) - nejlevnější bílé rohlíky, šunka, sýr, jogurt... Hostinu jsme měli servírovaný oběd pouze pro rodinu - porce byly dost malé (ač pan mlynář tvrdí, že jsou "standardní") a jejich naservírování ne příliš slavnostní. Venku byl raut pro ostatní svatebčany, ten nemohu hodnotit, neb jsem z něj nic neviděla, ale nikdo se nestěžoval :-) V šest hodin jsme měli mít hotové grilované selátko - to se zpozdilo skoro o dvě hodiny, náhrada jiným jídlem pro hladovějící svatebčany se nekonala. Hosté se prý třeba ptali po tyčkách, které napekla moje mamka a bylo jim řečeno, že tyčky došly. Druhý den ráno jsme jich dostali půlku toho, co jsme přivezli, zpět. Na druhý den ráno byly venku neuklizené stoly po večerní party a 60 lidí, kteří přespávali, se mělo nasnídat vevnitř v restauraci u stolů pro tak max 30 lidí. Před odjezdem nám pan mlynář předal půlku krabice dortíků a půl jednoho velkého dortu, že prý se to nesnědlo, nicméně dle mého názoru by se to bylo bývalo snědlo, pokud by to moc brzy neodnesli. My jsme nic netušili, takže jsme ani nemohli dávat dortíky hostům při odjezdu jako výslužky. Každopádně, nechci, aby to vypadalo, že svatba byla fiasko - naopak! Svatba byla nádherná a nebýt toho jídla, tak by bylo vše úplně dokonalé. Takže pokud budete mít někoho, kdo vám pohlídá výše zmíněné, nebudete mít problém :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Ahoj děvčata, zasílám svoji aktuální né úplně dobrou zkušenost. Od konce listopadu jsem zjišťovala podrobnosti přímo u pana Kocmana, komunikace probíhala dobře a rychle, na konci prosince jsme se byli podívat a líbilo se nám. 9.1. jsem mu psala, že předběžně domluvený termín bereme. Ten už volný nebyl, řekli jsme si ok a jaké má tedy další volné, a hle těch náhle ubylo. Napsala jsem mu, že ok, a pokud se mu něco uvolní at dá vědět. Poté mne informoval, že na webovkách aktulizoval termíny. (nevím proč mi je rovnou nenapsal) Dle toho jsem mu psala o dvou termínech, první nevyšel ptž to je pátek, tedy jsem mu potvrdila ten druhý a zde začal být problém. Najednou komunikace vázla, několikrát jsem ho urgovala až napsal, že termín dal nakonec jiné, větší svatbě. Čekala bych profesionálnější přístup od místa, kde jsou zvyklí dělat svatby. Stačilo říct, že nejsme dostatečně velká svatba (budeme mít 40-45lidí) a nemusel jsme absolvovat takové dohadování o termínu. Jinak místo je to opravdu pěkně, supr je, že má pěknou i mokrou variantu.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Ahoj, Mlýn rozhodně doporučuju! Minulý víkend jsme měli na Strnadovském mlýně svatbu. A nejen my, ale všichni konstatovali, že lepší místo na svatbu jsme nemohli vybrat - prostředí super, příjemné, prostě do pohody, vyžití i pro děti (zvířátka a milý personál, který děti ke zvířátkům pustil a ještě jim o nich něco povídal), pokoje "jako doma", jídlo chutné (grilování, selátko atd.) a obsluha (hlavně provozní Ondřej) strašně super!!! I díky Mlýnu máme na svatbu opravdu nezapomenutelný zážitek a rádi se tam budeme vracet! Pokud budete chtít někdo zodpovědět nějaké otázky, klidně se ptejte ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 11 měsících
Profilova fotka
Ahoj všem :-) Chci obnovit diskuzi a optat se, zda letos budete někdo mít tady svatbu nebo jestli máte nějaké čerstvé zkušenosti? Co to tu čtu, tak se trošku bojím pána vůbec oslovovat, abychom nebyli nakonec zklamaní :-( Chceme si taky dovézt dortíky a zákusky svoje a představa, že mi tam budou hosté hladovět mě celkem děsí... :-| Děkuji za odpovědi
Odpovědět
Článek se načítá
@hanca_93 Ahoj, chtěli jsme mít ve Strnadovskem mlýně svatbu. Už jsme měli domluvený termín i na radnici a zaplacenou zálohu u pana Strnada. Do zaplacení zálohy probíhala komunikace vřele a ochotně. Ovšem stále dělal okolky kolem jídla a pití. Vzhledem k ceně, kterou si účtoval jen za organizaci mi přišlo dost neslušné, že nemají obsluhu k napojum a hosté si musí i pivo cepovat sami! Po zaplacení zálohy se pan Strnad asi na.mesic odmlčel a nekomunikoval asi měsíc před svatbou nam konečně poslal slibovaný přibližný rozpočet a množství jídla a pití. A popravdě jsme se nestačili divit! Ceny se najednou cca o 1/3 zvedly. Prý kvůli zavedení EET. Jídla bylo na počet hostů obrovské množství a dle pana Strnada nešlo ubrat. Tak i přes zaplacenou zálohu a zamluveny termín jsme nakonec svatbu udelali na jiném místě, které bylo daleko malebnejsi a prijemnejsi než tento mlýn.
Odpovědět
Profilova fotka
@janickaiii Ahoj, moc děkuji za odpověď. Já už si psala s paní, který se tam vdávala a i tak nebudeme schopni splnit majitelovi požadavky... :-/ Takže už je to pro nás nereálné a určitě tam jsou takové zvláštní věci , které zarazily i mě no :-) Každopádně se musí nechat, že to je krásné místo, ale zvláštní podmínky no...
Odpovědět
@hanca_93 Hezký den přeji, mohu se prosím zeptat jaké požadavky máte konkrétně na mysli?
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím, konkrétně se jedná o požadavky na ubytování, které prostě nemůžeme být schopni zaplnit...Soboty jsou to požadavky splňující 40 osob ubytovaných a pátky (prý menší svatby), 20 osob ubytovaných, což prostě splnit nemohu. Ale jinak místo je to krásné a určitě kouzelné pro svatby :-) Mít jen tolik lidí, co by se tam chtělo ubytovat no... :-( u nás se jedná co jsme se ptali maximálně o kamarády ( takže třeba 10 lidí).
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
@janickaiii Dobrý den a můžu se zeptat, který jste nakonec vybrali? My už jsme z toho celkem zoufalí. Je toho tolik a buď je to drahé, malé, daleko nebo nemají termíny. Prosím o pomoc :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@janickaiii Můžu se prosím zeptat, kde jste měli nakonec svatbu? 🙂
Odpovědět
@samanthadem ve strnadovskem mlýně ne. Tam bych nešla ani omylem. Jednání pana provozního bylo opravdu hrozné. Měli jsme svatbu ve středních Čechách.
Odpovědět
@janickaiii Ve středních Čechách právě hledáme vysněné místo a stále narážíme na nějaké překážky (cena, zvláštní podmínky apod.). Proto jsem doufala v jiný tip 🙂
Odpovědět
@samanthadem tak zkuste třeba ještě Tadeášovi domky. Je to teda až u Trutnova, ale prostředí hezké, obsluha také příjemná. Je tam dokonce i bazén. Kdy máte termín?
Odpovědět
@samanthadem a nebo ještě mě napadá něco u Příbrami, myslím, že se to jmenuje penzion Orlov. Ale tam nevím, jak to mají s jídlem a ok případně s ubytováním. Byli jsme tam jednou na večeři a líbilo se nám tam.
Odpovědět
@janickaiii Děkuji moc za tipy 🙂 Termín žádný nemáme, jedeme vyloženě podle případného místa, jen se snažíme o sobotu a někdy květen/červen/červenec 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
Letos jsem zde absolvovala svatbu jako družička. Místo moc hezké. Nicméně služby a obsluha teda s velkým vykřičníkem. Provozní Ondra i pan majitel jsou sice fajn chlapi, se kterými byla fajn domluva, nicméně ve vysledku zde bylo spousta nepříjemných momentů! Třetina lidí nedostala servírovaný oběd včas a museli si o něj opakovaně říci. Obsluha byla absolutně nezvládnutá, jeden pán na pípě a jedna slečna na mytí nádobí...my družičky jsme uklízely stoly, sbíraly nádobí a utíraly stoly, jelikož nikdo z obsluhy to nedělal!!! A to samořejmě platíte za pronájem, obsluhu a "služby". Jediný, kdo nám byl během svatebního dne k dispozici byla nová svatební koordinátorka Aneta, která je moc fajn, ale celý den lítala a řešila 1/2 věcí za neexistující obsluhu, takže ve výsledku nestihla nebo zapomněla na 1/2 věcí, které jsme po ní chtěli. A to jsme si veškerý dekor a ozdoby dělali sami. Z jejich strany šlo opravdu pouze o obsluhu a zajištění jídla. Raut se zpozdil o 1,5 hodiny a byl prezentován stylem -> 1 tác za 30 minut. Takže jsme se nejdříve občerstvili 1 táckem s melounem, následně na 1 táckem sýrů a pak tedy přinesli tatarák a řízečky v cca 20:30 (raut měl být v 17:30) a dle jejich slov byl adekvátní k počtu lidí (65). Sele bylo také hotové pozdě, ale to se dá s klidem odpustit. Zorbing a ohnivá show jako překvapení byly sice fajn, ale mojí vzpomínku na svatbu nejlepší kamarádky už nepřebije pocit, že jsem byla hezky oblečená servírka.... Druhý den nebyly ze stolů ani stažené špinavé ubrusy. Snídaně byla uvnitř a k dispozici sezení asi pro 15 lidí. K snídani asi za 140kč jsme dostali gumové rohlíky, 1 druh šunky a 1 plátkový a 1 mazací sýr. + marmeládičky a máslíčka. Džus byl ve džbáncích velmi zředěný vodou. I v hostelu jsme zažila lepší a za 1/2 ceny. Doporučuji tedy ověřit počty obsluhujících lidí s majitelem a provozním předem. Případně definovat jídlo do podrobností a nenechat se uchlácholit jejich slovy, že "svatby dělají už dlouho a ví jak na to". Našla jsem vpodstatě úplně stejnou recenzi z roku 2013...Nechte si vše zanést do smlouvy. Celkově je to moc hezké místo a je škoda nechat si takhle zkazit dojem ze svatby...nevěsta byla dosti otrávená, když viděla jak vypadají její nazdobené stoly a nás kamarádky jak běháme a uklízíme, místo abychom s ní slavily.....myslím, že by měl pan majitel zvážit navýšení ceny pronájmu o pár tisíc, ale zajistit následně řádný servis, kterým se tak chlubil při první schůzce.
Odpovědět
Profilova fotka
Milá Veroniko, Musím za tým Strnadovského mlýna reagovat na Vaši ( tvoji ) obsáhlou, přehlednou, leč VELMI negativní až nepravdivou recenzi ... Co se týče dekorací - ano, zdobila jsi ty, ještě s kamarádkou Vilmou, já se snažila býti vám maximálně k dispozici - ano během dopoledne - čili do obřadu - mám své povinnosti, které jsou nezbytně důležité k tomu, aby svatba měla řád - to znamená-: zajistit místo na dary, foto-stěnu, foto-koutek, jmenovky, inventář na slavnostní tabuli, obřadní místo a následnou koordinaci lidí, aby svatební hosté věděli, co se děje a bude dít atd....dozdobit, sladit s požadavky nevěsty, které byly na osobní schůzce u kávy, kde se i ptala, jestli já sem externí pracovník, či to má v balíčku, se vším jsem ji seznámila, probrali celý chod její svatby, včetně toho, že dekorace bude mít podle svého a má sebou vytvořené ...) i v pátek domluveny- moje služby, které náleží v mé pracovní smlouvě ke Strnadovskému mlýnu, jsou v rámci požadavků a mírného nadstandartu k nevěstám a jejich přání ... Jsem žena, a vím, že toto je významný den . Tereza byla seznámena s mým rozsahem služeb a věděla o všem dopředu . Co se týče servírovaného oběda a celkově obsluhy - to velmi stručně popíši - byli jsme na počet hostů připraveni a není mi znám fakt, že jsi utírala stoly a snášela sklo, to je totiž z mého pohledu a personálu Strnadovského mlýna naprosto irelevantní a lživá informace, co tu ve svém příspěvku zmiňuješ ! Ještě se vrátím k servírovanému předkrmu - to, že hosté nerespektovali časový harmonogram, (který mimo jiné byl k dispozici na viditelném místě ! )se nedostavili k předkrmu včas a vzhledem k teplotním podmínkám, se opravdu nemůžeš zlobit, že roastbeef v 30-ti stupňovém vedru, opravdu nemůže být na stole cca 30 minut - a zdravotní potíže svatebních hostů si myslím, ani já, ani tým mlýna, ani ty a ani novomanželé nepřáli ...😉 Také mi není známo z tvé komunikace v průběhu svatebního dne a také dne poté, že bych já, či tým mlýna zaznamenali ani náznak nespokojenosti ? Jsme velmi zklamáni, že se o tvé nespokojenosti dozvídáme prostřednictvím tohoto příspěvku a hlavně tedy neupřímného jednání z tvé strany při osobním kontaktu . Jsme lidé a my kritiku vítáme, ale upřímnou, pravdivou a hlavně osobní, když se jedná o svatbu ,kde máte druhý den prostor k vyjádření! Kritika a zpětná vazba nám totiž dává příležitost vyvarovat se možným komplikacím, problémům a neshodám jako je kupříkladu tato... Ostatně vážíme si tvého vynaloženého času k napsání tohoto příspěvku . Za dobu svého působení na Strnadovském mlýně, jsem se s takovým příspěvkem s takovou formou jednání (z tvé strany ) a celkově za dobu , co svatby dělám což je přes deset let, ještě nesetkala.... Anetta - koordinátorka Strnadovského mlýna a tým Strnadovského mlýna
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Ahoj všem, 🙂 ráda bych opět obnovila diskuzi ke strnadovskému mlýnu, místo se nám moc líbí a zatím mi první jednání s panem majitelem přišlo ok, ale zde jsem našla pár komentářů, které mě trochu vyděsily. Je tu někdo, kdo měl svatbu v mlýně v letech 2020/2021? Můžete se podělit o Vaše zkušenosti? Předem děkuji
Odpovědět
Taky bych se ráda zeptala na zkušenosti a zda měl někdo v posledních letech svatbu na tomto místě....?
Odpovědět
My se tam byli podívat a místo je to hezké, ale je nutné zaplatit ubytování, i když se ubytovat nechceme, protože bydlíme opravdu blízko. Z tohoto důvodu to tam nechceme a hledáme dál..
Odpovědět
Rádi bychom se také podělili o naši zkušenost se Strnadovským mlýnem, kde jsme plánovali letos 18.-19. červen uspořádat svatbu, přesněji s jednáním majitele pana Kocmana. Dostali jsme k dispozici rozpočet jednotlivých položek jako je jídlo, nápoje a ubytování, ze kterých jsme si s panem Kocmanem sestavili podle hostů cenový rozpočet naši svatby. Jelikož budeme mít cca 45 hostů, cena vyšla na zhruba 2,4 tis. Kč na osobu. V zápětí pan Kocman začal hovořit o neurčitém navyšování cen v letošním roce, které ještě musí "promyslet" a neustále nám říkal, že máme počítat s cenou kolem 3 tis. Kč na osobu. Když jsme po něm chtěli transparentní ceny položek na rok 2022, abychom věděli, s jakými cenami máme přesně počítat a znali náš rozpočet na svatbu, pan Kocman jednání s námi ukončil velmi arogantním způsobem, řekl, že se touto věcí nechce nyní zabývat. Z jednání pana Kocmana jsme jasně pochopili, že po zaplacení zálohy 40 tis. Kč si cenu upraví podle své libosti tak, aby i u menších svateb (počet hostů 40-50 lidí) dostal zaplaceno jako u velké svatby. Jeho jednání je naprosto netransparentní a zodpovědně smýšlejícím člověkem neakceptovatelné. Člověk platí nevratnou zálohu na produkt, u které ale neví vůbec výslednou cenu. Mezi zaplacením zálohy a realizací svatby se cena za jednotlivé položky může změnit klidně o 30 %.
Odpovědět
@douch Rádi bychom se také podělili o naši zkušenost se Strnadovským mlýnem, kde jsme plánovali letos 18.-19. červen uspořádat svatbu, přesněji s jednáním majitele pana Kocmana. Dostali jsme k dispozici rozpočet jednotlivých položek jako je jídlo, nápoje a ubytování, ze kterých jsme si s panem Kocmanem sestavili podle hostů cenový rozpočet naši svatby. Jelikož budeme mít cca 45 hostů, cena vyšla na zhruba 2,4 tis. Kč na osobu. V zápětí pan Kocman začal hovořit o neurčitém navyšování cen v letošním roce, které ještě musí "promyslet" a neustále nám říkal, že máme počítat s cenou kolem 3 tis. Kč na osobu. Když jsme po něm chtěli transparentní ceny položek na rok 2022, abychom věděli, s jakými cenami máme přesně počítat a znali náš rozpočet na svatbu, pan Kocman jednání s námi ukončil velmi arogantním způsobem, řekl, že se touto věcí nechce nyní zabývat. Z jednání pana Kocmana jsme jasně pochopili, že po zaplacení zálohy 40 tis. Kč si cenu upraví podle své libosti tak, aby i u menších svateb (počet hostů 40-50 lidí) dostal zaplaceno jako u velké svatby. Jeho jednání je naprosto netransparentní a zodpovědně smýšlejícím člověkem neakceptovatelné. Člověk platí nevratnou zálohu na produkt, u které ale neví vůbec výslednou cenu. Mezi zaplacením zálohy a realizací svatby se cena za jednotlivé položky může změnit klidně o 30 %.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?