Malá svatba = velký problém

Krásný den všem, ráda bych zjistila, zda vážně chceme něco nemožného?! Plánujeme maličkou pouze rodinou svatbu cca 15-20 lidí. Rádi bychom měli venkovní obřad a v místě též hostinu (bez ubytování). Kamkoli napíšeme a sdělíme naše požadavky, odpovědí jsou otočená záda (mnohdy mám pocit, že je to jiná zadní část těla :-( ) Jinými slovy, neutratíte u nás 100 tis, nemáme zájem. Setkal se s tím už někdo z vás? Jsem z toho vážně smutná a nevím si rady.
Odpovědět
Ahoj, my jsme s tim meli taky trochu problem, nakonec na jidlo budeme prejizdet. My budeme mit do 30 lidi, taky pouze rodina ;-) Obrad v parku, pak jedeme na mensi hostinu do restaurace a pak grilovani na zahrade u penzionu, ktery je prave u toho parku. Lepe se nam to nepovedlo zorganizovat :-) Ale souhlasim s tebou, ze nekde to je problem. Proste daji prednost "bohatsi" akci. Ale nic si z toho nedelej...
Odpovědět
Profilova fotka
U spousty restaurací, penzionů a statků je tohle běžné, pokud je to místo které lidi na svatby chtějí, je pro ně existenční rozdíl vydělat za víkend 30000 a 200000kč... co to zkusit trochu jinak? Vloni jsem fotil podobně malou svatbu, která byla prostě na horské chatě, kterých najdete spoustu i na airbnb.com nebo booking.com, pronajatá chata pro 20 lidí, venku obřad, hostina formou rautu, byl to úžasně pohodový víkend. Nebo zkusit třeba ještě i kavárny, ty bývají na malé svatby někdy i lepší než restaurace :)
Odpovědět
Profilova fotka
A ještě jeden tip, někdy pomůže když takto malá svatba není o víkendu, ale v týdnu, pak by některé ty místa, která mají na víkendy nějaké limity, mohly naopak pěkně vyjít vstříc.
Odpovědět
My máme taky malou svatbu. Máme to na chatě a jídlo formou rautu. V podstatě si můžete pronajmout chatu a pak si vyřešit jídlo :-)
Odpovědět
Pekny den. Budeme mit malou svatbu do 15 lidi. A bez problemu jsme sehnali. Mame teda termin v tydnu ( protoze jsme ho chteli). Mozna kdyby to byla sobota tak by to bylo jine.. Mame na miste obrad, hostinu a ubytovani
Odpovědět
Chtěli jsem brát ohled na rodinu, aby se nemuseli uvolňovat z práce (u některých je to velký problém). Jelikož nechceme nic se spaním, chata asi nebude to pravé, ale kavárna je dobrý tip. Díky :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, je to pravda, tenhle přístup je celkem běžný.. Mě ještě napadá, co najít restauraci, kde by pro vás uzavřeli jen salonek? Nebo vám naopak nechali jen venek a uvnitř měli normálně otevřeno pro veřejnost.. Taky jsme si s přítelem chvíli naivně mysleli, že pro naší svatbu o 30 hostech zavřou celý areál, kde budeme mít svatbu, ale domluvili jsme se tak, že my budeme mít pro sebe celou restauraci a zahrádka bude normálně otevřená pro ostatní.. Je to kompromis. :-)
Odpovědět
My ani netrváme na privátu, ale jakmile napíšu počet osob, je ticho po pěšině :-/ Nebo mi odpoví, že žádnou volnou sobotu nemají. Na otázku co neděle se již neobtěžují odepsat. Kdyby na rovinu řekli, že se specializují na větší akce, pochopím to. Ale toto jednání mě vážně mrzí. Dnes je vše jen o penězích... :-(
Odpovědět
@18bb18 svatby jsou jeden veliky byznys u nas, je to smutne ale taky jsem se setkala na nekolika mistech s tim, ze mi rekli 30 lidi je malo...
Odpovědět
Škoda no. Jsem holt včerejší a věřila jsem, že jsou i výjimky a že ne všichni chcou jen hrabat chechtáky. I tak všem moc děkuji za rady, porady a podporu. Krásný slunný den
Odpovědět
Profilova fotka
Hezký den, nevěšte hlavu, jde o to v jakém regionu či místě by jste oslavu svého dne "D" chtěli uspořádat. V regionu Jižní Moravy bych měl rozhodně několik typů, kde by měli radost, a ne že otočí záda. Hodně štěstí!
Odpovědět
Profilova fotka
Konání svatby v restauraci znamená hodně příprav, včetně úprava stolů. Zabere to dost času, vedla jsem restauraci, pořádala svatby. Je to i o tom ,že musíte i víc zaplatit personál. Pokud máte svatbu o počtu 20 lidí, restauraci se to nevyplatí, pokud nezaplatíte pronájem. Jak píšou nevěsty, kolegové víš je spousta variant. Určitě najdete krásné místo pro váš svatební den. Jsou restaurace, které mají salónky....Konání svatby+ běžný provoz je hodně náročné, kolikrát nemožné.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@18bb18 Dobrý den, koukám, že jste z Prahy. Svatbu tedy chcete jen v Praze nebo i v okolí? To si myslím, že je zásadní dotaz. Leckdy v restauraci, která je mimo Prahu mohou být přívětivější. Zkuste třeba Hostinec na Štěpáně, je to mezi Neratovicemi a Mělníkem. Mají zde samostatný salonek a svatba jde udělat venku na zahradě u rybníčka, případně s dekorací a inventářem můžu pomoct. Dále mě napadá nezmiňovat, že se jedná o svatbu, nýbrž rodinnou akci ;) Přeji hodně štěstí s výběrem, určitě najdete vhodné místo
Odpovědět
@svatebnimoderator dobry den, muzu poprosit o typy na tu jizni moravu? Do SZ, Diky
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, podívejte na náš profil, pokud vás místo zaujme, určitě nikoho nediskriminujeme kvůli počtu :D Dominika
Odpovědět
@svatebnimoderator Hledali jsme Prahu a okolí, ale i tak díky :)
Odpovědět
@ppawlusha Děkuji za tipy, podívám se. Jak zde výše psal malinaphoto, celkem mě nadchla myšlenka kavárny (popravdě by mě to nenapadlo) a zdá se to být dobrý nápad. Tak uvidíme...
Odpovědět
@svatebnistodola Děkuji, podíváme se.
Odpovědět
@18bb18 V okolí Prahy vím o hotelu Lony, který nabízí i uspořádání menší svatby. Zkuste se podívat www.lony.cz.
Odpovědět
Nic si z toho nedělej, planujeme menší svatbu, 28 lidí a obřad mame na hradě v zahradach a na oběd prejizdime do restaurace, kde budeme mit v takové odhlehlejsi části stůl a zbytek jim normálně pojede :) takže myslim, že budou nakonec všichni spokojeni:)
Odpovědět
Profilova fotka
Nemyslím si, že problém, já to dělala vloni tak, že jsem si vybrala místa v okolí a napsala mejl ve stylu : Dobrý den, ráda bych se zeptala na pořádání a kalkulaci svatby ve Vašem komplexu. Představa svatby by byla následující: - svatba u vás či v docházkové vzdálenosti (neradi by jsme jeli auty) - termín červenec/srpen 2018, preferujeme datum blabla případně navrhněte volné termíny v těchto měsících, ale poprosím aby to byl pátek či sobota - 25-35 hostů - cena za oběd a večerní rožnění například selátka, či podobné grilování - cena bez klasického oběda, který by se nahradil rautem - ubytování hostů by jsme řešili následovně v návaznosti na Vaší nabídce Budu se těšit na Vaši nabídku Přeji krásný den S pozdravem blabla Odepsalo mi 16 z 18 hotelů a penzionů.
Odpovědět
@tarbo Ahoj. Rekla bych, ze 25 - 35 zni trochu vydelecneji nez 15 - 20. Ale jo, prvni vlastovky se uz objevuji, tak porovnavame, hodnotime a vybirame. Bohuzel nepatrim k lidem, co chteji za svatbu dat 100 tis. Chci si jen uzit pekny den s nejblizsimi a pohostit je. Ne soutezit o nejlepsi svatebni vyzdobu a akci stoleti :)
Odpovědět
Profilova fotka
@18bb18 to jsme dvě, naše svatba se vejde do 60tisic i s fotografem. Snad najdete taky výhodně, ale je to dřina, každej rejžuje i na pronájmu prostor apod. Já jsem hledala tři měsíce solidní místo, co nás nezruinuje.
Odpovědět
@svatebnimoderator muzete dat tip?
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, takové jednání mne překvapuje, vždyť jsou i prostory, které jsou pro malé svatby jako dělané. Osobně jsem se k odmítnutí "nelukrativní" svatby nikdy nesehnula, každý zákazník je pro nás důležitý. Děláme to sice pro peníze, ale také naštěstí rádi :-) Pokud jste ještě nenašla - ráda bych vám nabídla naše prostory, pořádáme svatby už od 4 osob, pro svatby do 27 je ideální oddělený prostor zimní zahrady. Ubytovat můžeme až 35 osob, nabízíme rustikální prostředí, venkovní obřad, grilování, hudba, cukroví... Kontaktujte mne, ráda vám pomohu k svatbě vašich snů!
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Dobry den, moc dekuji za nabidku, ale jiz jsme vhodne misto vybrali. Verim ale, ze jsme nebyli jedini s timto problemem a ze Vas nekdo brzy oslovi :) Mejte se krasne!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?