Krkonoše - Horní Malá Úpa

Zdravím, čas svatby u nás ještě nenastal, ale v plánu jí máme a věříme, že když všechno půjde dobře, tak jednoho dne přijde :) Spíš tak předem uvažujeme nad místem, rádi bychom věděli, jestli máte někdo zkušenost se svatbou v Krkonoších, konkrétně se nám nejvíc zamlouvá prostředí Horní Malé Úpy, Pomezních bud. Mám k danému místu blízký vztah a tak nějak pomalu jsem dospěla k názoru, že by to bylo jedno z možných míst pro prožití tohoto pěkného dne. Co se týče hostiny, tak bychom volili asi prostředí penzionu Hořec, máte někdo zkušenost se svatební hostinou v tomto penzionu? Vím, že sem tam měl Hořec nějaké existenční potíže, ale taky vím, že v loňském roce v něm svatba proběhla, tak jen doufám, že to nebyla svatba majitelů :D A také bych v něm ráda rovnou hosty ubytovala, akorát nemám představu jak pokoje a hlavně zázemí pro hygienu nyní vypadá, před pár lety to žádná hitparáda nebyla...Je jasné, že v případě, že tam ta hostina skutečně bude, tak bychom si to šli obhlídnout, ale pokud někdo víte jak to tam vypadá teď, tak aspoň by se pak lépe vytvářela představa o vysněném místě :) Případně pokud vás napadá jiné místo v nejbližším okolí kam by se, nejlépe i s případným ubytováním, vešlo šedesát hostů, tak klidně povídejte :) Nicméně v našich představách spíš nemá zatím moc konkrétních obrysů jiná záležitost... a to místo svatby. Napadlo nás prostředí okolo údolí U kostela, u Spáleňáku je to moc v dolíku, a na Pomezkách nějak nevíme kde by to tak šlo... možná pár nápadů máme, ale spíš se ptáme, jestli skutečně někdo z vás nemá nápad. Úplně bych se nebránila ani jinému místu v Krkonoších, ale Sněžku bych nejen kvůli velké nejistotě počasí docela vynechala, a celkově bych nechtěla moc velké přesuny autem. Ještě pár předpokládaných faktů na závěr - rádi bychom svatbu spíše na podzim, předpokládaný počet lidí je kolem šedesáti, od malých dětí až po babičky a dědy kolem osmdesáti. K tomu se váže i moje poslední otázka - jaký si myslíte, že by taková svatba mohla mít zhruba rozpočet? Ať víme, kolik ještě naspořit :D Počet lidí je víceméně daný, máme prostě hodně příbuzných, které tam jednou chceme ;) Co se týče výzdoby a všech těch věcí okolo, tak to je ještě ve hvězdách, ale určitě nejsme ani jeden na nějaké velké přezdobování, takže to asi jednou nebude zas tak velká položka. Tak kdyžtak díky moc za rady a nápady :)
Odpovědět
@vincencie v údolí U Kostela je nádherné místo . Dodávali jsme svatební altán na svatbu v Horské boudě Renerovka. Obřad měli venku na terase kolmo na Sněžku (v září). Bylo nádherné počasí , na to se však na horách nemůžete spoléhat. Cenu neznám, ale je jednoduché si otevřít mapu Malé Úpy a napsat si do penzionů o rozpočet. Jirka
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Vím, že odpovídám fakt brzo :D Ale tak nějak jsem čekala i na další názory... Nicméně ta Renerovka by možná stála za úvahu, uvidíme... Až to budeme plánovat "na vážno", tak cenu taky samozřejmě budeme řešit :) A počasí na horách to je nestálé, ale zas... počasí je tak krásně nevyzpitatelné, že se na něj nelze spoléhat asi tak nikdy a nikde :D No nic, kdyby někdo měl třeba nové poznatky nebo třeba i staré, tak se tomu stále nebráníme ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
mame na Pomezkach chatu :-) je to krasne misto a ma to koule, ale bala bych se pocasi. Mne by se to libilo i na sjezdovce ve Skimu baru:-) ma to krasnou terasu a 60 lidi by se asi veslo...
Odpovědět
@mr_falko Jo Pomezky jsou krásný :) Počasí je mi jasný, že to nemusí být žádná hitparáda... ale tak co, déšť máme oba skoro radši než vedro :) A kde tu chátu máte? Ale díky za nápad na ten Skimu bar, nevypadá to špatně, cenově by to asi taky šlo, navíc dle všeho by se tam mělo vejít šedesát lidí, akorát je to tam takové moc moderní, ale tak co, vypadá to na fotkách pohodlně :) Tak ještě jednou moc díky ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@vincencie naproti Skimu to mame, treti chata od ty s bowlingem :-) navic na horach jsou super mili lide, se vsim pomuzou. Skvela je mala pekarnicka na navsi, tam si nech upect kolacky
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
@mr_falko já vím, že frekvence mých reakcí je velmi častá :D prostě moc práce a stejně tady spíš zatím sbíráme názory ;) Nicméně...to máte někde tam jak je chata Panorama, jestli se nepletu, že? My jsme jezdívali o pár chat dál, nevím jak to popsat, ale bylo to vedle chaty pana Urbana, kde i býval vlek, kde jsem taky pilovala své první lyžařské "dovednosti" :D Koláčky věřím, že mi bude moci upéct babička, ale kdyby náhodou to nešlo, tak by připadala v úvahu i tahle varianta :) Bylo by fajn to všechno uspořádat tam, ale uvidíme ještě, ale vzhledem k tomu, že ten slavnostní den chceme prožít v poklidu a s blízkými, tak se nám ty hory docela zamlouvají :) Počítáme s tím jako s celovíkendovou či vícedenní akcí, s tím, že tam bude buď plné hrazení nebo aspoň spoluúčast na úhradě ubytování...no, zatím jsme ve fázi spoření :D Nicméně nadále platí, že pokud někdo toto téma objeví dnes, tak se taky může vyjádřit ;)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 11 měsících
Od doby posledního příspěvku se pár věcí změnilo a některé i docela dost zásadně, takže začínáme uvažovat i nad tím, že by svatba proběhla v okolí České Třebové, takže kdybyste někdo měl nápad na místo, které by mohlo být podobné prostředí Krkonoš, tak jej klidně prosím sdělte :) Sice je všechno pořád v rovině spoření a teorií, ale právě proto chceme mít předem přehled, co by tak šlo či nešlo udělat, díky ;-)
Odpovědět
Ovšem stále budeme rádi i za nápady a poznatky týkající se svatby na horách v Krkonoších ;)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?