Kde mít obřad a hostinu když bydlíme od sebe tak daleko ?

Profilova fotka
Ahoj ženy, mám takový problém. Vůbec nevím jak vyřešit místo obřadu a hostiny. Naše rodiny jsou od sebe vzdáleny cca 120 km. Já pocházím z Velemína a přítel ze Smržovky. Teď momentálně bydlíme v Otvovicích :D je to složitý, nevím si rady a nejradši bych svatbu udělala potají :D Přítel vymyslel, že bychom to mohly udělat v chatě kde měla svatbu i jeho sestra, ale cestovat tak daleko ? Nebo tam den před svatbou přespat ? Já fakt nevim :D Řešily jste některá taky takový problém?
Odpovědět
Profilova fotka
My bydlíme v Praze, moje rodina v Plzni, snoubencova Brno, Olomouc. Svatba je v Praze, kdo přijet chce, přijede, kdo nechce, je to jeho problém :)
Odpovědět
Ahoj, moje rodina je v západních čechách, přítelova na jižní Moravě. Taky jsme to dlouho řešili, kde to udělat. Nejdřív jsme zvažovali někde na poloviční cestě, což jsem ale z důvodu zařizování nakonec zavrhla. Takže jsme pak vybírali buď na jedné neo na druhé straně s tím, že alespoň nebudeme muset ubytovávat všechny. Nakonec jsme místo vybraly kousek od našich, ale ubytujeme všechny, ať nemusí nikdo jezdit domů, bylo by mi to hloupé.
Odpovědět
Profilova fotka
@elineckaaa a odkud pro tebe přítel jel ? Spaly jste u Vašich nebo vyrážel brzy ráno od rodičů ? V tom mam trochu guláš :D
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem z Prahy, moje velká část rodiny z Českých Budějovic a od Příbrami a snoubenec a jeho rodina jsou z okolí Hradce Králové. Svatbu děláme u Chlumce nad Cidlinou v místě, které nás oba nadchlo - pozvaní budou všichni nezávisle na tom, kde bydlí, a komu za tu cestu stojíme, tak přijede, komu ne, tak je to jeho problém...místo by si podle mě ti dva měli vybrat podle toho, jak to cítí, kvůli něčemu, co je zaujme nebo tam, kde to mají rádi, tam, kde se poznali, zasnoubili, či co já vím...ne se brát někde jen kvůli tomu, aby to tetička z pátýho kolene neměla daleko, když to přeženu...hlavně, že jste ochotní se tam dostavit vy dva ;)
Odpovědět
Já pocházím z jižní Moravy, manžel z Vysočiny, rodina a přátelé téměř po celé republice. Svatbu jsme dělali u nás na Moravě (i když jsme už oba bydleli společně jinde), protože to bylo pro nás ve všech směrech praktičtější. Hosty jsme řešili tak, že ti, co byli opravdu zdaleka, měli zajištěné ubytování už od pátku, ti bližší až od soboty. Bez problému ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Svatba by měla být v místě bydliště nevěsty! :) Tak jen ať si pro tebe budoucí manžel přijede :) Jinak my jsme od sebe byli 200km a manžel i se svou rodinou tak v sedm vyráželi. Svatebčané měli nachystanou snídani do auta :) A kdo chtěl, tak přijel už v pátek.
Odpovědět
@nigrinka Myslim, ze v dnesni dobe to neni nic neobvykleho, protoze uz to casto neni tak, ze by zenich pochazel z vedlejsi vesnice od nevesty, takze jak psaly holky - udelejte si to tam, kde chcete vy, a komu budete stat za to, ten prijede :-) My bydlime se snoubencem uz nekolik let v Praze, ale nase rodiny pochazeji z Vychodni Moravy a jedna cast rodiny a pratel i ze zahranici, svatba bude v Praze a z pozvanych 90 ti lidi jich dojede temer 80 (nekteri kvuli tomu i poleti pres ocean :) ). Tak si to hlavne udelejte tam, kde to vyhovuje Vam, myslete pritom na to, aby hoste meli kde prespat (at uz jim to budete platit nebo ne..aby to nebylo tak, ze hostina je nekde uprostred lesa a prvni hotel daleko 30km), a bude to v pohode :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my to řešíme následovně... Budoucí manžel je z Domažlic. Žijeme tu společně ( žiji tu "teprve" 3 roky). Moje rodina a kamarádi jsou z Prahy a okolí (odtamtud pocházím i já)... Nejdříve jsem chtěla svatbu u nás. Mám to tam ráda, znám to tam, kdežto tady moc ne. Nakonec jsme se shodli, že uděláme svatbu tady v Domažlicích. Už kvůli pohodlí, že budeme doma ve svém (moji rodiče mají celkem malý barák, takže když tam jedeme na víkend, ráda se pak vracím domů z toho "stísněného" prostoru) a také kvůli tomu, že máme 2 letého prcka a ten všechno lépe zvládne tady, doma... A i tak, 90% lidí z mého okolí (Praha a okolí) stejně dorazí. Někteří už v pátek, jiní až v sobotu...
Odpovědět
Profilova fotka
Já pocházím od Olomouce, manžel ze Vsetína a žijeme v Praze... obřad jsme měli na Helfštýně, což je zhruba v půlce mezi našimi domovy, tam jsme se všichni přivítali a dali si občerstvení. Obřad jsme dali tak, aby to hezky stihli i kamarádi, co jeli z Prahy. Po obřadu byl přesun cca 60 km ke Vsetínu na hostinu, většina lidí jelo ze západu, takže ten obřad to "přepůlil". Ale myslím, že nějaká chata, kde bude všechno pohromadě a dá se tam přespat i předtím, tak by byla super :-) My jsme měli svatbu v pátek a na té horské chatě, kde jsme měli hostinu, tak jsme zůstali (spolu s cca půlkou hostů) až do neděle, udělali jsme si hezký víkend :-)
Odpovědět
@nigrinka :-D Svatba se teprve chystá :-) Přítel s rodinou přijedou den před svatbou a ubytují se v hotelu, kde bude hostina (je to kousek od našich). Ráno se nachystám a oni pak všichni přijedou k nám a společně vyrazíme na obřad :-) Vzhledem k tomu, že od sebe jsou rodiny přes celou republiku, tak jsme se shodli, žeubytovat je už den předem je nejlepší řešení. Jinak přiznávám, že jsem to fakt napsala trochu zmateně, teď si to po sobě čtu a vidím, že spoutu věcí jsem si nechala jen v hlavě :-D Takže znovu.. Vybírali jsme z míst buď na jedné nebo na druhé straně, co by nám padlo do oka, zavrhli jsme možnost dělat to úplně někde jinde než jsou rodiny, (tj. třeba na poloviční cestě) abychom to trochu zjednodušili. Takže nakonec zvítězilo jedno místo poblíž našich, které mám ráda a přítele taky na první pohled uchvátilo (hrad Velhartice) a myslím, že budou všichni spokojení. Hostům bylo od začátku jasné, že nejspíš budou muset někam cestovat a naštěstí přítelova rodina s tím nemá absolutně problém.. U mojí rodiny by to bylo možná horší (myslím tím babi s dědou), ale myslím, že by to šlo i naopak, kdybychom to tak zařídili. Jen vzhledem k tomu, že bydlíme s přítelem na Moravě, tak jsme si to zařizování příliš nakonec neusnadnili.. Ale zase nás tady nic vyloženě neoslovilo, takže jsem ráda, že jsem si na Velhartice vzpomněla a napadlo mě tam přítele vzít a navrhnout mu to. Věděla jsem, že bude místem nadšený :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Vyberte si misto, kde se vam to bude libit a pak naplanuj technicke veci :-) u nas jsou rodiny 100km od sebe a my spolu zijeme pres 10 let, tak volba pro prahu byla jasna - nase bydliste a vic hostu z me rodiny, kteri jsou z prahy. Ale tak u nas se nekonala kolona a vyzvedavani, vsicni dorazili na misto obradu rovnou. Na hotelu jsem mela volny pokoj od rana, takze tam dorazila vizazistka a kadernice. Vse v klidu a na jednom miste :-)
Odpovědět
@nigrinka Tradice je, svatba v rodišti nevěsty (tím myslím kde bydlí její rodiče). Pokud bydlíte v Otvovicích, tak by jí udělala tam. Pro všechny asi nejjednodušší varianta.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Tak my to měli na první pohled jednoduché v tom, že jsme oba z Brna a obě rodiny a všichni přátelé jsou z Brna. Jenže jsme nenašli blízko takové místo, které odpovídalo, tomu co chceme. Tak to máme 130 od Brna, všechno na jednom místě, my tam budeme od pátku do neděle a hosté přijedou v sobotu dopoledne a budou s náma až do neděle. Když to uděláte všechno na jednom místě, nemusíte řešit kde kdo koho bude vyzvedávat, kam se všude bude přejíždět a pod. Nejdřív sem měla obavu, že to je daleko, ale jak říkají holky, kdo bude chtít přijede i na druhý konec republiky.
Odpovědět
Ahoj, 120km neni tak moc, nase rodiny jsou od sebe 545km (Opava-Cheb), takze kdyz jsme planovali kde to bude tak jsme se rozhodovali podle tehle bodu: 1. Odkud bude nejvic lidi na svatbe? 2. Mate nekde vyrazne lepsi nabidku na hostinu nebo ubytovani hostu (muze byt i zazemi jedne z rodin)? 3. Delat neco na tretim miste je nejdrazsi moznost (pokud tedy platite ubytovani hostum), vyberte si radeji neco pobliz tech dvou domovskych mest. 4. Ti kteri se vymluvi na dalku by neprijeli stejne. Samozrejme pokud vas bude hodne nebo malo tak to taky rozhoduje, kdyz vas bude obecne hodne, asi nebudete moc chtit platit hostum ubytovani. Kdyz vas bude malo tak je uz asi uplne jedno kde to udelate. Taky urcite preference mist, ktere se vam libi muzou prevazit nad vyslednou cenou. Ale potvrzuju ze nejlepsi je vse na jednom miste, idealne pobliz toho kde bydli dost lidi aby cast jela domu (nejakym vasim rozvozem) a cast aby prespala, cim min popojizdeni tim lip.
Odpovědět
Profilova fotka
Díky holky nakonec jsme se rozhodly, že to uděláme asi kilometr od přítelových rodičů. ;) Musim to ještě pořádně promyslet, kam si pro mě pojede kde budou všichni spát (kapacita chaty kde bude oslava je 12 lidí ) atd
Odpovědět
Profilova fotka
Môj priateľ pochádza z Prahy, kde aj bývame a ja zase pochádzam zo Žiliny na Slovensku a tam mám takmer celú svoju rodinu (niektorá je ešte roztrúsená po Bratislave, Banskej Bystrici, Grazzi atď.), čo je asi 400km a svadbu budeme mať tu v Prahe... No keďže priateľ má malú rodinu zloženú z max 10 ľudí a ja mám skoro 100 príbuzných (to som počítala iba blízku rodinu), tak kvôli tomu uvažujeme asi nad svadbou v Žiline alebo okolí, lebo ubytovanie hostí by nás istotne zruinovalo :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?