Je lepší mít svatební hostinu v restauraci nebo ne?

Myslíte si, že je lepší mít svatbu (myslím jako hostinu a raut, ne obřad..). Já (teda MY:D:D:D) jsme uvažovali udělat si to sami. Pronajmout nějaké větší prostory, sehnat kuchaře, nějakého toho číšníka..a tak. Že by to bylo levnější a tak vůbec by byl člověk míň omezený. Ale zase na druhou stranu té roboty s tím...Co myslíte?:)
Odpovědět
No, otázka podle mě je, co by tě v restauraci omezovalo? O ceně si netroufám diskutovat, bude to asi levnější, ale je otázka, jestli se to vyplatí v poměru k té práci, co do toho vrazíš. Na druhou stranu v restauraci si (většinou) neplatíš ten pronájem, ale jen jídlo a pití, kdežto sama musíš platit jak prostor, tak kuchaře a číšníky, plus samozřejmě i to jídlo a pití. Samozřejmě, můžu ti pomoci známí, ale to taky může dopadnout dost neprofesionálně... Přiznávám, že já raději vsadím na dobrou restauraci, která vše zajistí a mám větší šanci, že to bude bez chybičky, nebudu potřebovat pomoc od rodiny, která má svých starostí taky dost. Ale neříkám, že to jinak nemůže dopadnout dobře, určitě to může být taky fajn.
Odpovědět
a kde v tech prostorach by ti to ten kuchar varil? to uz je lepsi catering, protože ten tam doveze jidlo, nadobi, pribory, nachysta tabuli a třeba pití můžeš mít vlastní (tak to máme my) + vlastní dezerty a cukroví.
Odpovědět
No já právě nevím:D já si právě myslela, že to bude v pohodě, kuchař nějaký známý, to samé nějaký ten číšník..A s přípravou pomůžou nejbližší. Furt jsem měla pocit, že to výjde strašně draho, oběd, přípitek a tak vůbec a když si nakoupíme sami, tak to bude levnější. Ale čím víc nad tím přemýšlím, tak chystat to všecko, stresovat se, aby se s jídlem něco nepokazilo, pak to všecko uklízet na druhý den...Jestli to vlastně nebude jenom horší:) No myslela jsem právě něco s kuchyní, kde by ten kuchař vařil. Sestřenka to tak měla a v pohodě.
Odpovědět
@alouette Tak si to zkus orientačně spočítat. Nech si udělat nabídku od restaurace, která by se ti líbila a zároveň si spočítej, kolik by tě vyšel pronájem prostoru s kuchyní, kuchař, číšník (+ další lidi), nádobí, pokud by bylo potřeba, za kolik bys nakoupila jídlo a pití v požadované kvalitě. A podle výsledku pak posoudíš, jestli se ti vyplatí na tom sama makat + zapojit další rodinu a známé. Já budu mít hostinu v restauraci. Počet lidí a konkrétní restauraci jsme vybrali podle toho, abychom to utáhli.
Odpovědět
Myslím, že by to chtělo průzkum :-)´my byly rozhodnuti to mít v myslivně a vše si zařídit - kamarád je kuchař takže za flašku nám uvaří - a číšnice? budeme mít maminčiny kamarádky které to roznesou a pak už bude raut - kdo si co uloví to má. Tady je moje přibližná cena: alkohol: na panáky i do míchan. nápojů - cca 20 flašek přibližně 8000,- (některé 1l a některé dražší) sud piva - cca 1400, + víno a nějaké nealko raut a oběd odhaduji na 15000,- máme 20 lidí na oběd + 6 co nám pomáhají a večer příjde asi 5-10 = počítáme raději se 40 a pití a jídlo tak 30.000.- pronájem 3000 a ještě ten úklid před a po :-)
Odpovědět
@alouette Měli jsme to přibližně jak ty popisuješ tvoji představu.Pronájem byl 1000 kč- oběd pro 45 lidí a raut pro cca 80 lidí ---celkem 24000 (catering) Veškeré pití vlastní-pivo-nealko-víno-tvrdý alkohol--cca 15000-plus 2000 vlastní obsluha--celkem tedy 40000 --Je to málo či moc?? Kolik by to vyšlo v restaurci?
Odpovědět
V podstatě sis sama odpověděla :) V restauraci to bude pravděpodobně dražší, ale když vyberete něco slušnýho a důsledně se domluvíte s provozním na detailech, tak se budete moct bavit dle libosti, aniž byste se museli starat. Samovýrobou ušetříte a budete moci pohostit víc lidí, než byste pozvali do restaurace, ale bude s tím víc práce, chystání před, doprava věcí, úklid po. Zažila jsem svatbu tu i tu, obě byly super. Spíš záleží na vás, jak jste nároční a jestli máte známé, kteří se nechají zaúkolovat.
Odpovědět
ilonkaseda: to je málo:D Což by bylo dobře:) Těch 24000 šlo teda přesně na co?
Odpovědět
@alouette 24 000 v tom byl oběd pro 45 lidí-přípitek,předkrm,polévka,hlavní chod---cca 9000 / vařlily 2 známé-suroviny měly svoje,v ceně i jejich obsluha zbytek 15000- raut pro 80 lidí / dovezl catering/ hodně toho zbylo
Odpovědět
wow, to zní dobře, ale obávám se, že to by se mi nepodařilo.
Odpovědět
My premyslime o hostine pro rodinu v restauraci cca 26 lidi a pak presun na pronajaty sal a raut s cateringem cca pro 50 lidi
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?