Jak se správně rozhodnout mezi dvěma kandidáty na místo svatby?

Profilova fotka
Ahoj, mám dilema. Mám dva žhavé kandidáty na místo svatby a moc nevím, jak se rozhodnout. Chci se tedy zeptat zkušenějších:) na co se v rozhodování zaměřit a co by třeba mělo být výstražným signálem, že tam by mohlo být třeba něco špatně.
Odpovědět
Pokud myslíš hostinu v restauraci, šla bych tam párkrát na normální oběd a hodnotila chuť jídla, kvalitu obsluhy, čistotu prostředí..., myslím, že když se snaží v normálním provozu, budou se snažit i na svatbě. Taky bych dala na pocit z komunikace s nimi, pokud jsou nějaké i menší zádrhele, tak už bych byla na pozoru. Sháněla bych i co nejvíce čerstvých referencí.
Odpovědět
@elinka82 meli jsme to take tak,dve lokality,ktere se nam zamlouvali,jedna vic nez druha.Dojeli jsme na jednu,dali jsme si obed,popovidali s majitelem,prostredi se nam libilo,pak jsme jeste zajeli na druhou lokalitu,tam jsme si bohuzel jidlo nedali,jelikoz tam chystali jidlo na catering a tak jsme si jen popovidali s majitelkou meli jsme jasno,druha lokalita vyhrala.Rozhodl pristup majitelu
Odpovědět
udělat si seznam pro a proti vzdálenost od obřadu (pokud nebude vše v jednom) vzdálenost od bydliště umožňuií připravit si výzdobu atd dopředu? bude místo uzavřené pro veřejnost? mají možnost být vevnitř i venku? chci kuřácké/nekuřácké pokud budou děti na svatbě, je tam pro ně možnost vyblbnutí do kolika můžeme pařit aby nás nevyhazovali cena - co vše mají v ceně? nebudu platit za každý špinavý talíř? nebudu platit každého číšníka navíc? kolik mají číšníků? večer - jak se dá vyřešit osvětlení, bude to večer hezké? smlouva - vyžádat si návrh smlouvy, někde mohou mít nehorázné částky za to že jim něco náhodou zničíte velikost prostoru/wc/taneční parket/možnost uspořádání stolů je tpho hodně, a kromě smluv bych dala na tvůj pocit, kde se ti to více líbí pokud máš možnost, vyžádej si nějak fotky již proběhlých svateb a třeba na fotkách uvidíš něco co se ti nelíbí, nebo naopak něco co taky musíš mít :)
Odpovědět
Profilova fotka
@elinka82 Já bych přidal útulnost místa, kde se dobře cítíte. Někdo rád slavnostní, někdo domácí, selské či jak to říct, někdo statek, ale abyste se tam cítili útulně. Moc velké prostory na malý počet hostů nejsou vhodné. Na druhou stranu, aby tam bylo místo na uspořádání stolů, taneční parket či místo na tanec a prostor pro kapelu. Někdy je kapela někde vedle v místnosti, či za rohem, není správná komunikace při organizování čehokoliv na svatbě. Čistota prostředí, jak píše výše radkaja, to je doslova základ všeho. Když se dobře nestarají o místa, které hosté vidí, jak to asi vypadá, kam nevidí? Taky se hosté rádi prochází, zahrada, terasa, park, tak není moc dobře, když je místo těsně u komunikace se silnějším provozem.
Odpovědět
Profilova fotka
Vzhled, vzdálenost místa od obřadu, reference, zjistit zda mají vůbec volný termín na den vaší svatby, zjistit jak to tam celý den probíhá, nahodit co byste chtěli, ať vám udělají cenovou nabídku. Chcete-li vlastní pití, ptejte se na korkovné, zjistěte si ubytování, je-li třeba, dětský koutek a počet židliček pro nejmenší. Konají-li hostiny, určitě budou mít fotky.
Odpovědět
A jen doplním: zjistit si, jak to mají s hudbou (už jsem někde zažila, že po 10 večerní muselo být ticho).
Odpovědět
Profilova fotka
@simone5 Souhlas, a ptejte se, i když svatba probíhá uvnitř, nejen venku! Sousedé jsou kolikrát neúprosní a doslova čekají na 22h, aby volali městskou. Restaurace tohle ví, ale kdyby upozornili ihned, že oslava v plném proudu pojede jen do 22h, šli by svatebčané asi rovnou jinam. Ale i tohle jde na mnoha místech řešit žádostí na obecní úřad o výjimku, když už s tím někde problém je. Jen to musí být řešeno před a ne až v ten den.
Odpovědět
Profilova fotka
děkuji všem za užitečné rady :). Absolvovali jsme teprve první prohlídku na obou místech, budeme tam mít obřad, hostinu i raut, stylem jsou si obě místa dost podobná..v prvním případě byla paní moc ochotná, mají tam i vlastní dekorace k dispozici v ceně pronájmu a vše nám vyzdobí, což shledávám jako výhodu, místo je ale veřejnosti přístupné a dost rozlehlé bylo by nás tak kolem 35, takže menší svatba, na kalkulaci jsem čekala víc jak týden a navíc tam byl jen nástřel ubytování a sestavené menu s tím, že konkrétní kalkulaci dostanu po upřesnění menu a ubytování, což jsou trochu mínus body :(. V durhém případě pan koordinátor onemocněl a schůzku jsme absolvovali se zástupem, který toho moc nevěděl..a sděloval nám trochu jiné ceny než co jsme původně obdrželi v ceníku, na to jsem se pak e-mailem zeptala a paní ředitelka hotelu se nám omluvila, že platí ceníkové ceny,,takže komunikace na obou místech není ideální :). ale zase nejsem pedant a vše nemůže být ideální a perfektní.. :-p
Odpovědět
Vše podstatné už bylo řečeno, ale ještě něco doplním... Nám se nejvíc vyplatilo vsadit na přístup majitele a potažmo celého personálu. Nejen, že jsme věděli, že pro nás vše zařídí, ale také, že nebudeme nepříjemně překvapeni vyúčtováním. Pohodový personál také přispěl k úžasnému průběhu celého svatebního dne. Nikdo nám nehrozil prstem, že něco nesmíme, a všichni dělali vše proto, abychom byli maximálně spokojení. Svatba je povětšinou nákladná událost, takže doporučuju si vybrat ty, komu své peníze dáte rádi :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuji za další příspěvek. Přístup personálu bude asi také hrát finální roli, kromě služeb, které jsou, a nebo nejsou v ceně zahrnuty. No uvidíme, asi to bude volba mezi krásnějším místem a přístupem "za všechno navíc zaplať" a místem obyčejnějším, ale se vstřícnějším přístupem...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?