Hledám katolický kostel s bílým (strohým) interiérem

Ahoj, poradíte mi, sím? Přítel chce katolickou svatbu, ideálně v kostele. Jsem nevěřící, ale jeho volbu akceptuji. Velmi ráda bych měla obřad v kostele (brno a okolí nebo bruntál a okolí), který je však minimálně zdoben, tj. bíle vymalováno a hlavně minimum zlata, mramoru, obrazů s umučenými světci - tyto kostely (zejména barokní) mám totiž spojené s pohřby a nechci si tuto vzpomínku s sebou nést na svatební den. Líbí se mi např. červený kostel v brně, ale ten bohužel není katolický, což je vzhledem k víře mého partnera nezbytné. nemáte nějaké tipy? v okolí brna jsem našla akorát jeden nový u jedovnic, jinak nic..předem díky
Odpovědět
@kralicekkralikarna Kostel Panny Marie Pomocnice křesťanů Brno - Žabovřesky ;-) Jsou to Salesiáni a je to nový moderní kostel ;-) (koukni na http://brno.sdb.cz/fotogalerie/) ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
http://foto.mapy.cz/45888-Kaple-Matky... Kouzelné místo a svatba tam byla moc hezká.
Odpovědět
@setmi díky za tip, a nemáš náhodou odkaz na nějaké interiérové fotky? a měli jste/viděla jsi tam svatbu katolickou -církevní nebo civilní? jde mi o to, že místo zvažuji i podle oddávajícího..
Odpovědět
@ttm díky za tip, nicméně toto je pro mě už asi moc velká moderna,..
Odpovědět
Profilova fotka
Zlin neni blizko, vim, ale stal by zato!! Taky jsme nad nim rozmysleli. Ale uprime, pokud je verici on, nechala bych vybrat kostel ho...
Odpovědět
@maanule vypadá to pěkně, ale je to už na mě moc moderní, líbí se mi spíš klasiky, třeba tento - viz níž..fakt škoda, že není katolický:-( co se týká výběru kostela - přítel není vázán na konkrétního oddávajícího a kostel by bral jakýkoli..jinými slovy..je fér, že když si vymýšlím požadavky na vzhled kostela, je hledání na mě..
Odpovědět
Profilova fotka
@kralicekkralikarna Byla jsem tam jako host, svatba byla církevní, rodina něvěsty věřící, ženichova ne. Kněz byl dost pohodář a srandista a obřad se líbil i těm co do kostela nechodí ani na vánoce. :-) Fotky mám, ale nechci je sem dávat, můžu poslat mejlem
Odpovědět
super!díky, to zní skvěle, můj mail je kralicek.kralikarna@email.cz a nevíš náhodou, jak se kněz jmenoval?
Odpovědět
@setmi ááá, koukám, žes poslala odkaz sem na mail. díky
Odpovědět
@kralicekkralikarna Oddávající není vázaný na kostel, můžete si vybrat kněze z jedné farnosti a mít svatbu v jiné. My jsme to tak měli, napřed jsme se zeptali oddávajícího, jestli má čas, potom v kostele, jestli je tam volno v našem termínu a že si oddávajícího přivedeme. Kněží minimálně po Brně se i mezi sebou celkem znají, opravdu by to neměl být problém. Z těch jednodušších kostelů mě napadá jen sv. Jakub a kostel sv. Rodiny na Grohové, který ale asi chtít nebudeš, zvenku není poznat, že je to kostel - za komunistů byl zastavěn normálním (a ošklivým) domem. http://www.nockostelu.cz/f/2010/Image... http://brno.biskupstvi.cz/petrov/imag... Myslím si, že teoreticky by bylo možné domluvit katolickou svatbu i v červeném kostele, ať se přítel zeptá nějakého známého faráře, jestli by to šlo. Bohužel většina katolických kostelů je barokních, takže přeplácaných. Venkovské (tj. i třeba Komín a další původně okrajové části Brna) kostely bývají jednodušší. Doporučuju se po těch kostelech jít podívat osobně, pokud nebývají přes den otevřené, na netu je seznam mší, kdy můžeš nakouknout, protože třeba najdeš kostel, který se ti bude líbit, i když původnímu zadání neodpovídá, např. kvůli těm obrazům. Každý má jinou atmosféru:). Tady je mapka brněnských kostelů, snad ti trochu pomůže. http://brno.biskupstvi.cz/petrov/?pg=...
Odpovědět
Profilova fotka
@kralicekkralikarna a co treba novogoticky styl... Sv Moric v Kromerizi.. Tam jsme meli my...
Odpovědět
@maanule to už je dost z ruky, brala bych tak v okruhu do 30 km od brna
Odpovědět
Článek se načítá
@lysecek díky za tip, kouknu na to..měla jsi svatbu v brně a byla jsi spokojená se svým oddávajícím?
Odpovědět
@kralicekkralikarna Ano, ale svého oddávajícího znám už několik let dost dobře, my s manželem jsme věřící oba. Záleží, co byste si tak představovali, ten náš je takový vtipálek, měli jsme na obřadu i nevěřící rodinu a i jim se to líbilo. Mám tedy víc oblíbených kněží, teď například je v Komíně nový farář, který je super, pokud na to máš čas, obešla bych pár mší a podívala se na ně v akci.
Odpovědět
Profilova fotka
A co sv. Jakub!
Odpovědět
@lysecek miluji pozitivní lidi, takže "vtipálek" by se mi určitě líbil..jak se váš pan farář (kněz) jmenuje? na mši se ráda podívám, ale právě bych ráda nějaké tipy na fajn kněze, protože oběhnout všechny kostely na brněnsku bych zvládala jen těžko.
Odpovědět
@maanule sv.Jakub je pro mě už moc honosný, raděj bych něco menšího a mimo střed města.. (já vím, děsně si vymýšlím, ale je to jen jednou, tak abych pak nelitovala..)
Odpovědět
Profilova fotka
@kralicekkralikarna Hustopeče u Brna -moderni strohy kostel a celkem fotogenicke mesto ,nic prezdobeneho,dobradostupnost do Brna .Doporucuju
Odpovědět
@kralicekkralikarna Jdu ti napsat IP.
Odpovědět
dámy a nebyly jste náhodou někdy v kapli nejsvětější trojice v Rosicích?zvenku to vypadá krásně..https://cs.wikipedia.org/wiki/Kaple_Nejsv%C4%9Bt%C4%9Bj%C5%A1%C3%AD_Trojice_(Rosice)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, zkus kostel v Masarykově čtvrti (Kraví Hora). Jednoduchý, ale zase ne úplně moderní. Nejsem si jistá, zda je v této farnosti ještě stále kněz Pavel Konzbul, ale pokud ano, tak myslím, že to máš 2v1 i s nejlepším možným oddávajícím :) (je taky takový vtipálek a hrozný pohodář)
Odpovědět
Profilova fotka
@kralicekkralikarna Ahoj, problém je, že strohé jsou hlavně evangelické kostely, vychází to z jejich teologie. A jednoduché katolické kostely jsou zase většinou moderní. Ale můžu doporučit třeba kostel sv. Jiljí v Brně-Komárově.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Profilova fotka
A kostel sv. Petra a Pavla přímo v Jedovnicích je pro Tebe taky moc moderní? Ten mi přijde skvělý a svatby jsou tam pěkné (byla jsem). Navíc se tam dá domluvit na obřad i hudební doprovod výborné místní scholy. A kněz se samozřejmě dá domluvit jakýkoliv, nemsí být jen ten z dané farnosti. http://www.farnost.jedovnice.cz/koste... - tady jsou fotky interiéru, z venku ej to úplně klasický kostel a před kostelem je skvělý pla na parkování, občerstvení, foceí, cokoliv...
Odpovědět
Profilova fotka
Taky se mi dlouhá léta líbil Červený kostel v Brně, vždycky jsem si představovala, že by bylo krásné mít tam svatbu, ale plánovali jsme katolický obřad, takže to tam nešlo. Brali jsme se nakonec v Bílovicích nad Svitavou, tam je úžasný kostelík, vlastně ve výsledku ještě lepší než Červený kostel, protože tady je menší a celý obřad byl příjemně komorní. Interiér je světlý a poměrně skromný, taky mi nejsou příjemné přezdobené barokní kostely. A navíc je tam naprosto skvělý pan farář.
Odpovědět
Profilova fotka
Zkus mrknout na kostel sv. Cyrila a Metodeje v Brne Zidenicich.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?