Doporučte hezký katolický kostel v Praze, blízko centra

Profilova fotka
Ahoj nevesty, potrebovala bych doporuceni na nejaky hezky katolicky kostel v Praze, ktery ma jednoduchou vyzdobu. Polovina nasich hostu bude vericich a polovina nevericich (stejne jako nevesta a zenich), takze hledam nejaky kompromis. ;-) Taky by to nemelo byt moc daleko od centra, aby se mohly udelat hezke prazske fotky a hoste se behem foceni mohli vydat na kratkou prochazku. Priblizne 50% jich bude cizincu, co budou v Praze poprve, takze to bude pro ne i takove zajimave zpestreni behem cekani na zenicha i nevestu. :-) Budu moc vdecna za pomoc. Bibi
Odpovědět
V centru jsou hlavně barokně , tj,bohatě vyzdobené kostely.Jiný je např. kostel sv.Kříže na Příkopech (klasicistní), jednoduchý, i když naopak několik století starý je kostel sv.Josefa na náměstí Republiky. Dál od centra Plečnikův chrám Nejsvětější srdce Páně na náměstí Jiřího z Poděbrad. Týnský chrám je gotický a přímo na Staroměstském náměstí. Takové ty malé kostely na Starém městě (sv.Haštal, sv.Duch) nebo na Novém městě (sv.Štěpán, sv.Apolinář, Zvěstování P.Marie Na Slupi ) atd. jsem neviděla uvnitř, ale budou také spíše prosté. Mívají ale bohoslužby třeba jen x týdně a bude možná obtížnější se tam dotat "na kukandu").
Odpovědět
Profilova fotka
Dekuju moc, omrknu si obrazky na netu a kdyztak zavolam a objednam si navstevu. :-) Uz jsem jeden kostel, co by se mi libil objevila - sv. Jan Křtitele Na Prádle‎ nebo pak jeste sv. Vavřince na Petřine. Tak snad neco vybereme.
Odpovědět
Ahoj, já sem na tom stejně. Budu mít katolický obřad a polovinu hostů nevěřících a druhou věřících. A k tomu i hosté budou hodně z ciziny. Musím Tě varovat, že rezervovat si kostel v centru není jednoduché. Mě se to zatím nepodařilo:( Líbil se mi kostel sv. Markety v Břevnově, ale tam to nevyšlo. Dál sme zvažovali i jiné kostely v centru, ale narážíme na jeden velký problém, kterým je parkování. všchny kostely jako např. sv. Jilí nebo nejsv. Salvátora jsou "neparkovatelné". Ten druhý zmíněný by se ti mohl možná líbit. Není přezdobený a je přímo u Karlova mostu. Hodně štěstí při hledání a kdyby se ti něco povedlo zarezervovat, inspiruj nás :)
Odpovědět
Ahoj, muzu doporucit Prahu 3. My budeme mit svatbu v kapli sv. Rocha u Olsanskych hrbitov, ale skvely je kostel sv. Prokopa - novogotika. A dostanete i povoleni k parkovani asi pro 6 aut. My mae cizince - 5 verici a 30 neverici. Po domluve s knezem budeme mit pouze obrad bez mse. Zkuste Farnost sv. Prokopa na Zizkove: farnost-zizkov Hodne stesti:))
Odpovědět
Profilova fotka
Moc vam vsem dekuju za tipy. anceondra: ja budu mit svatbu az pristi rok (2011) pravdepodobne v kvetnu, takze jsem s planovanim teprve na zacatku. Tak doufam, ze kdyz s hledanim zacnu uz takhle dopredu, tak se mi podari neco zarezervovat bez problemu. Ale mozna je to jenom moje pocatecni naivni predstava. 8-) Zatim jsem nasla tri mista, co se mi podle fotek na netu libi: Kostel Jana Krtitele na pradle u Petrina, Kostel sv. Vavrince taktez u Petrina a kostel Sacre Coeur, ul. Holeckova, Praha 5. Prvni jmenovany je opravdu jednoduchy, z cehoz jsem nadsena. A omlouvam se, ze pisu bez diakritiky. Neziju v CR, tak o to mam vsechno komplikovanejsi. I planovani svatby v Praze. :-) Ale urcite se nakonec vsechno povede.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak jsem ty kostely zkoukla. Sv. Jilji je presne to, co nechci. Spousta zlata, postavicek apod. Sv. Salvator vypada docela dobre, nenasla jsem moc detailnich obrazku interieru, ale to, co jsem videla, je OK. Na strankach kostela fotky nejdou zobrazit. :-( Jednou jsem tam byla, ale samozrejme si interier nepamatuju, protoze tenkrat jsem tomu obhlizeni nevenovala takovou pozornost. No a sv. Prokop vypada taky moc hezky. Takze si to pisu a az za mesic prijedu do Prahy, tak si naplanuju obchuzky. Potrebuju ty mista videt na vlastni oci. linee: taky chceme obrad bez mse. Delame kompromisy. O tom to pak bude cely zbytek zivota, tak ted mame takovy trenink.;-)
Odpovědět
Ahoj děvčata, k vaší diskusi uvádím jenom: tzv. kostel Sacre Coer není již katolickým kostelem, byl odsvěcen. Svatby se v něm konají, ale pokud vím snad občanské a hlavně sice církevní, ale husitské. Pokud byste měly zájem, tak pronájem zajišťuje firma Naxos, která tam snad provádí i dražby.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj boruvko, diky za info. Videla jsem spoustu fotek Sacre Coeur, jak v nem poradaji ruzne akce, rauty apod. To by asi v normalnim kostele neslo. Takze ted uz diky tobe vim proc. :-)
Odpovědět
Ahoj Bibi, pokud netrváš výslovně na kostelu, tak jde udělat církevní obřad i jinde - např. na palubě golfové jachty, která kotví v Praze v Holešovicích. Lze s ní i plout - můžete se nalodit tudíž kdekoliv, plus nabízí i ubytování.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
Profilova fotka
loli88 • Dnes o 09:15 Ahoj holky, jsem věřící,přítel ne, rozhodli jsme se pro kompromis-odsvěcený kostel. Jediný,který jsme našla je Sacre Coeur a ten se mi teda moc nezamlouvá. Víte o nějakém dalšm? Doufám,že toto bude vodítkem i pro jiné nevěsty.....
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, já měla svatbu v kostele na Praze 10 ve Strašnicích ... Je to kostel Neposkvrněného početí Panny Marie. Je to moderní kostel, měla jsem také polovinu lidí věřících a půlku ne a lidem se to moc líbilo. Na internetu si můžete najít jejich webové stránky a mají tam i fotky. :-) Doporučuji ! :-)
Odpovědět
Dominiko necírkevní svatby se dělají v kapli Libeňského zámečku. Kolik vás bude? Není až tak velká a mne to místo nenadchlo, protože tam je hodně svateb. Střídá se to tam opravdu rychle. Někomu to nevadí, mne by to příjemné nebylo, ale záležá na každém. Jinak kaplička je hezká ovšem to okolí není žádný zázrak. Mrkni na kapli v Kostelci Nad Černými lesy. Tam to budu mít já. Je to kousek od Prahy. Svatby jsou tam civilní, na kapličku je tam dost světla a holky si to tu chválí:-)
Odpovědět
Článek se načítá
Bude nás 30-50...ale určo tedy nechci stát ve frontě a čekat až na mě dojde řada. To to radši udělám někde v nějakém sadu! Ale díky
Odpovědět
To byste se tam vešli. Je to myslím do 50 lidí ta Libeň. Bohužel tam bys stála frontu. Já to zavrhla ze stejného důvodu. Mrkni na ten Kostelec. Tam to mají po hodině, to mi přijde docela dobré. Byli jsme tam v létě na prohlídce a za tu hodinu, co jsme to tam okukovali jsme viděli 1 svatbu a když jsme odcházeli, tak jsme slišeli troubení, jak přijíždí druhá svatba. Cena je něco kolem 3-4tisíc. A je to tam mnohem větší než v té Libni. Proč se ti nelíbí Sacre Coeur? Mne na tom vadí ta vysoká cena, jinak mi to připadá jako hezké místo.
Odpovědět
A SC má výhodou, že ta cena 15tis je za 2 hodiny pronájmu.. My se tam jdem v sobotu podívat:)
Odpovědět
Pincola: Z těch fotek mě to neoslovilo,ale mrknu se tam..pro jistotu. Kostelec je krásnej,ale já chci jen Prahu.
Odpovědět
Tak to nevím, kde jinde v Praze. Fotograf mi říkal, že uvažovali že by byly civilní svatby na Markétě v Břevnovském klášteře. To je překrásné, ale obávám se, že nakonec tam nechali jen církevní svatby. A nelíbila by se ti nějaká zahrada? Třeba Vrtbovská? je tam krásná sala terrena. To mi přijde podobně noblesní a historické jako kostel.Je to asi za 10tisíc, ale myslím, že to bude krásné. SC se pronajímá na 2hodiny? A co se tam pak dělá? Fotky a podává se pohoštění? To je docela pěkné. To by se mi líbilo. Napíšeš pak prosím jak to tam vypadá? Jsem zvědavá. Mě se to z fotek líbí, ale obávám se, že by to byl velký zásah do rozpočtu. Je u toho nějaká zahrada?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Nejake napady na kostel v Praha 5??
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
My jsme měli svatbu v kostele Sacre Coeur a bylo to super,trošku dražší,ale kostel je nádherný.nejsme křtění a přesto nás oddávala paní farářka co nám doporučil pán z firmy Naxos která kostel pronajímá.nechtěla jsem nikoho z matriky,protože on sám říkal že jsou nepříjemný a obřad trvá tři minuty.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
MNBVC-super informace,můžeš prosím napsat něco více? Cenu,jak to probíhalo? Mohli jste mít vaši hudbu? Lze se s oddávajícím domluvit na obsahu řeči?děkuji moc
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?