Doporučení na místo svatby - Benátky (Sázava)

Profilova fotka
3.5.2014 jsme se brali v Benátkách (u Sázavy či Nučic), okres Kutná Hora. Manželé Obermannovi tam mají krásný statek Ve Dvoře http://www.statekbenatky.cz/ Vše bylo možné velmi individuálně domluvit, byli velmi vstřícní, šikovní, organizačně schopní, telefonická i elektronická komunikace výborná. Obřad měl být u rybníčka vedle objektu, bohužel pršelo, obřad tedy byl v "galerii" - místnost oddělená od restaurace, lomené oblouky, prosklená velká francouzská okna, i tak tedy docela romantika :) viz fotky. Benátky spadají od Uhlířské Janovice, matrika tam byla vcelku v pohodě. Oběd pro rodinu pak byl v té galerii (bombastická polévka s knedlíčky jak od maminky a svíčková, doporučujeme!) celkem 25 osob, guláš pro kamarády v restauraci (20 osob). Odpoledne samoobslužný raut (posílají orientační nabídku i s cenami a množstvím na osobu, velmi praktické a přehledné, lze cokoli ubrat, přidat, vymyslet navíc atd, doporučujeme hermelíny, vajíčková a česneková pomazánka, také mini řízky byly famózní!!!), večer grilovaná uzená kýta - venkovní otáčecí gril pecka! Jídlo bylo skvělé, opravu poctivé, na 45 osob (oběd, raut, večerní kýta) svatba vyšla: jídlo 25 tisíc, pití 19 tisíc - pivo i víno velmi dobré. Ubytování mají v skromných pokojících, 300Kč/lůžko, celkem 9 pokojů - 19 lůžek, 3 koupelny. Spaní venku ve stanu 80Kč/osobu. Pronájem dvora 3000,- , pronájem hospody 3000,- (hospodu jsme pronajatou nemuseli mít, ale počítejte s tím, že tam tudíž mohou přijít další hosté a musíte se trochu omezovat, např. ne příliš nahlas hudba - jsou tam klenuté stropy a nese se to, ale lze být zavření v té galerii, tam jsme měli diskošku do půlnoci), na vše dostanete paragon. Celková cena svatby se od plánovaného rozpočtu prakticky vůbec nelišila - wow! :) Výzdobu majitelka nabízí za 3500,- , já si ji dělala sama (také dobré, že to lze), účtováno bylo jen 500,- za ubrusy a přípravu místnosti. Platili jsme tedy pro 45 osob (přespávalo jen 17 v pokojích, byla zima) kolem 52 tisíc. Po zavření hospody lze kalit v altánku na dvoře, kam vám dají i sud a pípu, lze rozdělat oheň, donést jídlo z rautu atd, SUPER!!! Každý pak putuje spát kdy chce a není to vázané na zavření hospody. Manželé jsou koňáci, při focení u ohrady k nám koníci i přiběhli a zapózovali, ráno se na dvoře jeden volně pásl, takže máte pocit, že jste včera opravu pili moc :D Majitelé si nepřáli, abychom si přinesli vlastní alkohol, respektovali jsme - do jisté míry je to i lepší, nemáte tam hordy kamarádů na plech :D Celkově musíme velmi pochválit a můžeme vřele doporučit, vše šlo domluvit, cítili jsme se tam dobře :)
Odpovědět
Profilova fotka
Fotky jsou ze dne před svatbou, výzdoba má vlastní. Zbyl mi nějaký materiál zelená, bílá, kdybyste měly o odkoupení za dobrou cenu zájem, tak pište!
Odpovědět
Díky moc za podělení se o tvojí zkušenost, tvůj tip mě nadchnul, je inspirativní! Myslíš, že by se tam dala zorganizovat after-party pro 80 lidí? Na netu píšou, že mají kapacitu 19 lůžek. Je tam případně k dispozici nějaká místnost, kde by kamarádi mohli složit hlavu, popř. myslíš, že by je tam někde nechali rozložit stany? A co živá kapela - povolili by? Díky moc za rady....
Odpovědět
Profilova fotka
80 je docela dost, ale nevím jaká je přesně kapacita. Stany - jak i píšu ;) - za 80Kč na osobu nejsou problém, dvůr je velký. Je tam i altánek, kde se vyspí 2 lidi na takové matraci, příp. tak 4-6 na zemi. Kapelu jsme měli v té restauraci (pršelo a zima), proto jsem psala o tom hluku a doporučení pronajmout za ty 3tisíce hospodu, aby to nerušilo. Za hezkého počasí může hrát do 22h venku.
Odpovědět
Profilova fotka
Samozřejmě ceny jsou individuální podle toho, co si naporoučíte a vymyslíte, stejně tak to pití, nás nakonec tolik nestálo, protože byla zima a lidi pili spíš čaje a do rána zůstávalo málo lidí. Kdyby nám tam kalilo 40 lidí do rána, tak je to taky jiné...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?