Dočkalův mlýn - Michalovice - Havlíčkův Brod

Profilova fotka
Ahojte všem, ráda bych našla, někoho kdo zde měl svatbu. :-) A chtěl by se podělit o své poznatky :-), pozitivní i negativní.
Odpovědět
@jancu01:neměla jsem tam přímo svatbu, ale moje kolegyně jí tam chystala, bohužel jí nevyhovovalo jednání paní provozní, takže se nakonec pro mlýn nerozhodla. Problémy byly s komunikací, kdy jí bylo slíbeno, že může mít vlastní catering (rodinná firma) a pak to byl problém (i za cenu, že nabízeli větší částku za pronájem, aby se vyrovnalo, že od nich nebudou brát jejich catering). A poté jsem slyšela s doslechu, že obsluha je syn paní majitelky a opět žádný zázrak - neochotný, jednou rukou přidá maso, stejnou rukou koláčky. A ani samotné jídlo prý nebyla žádná pecka. Také tam byl problém s výzdobou místa, kdy koordinátorka mohla začít zdobit sál až v 6 večer před svatbou a to ještě mezi nějakými hosty. Ale je možné, že se něco mohlo již vylepšit.
Odpovědět
Profilova fotka
@jancu01 Také jsem neslyšlela dobré recenze hlavně na provozní a na kvalitu jídla. Ale vše jen z doslechu, osobní zkušenost nemám.
Odpovědět
Profilova fotka
@sramkpa, @kacenkacc: Děkuju, moc ste mě nepotěšili :-( , je tam krásný prostředí. Na první pohled i s paní provozní byla normální řeč. Ale to jídlo to nebí jak vyzkoušet... možná někdy navečer do té jejich restaurace.
Odpovědět
@jancu01 :jenze mozna je pani provozni mila,jen ze zacatku a az si zacnes ladit svatbu,tak uz muze byt pozde. Treba se ti jeste ozve nejaka spokojena nevesta :-) . Jenze tady nebyl snad takovy problem s kvalitou,ale s obsluhou. I kdyz raut bych cekala lepsi v teto cenove ka0egorii.
Odpovědět
Profilova fotka
@sramkpa : proto se zde ptám ;-) , je mi jasné, že když se jí nabídne příležitost tak je milá - co si budeme povídat je to klasická lákací technika.... Jen prostě tam ty bodíky naskakují obrovský + za prostředí a lokalitu. Každopádně nás,čeká ještě návštěva několila míst. Jen mě překvapuje že každý víkend o prázdninách tam byla svatba .... Tak třeba se ozve,někdo, s čerstvou zkušeností. :-)Každopádně děkuji. Každá informace je důležitá.
Odpovědět
@sramkpa A Ahoj, a kolik tam chtěli za pronájem ? Díky
Odpovědět
@tomikrat ,bohuzel uz si nevzpomenu presne cca 8000, protoze tam chteli vlastni raut. S jejich rautem cca 5000, ubytovani se plati zvlast. Je mozne, ze letos jsou ceny jine.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
Ahoj, nějaké nové recenze na Dočkalův Mlýn?? Celkem nad tímto místem uvažuji, ale ty recenze mě děsí :)
Odpovědět
@petula51 Ahoj Peťo, plánujeme se také brát v Dočkalově mlýně v létě 2017. Máš nějaké nové info? :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Ahoj posilam info k dockalove mlyne. Stejne jako spouste jinym se nam misto strasne libilo. Nakonec jsme jej NEZVOLILI protoze: 1)majitelka neposila info pres mail jen sdeli ze cena pronajmu je 18k. K tomu 2k elektrina a 2k obsluha a 1k obsluha na grilovani (to nam prislo vetsine jako schudne). Prostredi nadherne (bohuzel nam to prislo hlavne z venku, ze vnitr pokoje atd. horsi. ). 2)Co nas zklamalo tak pristup kdo zaplati rezervaci driv ma termin (u vetsiny to je do 14dnu). Nemate tak sanci nekdy ani overit si sluzby penzionu a jejich kuchyne. Nemusite mit ani den na rozmyslenou. 3) Na strankach nemaji vubec pristup k cenam jak za jidlo tak za piti. Na letaku pro svatby nejsou poradne urcene ceny. Zatimco v jinych penzionech resortech atd. Vam presne reknou co za kolik platite tak tady se objevi neco jako 100kc za porci (vubec nevite co znamena porce apod.)- btw. Listek se svatebni nabidkou muzu zaslat kdyby mel nekdo zajem je opravdu strucny a nepruhledny a udajne ho nezasilaji emailem protoze byste mohli byt konkurence a zjistovat si ceny (podtext podle nas ale je ze diky tomu ze se na mlyn do toho krasneho prostredi prijedete podivat a majitelka rekne ze kdo driv zaplati tak ma termin vas jakoby nuti udelat si rezervaci idealne hned). 4) Dalsi nevyhoda - nemuzete mit vlastni cathering takze pokud vam nebude chutnat jejich jidlo mate smulu. Ani kdyz nabidnete vetsi castku za pronajem. 5)v cene pronajmu je vyslovene jen pronajem zadna vyzdoba proste nic. Je nutne to pripocitat k cene protoze jinde to maji za podobnou cenu jiz v pronajmu. 6) recenze na netu nic moc. Vetsina ma podobne zkusenosti jako my. Vetsina pochvalnych inzeratu vypada jako nastrcenych. Aby to nebyl jen zapor: prostredi je nadherne. Bohuzel zapory a strach ze bysme se hadali i o ubrousky nas nuti udelat svatbu jinde. Nastesti je spousta jinych krasnych mist za podobne ceny ale pro nas pruhlednejsim prostredim na kolik nas svatba vyjde. :-D Vsem snoubencum preji skvely vyber ;-) :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Profilova fotka
Ahoj holky, tak i já se k této konverzaci přidám. Letos máme svatbu v Dočkalově mlýně, tak napíšu svoje poznatky. 1) Cena nájmu, jak píše slečna je 18000, ale již se vším všudy tzn. s elektrikou i obsluhou. Pronájem za tuto cenu máme na tři dny (od čtvrtka od 12 hodin do soboty do 12hodin). Co se týče prostředí naprostá nádhera, pokoje nové, zrekonstruované, nikde žádná špína. 2) Kdo dřív příjede a zaplatí má termín mi přijde parádní. Prohlídnete si, zkonzultujete naprosto vše s majitelkou a zaplatíte a máte JISTOTU, že místo je VAŠE. Jako přirovnání dávám super jednání v Šejdorfském mlýně kde pouze napíšete, že chce předběžně rezervovat a majitelé se potom rozhodnout dát termín někomu jinému a ani vám nedají vědět a vy žijete v tom, že máte super místo na ještě lepší datum 7.7. (ano, toto je náš případ, ráda napíšu více). Takže z mé strany já si raději zaplatím zálohu a budu mít jistotu, že mám krásné místo pro můj den D. 3) Na stránkách moc informací nenajdete, ale majitelka vám vše sdělí hned v první den, kdy do mlýna přijedete, věnuje se vám třeba hodinu/dvě jako nám, provede vás, zodpoví otázky a udělá pro vás první poslední. Co se týče svatební nabídky, tu jsme tedy moc nepotřebovali, jasně jsme věděli, co chceme na hostinu a co na raut ( pokud vám jde jenom o peníze, je to jiné, my si chceme svůj den užít a nebudu řešit, že v šejdorfu je porce o 2,50 levnější, aha....) 4) nerozumím proč mít vlastní catering, jídlo tam chutná výborně, sami jsme tam jeli i s rodiči a prostě si to vyzkoušeli zbytečné zajišťování další věci, která není potřebná, když je vše na místě a opravdu solidní 5) Co se týče výzdoby majitelé půjčí vše, co mají - brána, potahy na lavice, ubrusy.... To že si zaplatíte květinářku, která vám to tam krásně nazdobí a vy si určíte co se vám líbí je podle mě plus - než se řídit jen tím co mají a vyzdobí vám to podle jejich vkusu 6) Nikdy nenajdete jenom dobré recenze, co jsem četla za posledních pár let, je jich opravdu hodně, ale za sebe můžu říct, že mlýn se hodně za tuto dobu změnil. Další moje poznatky jsou ty, že majitelka vám se VŠÍM pomůže, dá kontakty, zodpoví všechny otázky co vás zajímají a hlavně vám poradí, protože už mají nějaké ty zkušenosti. V případě dotazů jsem všem k disozpici :) Hezký den všem :-)
Odpovědět
Ahoj holky, my jsme tam měli svatbu nedávno :) Za pronájem jsme tedy platili méně, ale to není podstatné. Ubrusy a potahy půjčí, ale vše si zaplatíte v ceně to opravdu není. Ubrusy jsme si museli žehlit na místě sami - šíleně pomačkané....výzdobu a vše mi dělala moje rodina, takže to bylo podle našich představ a bylo to skvělé. Místo je úžasné, jídlo bylo dobré... Paní majitelka se snaží, ale neumí jednat s lidmi a dohání to šišláním. Musíte to tak brát :) Objednávku svatby jsem měla písemně včetně jídla, pití, alkoholu a to včetně cen...takže nebyla žádná diskuze. Místo ráda doporučím. Náš den byl úžasný a s odstupem času bychom na něm nezměnili vůbec nic!! Každé místo a provozovatel má své a nikde není vše 100% :) Hezký den všem :)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@krikrous Ahojky, můžu se zeptat kolik jste platili a jak je to tedy s těmi ubrusy? nám paní řekla, že nám to prostě půjčí, že žádný další příplatek za to není.... A ještě tu objednávku jste dostali kdy? Díky za odpovědi :)
Odpovědět
@kristiiv ahoj, napiš mi na email: kristynka.strouhalova@gmail.com, mám spoustu věcí v emailu a kopírovat to veřejně nechci :-) díky za pochopení
Odpovědět
Svatbu jsme měli na Dočkalově mlýně teď v červnu 2017 a udělali bychom jim tam znovu 1. Hledali jsme místo na východ od Prahy a našimi hlavními požadavky bylo: vše na jednom místě, svatba cca pro 100 lidí s tím, že cca 70 bude přespávat, mokrá varianta a možnost venkovní zábavy až do ranních hodin 2. Dočkalův mlýn všechna tato kritéria splňuje, navíc z míst, co jsme viděli má nejkrásnější prostřední a cenově vyšel nejvýhodněji. Jeďte se na místo podívat, jejich web není aktuální. Inzerují, že mají 50 míst na spaní, ale otevřeli od té doby novou budovu a vešlo se nás tam asi 73. Nově je navíc vybudovaný obrovský dřevěný přístřešek, který by celou svatbu pohodlně pojmul i v případě příšerného počasí a v parnu naopak poskytuje příjemný stín. Přikládám foto. 3. Rezervace termínu je logicky po zaplacení rezervační zálohy. Skvělé je, že rezervace je od pátku od odpoledne až do neděle, tj. v pátek lze vše pohodlně připravit a v neděli vystřízlivět. 4. Komunikace před svatbou je zdlouhavější. Mlýn má svůj nabídkový list, ze kterého vychází a na nějaké změny není moc stavěný. Veškerá dohoda byla více méně na dobré slovo, ale to, co se dohodlo, bylo splněno. 5. Měli jsme dohodnuté korkovné na tvrdý alkohol, zpětně bychom se snažili dohodnout korkovné i na víno. Svatebčani říkali, že se v průběhu večera změnilo a nebylo dobré (nutno však podotknout, že nebylo ani drahé). Pivo dobré. 6. Prostředí mlýna je nádherné. K dispozici je dostatek kvalitních dřevěných stolů a lavic z masivu. Ubrus jsme využili pouze jeden – na obřadní stůl. Myslím, že je škoda stoly zakrývat nějakými ubrusy. Dále k dispozici dětský koutek s trampolínou, klouzačkou…Oproti jiným místům, které jsme poptávali, je zde možné nosit skleněné nádobí na travnaté plochy (často nám říkali, že z důvodů obav ze zranění budou točit jenom do plastu). 7. Co se týká personálu, tak až na jednu slečnu, to nebyl profesionální servis. Všichni se snažili a byli milí, ale zejména na začátku akce to bylo znát a kazilo to dojem. V průběhu se situace uklidnila a stíhalo se. Neměli jsme ale servírovaný oběd, jen raut a svatebčani nic neplatili. 8. Jídlo bylo česká klasika, normální, průměrné. Kalkulace množství adekvátní. Raut nikoho nenadchl, ale všichni byli do sytosti najedeni. 9. Velmi hlasitá hudba hrála venku až do ranních hodin a nebyl to vůbec problém. Personál byl k dispozici až do konce. Personál byl průběhu akce v klidu, svatebčany nijak nepeskoval, neobtěžoval, nehlídal a neřešil, když se rozbila sklenička… 10. Hosté mohli zůstat na pokojích až do 12 hodin, cca 15 lidí polehávalo na trávě asi do 17 hodin druhého dne. K obědu nám ohřáli zbytek guláše z rautu. 11. Finální vyúčtování bylo podrobné, férové. Oproti jiným obdobným místům, které jsou co se týče prostředí horší, neumožňují venkovní zábavu vůbec nebo se venkovní zábava musí ve 22 hodin přesunout dovnitř, byla celková cena dobrá.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Ráda bych se podělila o zkušenosti z naší červnové svatby na Dočkalově mlýně. Mlýn je dokonalý - úžasné místo, prostor, klid, zázemí, spousta míst k focení, procházkám. Na první pohled nás místo okouzlilo a věděli jsme, že chceme svatbu právě zde. Obřad, občerstvení, nocleh - vše na jednom místě! :-) Nikde jsme nenašli žádné aktuální recenze, nevěděli jsem o místě od někoho známého, takže ani co čekat. Paní provozní působila velice mile a ochotně. Ovšem když jsme začali zařizovat podrobnosti ohledně svatby, nastaly vždy nějaké komplikace. Chtěla bych upozornit všechny, kteří zde budou mít svatbu, aby si vše nechali potvrdit písemně, protože jinak je to slovo proti slovu. S paní se na něčem domluvíte a na příští schůzce už to neplatí, protože tohle nikdy neřekla. Rezervovali jsme si místo v červenci a bylo nám řečeno, že bude na podzim vybudováno wellness, které bude pro ubytované hosty k dispozici v rámci ceny ubytování - ještě ani v květnu nebylo hotové, nicméně na naši svatbu bylo dokončeno - za 500 Kč / h. Dostali jsme "ceník", kde bylo pár položek nabízeného občerstvení, ani zdaleka zde nenajdete všechny ceny a informace. Nachází se zde např. položka "obědový balíček", u kterého je uvedena cena jako "cca" 300 Kč - co přesně cena obsahuje, jaký je to pokrm, zda je v tom i nápoj - těžko říct :-) Při finální "kalkulaci" nám ovšem bylo napočítán počet osob krát těchto cca 300 Kč. Když jsme se požádali o vysvětlení částky - 45 Kč / polévka, 55 Kč / přípitek, 200 Kč / svíčková. Takže z "cca" najednou byla "naše" částka :-D Přípitek se běžně počítá na lahve, nikoli na sklenice, když v každé je odlišné množství, nehledě na to, že sklenice nemá ani 0,2. A svíčkovou za 200 Kč neuvidíte ani v turisticky navštěvovaných destinacích. Nad tím, že někteří lidé měli jiný přípitek nebo novomanželé jen jednu polévku, se v kalkulaci nepozastavila jen paní provozní. Vyžádejte si ceník dopředu na všechny vámi požadované položky, obejdete se nemilého překvapení při "vyúčtování", které dostanete na kusu zmuchlaného a politého papíru. Pravděpodobně počítají vše "cca", stejně jako obědový balíček. Vše je zde nedokončené, někde se začne a pokračuje jinde - dle toho vypadají i pokoje. Některé mají trubky ze zdi připravené pro kuchyňku, sociální zařízení přes chodbu, někde je pouze vana, rozvrzané postele, potrhaná prostěradla. Ubytování hostů si nenaplánujete, buď na pokoji něco nefunguje nebo z neznámého důvodu hosty přesunou na jiné pokoje, než bylo na rozpisu. Dejte si také pozor na placení ubytování - paní nedává hostům potvrzení. Dle názoru hostů cena ubytování neodpovídá kvalitě, komfortu a zařízení penzionu. Platíte za pronájem prostoru, ale trávu v areálu máte nad kotníky - na naše upozornění naštěstí posekali. Vše si hlídejte sami, připomínejte několikrát, nic navíc nebo automaticky nečekejte. Servírky na místě byly velmi milé a vstřícné, takže problém ze strany personálu nevznikl. Věcí a situací podobného rázu bylo nespočet. Snažili jsme se dodat veškeré informace včas, přehledně a detailně, přesto domluvené věci vůbec neproběhly. Na každého má paní provozní jiný "metr" - někdo musí zaplatit zálohu za rezervaci místa rok předem, jiný až měsíc přes svatbou. Mlýn je dokonalé místo pro celoživotní zážitek jako je svatba. Mrzí mě, že vše neproběhlo bez stresu, nepochopení a nesdělení faktů. Této recenzi předcházelo sepsání námitek paní provozní, žádná zpětná vazba nepřišla. Věřím, že tohle v dobrém poslouží pro další akce a svatby. My budeme na náš den vzpomínat jen v dobrém a u těch negativ už se jen zasmějeme ;-) Kdybyste někdo měl na cokoliv dotaz, klidně napište! ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Pro nás velmi speciální místo! S ženou jsme se zde v červnu 2020 brali. Naše ideální místo pro svatbu mělo několik jasných požadavků - naprosté soukromí, možnost ubytovat zde všechny hosty a možnost obřadu, focení, hostiny (prostě všeho) na jednom místě tak, abychom nemuseli zbytečně trávit čas přesuny. Všechny tyto požadavky Dočkalův Mlýn splňoval na jedničku! Celkově jsme si svatbu neskutečně užili. Mlýn a jeho okolí je nádherné, komunikace s paní a panem Dočkalem byla bezproblémová, jídla byla kopa a vše nám moc chutnalo. Oslavy se protáhly až do ranních hodin, což nebyl vůbec problém. Za nás můžeme určitě velmi doporučit pro všechny, co hledají pěkné a pohodové místo pro svou svatbu!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?