Dlouhý přejezd mezi obřadem a hostinou

Ahoj holky, prosím poraďte: máme už zamluvený obřad na krásném místě (muzeum v bývalém kostele). Bude nás ale 75 + možná ještě dalších 20 lidé na večer a velká většina bude muset být ubytovaná. Chtěli jsme proto nějaký pěkný penzion se zahrádkou (bude i dost dětí, tak aby se zabavily). Ovšem narazit na takový u nás ve Východních Čechách, to je kumšt. Nakonec jsme našli přesně takový, který jsme chtěli, ale mezi ním a obřadem je přejezd 67km (po rychlostní silnici). A tady nastává problém, všichni, komu jsem zatím něco naznačila, proti tomu něco mají a nikomu se to nelíbí. Dost mě to mrzí, jasně že to není ideální, ale snažila jsem se najít co nejhezčí místo a pokud k tomu člověk nebude už dopředu negativně přistupovat,podle mě se to dá: sama jsem byla na dvou "cestovacích" svatbách (jedna přejezd 80 km) a bylo to v pohodě...Do toho přítel ještě "klasicky" projevuje neprojevuje úplně nadšení pro předsvatební plánování...Není to žádná tragédie, ale je mi prostě dneska smutno, mám pocit, jako bych si to zařizovala sama pro sebe a nikdo to neocení...
Odpovědět
Profilova fotka
neboj se, na svatbě už to bude ok, jestli je to místo pěkné, tak budou i rádi :o)
Odpovědět
Profilova fotka
taky jsem tuto situaci řešila sice km máme méně... vymyslelo se to tak že bude autobus který je naloží u našich převeze na obřad a pak na hostinu. je to i jednoduší kvůli aut bo než by se pak rozvezly všechny auta a než by se vrátily bylo by to na dlooouho :-)
Odpovědět
taky doufám:-) měnit už nejspíš nic nebudeme, jenom jsem se potřebovala vypovídat:-) tak děkuju za podporu!
Odpovědět
@oleszka To je dobrý nápad, ale u nás přijede 1/3 hostů z Moravy, 1/3 z Prahy a jen část jich bude z Hradecka, tak by stejně museli přijet autem a pak je někde nechat...svatba bude v srpnu, tak se s tím holt za těch pár měsíců budou muset psychicky srovnat no :-D Další věc, kterou řešíme, je jídlo: abychom se stihli aspoň trochu vyfotit a lidi mezitím nepomřeli hlady...zatím se kloníme k tomu, že vyrobíme svačinky do auta, bohužel nemáme domek, kde bychom se mohli sejít na občerstvení před obřadem...
Odpovědět
Profilova fotka
@izzybickerstaff no co se týče toho setkání u rodiču taky to nebode přímo u našich... puvodně se uvažovalo na chatě ( bo je to blíž k obřadu) ale na konec to bude v takové malé rodiné hospudce co je kousek od chaty a tam je nabere ten bus :)
Odpovědět
http://www.csap.cz/historicka-vozidla... to by byla bomba:-)
Odpovědět
Tak to je něco, přítel uvažoval, že bych se v koloně mohla vézt ve veteránovi, takže tohle by se mu mohlo líbit!! :-) Kdybych se přesvědčila, že by to tu vzdálenost ujelo... :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ty svačinky jsou super nápad! Nebo se dávají koláčky a panáčky po obřadu v průběhu gratulací, když hosté čekají ve frontě než se dostanou k novomanželům. Popovídají si, dají si něco dobrého a troška alkoholu rozproudí zábavu (samozřejmě jenom pokud klapne ten autobus ;-) ) A v autobuse se alespoň seznámí obě strany rodiny. Co třeba udělat kvíz o novomanželském páru, který si vezmou do busu a mohou kolektivně vyplňovat? Můžete to v průběhu hostiny vyhodnotit a nejlepší dostane za odměnu třeba tanec s nevěstou nebo ženichem :-D. 67km není ideální, ale můžete to využít ke svému prospěchu. Držím palce :)
Odpovědět
@izzybickerstaff a co udělat obřad v místě hostiny? 70 km je na přejezd docela dost.
Odpovědět
@majanax Já vím no ;-( Ale když jsme se tam jeli podívat,tak mi stačilo nakouknout dveřma a věděla jsem, že to chci tam...(www.mubaso.cz). Navíc místo už máme i zamluvené na matrice. Hostina ještě rezervovaná není, ale zas nevím, kde jinde ji udělat. Tak leda jak už tu padlo, zmenšit kolonuna autobus pro Moraváky a auta pro ty, kdo přijedou z druhé strany nebo nebudou přespávat. Ono by podle mě stačilo, aby už všichni dopředu neremcali a snažili se to brát pozitivně a šlo by to. Ale s tím já nic nenadělám holt...Taky mi naši třeba řekli na počet hostů na hostině, že "si snad dělám srandu" a podobně (svatbu si platíme sami). Dneska už nemám tak smutnou náladu jak včera, tak už spíš přemýšlím, jak to provést, než že bych se nechala reptáním příbuzných odradit :-)
Odpovědět
@izzybickerstaff Tak to si musíš promyslet. Mě se třeba ten prostor zdá ponurý (ty sochy okolo kolem) a ty židličky do toho interiéru, děs, ale každý má svou představu :-)
Odpovědět
Vůbec se ničeho neboj a klidně to udělej jak plánujete. My jsme sice měli obřad a hostinu na jednom místě, ale na ono místo jsme cestovali ráno cca hodinu a půl. Když jsme to před svatbou říkali příbuzenstvu, tak remcali úplně všichni a teď ? všichni na svatbu vzpomínají v superlativech a nikdo si na nějakou cestu ani nevzpomene 8-) Musíš se teď obrnit nervy a vydržet :-D Jinak v půli cesty jsme mělí malou přestvku (koláčky a panáky :-))
Odpovědět
Článek se načítá
@majanax Já tam byla a jsem si tím naprosto jistá :-) Možná se to nezdá, ale je to světlý kostel. Vypadá to slavnostně, ale zároveň "střídmě" a nepřeplácaně. I židle jsem viděla a přijdou mi ok. (Plus mají v Chrudimi hodné matrikářky, což ale chápu není úplně rozhodující :-D ) Je jasné, že máme každá jiný vkus :-)
Odpovědět
@izzybickerstaff no tak pojedou tím autobusem :-) loni sem na takové svatbě byla. Všichni se sešli nebo sjeli v místě obřadu, pak nás autobus odvezl na místo hostiny. Zpět hosty rozvážel řidič. Bylo to teda jenom 20 km :-)
Odpovědět
Tak byl chvíli klid a už to zase začalo. Přítel mě podporuje, že jsme se jednou rozhodli, tak uděláme svatbu podle sebe. Já bych snad už i to místo obřadu změnila, aby do mě pořád někdo nešil. Ale hrozně mě štve, že moravská část rodiny, která ráno pojede na obřad 2,5 hodiny, proti hodinovému přejezdu na oslavu nic nenamítá, zatímco Hradečáci, kteří to mají kousek, mají kritiky plnou pusu :-( Jako že je z cestování bolí hlava a děti to špatně snáší (synovec je ve druhé třídě, zatímco z Moravy pojedou i malá miminka) a že bychom to měli udělat tak, aby to bylo každýmu příjemný...to abych pomalu udělala každýmu obřad zvlášť v místě bydliště, anebo nevím 8-( Snad bych i byla pro změnu, abych všem zavřela pusu,ale zrovna od těch, co to mají dvakrát blíž, mi to remcání přijde nemístné a štve mě, že mi právě oni zkazí svatební náladu...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?