Dilema s místem svatby

Profilova fotka
Ahojte holky, trápím se s jednou věcí a moc by mi pomohly objektivní názory. Pocházím z Moravy, přítel z Prahy, kde teď i bydlíme. A samozřejmě řeším místo svatby - hosté jsou zhruba 15:15. Přítelova babička je na vozíčku, moje babička z Moravy na tom ale taky není nejlíp. Mám takový pocit, že pokud mi mamka na svatbu přispěje a já jsem se od ní odstěhovala tak daleko, tak jí něco dlužím. Na druhou stranu v Praze by se na mě mohli přijít podívat i kolegové... Řešila jsem samozřejmě i něco mezi, ale hledám místo. Jsem z toho zoufalá - místo, abych si hledání a přípravu užívala, tak už na začátku jsem "nešťastná". Napíšete mi prosím, co si o naší situaci myslíte? Fakt moc děkuju za vaše názory. Vendy
Odpovědět
1
2
Já se taky odstěhovala za manželem, ale svatbu jsme měli v mém rodném městě. Ne kvůli mé rodině, ale protože jsem si to já sama přála a manžel mi to chtěl splnit. Sice cca 70% hostů muselo přijet (většina kamarádů, manželova rodina i část mojí), ale neměnila bych. Navíc myslím, že když to bude mimo Prahu, ušetříte :-) Každopádně se rozhodněte podle vás, volit místo z důvodu, že někomu něco dlužíš nebo aby se mohli přijít podívat kolegové asi není ideální.
Odpovědět
Profilova fotka
Tohle neni zadne drama :-) sedni si s pritelem a proberte moznosti, presunu jedne nebo druhe rodiny, moznosti ubytovani, financovani atd. U nas byl rozdil 80km a pratchyne vycitala, ze ona musela jet do Prahy (byla odvezena) a ze vzdy si myslela, ze svatba bude na zamku..... vubec nechapala, ze oni prijeli 4 a dalsich 15 lidi bylo z Prahy, takze z logistickeho pohledu to byla jasna volba.
Odpovědět
Profilova fotka
@marketaaj No kdybychom měli alespoň tohle jasné - ale fakt to máme logisticky "fifty-fifty". Je jasné, že se nikdy nezavděčíš všem. Co se týče ubytování, asi líp vychází Praha - protože na Moravě máme lidi docela roztahané = každý by musel (i když kousek) na místo dojet... Děkuju za tvůj názor, V.
Odpovědět
Profilova fotka
@saffy Já to přímo v rodném městě mít nemůžu - není moc kde. A okolí zase tak srdcová záležitost není. Proto to dilema - kdybych k něčemu měla takový silný vztah (nebo naopak přítel by měl), tak to neřešíme. :(
Odpovědět
A co napůl cesty s ubytováním? To by nešlo?
Odpovědět
Profilova fotka
@lenuardos No to mě taky napadlo a koukala jsem, ale právě řeším to místo - zatím jsem našla nejhezčí místa v jižních Čechách a severní Moravě. Uprostřed republiky nic není. :))) Vychází to tak na okolí Hradce, Pardubic, popř. Jihlava...
Odpovědět
Že by u Hradce a Pardubic nic nebylo? 8-) Zkus prohledat svatby tady na beremku podle regionů.
Odpovědět
Profilova fotka
@lenuardos Dekuju, urcite mrknu. Zatim jsem koukala jen na mapách a v obrázcích (hledám svatbu venku). ;) Neco tam urcite bude, jen jak to člověk nezná... To me malinko odrazuje - ze bude svatba někde, kde to vubec neznáme. Kdyz by bylo hezky, tak si uděláme výlety a objedeme si to...
Odpovědět
@wendulinka_1 My řešili dilema Praha, kde nyní žijeme vs. místo, odkud pochází můj muž. Všude bylo hostů zhruba půlka. Moje rodné město jsme neřešili, tam skoro nikdo z hostů nežil. Neměla jsem v tom teda emoční náboj jako ty s maminkou, nenechali jsem si nic platit. V jednu chvíli vyhrávala Praha, protože tchýně dost tlačila, aby to bylo u nich. Pro Prahu svědčila praktičnost - mám tu kadeřnici, kosmetičku, dodavatele jsem mohla obcházet osobně. Pro manželovo rodiště naopak výrazně svědčily ceny, protože to, co jsme tam dali za vše, by v Praze stála v podstatě jen restaurace. Nakonec ale rozhodlo jednání pražských dodavatelů, kdy v podstatě všude byl nějaký problém. Když mi z jedné restaurace napsali, že účtují 50 Kč na hosta, pokud chceme bílé ubrusy, napsla jsem jim, zda chtějí také korkovné za tolaletní papír a vybrala Moravu. Závěr z toho mi plyne, že bych se znovu rozhodovla prostě prakticky - co vyjde levněji a s menšími starostmi...
Odpovědět
@wendulinka_1 ja to měla taky tak. Objíždeli jsme asi 5 nebo 6 míst až se jedno povedlo.Držím palce.
Odpovědět
Profilova fotka
@zorro4 A nakonec jste teda měli svatbu přímo v manželově rodišti, nebo někde kousek od něho? A místo svatby se vám líbilo na první dobrou?
Odpovědět
Profilova fotka
@lenuardos děkuju moc ;)
Odpovědět
Článek se načítá
@wendulinka_1 bylo to o obec dále, ale ta diskuze byla prostě Morava vs. Praha. A místo svatby - Ekofarma Sádky v Kunovicích byla láska na první pohled, dokonce jsme kvůli tomu měli svatbu v pátek...
Odpovědět
Profilova fotka
@zorro4 Krásné to tam je. Děkuju moc ;)
Odpovědět
@wendulinka_1 Většinou to bývá tak, že ve skrytu duše stejně doufáš v jednu z těch variant, ale chceš, aby tě o tom ostatní přesvědčili. :) Kdyby to měl rozhodovat přítel a napínat tě, co rozhodl, v jakou variantu budeš doufat, že řekne? Pokud to není tak, že by byly nějaké problémy v rodině nebo se tím někomu opravdu hodně komplikovala cesta apod., rozhodla bych to podle sebe. My jsme třeba všichni z Liberce, ale když se sestra vdávala, jeli jsme jí celá rodina na svatbu až do Telče. Švagrova babička se tam v důchodu odstěhovala a sestře se švagrem se tam moc líbí a na svatbu jim to přišlo jako ideální místo. Nikdo neměl problém s tím, že jsme tam jeli už den předem, přespali jsme v místní tělocvičně a tak. :) Bylo to jiný, takový dobrodružný a stejně si to všichni užili.
Odpovědět
Profilova fotka
@juanitka No já ve skrytí duše doufám, že se to nějak samo vyřeší, nebo mě něco ťukne do nosu a já najednou budu mít jasno... :D snad si to i naše rodiny takto hezk užijí ;)
Odpovědět
@wendulinka_1 Maximus / Atlantis Brno, Velká Klajdovka, Sluneční Dvůr, Penzion v Polích, Slavkov u Brna zámecká zahrada - tam je to pecka, Farma Blaník, Jemniště..je toho spousta, záleží kde by vám to vyhovovalo víc:) měli jsme stejné dilema, nejlepší je se prostě přiklonit k jedné straně a nedělat to úplně napůl cesty..tak to budou mít s větším dojezdem všichni:)
Odpovědět
@wendulinka_1 Tak na tohle bych zrovna moc nespoléhala. Už jsem mockrát v životě zjistila, že co si nezařídím sama, to nemám. Tak na to pozor :)
Odpovědět
Profilova fotka
@alassia Děkuju moc, mrknu. Jsem od Olomouce. Do Brna sice relativně kousek, ale víš, jak to mají Pražáci s Brňákama. :D Dělám si srandu, určitě mrknu. Děkuju
Odpovědět
Profilova fotka
@juanitka však já vím, to jsem napsala ze srandy. Vím, že tomu musím sama naproti. I když v nějaký impuls docela věřím. ;)
Odpovědět
@wendulinka_1 no jéje, tak Olomouc je krásná přeci!! to bych neváhala a udělala někde tam:)
Odpovědět
@wendulinka_1 Tak to je dobře. :-) Já mám pár kamarádek, které takhle podobně smýšlejí, takže už mě nic moc nepřekvapuje. :) Já byla šťastná, když jsem měla napevno zamluvený termín svatby, místo obřadu a místo hostiny i večerní párty. :)
Odpovědět
@juanitka jsi mi úplně připomněla ten pocit, když konečně bylo něco "na pevno" :D do té doby nervy stres tornádo a skáza, jak jsem z toho byla nesvá:) až po zamluvení termínu, místa a šatů jsem začala zase normálně uvažovat:D asi jsem fakt na hlavu z té svatby:D
Odpovědět
@alassia Já jsem přesně věděla, že až budu mít zamluvený tyhle dvě místa a termín, můžu si oddychnout. Ten zbytek se nějak pořeší vždycky, ale když vám padne místo, je to průser. I když teď zrovna řeším ohromné dilema ohledně barvy bot na oranžovo-hnědou svatbu a jak zabavit lidi během focení :D @wendulinka_1 Doufám, že to brzy rozsekneš a budeš taky spokojená s místem.
Odpovědět
@juanitka můžete si tam třeba nachystat truhličky na přání, které si přečtete za 10 let , nebo na první výročí:D se můžou hosté realizovat:) o tom právě taky přemýšlím
Odpovědět
I my řešili dilema, a zvažovali všechny možnosti. Já chtěla svatbu v rodišti snoubence, a on zase v mém rodišti (rozdíl 220 km). Konat svatbu napůl cesty znamená, že nebudete řešit logistiku pro 15, ale pro 30 lidí, takže si moc nepomůžete, i my jsme to zavrhli. Navíc já osobně oceňuji, že bude poblíž alespoň nějaký "základní tábor", kdybychom na cokoliv zapomněli, můžeme si skočit domů (a je jedno, jestli je to dům našich, nebo snoubencovy rodiny). Rozhodovali jsme se ale nakonec hlavně podle konkrétního místa, kde jsme se cítili nejlépe :-) Velkým plus pro nás v definitivním místě naší svatby je to, že se tam odehraje celý svatební den (obřad, hostina, a ubytování pro přespolní). Zkrátka jsme spojili příjemné s užitečným :-N Kdo bude moci, nebo kdo bude chtít, ten rád dojede, ať to uspořádáte kdekoliv. Bohužel se může stát, že se někdo nezúčastní, a to z různých důvodů, ale bohužel to není ve Vašich silách. Pamatujte, že nikdy nemůžete vyjít vstříc úplně všem, bohužel. Vůbec bych se tím ale nestresovala, je to velká škoda. Vše se dá vyřešit! Držím moc palce! ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, děkuju moc, jdu hledat dál ;)
Odpovědět
@alassia Děkuju za tip, ale na tohle my zrovna moc nejsme. Ne že bychom byli z kamene, ale ani jeden nemáme moc rádi věci tohodle typu - každý musí napsat přání nebo dokonce "napiš, co si o mně myslíš" (to měla kamarádka na rozlučce). Já jsem si uvědomila, že je tam kousek kavárna, tak jim tam udělám rezervé a aspoň se budou rodiny seznamovat u kávy.
Odpovědět
Profilova fotka
@erzsebeth Děkuju za milou odpověď. Já bych to taky chtěla všechno na jednom místě = nejlíp penzion s krásnou zahradou... Jak už jsem psala, asi z tohoto důvodu vyhraje Praha - na Moravě mám rodinu z různých měst, takže stejně by museli přejíždět/spát. V Praze se Pražáci přesunou líp do svých domovů. :)) Děkuju moc za pozitivní přístup ;)
Odpovědět
Tak pokud chceš svatbu venku a je vás jen kolem 30 (pokud 15:15 měly být počty hostů), tak se mrkni na Chata Babí Lom, kousek na Brnem, můžete to mít venku i vevnitř, možnost nějakého ubytování a ůžasný stromový domek pro vás na novomanželskou noc. Nebo prostě projdi tady různé statky, stodoly apod. s ubytováním někde kousek od dálnice a je jedno, jestli to bude blíž k Praze nebo k Olomouci. Kamarádce jela většina svatebních hostů z Prahy ke Zlínu, svatbčani prý vyjížděli v 5 ráno a nikdo ani nemrkl :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?