Delší čas dojezdu mezi obřadem a hostinou - Váš názor

Ahojky holky, moc prosím o vyjádření. Zdá se vám hodně daleko mít od sebe místo obřadu a hostiny 56Km - to je cca 55minut autem? Obzvláště když ještě předtím se musíme z domova dopravit na místo obřadu, které je od našeho domova asi 38 Km - to je cca 37 minut jízdy autem?
Odpovědět
ciste podle meho... dojezd z domova na misto obradu je uplne jedno jak je daleko... ale cestovat z obradu na misto hostiny hodinu mi prijde opravdu moc. bud bych vybral jine misto obradu nebo jine misto hostiny podle toho co je dulezitejsi .... nicmene je to na vas jak to udelate ;-)
Odpovědět
ahoj, já jsem to měla tak, že z domu na místo obřadu jsme to měli asi 35 km a z místa obřadu na hostinu jsme to měli dalších 30 km.A zvládli jsme to :-)
Odpovědět
jj,sestra podobně. dopol.pro ní 20 km jel ženich se svou rodinou,jelo se zpět do jeho města na obřad a pak zase zpět do našeho na hostinu... a vlastně kdo bydlel tam u nich,a měl odvoz,tak jel zase ještě pak těch 20 zpět :D takže někdo najel 40 a někdo 80 km.... ;-) :-D nikomu to nevadilo.... a 56 km.to je okolo 30 min. což si myslím,že je ještě v normě ;-) udělějte si to dle svých představ a neberte ohledy na ostatní. Je to Vaše svatba ne jejich
Odpovědět
@broookes @marketov @1adriana1 Holky děkuji moc za názory. Pro nás jsou naše vybraná místa obřadu i hostiny ta vysněná, víme, že těžko by jsme hledali lepší, i když máme v okolí hodně míst, kde obřad udělat blíž jak k domovu, tak k hostině, ale prostě cítím, že to není to PRAVÉ :-) Já jen už jsme od pár lidí slyšeli, že jsme blázni, že chceme takhle přejíždět, že si to neužijeme ani my a ani hosté, že je nejlepší mít vše na jednom místě a vůbec necestovat apod. a to bychom zase neradi, kdyby jsme byli my i hosté zpruzelí a hladoví z cesty, tak teď přemýšlím, zda neudělat ústupek a obřad nevybrat jinde. Ale zase obřad nechceme moc pozdě, nejpozději v 11.30hod, když to tak počítám, tak obřad trvá půl hodiny,pak tak půl hodiny jsou gratulace, hodinu focení a kdyby pak hodinu cesta autem na hostinu, nejpozději v 15hod. bychom mohli být na místě a jíst a veselit se, to mi nepřijde tak hrozné.
Odpovědět
@broookes Omlouvám se za oslovení, koukám že jsi kluk :-D Ale také moc děkuji za názor!
Odpovědět
@danielama hele navíc pokud chcete obřad už takto dříve,tak bych to vůbec neřešila. připravte nějaké občerstvení než budete vyjíždět k obřadu a případně bych do nějakého auta dala nějaké minerálky,kelímky a koláčky,kdyby se chtěl někdo osvěžit nebo zobnout po obřadu.... :-D a když budete obědvat dejme tomu kolem půl 3-3 je to myslím úplně v pohodě....
Odpovědět
@danielama nemas zac. hele vem to taky z pohledu hostu.. pokud vsichni bydlite na jednom meste nebo velmi blizkem okruhu tak neni problem rano se nasnidate a pak se proste najite az v ty tri... ale treba kdyby nekdo cestoval z daleka tak to pro nej bude mnohem horsi apod. ale zase.. pokud se vam ta mista opravdu libi... tak to pujde... zkusil bych treba zajistit nejake mensi pohosteni pro svatebcany v prubehu vaseho foceni... klidne jen nejake cukrovi/chlebicky/jednohubky.. jen aby neco zobli a zabavili se nez se dofotite a pak to urcite vydrzej... protoze jinak by mohli byt opravdu hladovi cekat takovou dobu na vsechno :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@danielama ahoj, ja mela vse na jednom miste, nikde se nikdo neztratil pri presunu, pro nektere totiz bylo umeni uz dojet na hranici prahy :-) aby netrpeli hlady, tak jsme udelali akorat skupinove foto a dalsi foceni jsme meli az po hostine.
Odpovědět
no...budu proti většině....není nad to, mít svatbu jako Bláža Škopovic, vše u nosu. Ty přejezdy jsou dlouhý, den hrozně uteče a budete dost na cestách...počítej se zdržením. Zvládnout se to dá, ale bude to náročný.
Odpovědět
@danielama to už budou hosté hladoví jako vlci :-D vždyť z domu půjdou třeba po desáté a jíst až ve tři?? Já by řekla mezi půl a druhou max. :-)
Odpovědět
@1adriana1 @broookes @marketaaj @jasy @majanax Děkuji všem. Jak tak vidím, tak názory se hodně různí a stejně tak se asi budou různit i pohledy hostů na delší přejíždění, takže asi v tomhle rada není, jak zjišťuji, budeme muset ještě zvážit všechna pro a proti, každopádně všichni hosté jsou z jednoho města nebo jeho okolí. A připravit malé pohoštění v době focení je skvělý tip, děkuji za něj :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@danielama bud v klidu.. ja mam místo obřadu vzdálené 70km a z tama pak jedeme 50 km (hodina jízdy) na hostinu... :)
Odpovědět
Článek se načítá
jasně že,vemte nějaké koláčky,chlebíčky a pítí a je to. udělej si to jak ty to chceš a pokud to máte vysněná místa není co řešit ;-)
Odpovědět
@danielama My sice měli hostinu i obřad na jednom místě. Já byla u své rodiny, která bydlí hned pod zámkem, ale ženich jel se svou rodinou z našeho domova a to bylo vzdáleno od naší svatby cca 45km. Tohle bych opravdu nijak zvlášť neřešila. Je to Váš den, tak si ho udělejte podle sebe. :-) (Všichni hosté nebyli z místa našeho bydliště). Obřad jsme měli v 13:30 a jídlo v 15:30. Pro hosty bylo připraveno občerstvení (pití i něco k zakousnutí) - bylo dost horko v daný den. Opravdu bych se nikomu nepodřizovala, ten jeden den snad hosté přežijou, aby byl podle Vás a ne podle nich. :-) Je to Váš den, na který budete celý život vzpomínat. :-)
Odpovědět
@maanule Jééé tak to jsem ráda, že to má někdo podobně ;-)
Odpovědět
@1adriana1 @jennyexx Moc děkuji. Opravdu se mi v tento den nechce moc nikomu podřizovat, chci to mít podle našich představ, je to náš den, ale už teď vím, že by mě hodně ranilo, kdyby ostatní remcali a byli naštvaní. A taky sama nevím, jestli pak zpětně nebudu litovat, že jste to udělali takto daleko a strávili hodně času přejížděním, třeba ano, ale teď v tom spatřuji pro nás jako novomanžele i výhodu - po obřadu budeme mít hodinku jen a jen pro sebe v autě :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@danielama taky jsme to dlouho resili, ale co uz... Ten kostel je pro nas dulezity a v jeho okoli nebyl zadny podnik, kam by se vlezlo 100 lidi... Takze bylo jasno... ;)
Odpovědět
@danielama Vždy se najde někdo kdo bude remcat, ať se jedná o místo svatby a obřadu, o jídlo, styl svatby......... My měli svatbu dokonalou, nic bych neměnila a i přes to tchýně dělala naschvály, že ji měl každý plné zuby. Takže asi tak. :-) Ale nenechali jsme si svatbu zkazit. Byl to náš velký den a plně jsme si ho užili. Většinou pomluvy jsou díky závisti a takoví lid nestojí vůbec za zmínku. :-) Tak si to užijte a podle sebe. :-)
Odpovědět
@jennyexx Ano je to tak, nikdy se nezavděčíme všem a proto je asi nejdůležitější udělat si ten den podle toho jak chceme my :-) Ale přesto by jsem ráda uvítala názory více nevěst, které mají svatbu již za sebou a také měli mezi místy větší vzdálenosti. Zajímalo by mě, zda by si to znovu naplánovali stejně a nebo zda by měnili a raději by měli vše blíže k ruce ;-)
Odpovědět
@danielama pokud to jsou vaše vysněná místa,tak bych neměnila. U mě taky ze začátku remcali,že je to dál,ale nakonec jim nevadilo,že museli přejíždět, všichni si svatbu užili. My jsme teda obřad měli už v 10h a tak se to dalo.Zase tak pozdě hosté neobědvali. A jak psali již ostatní. Vždy se najde někdo, komu se nezavděčíš.
Odpovědět
Já bych radši jela na místo obřadu třeba i 2 hodiny, ale po příjezdu měla s kamarády a rodinou vše pohromadě, před obřadem lehce porozprávět, třeba někde u skleničky a vše si v klidu užít. Řidiči by se od začátku nemuseli držet zpátky a řidičů je povětšinou minimálně 1/4 hostů :)
Odpovědět
Ahoj, taky jsme měli dost přejíždění. Ženich je z Kladna, já z Prahy, obřad jsme měli v Panenském Týnci a hostinu v Malých Kyšicích (u Kladna). Celkem se za den najelo asi 200 Km. Ale měli jsme pro rodinu autobus, takže u nás celá rodinu nastoupila do autobusu a už se nemuseli o nic starat ;-). Hned v autobuse proběhlo první kolo seznamovacích panáků. Večer jsme pak všechny rozvezli. Navíc jsme se nemuseli bát, že nikdo zabloudí apod. Všichny si to moc chválili. A i když byl mezi obřadem a hostinou byl asi hodinový přejezd, tak si zase lidé mohli v autobuse odpočinout. Další super věc byla občerstvení před a po obřadu, měli jsme nachystané uzené, chleba, okurky, koláčky a pití. Jednoduché na přípravu. Takže když jsme se fotili po obřadu, lidé seděli, bavili, občerstvovali a děti blbly s fotobudkou. A všichni vypadali spokojeně :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?