Co vše zjistit a na co se zeptat při výběru místa?

Ahooj holky, mám na vás prosbičku. Mohly by jste mi poradit, co vše zjistit a na co se zeptat při výběru místa? Jako abych na něco nezapomněla.. :/ Jsem rozenej zmatkář a chaotik, tak abych pak nevyhořela na nějakých základních věcech.. Děkuju moc :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Asi myslíš místo na párty a ubytování, že? Ptali jsme se například na: - možnosti parkování v okolí - je tam pitná voda? - počet lůžek, přistýlek, dětských postýlek - možnost dělat hluk, jak jsou na tom sousedi - v jakém stavu objekt předávat (odpadky? svlečené postele?...) - kdy si jej můžeme převzít, kdy vracet - vytápění, osvětlení stodoly - co si lze půjčit z místního vybavení, přemisťování nábytku (stolů) atd. - a samozřejmě se zeptat na cenu, na celkovou částku, od čeho všeho se to odvíjí Možná jsme zjišťovali ještě něco dalšího, ale už si to nepamatuju.
Odpovědět
Profilova fotka
Například: - kontakt provozní - jaké prostory budou k dispozici? - budeme zde sami? nebo ještě s jinou svatbou/turisty atd.? - kolik personálu se nám bude věnovat? od kolika do kolika? - jídlo pití můžeme i vlastní a za jakých podmínek? - výzdoba zajistí kdo? - od kdy je možno začít s přípravami? - co za jídla a pití je možno zajistit? (+případně ochutnávka předtím) - připravit seznam hostů a jejich rozsazení.. - probrat návaznost jednotlivých částí dne (zvláště jestli se neodehrává vše na jednom místě) - alternativní místo či program při nepřízni počasí (v závislosti na měsíci, místě atd.) Je toho hodně, teď píši jen co mě napadlo, klidně se ptejte :)
Odpovědět
Zeptat se, do kolika hodin musíte oslavu ukončit, jestli musíte mít koordinátora (na některých místech to bez něho nejde), jestli můžete mít vlastní pití, pokud ano je tam korkovné? Kdy můžete na místo přijet? Je tam možnost přespání? Zajišťují výzdobu? Pro kolik lidí mají prostory? Taky se snažit pídit po cenách, o zálohu si řeknou sami, pokud tam je. Z mých zkušeností na tebe většinou vychrlí hned, co všechno nabízejí. Pokud tam chcete mít i obřad, zeptat se, jestli je na seznamu míst pro uzavření sňatku, pokud není, lze to zařídit taky, ale bude to složitější. Ale první na co se zeptat, než se s nimi začneš bavit je, jestli mají volno ve váš termín. 50 % míst ti odpadne.
Odpovědět
Ja jeste doplnim předchozí rady... Ja se zajimala kolem dortu.. Jestli maji prostory kam ho uskladnit...zvlaste jestli mate svatbu v lete. Sou mista kde nemaji velkou lednici kam by se dort vesel a pak musite nekoho vyslat kdo pro dort pred hostinou dojede.
Odpovědět
Profilova fotka
Jo, a zeptejte se, jestli se tam (třeba v okolí, v obci...) ve váš termín nekoná nějaká velká akce. Známí takhle málem měli svatbu na hradě spolu s nějakým turnajem v agility psů... Na poslední chvíli to přehazovali jinam.
Odpovědět
Profilova fotka
Základ je mít dobře vybranou drahou polovičku + příjemné a spolehlivé lidi kolem sebe :) Jistě poradí i nevěsty, které už měly svatbu v dané lokalitě. @petunkka1 zkuste zmínit co za místa vás zaujaly.
Odpovědět
Ja byla za exota, kdyz jsem zkoumala zachody :D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?