Co byste jako svatebčané, pozvaní na svatbu preferovali?

MÍSTO A) Vadilo by vám, dojet na jedno pěkné místo, tam být celý den, večer odjet domů? Respektive - hodně se teď dělá varianta - pronajmu si statek i s ubytováním pro hosty. Tolik ale investovat nemůžeme. Bude to u nás doma. To, že svatba bude končit dřív a nepotáhne se až do rána, bude jasné už jen pro to, že my i naši přátelé už máme děti - ať je vezmou nebo ne, budou pravděpodobně nuceni opustit svatbu dřív. Mrzí mě to, ale ubytování tam u nás prostě není možné. Ale budou tam dva pokoje, které budou všem hostům k dispozici, kuchyň jen pro n a koupelna a wc samozřejmě. My(rodina) budeme obývat první atro. Takže to snad nebude tak hrozné. Jen je mi trochu líto, že ráno přijedou večer si buď postaví na zahradě stan nebo budou muset odjet. Ale vzhledem k našemu věku - co bychom tam o ranních hodin dělali, že. Ráno musím krmit dítě :) B) jak vysvětlit rodičům, že bychom si přáli vyklidit stodolu, na kterou si nedají sáhnout, protože se bojí veškeré té práce? A ujištění, že jim nic nevyhodíme ani ž je to nebude stát práci, nepomáhá a nepomůže tomu, aby nějaké ty konflikty asi nebyly... ale nevadí, když tak objedáme party stan, no...ale bude mi to STRAŠNĚ STRAŠNĚ líto, protože ten prostor je nádherný... C) protože už je mi přes třicet a plánujeme ještě jedno(poslední) dítě, moc nevím jak to skloubit. nechci se vdávat těhotná, ale dítě chci co nejdřív, dokud ještě mohu....nechci však odkládat svatbu, protože by to vypadalo, že si mě prostě partner i přes druhé dítě nechce vzít, což mi připadá už fatk ponižující (mně jo, navíc když se ženil poprvé, ženil se kvůli dítěti). Vůbec nevím jak to "naplánovat", protože přípravy budou, vzhledem k tomu, že to budeme mít všechno "domácí", náročné. Nemužu riskovat že mi bude v těhotenství zle nebo budu pořád jen zvracet a pak, až budu kojit, bude svatba nemožná. Partner to nějak nedomyslel a o ruku mě ještě nepožádal s tím, že pro něj byla priorita druhé dítě. ale pokud je, tak už si vážně připadám, jako že si mě nechce vzít...:( D) vůbec nevím jaký postoj mají naši ke svatbě..nevyjadřují se a vůbec nevím jestli si ji přejí, nepřejí, těší se/hrozí se že to bude práce...co si tedy myslí vlastně. a zároveň mě mrzí, že tak moc hledím na názor svých rodičů. Je to ale z velké části proto, že to chceme pořádat u nich na zahradě a bude s tím spousta práce a organizace a vlastně nevím, jestli by nám to nejraději nezatrhli a netěší se v duchu, že pojedou do nějakého resortu, který jim zaplatíme:/
Odpovědět
A) Nevadilo, jen je o tom dostatečně informuj. Pokud nebude svatba bez alkoholu, zařídila bych rozvoz hostů. B) Jak komunikovat s vlastními rodiči ti fakt neporadim. C) Ty se tvaris, jako by byla tricitka téměř důchodový věk :-D Tak pokud se nechceš vdavat ani těhotná, ani po druhém dítěti (mimochodem, pokud již jedno dítě máte, přijde mi, ze resis blbosti), tak asi budeš muset promluvit s partnerem a naplánovat svatbu co nejdriv. Nějak ale tuším, ze pro tebe bude zásadní i romantická žádost. D) prokristapana, co takhle se rodičů prostě zeptat?
Odpovědět
Tak tohle je na delší pomalu psych.rozbor. Měla by jste ty dotazy, pokud jsou to dotazy, více konkretizovat. Tady mám problém poznat, na co se vůbec ptáte. Ale z toho, co jste napsala vlastně není vůbec jisté, že máte ženicha. :-) Nejdříve tedy pořešte a proberte s přítelem, zda vůbec svatbu chce a pak řešte vše ostatní. Obecně, pokud chcete zapojit do přípravy rodiče, je jasné, že potřebujete jejich podporu a souhlas. Jinak vás čekají problémy. Pokud se rodiče zapojit nechtějí, pak bych zvolila raději jinou variantu, tedy jiné místo i jinou variantu organizace. Raději si našetřit, pokud chcete svatbu podle svých představ, než se pak zbytečně stresovat a nebo být zklamaná a rozladěná. Vždyť nemáte kam spěchat, nic vám neuteče, užijte si vše, včetně příprav. Jsou tady i mnohem starší nevěsty. ;-)
Odpovědět
A) Myslím, že žijeme v době, kdy je možné úplně všechno.. My máme svatbu kousek od míst, kde všechny rodiny bydlí, takže zajistíme jen rozvoz. Nějaké ubytování budu řešit na 2 noci jen pro hosty z Německa a pro nás dva samozřejmě. Takže tím se vůbec nestresuj :) B+D) Netuším, jací jsou tví rodiče, ale jak už napsala zorro4 - co se tak rodičů prostě zeptat? Promluvit si s nima? Kdo se nezeptá, nic se nedozví. Obzvlášť, pokud je pro tebe názor rodičů tak důležitý, tak bych to neodkládala a otevřeně si o všem promluvila. ;-) C) Opět jsme u komunikace... Možná by nebylo od věci si promluvit, jak to oba dva vidíte, najít nějaké řešení, aby jsi se potom mohla těšit na romantickou žádost o ruku a následné přípravy.. Držím palce, aby všechno vyšlo jak si přeješ! ;-)
Odpovědět
Zeptej se rodičů a budeš mít jasno.
Odpovědět
1) nevadilo, ale rada bych jako host vedela dopredu, ze se mam zaridit. Pripadne bych uvitala tipy na okolni hotely. 2) Se normalne zeptejte, ne? Kdyz nebudou chtit, tak holt nebudou. Maji na to pravo, je to ostatne jejich stodola. 3) Vis co se rika, clovek planuje a Buh se smeje. Pokud je pro tebe tak dulezite vdavat se netehotna., tak nejprv udelejte svatbu a az pak se snazte o dite. Na ditko pak ovsem muzete klidne cekat i nekolik let. Aby sis pak nervala vlasy, zes to kvuli jednomu svatebnimu dni tak dlouho odkladala. 4) Mami, tati, co si myslite o tom, ze chcem delat svatbu u vas? Nebude to pro vas prilis velka zatez/stres? Pokud se na to necitite, udelame svatbu jinde, neni to vubec zadny problem. Hlavni pro nas je, abyste si to s nami uzili!
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?